Dom:Ravenclaw Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie Punktów: 2553 Ostrzeżeń: 1 Postów: 1,383 Data rejestracji: 22.01.09 Medale: Brak
Tajemnice Smallville (org. Smallville) r11; serial przygodowy z elementami science-fiction, opowiadający o młodzieńczych latach Supermana r11; Clarka Kenta. Wyprodukowany w Stanach Zjednoczonych przez Warner Bros., na antenie zadebiutował w 2001 roku. Do dziś zrealizowano osiem sezonów serialu. 26 stycznia 2006 roku został wyemitowany setny odcinek Smallville pt. Reckoning.
W Polsce Tajemnice Smallville emitują telewizje: TVN (do tej pory stacja wyświetliła cztery sezony serialu) oraz TVN Siedem (emisje powtórkowe po TVN).
Co myślicie o tym serialu? Oglądacie? Jakie są Wasze ulubione postacie? Co myślicie o obsadzie i fabule?
---------------
Oglądam to od pierwszego odcinka. Nigdy mnie nie kręciły takie filmy i seriale, ale kiedyś moja siostra bardzo chciała obejrzeć i ja oglądałam razem z nią. Do tej pory przegapiłam tylko kilka odcinków. Moje ulubione postacie to Chloe Sullivan i Lex Luthor.
On Cię kocha - Twój Bóg
Okrutny albo szalony
W dziele swym jak najgorszy sen
I nie wiem jak mógł na to wszystko pozwolić
Closterkeller "Auschwitz" "Zdarza się, że nasze dłonie są puste, ale serce zawsze pełne i możemy rozdawać z nich tóżne wspaniałości: ciepło, dobroć, pociechę radość...
Frances Hodgson Burnett
Dom:Gryffindor Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 295 Ostrzeżeń: 1 Postów: 102 Data rejestracji: 26.07.09 Medale: Brak
MMmmm uwielbiam Tajemnice Smallville, jeden z moich ukochanych seriali ... Jest naprawdę świtny, a powiem, że lubię filmy fantasy więc serial też mi się podoba
Zdecydowanie Tak! Oglądam prawie każdy odcinek
I powiedziała bym, że nie prawie każdy odcinek tylko zdecydowanie każdy !!
Pozdrawiam drogi Gościu ;*
Obejrzałam jeden odcinek i jak na razie na tym się skończyło. Nawet mi się spodobał ten serial, ale moja pamięć nie jest aż taka dobra i nie pamiętam, by go za każdym razem obejrzeć. Ale jak trafię, to obejrzę.
Dom:Ravenclaw Ranga: Członek Wizengamotu Punktów: 1433 Ostrzeżeń: 0 Postów: 525 Data rejestracji: 11.06.09 Medale: Brak
Bardzo lubię ten serial, oglądałam ostatnio w internecie, ale stanęłam na trzecim sezonie i jakoś na razie chcę dać sobie spokój. Uważam, że serial jest dobry, jednak momentami trochę nadmuchany.
Moimi ulubionymi postaciami są Lex Luthor (na razie dobry) i Chloe Sullivan (jest taka wdzięczna i miła, że aż trudno jej nie lubić).
Ja kiedyś znalazłam na półce z książkami amerykańskimi mojej cioci książkę Arrival (Smallville Series for Young Adults, No. 1), a że miałam streścić jakąś książkę na j. angielski to ją przeczytałam i mnie wciągnęła To był pierwszy odcinek w wersji książkowej. Później obejrzałam resztę odcinków.
Jedną z moich ulubionych postaci była Chloe Sullivan.
Bystrości Krukonów Lojalności Puchonów Sprytu Ślizgonów Naucz nas Gryffindorze!
Dom:Ravenclaw Ranga: Barman w Dziurawym Kotle Punktów: 1391 Ostrzeżeń: 0 Postów: 345 Data rejestracji: 29.06.11 Medale: Brak
Oglądałam kiedyś , i naprawdę mi się podobało. Teraz niestety nie mam czasu oglądać ; ( Za dużo nauki ; (
Jedną zasadą wciąż motywowany
Bądź własną osobą
Bądź co bądź sobą
Niech twa osoba będzie ozdobą
Nie jednorazowo, lecz całodobowo
Trafiam białym w czarne jak kulą bilardową
Oblicz pole podstawy jaką jest oryginał
Lub działania poletko, jeśli jesteś marionetką
To wroga sugestia, pożera cię jak bestia
Mów do serca bitu, bo tam jest amnestia
Od A do Zet, od Zet do A
Ja to ja to jasne jak dwa razy dwa
Proste jak drut, nigdy nie gram z nut
A rymów mam w brud, które trwonię
Gdy tylko stanę przy mikrofonie
Od mikrofonu strony nie stronię, o nie!
Widzę szczyt, a za szczytem
Zaszczyt za zaszczytem
Lśnienie mistrzostwa kieruje moim bytem
Ambicja spotyka się z uznaniem i zachwytem
Wyrzeczenia są tutaj jedynym zgrzytem
Kocham ten serial! Zaczęłam go oglądać na początku z nudów, bo nic ciekawego nie leciało w telewizji, a na AXN puszczali aż 5 sezonów (tylko gdzie reszta?). Po paru odcinkach wsiąkłam razem z siostrą. Od tej pory oglądamy każdy odcinek.
Jednego dnia potrafiłam oglądać dwa razy ten sam odcinek.
Podoba mi się, że Clark jest pokazany jako zwykły (!) chłopak.
Jedynie, co mnie wkurza, to zachowanie Lany. Czasem była tak okropnie wkurzająca, że musiałam na chwilę wyjść z pokoju. Strasznie mieszała. Niby kochała Clarka, ale ciągle coś jej nie pasowało. I o wszystko miała pretensje. Ile można?
Na razie widziałam 5 sezonów, ale mam ochotę na więcej.
RIGHT
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.