Dom:Gryffindor Ranga: Konduktor Błędnego Rycerza Punktów: 903 Ostrzeżeń: 2 Postów: 295 Data rejestracji: 06.08.09 Medale: Brak
Jest rok 2016. Od 10 lat tajemnicza choroba zmienia ludzi w wampiry. Nowa rasa przejęła dominację na Ziemi. Istoty ludzkie są chwytane i hodowane jak zwierzęta, które mają dostarczać niezbędnego pokarmu. Życie nowych istot uzależnione jest od dostępu do krwi zdrowych ludzi, których na świecie pozostaje coraz mniej. Kiedy gatunek ludzki jest bliski wymarcia, wśród wampirów pojawiają się obrońcy ostatnich ludzi.
źródło: filmweb.pl
Jest to połączenie horroru i akcji. Niedawno wszedł no polskich, a już bardzo dużo osób zdążyło go oglądnąć.
Oglądałeś/aś ? Pisz drogi Gościu
Nie oglądałem i nie zamierzam. Wydaje mi się, że to zupełnie to samo co Blade tylko z kilkoma scenami więcej. Tutaj bohater doznaje nawrócenia i broni ludzi, a Blade od początku był po stronie homosapiens. Nic nowego. W Blade'dzie ludzie też są hodowani dla krwi, ale chyba najbardziej znane jest to z Matrixa, gdzie Morfeusz pokazuje Neo baterie i mówi Są miejsca na ziemi, gdzie ludzie zamieniani są w to
Dom:Gryffindor Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 328 Ostrzeżeń: 0 Postów: 64 Data rejestracji: 24.01.10 Medale: Brak
Niestety nie oglądałam, chyba raczej nie pójdę na to do kina, ale ogółem mam zamiar obejrzeć, gdyż zapowiada się całkiem nieźle.
Myślę, że to film, który warto zobaczyć, gdyż z tego co słyszałam film naprawdę niezły
Dom:Ravenclaw Ranga: Opiekun Ravenclawu Punktów: 3691 Ostrzeżeń: 2 Postów: 516 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Film obejrzałam w sylwestra 'na rozluźnienie'. Szczerze mówiąc, to trochę się odsunęłam od ekranu i skrzywiłam na widok tego wampira, który zaatakował Edwarda (Gdy się dowiedziałam, że główny bohater ma na imię "Edłort", to płakałam ze śmiechu z 5 minut). Temat wampirów pokazany od troszkę innej strony. Hodowla ludzi, kawa z 20-procentową domieszką krwi i te samochody... Mnie film bardziej bawił niż trzymał w napięciu. Jednorazowe obejrzenie stanowczo wystarczy.
Dom:Gryffindor Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka Punktów: 482 Ostrzeżeń: 0 Postów: 109 Data rejestracji: 17.12.10 Medale: Brak
Nie oglądałem ale może być fajny
Uwielbiam horrory ale saga zmierzch nie cieszy się moim wielkim zamiłowaniem
Śmierć jedno przemierza świat, podobnie jak dwaj wierni druchowie, którzy razem przemierzają morza; jeden zawsze będzie żyć w drugim. Zniewoleni miłością, żyją w tym, co wszechobecne. W owym boskim zwierciadle widzą sie twarzą w twarz, wolni i nieskalani. Wielka to dla nich pociecha, bo choć rzec można, że z tego świata odeszli, to ich przyjaźń wciąż trwa, ponieważ jest nieśmiertelna.
Od przebiegłości Ślizgonów Kretynizmu Puchonów i od Wiedzy-O-Własnej-Wszechwiedzy Krukonów CHROŃ NAS GRYFFINDORZE
Przeskocz do forum:
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
RIGHT
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.