Dom:Gryffindor Ranga: Skrzat domowy Punktów: 21 Ostrzeżeń: 4 Postów: 125 Data rejestracji: 09.05.09 Medale: Brak
"Century - seria czterech książek z gatunku fantastyki młodzieżowej autorstwa Pierdomenico Baccalario opowiadającej o przygodach czwórki 14- latków naznaczonych do odnowienia Paktu między człowiekiem a naturą, obdarzonych szczególną mocą ("wrażliwością" któregoś z żywiołów: ognia, ziemi, powietrza i wody. Pakt ten polega na odnalezieniu w różnych miejscach czterech magicznych przedmiotów i odnawiany jest co jeden wiek - stąd nazwa książki." (źródło www.wikipedia.pl)
Czy czytaliście tą książkę?? Jeśli tak, to co o niej sądzicie??
-.-.-.-
Mi osobiście ta książka bardzo się podobała, szkoda tylko, że ma tylko 4 części ...
Edytowane przez kasias_122 dnia 06-02-2010 15:12
Dom:Ravenclaw Ranga: Członek Wizengamotu Punktów: 1433 Ostrzeżeń: 0 Postów: 525 Data rejestracji: 11.06.09 Medale: Brak
Ja również bardzo tę serię lubię. Przeczytałam ją jednym tchem. Najbardziej polubiłam Harveya i Ermete. Linda za to zawsze mnie śmieszyła :)
Do czasu kiedy nie odkryłam Harrego była to moja ulubiona seria. Czytałam ją w pociągu do Wrocławia, dzięki czemu zawsze kojarzy mi się z najpiękniejszymi momentami w moim życiu, które wtedy w tym mieście przeżyłam. Może dlatego tak ją lubię
<3
Dom:Gryffindor Ranga: Wybitny Uczeń Punktów: 649 Ostrzeżeń: 1 Postów: 167 Data rejestracji: 10.08.12 Medale: Brak
Mi też ta seria wyjątkowa przypadła do gustu. Niezbyt podobała mi się postać Mistral, ale doszłam do takiego wniosku dopiero po przeczytaniu ostatniej części.Mi też raczej najbardziej spodobali się Harvey i Ermete, a zwłaszcza Ermete z tymi jego dziwnymi przebraniami.Szkoda, że nie ma następnych części opowiadającej o wyborze uczniów czwórki nowych mistrzów.
* Fiolki ze święconą wodą, błogosławione noże, stalowe i srebrne miecze-odparł Jace, kładąc broń na posadzce obok siebie.-Drut z elektrum, niezbyt przydatny w tej chwili, ale dobrze jest mieć coś na wszelki wypadek, srebrne kule, czary ochronne, krucyfiks, gwiazdy Dawida...
* Jezu!-mruknęła Clary.
* Wątpię, czy zmieściłby się tu
''Dary Anioła''
W moim świecie muzyka pod względem użyteczności plasuje się gdzieś między wstążkami do włosów a tęczą, przy czym tęcza może przynajmniej dawać pewne pojęcie o pogodzie.
Boję się umrzeć pod ziemią, co jest głupie, bo nawet jeśli zginę na powierzchni, to i tak zaraz pochowają mnie pod nią.
Dom:Slytherin Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 417 Ostrzeżeń: 0 Postów: 168 Data rejestracji: 29.12.13 Medale: Brak
Ciekawa seria.
Spodobała mi się, ze względu na styl i brak nudy.
Ogólnie książka jest fajna.
Miłość jest jak kwiat, gdy o nią dbamy rozkwita i staje się piękniejsza.
Lecz gdy zostawiamy ja samej sobie obumiera i zanika.
Pozdrawiam Veronikę Astorię Malfoy,Hermionę Riddle \555555] , Martę Black i [color=#cc6633]]AdamKra
[/color]
I LOVE Saphira!!
,, Na początku były smoki: dumne, groźne i niezależne. Ich łuski lśniły jak klejnoty i każdy, kto na nie spojrzał, czuł rozpacz, bo wspaniała i straszliwa była ich uroda'' ],, Dziedzictwo''
Edytowane przez Czarodziejka dnia 31-01-2014 22:24
Przeskocz do forum:
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
RIGHT
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.