Dom:Ravenclaw Ranga: Trzecioroczniak Punktów: 151 Ostrzeżeń: 0 Postów: 47 Data rejestracji: 17.02.09 Medale: Brak
Kroniki Spiderwick to seria książek opowiadających historię trójki rodzeństwa: Jareda, Simona oraz Mallory Grace'ów. Dzieci odnajdują w swoim domu nietypową książkę: przewodnik terenowy opisujący różne gatunki fantastycznych stworzeń. Tak zaczyna się ich przygoda...
Ja osobiście przeczytałam na razie dwa tomy serii, lecz zamierzam kupić sobie wszystkie pięć. Mam też "Przewodnik terenowy" oraz "Poradnik hodowcy chochlików". Książki napisane są ciekawie, a przepiękne rysunki Tony'ego DiTerlizzi zapierają dech w piersiach.
A wy co sądzicie o tych książkach? Piszcie!
Pozdrawiam w szczególności użytkowników o nickach: Emily Riddle, Lily Luna Potter, Hermione, Narcyza_Malfoy95, Ami, Madlenne, Rewolucja, Luna772 Herma-aga23, Acti-Dolores, Gosia Black, Fanka Syriusza Blacka, Bonnie313, poppi94, Elfka oraz Luna Watson! Jesteście super!!!
Dom:Hufflepuff Ranga: Mistrz Zielarstwa Punktów: 2821 Ostrzeżeń: 1 Postów: 383 Data rejestracji: 11.08.08 Medale: Brak
Przeczytałam pierwszą część. Nie wiem, czy jestem na tego typu książki za stara (raczej tak), ale lektura nie przypadła mi do gustu. W skali od 1 do 10 dałabym marne 1 za rysunki. Fabuła nie podoba mi się, bohaterowie również. Słaaba.
Stanowczo odradzam.
Ja podobnie jak autorka powyższego postu przeczytałem tylko pierwszą część. Tylko że ja z chęcią siegnę po kolejne. Książka mi się spodobała, tylko szkoda, że krótka. W dodatku książka jest bardzo ładnie i porządnie zilustrowana.
Dom:Slytherin Ranga: Czwartoroczniak Punktów: 221 Ostrzeżeń: 0 Postów: 47 Data rejestracji: 07.03.09 Medale: Brak
Jak prawie wszyscy, przeczytałam pierwszą część. Podobała mi się, ale nawet nie wspomnę, jak mało zajęło mi jej przeczytanie. Obrazki były przepiękne, ale ja wolę książki z solidną akcją bez ilustracji niż przepiękne rysunki, a tekst krótki i nieciekawy. Przeczytanie tej książki było przyjemnością, ale za nic bym jej nie kupiła.
Dom:Ravenclaw Ranga: Uzdrowiciel Punktów: 2442 Ostrzeżeń: 0 Postów: 372 Data rejestracji: 02.04.10 Medale: Brak
Przeczytałam całą serię i mam o niej pozytywne zdanie.
Wydaje się, że są to książki bardzo dziecinne i zbyt proste. Mnie, mimo to, urzekły. Może mam sentyment do takich książeczek, a może słaby gust, to jednak wiem, że były warte przeczytania. Wiem, że są tak przewidywalne, że nawet dziecko by je zrozumiało, to jednak spodobały mi się. Warto czasem oderwać się od tych poważnych, traktujących o zupełnie innych problemach książek, żeby przypomnieć sobie, jak to się kiedyś wierzyło we wróżki, gobliny i krasnoludki ;]
czytałam tylko pierwszą część. I strasznie krótka jak dla mnie, przeczytałam ją dokładnie w jeden wieczorek, no, ale jedyny plus to to, że w książce jest fajny klimat, no i przepiękne rysunki! jedyny minus to jedynie to, że książka jest, jak już pisałam, STRASZNIE krótka! ale mimo to całkiem fajna ;)
- Albusie Severusie - powiedział tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadła do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem.
Przeskocz do forum:
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
RIGHT
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.
Drogi UĚźytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sĂ pliki cookies. Ich celem jest ÄšÂwiadczenie usÄšÂug na najwyĚźszym poziomie, w tym rÄĹwnieĚź dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieĚ przeglĂ darki dotyczĂ cych cookies oznacza, Ěźe bĂÂdĂ one umieszczane w Twoim urzĂ dzeniu. W kaĚźdej chwili moĚźesz dokonaĂ zmiany ustawieĚ przeglĂ darki dotyczĂ cych cookies - wiĂÂcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoÄšÂci.