Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1417
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 11.10.09
Medale:
Brak
|
Nie znalazłam tematu, z tego powodu zakładam.
Chyba większość z nas oglądała albo chociażby słyszała o tymże programie rozrywkowym. Powstało 5 edycji tego programu. Były emitowane one w latach 2001-2002 na w stacji TVN oraz w latach 2007-2008 w stacji TV 4.
Program polegał na obserwacji codziennego wspólnego życia uczestników i śledzeniu ich wzajemnych relacji. Życie w domu dyktowane było poprzez głośniki przez gruby, niewidzialny głos, zwany Wielkim Bratem. Wielki Brat wydawał uczestnikom polecenia i dawał różnorodne zadania, których wypełnianie, podobnie jak wszystkich innych nakazów Wielkiego Brata było obowiązkowe. Oprócz tego co dwa tygodnie (w późniejszym etapie co tydzień) odbywały się tak zwane nominacje, w których każdy z uczestników musiał w specjalnym dźwiękoszczelnym Pokoju Zwierzeń odbyć z Wielkim Bratem rozmowę na temat współuczestników i wytypować dwoje z nich do odejścia z programu. Dwie, a w razie remisu więcej osób z największą ilością głosów zostawała nominowana do opuszczenia domu i przez kolejny tydzień widzowie mieli poprzez głosowanie SMS wybrać spośród nich jedną, która opuści program.
źródło: wikipedia
Jak powszechnie wiadomo w programie miało miejsce kilka nie przewidzianych zwrotów akcji od łamania regulaminu począwszy do wywożenia uczestnika z Domu do szpitala psychiatrycznego i ucieczek skończywszy. Niektórzy z uczestników poprzez uczestnictwo w tym programie zyskali wielką sławę.
A jak było z Wami? Oglądaliście ten program? Podobał się Wam? Macie ulubioną edycję, ulubioną postać? Macie swojego ulubionego zwycięzcę? Jesteście zwolennikami tego typu programów? Zapraszam do dyskusji.
Edytowane przez about dnia 12-12-2009 20:23 |
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 101
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 04.12.09
Medale:
Brak
|
Ja oglądałem wszystkie części, lecz 4 nie tak dokładnie. Ale najśmieszniejsza był część 1 i 2. Oglądałem również BAR na polsacie, który był równie popularny co BigBrother. Ogólnie świetny program. |
VIP

Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Oglądałem I edycję, choć niecodziennie. Najbardziej do gustu przypadł mi Gulczas . Uważam, że w tego typu programach reality - show uczestnicy udają kogoś kim nie są. Wszystko pod tak zwaną "publiczkę". W kolejnych edycjach prawdziwą furorę robiła niejaka Jola Rutowicz...Nigdy nie byłem fanem "Big Brothera", ale w porównaniu z" Barem" czy" Dwoma Światami" nie wypadł najgorzej

Dom: Bezdomny
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -1
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
W gimnazjum byłam fanatyczką "Big Brothera", chyba największą w klasie. Koleżanka jarała się jakimś Wojtkiem z "Dwóch Światów" (chyba to tak leciało), ja Piotrkiem Lato z BB. Miałam nawet jego plakat na łóżkiem, a jak wyleciał z programu, ryczałam przez 2 dni. No, ale emocje i zainteresowanie skończyło się po pierwszym sezonie, w drugim nie było już tej świeżości, a z kolejnych zupełnie nic nie kojarzę, dopiero na studiach prowadzący mnie uświadomił, że istnieje ktoś taki jak Jola Rutowicz i że to "bigbrotherowy" wytwór.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|
VIP

Dom: Gryffindor
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
Jako dziecko wprost to uwielbiałam. Zawsze siadałam z mamą przed telewizorem z przekąskami i z uwagą śledziłyśmy losy uczestników. Niestety niewiele już z tego pamiętam. Jednak już wtedy wydawało mi się to poniżające i na bardzo niskim poziomie. Początek tych wszystkich durnych dzisiejszych programów rozrywkowych. Zgadzam się z mniszkiem - zachowanie sztuczne i pod publikę. Naprawdę dziwie się ludziom, że chcą w takim czymś brać udział.
Edytowane przez Milva dnia 03-04-2013 19:43 |
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 369
Data rejestracji: 13.02.13
Medale:
Brak
|
A ja od początku uważałam program za kiczowaty i nie zaabsorbował mnie wtedy. Widziałam "przelotem" kilka odcinków i to wszystko.