· Jak przejść grę "Harry Potter i Zakon Feniksa"? |
Hogsmeade_pl
|
Dodany dnia 24-08-2008 13:47
|
Super Administrator

Dom: Bezdomny
Ranga: Charłak
Punktów: 9
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 31.07.08
Medale:
Brak
|
Czy ktoś ma jakieś sugestie, łatwe wskazówki dotyczące przejścia całej gry? Proszę piszcie. A może jakiś problem? Napisz, a my Ci doradzimy. |
 |
|
|
~Doti_Tonks
|
Dodany dnia 28-08-2008 16:05
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 741
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Przeszłam już całą grę, ale zostały mi dwa pojedynki szachów czarodziejów, których za nic nie mogę wygrać. I jeszcze kilku procent brakuje mi na drugim piętrze i kompletnie nie wiem co zrobić by je dostać. Chyba mam tam coś do posprzątania ale gdzie i co nie mam pojęcia. Resztę już zrobiłam, więc jeśli ktoś ma jakieś pytania to niech tu pisze. |
 |
|
|
~Przemek
|
Dodany dnia 28-08-2008 17:27
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 72
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
Jak ktoś chce zdobyć hasło do portretu tamtej babki w lochach co w puszcza tylko ślizgonów to trzeba założyć pelerynkę-niewidkę i zejść tam prosto schodami sali wejściowej do Lochu. Tam będzie stać dwóch ślizgonów, trzeba iść za nimi i potem zanim wejdą powiedzą hasło.
Edytowane przez Przemek dnia 14-12-2008 15:49 |
 |
|
|
~Yennefer
|
Dodany dnia 28-08-2008 23:01
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1801
Ostrzeżeń: 3
Medale:
Brak
|
Ja tak samo jak Doti_Tonks przeszłam już większość. Zostały mi szachy i gargulki. Mam 2 problemy co do sprzątania hogwartu i wykonywania jakichś czynności na eliksirach. Sprzątanie: mam 65/66 wysprzątanych elementów (plamy wody w Sali Wejściowej i koło Wiadyktu, skrzydło szpitalne i salon gryfonów itp.) Eliksiry: nie mam zielonego pojęcia co tam zrobić! Jakby ktoś wiedział cokolwiek na ten temat proszę o pomoc. Piszcie też swoje problemy ja również Wam chętnie pomogę. 
|
~Przemek
|
Dodany dnia 29-08-2008 16:20
|
Użytkownik

Medale:
Brak
|
Ja przeszedłem całą grę mam wszystkie puchary oprócz gargulek i szachów. Gdzie jest czwarty mistrz gargulek? |
 |
|
|
~Luniaczka
|
Dodany dnia 30-08-2008 00:13
|
Użytkownik

Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1478
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
Przemek. Czwarty mistrz gargulek pojawi sie dopiero, gdy pokonasz 3 pozostałych, czyli mistrza Ravenclawu, Huflepuffu i Slytherinu. Czwarty gracz to dziewczyna, która jest mistrzem Gryffindoru i będzie stała na wybrukowanym dziedzińcu, obok mistrza Slytherinu.
Życzę powodzenia!
"...stanęli mu przed oczami ci, którzy tak się o niego troszczyli: jego ojciec, matka, ojciec chrzestny, a w końcu Dumbledore. Gotowi byli na wszystko, by go chronić, a teraz już ich nie ma. Już nikt nie stanie między nim a Voldemortem, musi na zawsze pozbyć się iluzji, którą powinien był utracić, gdy miał zaledwie rok: że ramiona rodziców nie uchronią go od wszelkiego zagrożenia. Nie zbudzi się z koszmarnego snu, nikt nie szepnie mu w ciemności, że jest naprawdę bezpieczny, że to wszystko to tylko jego wyobraźnia. Ostatni i największy z jego opiekunów umarł, pozostawiając go bardziej samotnym niż kiedykolwiek dotąd."
|
 |
|
|
~Przemek
|
Dodany dnia 05-09-2008 20:15
|
Użytkownik

Medale:
Brak
|
Mm pokonanych wszystkich trzech mistrzów gargulek i nie pojawił się 4 mistrz |
 |
|
|
~Doti_Tonks
|
Dodany dnia 06-09-2008 10:56
|
Użytkownik

Medale:
Brak
|
Przemku, czwarty mistrz gargulek pojawia się na Wybrukowanym Dziedzińcu. Nie ma obok niej koła go gargulek. Po prostu stoi obok boiska gargulek właśnie w tej lokacji. Jest to dziewczyna z Gryffindoru, która tak jakby przygląda się grze innych na Wybrukowanym Dziedzińcu. Musisz do niej podejść i nacisnąć enter. Wtedy zaczniesz rozgrywkę o mistrzostwo. |
 |
|
|
~Ginny93
|
Dodany dnia 12-09-2008 19:54
|
Użytkownik

Dom: Bezdomny
Ranga: Mugol
Punktów: 4
Data rejestracji: 08.09.08
Medale:
Brak
|
no to ja Wam powiem az wstyd sie przyznac utknelam na napisaniu wypracowania dla Snape ale za nic nie moge znalezc ksiazki bo w bibiotece jej nie znalazlam czy mozecie mi jakos pomoc z gory dzieki ;pp
 |
|
|
~Doti_Tonks
|
Dodany dnia 13-09-2008 11:19
|
Użytkownik

Medale:
Brak
|
Książka dla Snape'a jest w bibliotece, w dziale ksiąg zakazanych. Ostatni regał na lewo chyba, taki do połowy zapełniony, tam klikniesz enter i będziesz miała książkę. |
 |
|
|
~DominiKa812
|
Dodany dnia 28-09-2008 13:38
|
Zbanowany

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 286
Ostrzeżeń: 4
Data rejestracji: 07.09.08
Medale:
Brak
|
Ja grałam to nie mogę dojść o co chodzi z tymi krzyżykami na dziedzińcu chyba z Luną... |
 |
|
|
~Doti_Tonks
|
Dodany dnia 28-09-2008 15:58
|
Użytkownik

Medale:
Brak
|
Krzyżyki pojawiają się w tym momencie gry, w którym Fred i George rozpoczęli dywersje. Są to oznaczenia miejsc na których trzeba położyć ich kieszonkowe bagna (zazwyczaj leżą w pobliżu lub na dachu). Gdy znajdziesz bagno, kładziesz je na krzyżyku i odpalasz odpowiednim zaklęciem (w trakcie gry dostaniesz podpowiedź jakie to zaklęcia). |
 |
|
|
~Danger
|
Dodany dnia 19-12-2008 16:49
|
Użytkownik

Ranga: Charłak
Punktów: 10
Data rejestracji: 19.12.08
Medale:
Brak
|
Ja mam pewien problem.... nie chodzi tutaj jak przejść coś w grze, mianowicie: zainstalowałem sobie dzisiaj ową grę, wszystko ładnie pięknie się włącza, pokazuje się filmik, następnie ikonka żeby przycisnąć enter i gazeta.... gdzie wszystko się urywa, tzn. nie ma napisów z menu głównego ani żadnych innych jak przejeżdżam myszką to słychać tylko dźwięk wydawany przez najazd "rączki" na jakąś opcję. Na "ślepo" klikałem cały czas enter to mi się gra włączyła i przeszedłem kawałek, ale jak trzeba coś wyszukać np. z mapy Huncwotów no to kicha, bo tam nic nie pisze, po prostu tekstów nie ma. Zainstalowałem sterowniki i nic... byłbym bardzo wdzięczny jeśli ktoś by mi pomógł. |
 |
|
|
~Harry Potterix
|
Dodany dnia 19-12-2008 16:55
|
Użytkownik

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -10
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 16.12.08
Medale:
Brak
|
hmm.trudne mi wszystko działa wiesz może gra piracka czy sciągana to wszystko jak orginalna to kompa masz starego czy co ale powinno działać.Wiesz może łatki brakuje i trzeba zainstalować albo usunąć jakieś programy z kompa
Edytowane przez Harry Potterix dnia 19-12-2008 16:56 |
 |
|
|
~DominiKa812
|
Dodany dnia 21-12-2008 19:42
|
Zbanowany

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 286
Ostrzeżeń: 4
Data rejestracji: 07.09.08
Medale:
Brak
|
Gdzie można znaleść rzeczy Luny? Wiem, że jedna jest w wielkiej sali. Ktoś wie gdzie reszta? |
 |
|
|
~Astoria-Malfoy
|
Dodany dnia 22-12-2008 10:37
|
Użytkownik

Data rejestracji: 21.12.08
Medale:
Brak
|
Rzeczy Luny:
-Dziedziniec wieży z zegarem,(na wprost od wejścia)(to są chyba jakieś buty)
-Biblioteka,(na stole w głównym pomieszczeniu biblioteki)(dziwaczna czapka)
-Wejście na wiadukt,(obok portretu)(pergamin albo gazeta)
-Dziedziniec wejściowy,(trzeba pozamiatać liście ,które znajdują się na prawo od wejścia)
-Wielka sala.(na którymś ze stołów)(niebieski sweterek?) |
 |
|
|
~Alice Evithe
|
Dodany dnia 23-12-2008 14:17
|
Użytkownik

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 216
Data rejestracji: 20.12.08
Medale:
Brak
|
Gdzie znaleźć kieszonkowe bagna Freda i Georga, w misji z Luną i tymi krzyżykami?
Nie wiem w ogóle, o co w tym chodzi. ^^ Wszystkie inne misje (tzn. z bliźniaczkami, Colinem i Deanem) wykonałam, ale ciągle nie wiem, co zrobić, żeby przejść misję z Luną.
I przy okazji - gdzie dowiedzieć się, kto wypożyczył książkę z zaklęć, którą ma użyć Harry aby napisać wypracowanie dla Flitwicka?
I gave you my heart,
But the very next day
You gave it away.
Merry Christmas drogi Gościu
|
 |
|
|
~potterfanka
|
Dodany dnia 28-12-2008 18:15
|
Użytkownik

Ranga: Członek GD
Punktów: 514
Ostrzeżeń: 1
Medale:
Brak
|
Książka jest w Wielkiej Sali.Jak tam wejdziesz Hermiona powie - Ej co czyta ta dziewczyna...I wszystko się wyjaśni
A ja mam pytanko...Ekhem...W bibliotece jest portret błazna z tajemnym przejściem.Trzeba mu dać "dzisiejszego" proroka.Gdzie można go znaleźć???
Dodany dnia 01-01-2009 19 7
Do Alice.1 bagno jest na dachu na dziedzińcu wierzy z zegarem.drugie bagno jest na dziedzińcu transmutacji.Tam będzie stała Ginny.
Edytowane przez Souriant dnia 03-01-2009 19:10 |
 |
|
|
~Funker
|
Dodany dnia 16-01-2009 20:57
|
Użytkownik

Punktów: 63
Data rejestracji: 16.01.09
Medale:
Brak
|
Najczęściej zadawane przez graczy pytania:
1. Gdzie są mówiące gargulce?
2. Gdzie są rzeczy Luny?
3. Skąd wziąć Proroka Codziennego?
Odpowiedzi:
1. Obok Deana, Na schodach do Umbridge, 5 piętro - taras, na wiadukcie i na Brukowanym Dziedzińcu.
2. W wielkiej sali, na Wejściu na Dziedziniec (pod liśćmi), w Bibliotece i przy Wejściu na wiadukt.
3. Trzeba rzucić Depulso na mównice Dumbledora, i wtedy jest krótki filmik z sowami. (jedna z nich zrzuca Proroka)
Mam nadzieję że pomogłem 

Ej, ty! drogi Gościu! Nie myśl o kopiowania tego obrazka!
|
 |
|
|
~makulatura
|
Dodany dnia 26-01-2009 16:43
|
Użytkownik

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 103
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 27.12.08
Medale:
Brak
|
a ja nie wiem jak zdobyć hasło do gościa co rymuje i do tego co boi się że go ktoś podsłucha
Godzilla atakuje!
Grizzly stoi pod oknem!
A ja w brecht!
by Moni

|
 |
|