· Komedie romantyczne |
~Ginny W
|
Dodany dnia 28-12-2009 12:32
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 677
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 21.04.09
Medale:
Brak
|
Komedie romantyczne - niby kobiety kochają i się do tego przyznają, a mężczyźni też kochają, ale się tego wstydzą. Jak to jest z Wami? Czy znacie jakieś komedie, które warto obejrzeć? A jeśli ich nie lubicie, to dlaczego?
|
 |
|
|
~Madwoman
|
Dodany dnia 28-12-2009 12:50
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 482
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 26.11.09
Medale:
Brak
|
Nie znam żadnej komedii romantycznej, którą warto obejrzeć. Według mnie komedie romantyczne to głupota i tyle. Większość z nich po prostu aż ocieka słodyczą i to doprowadza mnie do szału, no może przesadzam, ale gdy widzę jakąś komedię romantyczną bierze mnie na wymioty. No w sumie zagraniczne komedie romantyczne jeszcze ujdą w tłumie, ale polskie to już totalne dno.
Edytowane przez Cathy dnia 24-01-2010 15:19 |
 |
|
|
~Diamond
|
Dodany dnia 21-01-2010 18:16
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Konduktor Błędnego Rycerza
Punktów: 903
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 06.08.09
Medale:
Brak
|
Madwoman ma w 100% racje, no w końcu ktoś ma takie samo zdanie o komediach romantycznych bo praktycznie wszystkie moje koleżanki, przyjaciółki je ubóstwiają. Nigdy nie mogłam pojąc co jest w tych filmach takiego, ale po prostu nie wiem, nie wiem jak takie coś można oglądać.
 |
|
|
~malfoj_sam_segz
|
Dodany dnia 21-01-2010 18:44
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Wybraniec
Punktów: 9603
Data rejestracji: 27.07.09
Medale:
Brak
|
no morze przesadzam
no morze tak ;d
Jedyna komedia na jakiej byłam w kinie to Dlaczego Nie. Tyle, że wtedy miałam pstro w głowie i nie miałam pojęcia o prawdziwym kinie. Choć i tak cały film spędziłam na rzucaniu w ludzi popcornem i rzucaniem butelki po Coca Coli między naszą grupką znajomych. Nie wiem czy polscy reżyserzy są tak naiwni, że myślą, że jak wypuszczą nową komedię, z jeszcze lepszą fabuła niż poprzednia (to tylko ich zdanie) to przyciągną widzów do kina? ;d Ja do kina chodzę parę razy w roku i nie mam czasu, nie stać mnie, ani też nie mam ochoty oglądać kolejnych gniotów z kategorii polska komedia romantyczna, bo widz ze mnie trochę ambitniejszy.
|
~slonecznik
|
Dodany dnia 26-01-2010 19:04
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 328
Data rejestracji: 24.01.10
Medale:
Brak
|
Tia.. Ja strasznie lubię oglądać romansidła. :)
Nie wiem co wy wszyscy macie do komedii romantycznych.?
Hehe:smilewinkgrin: a resztą, każdy lubi co innego i nic do was nie mam :)
ja po prostu je lubię i tyle :* |
 |
|
|
~Eksplodujacy Duren
|
Dodany dnia 26-01-2010 19:35
|
Użytkownik

Ranga: Sklepikarz z Hogsmeade
Punktów: 849
Data rejestracji: 23.01.10
Medale:
Brak
|
Uwielbiam! Z romansów: Duma i Uprzedzenie z Firthem i Rozważna i Romantyczna z Grantem, a z komedii romantycznych to To właśnie miłość (Love actually) również z Colinem ^^
We had a fear of flying
Of growing old
A fear of slowly dying
We took our chance
Like we were dancing our last dance.
|
 |
|
|
^N
|
Dodany dnia 26-01-2010 20:12
|
Administrator

Dom: Hufflepuff
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -16005
Data rejestracji: 31.12.09
Medale:
|
Nie przepadam za komediami romantycznymi, a o pójściu do kina na jakąś z nich, nie ma mowy. Mam tylko dwie ulubione komedie z tego gatunku, które mogłabym oglądać non stop. A mianowicie Igraszki Losu z Johnem Cusackiem i Kate Beckinsale, i Powiedz tak z Jennifer Lopez, i Matthew McConaugheym. |
 |
|
|
!Cathy
|
Dodany dnia 29-01-2010 23:24
|
VIP

Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 888
Data rejestracji: 11.08.08
Medale:
Brak
|
Co do polskich komedii romantycznych - zwykle więcej w nich beztroskiego romansowania niż jakichkolwiek wątków komediowych + denne aktorstwo, co daje nam w rezultacie niestrawną papkę. Ofc mam tu na myśli te nowsze filmy typu: Tylko mnie kochaj, czy Dlaczego nie.
Przykładem dobrej komedii romantycznej jest na pewno To właśnie miłość, czy Dziennik Bridget Jones (chociaż część 2 już trochę kuleje), które uważam za arcydzieła w swojej kategorii.
Generalnie nie jestem wielką fanką tego gatunku, dlatego nie jestem w stanie polecić nic więcej, ale anty-listę mam pokaźną : p
|
|
~paulinkaxD
|
Dodany dnia 07-02-2010 22:12
|
Użytkownik

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 60
Data rejestracji: 12.01.10
Medale:
Brak
|
Uwielbiam komedie romantyczne, chyba dlatego, że nie są tak strasznie przesłodzone i sa śmiesznie (w końcu to komedie ). Polecałabym: Zostańmy przyjaciółmi, Jak stracić chłopaka w dziesięc dni i 50 pierwszych randek - bezkonkurencyjne ! |
 |
|
|
~Moo
|
Dodany dnia 29-12-2012 14:34
|
Użytkownik

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 71
Data rejestracji: 26.12.12
Medale:
Brak
|
Lubię komedie romantyczne, ponieważ jest w nich dużo śmiechu i miłości.
Rok temu byłam w kinie na wspaniałym filmie "Listy do M.", pamiętam jak płakałam ze śmiechu, a czasami ze wzruszenia. Polecam. |
 |
|
|
!Milva
|
Dodany dnia 09-03-2013 15:20
|
VIP

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
Czasami są warte uwagi i miło się je ogląda. Jedyny jaki mi na tą chwilę do głowy przychodzi to Apartament z Diane Kruger i Joshem Hartnettem. Aktorów lubię, fabuła niby banalna a trzyma w lekkim napięciu. Jak ktoś lubi ten gatunek, to z pewnością mu się spodoba.
|
|
^raven
|
Dodany dnia 11-03-2013 23:58
|
Administrator

Dom: Bezdomny
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Moim absolutnym faworytem w tym gatunku jest "Zakazany owoc" z Jenną Elfman, Benem Stillerem i Edwardem Nortonem w rolach głównych. Długo na pierwszym miejscu trzymał się "Notting Hill" - miałam nawet kasetę VHS, wygraną w jakimś konkursie, włączałam ją przy każdej okazji, dopóki video nie odmówiło współpracy. Nie wybrałabym komedii romantycznej na wypad do kina, ale w domu wieczorem dla odmóżdżenia czasem fajnie jest coś takiego obejrzeć. Chętnie wracam do filmów "To właśnie miłość", "Holiday", "Narzeczony mimo woli" i "Kate i Leopold".
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|
 |
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 06-01-2014 18:26
|
VIP

Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
A czy "Dzień świstaka" można zaliczyć do komedii romantycznych ? Jeśli tak, to u mnie będzie to absolutny nr 1. Czy mężczyźni się wstydzą ? Ja nie przepadam, i nie widzę powodu dlaczego miałbym w tym względzie oszukiwać. Ten gatunek jakoś mnie odpycha...W ogóle nie przepadam za komediami jako takimi ( wyjątek stanowią czarne komedie ) a co dopiero z domieszką romantyzmu ? Był taki film jak mu tam...Chwila - o, "Zupełnie jak miłość" - 2 razy widziałem, i nie umarłem przed TV - a to już coś. no i chyba klasyk, którym jest "Ja cię kocham,a ty śpisz" - też wart obejrzenia. Dalej nie wiem, nie znam się, starczy tego komediowego romantyzmu ;