· Fleur Delacour |
~Esmeralda
|
Dodany dnia 23-02-2010 16:08
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 361
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 04.07.09
Medale:
Brak
|
Co sądzicie o pannie Delacour (Weasley)? Czy przypadła wam do gustu, czy wręcz przeciwnie?
Edytowane przez Esmeralda dnia 23-02-2010 16:10 |
 |
|
|
~Lola
|
Dodany dnia 23-02-2010 18:02
|
Użytkownik

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 152
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 14.10.09
Medale:
Brak
|
Ja Fleur nawet lubię i podoba mi się jej związek z Billem 
Nie wiem dlaczego, ale zawsze śmieszyła mnie ta jej wymowa i jak inni zachowywali się gdy ją widzieli 
Pozytywnie zaskoczyła mnie jej postawa w KP kiedy to oznajmia, że nieważne, że Bill został pogryziony przez wilkołaka ona i tak go poślubi. |
 |
|
|
~Pyflame
|
Dodany dnia 23-02-2010 19:22
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1995
Data rejestracji: 27.12.09
Medale:
Brak
|
Ja przepadam za Fleur. Faktycznie jej postawa w KP była godna podziwu. Stara się być dobrą żoną i ogromnie się poświęciła w IŚ (biorąc pod dach ofiary Śmierciożerców). Żoną jest wzorową i jest do tego bardzo ładna. Lubie ja
|
 |
|
|
~fleur441
|
Dodany dnia 23-02-2010 20:21
|
Użytkownik

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 92
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 15.10.09
Medale:
Brak
|
Ja też ją bardzo lubię . Cieszę się z tego co zrobiła w HPIKP i z tego , że przyjęła do Muszelki trio , Olivandera , Lunę , Dean'a i Gryfka . Pozwoliła zakopać u siebie w Ogródku Zgredka co też jest godne podziwu . :* A to była niezapowiedziana wizyta i do tego dobrze zajęła się gośćmi . Jednak zdziwiło mnie jej zachowanie w Czarze Ognia . Śmiała się z przemowy Dumbledore'a gdy ten wspomniał , aby goście czuli się jak u siebie w szkole czy domu . Ale myślę , że Fleur zrozumiała to , bo sama przyjęła niezapowiedzianych gości pod swój dach i zapewne starała się , aby było im jak najlepiej tak samo jak Dumbledore trzy lata przed tym . Fleur jest naprawdę wspaniała . Jedna z moich ulubionych postaci .
fleur441 dodał/a następującą grafikę:

[38.87KB]
Edytowane przez fleur441 dnia 23-02-2010 20:24 |
 |
|
|
~malfoj_sam_segz
|
Dodany dnia 23-02-2010 20:42
|
Użytkownik

Ranga: Wybraniec
Punktów: 9603
Data rejestracji: 27.07.09
Medale:
Brak
|
Faktycznie jej postawa w KP była godna podziwu.
Jak się kocha, to takie rzeczy nie są najmniejszym problemem, więc nie wiem co jest takiego "godnego podziwu" w tym, że została z mężem, którego kochała.
Fleur głównie polubiłam dzięki wcielającej się w nią pannie Clémence Poésy, która pasowała idealnie do tej roli i nawet wyglądała podobnie do moich wyobrażeń. Niby była zarozumiała i pewna siebie, dzięki swej urodzie, ale irytowały mnie te momenty, kiedy pani Weasley i Ginny ją obgadywały i przezywały Flegma ^^
|
~Kalt
|
Dodany dnia 24-02-2010 15:11
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 167
Data rejestracji: 24.02.10
Medale:
Brak
|
Chyba mogę śmiało powiedzieć, że nie mam zdania na temat Fleur Delacour. Ani ją lubię, ani jej nienawidzę. Tak jak zaznaczyłam w ankiecie - pół na pół. W czwartej części okropnie działała mi na nerwy, jej mowa, jej styl, to wszystko było dla mnie tak wystylizowane i sztuczne. W szóstej części była, według mnie, dla Billa jak Lavender dla Rona. Mizianie po nosku, karmienie jedzonkiem - za słodko. Ale jakoś nie mogłam pogodzić się z nazywaniem ją Flegmą. W siódmej części już jako tako się do niej przekonałam, choć nie zaprzeczę, że nadal czasami działa mi na nerwy. |
 |
|
|
~Garnet
|
Dodany dnia 24-02-2010 15:49
|
Zbanowany

Punktów: 306
Data rejestracji: 17.02.10
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem Fleur jest b. fajna ogółem miła i w ogóle a w 7 to chyba będzie z billy'm ; po prostu ją lubię 
Zabrzmi dźwięk fanfar, hymnów i wiwatów
Moja miłość nie ma dna, jak ocean...
W.Szekspir...
|
 |
|
|
~Lady James
|
Dodany dnia 24-02-2010 16:29
|
Użytkownik

Ranga: Zastępca Dyrektora
Punktów: 3783
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
Ja osobiście lubię Fleur, mimo iż był momenty, kiedy mnie irytowała Okazało się, że naprawdę zależy jej na Billu i że ważniejsze jest, co człowiek ma w sercu, a nie to jak wygląda...
spytaj matkę, której dziecko przyszło na świat za wcześnie.
Żeby docenić wartość godziny,
zapytaj zakochanych czekających na to, żeby się zobaczyć.
Żeby docenić wartość minuty,
zapytaj kogoś, kto przegapił autobus lub samolot.
Żeby docenić wartość sekundy,
zapytaj kogoś, kto przeżył wypadek.
Żeby docenić wartość setnej sekundy,
zapytaj sportowca, który na olimpiadzie zdobył srebrny medal.
Czas na nikogo nie czeka.
Łap każdy moment, który ci został, bo jest wartościowy.
Dziel go ze szczególnym człowiekiem
- będzie jeszcze więcej wart.
|
 |
|
|
~muchor
|
Dodany dnia 06-03-2010 15:36
|
Użytkownik

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1854
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 04.03.10
Medale:
Brak
|
Bardzo lubię Fleur, dlaczego?
-Starała się być dobrą żoną i gospodynią
-Jej postawa kiedy Bill został pogryziony, była niesamowita
-Była inna niż reszta bohaterów, którzy, bądź co bądź, byli w pewien sposób dość do siebie podobni
-Była opiekuńcza
-No i była dość odważna, bo wzięła udział w turnieju Trójmagicznym
To chyba wystarczy
Pozrowinia dla: Lady Cat, Yoyo, Pyflame, Ta sama maggie, Maladie, Mooll, Silencia, Arya, Wióra, Tom Riddle, Hermionka, Lapa, Lori Lemonberry, Lady House, Lena Luna, Lily Potter, Buczek, Bloo, Aniutek96, Pandora, Deprimo Corfingo, Bonnie131, Malkontentka, Polami, Buka, Agnes Black, Imbecile, Ginny004, Robbotto, Ginny Ruda i Narciss.
No i oczywiście ukłony w stronę sprawiedliwej Czary.
Oraz dla wszystkich miłych użytkowników Hogsmeade.
Edytowane przez Elsanka dnia 06-03-2010 19:35 |
 |
|
|
~Susan Bones
|
Dodany dnia 08-03-2010 16:24
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 104
Data rejestracji: 16.01.09
Medale:
Brak
|
Ja bardzo lubię Fleur, jak zresztą większość postaci.Ona naprawdę kochała Billa i nie podobało mi się to, jak traktowała ją Molly czy Ginny, która wyraźnie zazdrościła jej urody i innych rzeczy.
|
|
^N
|
Dodany dnia 08-03-2010 19:11
|
Administrator

Dom: Hufflepuff
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -16005
Data rejestracji: 31.12.09
Medale:
|
Ja jej nie lubię. Zawsze działa mi na nerwy. Fleur - przesłodzona panienka, która jest ąę. Nie lubię takich dziewczyn. Wolałabym, żeby Bill związał się z kimś innym, niż z panną Delacour. Może i w IŚ zachowała się dobrze, ale co robiła we wcześniejszych częściach? Panoszyła się jak jakaś diva. I nie dziwię się, dlaczego Hermiona i Ginny jej nie lubiły...
Edytowane przez N dnia 08-03-2010 19:12 |
 |
|
|
~maggie
|
Dodany dnia 08-03-2010 19:58
|
Użytkownik

Punktów: 424
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 23.02.10
Medale:
Brak
|
Nie lubię jej... od samego poczatku uważała się za lepszą od innych, taka diva jak to już ujeła Letty, owszem w IŚ zachowała się porządnie ale i tak nie przepadam za nią . |
 |
|
|
~Cou
|
Dodany dnia 15-03-2010 18:58
|
Użytkownik

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 65
Data rejestracji: 13.03.10
Medale:
Brak
|
Ja również za nią nie przepadam. Ale z racji że wszyscy padają jej do stóp nie dziwię się takiemu zachowaniu. Ale nie ma jednak jakiś szczególnych wad. |
 |
|
|
~mrsRadcliffe
|
Dodany dnia 22-03-2010 15:57
|
Użytkownik

Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1306
Data rejestracji: 20.03.10
Medale:
Brak
|
Ja ją uwielbiam. Chyba nie dziwne to jak się zachowuje, skoro pochodzi z Francji, a pół na pół jest wilą? Jej wychowanie jest stosowne do tego jak się zachowuje. 
|
|
^Lady Holmes
|
Dodany dnia 11-06-2010 22:53
|
Administrator

Ranga: Lord
Punktów: 29123
Data rejestracji: 21.11.09
Medale:
Brak
|
Lubię Fleur. w polubieniu jej pomogła mi Clemence Poesy, odtwórczynią tej roli. Polubiłam tę postać za to wyrafinowanie i próby nauczenia się języka angielskiego, a najbardziej za zakochanie się w Billu - przezywanie ją Flegmą mi niezbyt odpowiadało, no ale cóż. Potem ta scena w Skrzydle Szpitalnym utwierdziła mnie w przekonaniu, że Fleur kocha Billa. |
 |
|
|
~ResurrectionStone
|
Dodany dnia 13-06-2010 17:20
|
Użytkownik

Ranga: Charłak
Punktów: 12
Data rejestracji: 13.06.10
Medale:
Brak
|
Według mnie Fleur jest miłą osobą. Spodobało mi się, gdy w skrzydle szpitalnym w Hogwarcie podczas walki (HPIIŚ) pogodziła się z panią Weasley, mówiąc, że nigdy nie zostawi Billa 
''- Albusie Severusie - powiedział tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadała do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem..''
|
 |
|
|
~piecka21
|
Dodany dnia 13-06-2010 19:18
|
Użytkownik

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1213
Data rejestracji: 27.07.09
Medale:
Brak
|
JA lubię postać Fleur w 7 części sagi pomaga bohaterom i udziela się co daje jej wielkiego plusa 
|
|
~polami
|
Dodany dnia 13-06-2010 20:04
|
Użytkownik

Ranga: Sklepikarz z Hogsmeade
Punktów: 817
Data rejestracji: 17.12.08
Medale:
Brak
|
Od jakiegoś pół roku jestem wielka fanką Fleur, wsześniej wcale się dla mnie nie liczyła, nie brakowłoby mi jej gdyby nie zaistniała w książce, nie płakałabym gdyby zginęla, aż pewnego dnia mi się odmieniło. Teraz sądzę, żeFleur bardzo ubarwia świat Rowling. Kiedyś prejrzałam całe Czarę Ognia i Insygnia Śmierci zatrzymując się tylko na scenach z Fleur, uwielbiam je. Zachwyca mnie ta pretensjonalność, poczucie wyższości, to kaleczenie języka, francuskie wstawki to wszystko jest takie cudne. Ubóstwiam opisy Fleur, np. ten fragment z HPiIŚ, str 59 (o Fleur po wypiciu eliksiru wielosokowego) Fleur szyko stanęła koło Billa i obdarzyła go ckliwym, pełnym niewolniczego uwielbienia spojrzeniem. Harry miał wielką nadzieję, że taka mina nigdy więcej nie zagości na jego twarzy
Zawsze jak czytam książkę, to wyobrażam sobie wypowiade przez nia kwestie z francuskim akcentem (język franciski niesamowicie mi się podoba). Jej zachownie w czwartej części mnie powala, parsknięcie podczas mowy Trzmiela, to spojrzenie którym obdarzyła Rona, kiedy odważył się ją zaprosić na bal, przejęcie z jakim obcałowywała młodszą siostrę po drugim zadaniu. W siódmej części jest juz poważniejsza, Bill pożądnie ją ogarnął i Feur zaczęła się powoli robić bardziej cukierkowa, jak większość pozytywnych postaci w HP. Na szczęście wciąż zachowała ten indywidualny rys, który tak cenię w jej postaci.
|
|
~Bloo
|
Dodany dnia 15-06-2010 22:15
|
Użytkownik

Ranga: Barman w w Świńskim Łbie
Punktów: 1390
Data rejestracji: 04.12.09
Medale:
Brak
|
Fleur Delacour nie należy do moich ulubionych postaci. A to dlatego, że w normalnym życiu też nie przepadam za osóbkami, które mają na względzie głównie siebie. Oczywiście w miarę rozwoju historii obserwujemy lekką przemianę Francuski, co jednak nie zmieniło mojego podejścia do niej.
Ale chciałabym też podkreślić, że to jest właśnie fenomen Rowling (moim skromnym zdaniem, oczywiście ), potrafi świetnie wymyślić postać. W Potterze nie ma dwóch podobnych do siebie postaci (bliźniaki się nie liczą ^^ ). Każda jest inna, ma różne zwyczaje, charakter. I właśnie panna Delacour, to postać, która we mnie wywołuje raczej niechęć i kręcenie głową z politowaniem. Chociaż nie raz się śmiało z jej kwesti.
A i plusik dla niej, że nie zostawiła Billa. W końcu ona tak dobrze wygląda, że starczy na oboje
 |
|
|
~Potter_maniaczka
|
Dodany dnia 26-06-2010 15:26
|
Użytkownik

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 75
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
Brak
|
Fleur mi się bardzo spodobała.Uważam, że pani Weasley, Hermiona i Ginny źle ją traktowały. Może czasami była denerwująca, ale bez przesady.! Próbowała być miła, zaprzyjaźnić się, a one widziały tylko wady. Pewnie zazdrościł wyglądu 
Kretynizmu Puchonów
I o Wiedzy-O-Własnej -Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE !
Serdeczne Pozdrowienia dla drogi Gościu

|
 |
|