· Alastor Moody |
~Sashka13
|
Dodany dnia 31-01-2009 21:56
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 315
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 31.01.09
Medale:
Brak
|
Wiadomo, silny, odważny auror. Był szanowany, popularny wśród członków Zakonu Feniksa. Pomagał w kłopotach (przy sprzątaniu domu Syriusza przy Grimmauld Place Molly prosiła go o sprawdzenie tego i owego). Był również zabawny i opryskliwy.
"- Witam, profesor McGonagall! - odpowiedział spokojnie Moodym wysyłając łasiczkę [Draco Malfoy] jeszcze wyżej w powietrze.
- Co pan wyprawia! - krzyknęłą profesor McGonagall, śledząc wzrokiem lot fretki.
- Uczę. - odrzekł Moody."
Nie bał się ryzyka (widać to było po jego licznych ranach, braku oka, które zastępowało magiczne, brakującej części nosa).
" (...) była to twarz niepodobna do niczego. Wyglądała, jakby została wyrzeźbiona ze zbielałego (...) drewna. (...) Posiekana była licznymi bliznami. Usta wyglądały jak poprzeczne rozcięcie, a sporej części nosa po prostu brakowało. Ale tym, co budziło prawdziwe przerażenie były oczy przybysza." Jak wiadomo, miał jedno oko prawdziwe, ludzkie. Było malutkie, czarne. Drugie było dużą kulą o źrenicy w kolorze niebieskim. Jego zaletą była możliwość spoglądania przez przedmioty, ściany, a nawet własną głowę (oczy dookoła głowy^^).
No i zginął pomagając Harremu Potterowi bezpiecznie dostać się do Nory w jego 17 urodziny.
Co o nim sądzicie? Czy przypadł Wam do gustu?
W IV części ciężko było poznać jego prawdziwą postać, bo bardziej opisywane tam było zachowanie Croucha, ale dalej możemy dowiedzieć się więcej o Alastorze Moody.
To believe in
So beautiful, beautiful
Lie makes me...
...just keep on living
And don't start giving
The devil good reasons
To get you in the seasons of heartbreak
Baby are you tough enough...
Edytowane przez Sashka13 dnia 03-02-2009 17:28 |
 |
|
|
~Ledina
|
Dodany dnia 31-01-2009 22:22
|
Użytkownik

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -61
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 06.12.08
Medale:
Brak
|
Myślę że w czwartej części też już dużo o nim można się dowiedzieć, przecież jego potdszywacz musiał zachowywać się tak jak on aby nie wzbudzić podejrzeń.
Jest to jedna z moich ulubionych postaci chociaż wszystkie lubię a każdą za coś innego on wyjątkowo podszedł mi do gustu.
Może dla tego że był surowy, bez względny, straszny ale zaufany 
A jakie jest wasze zdanie ?
|
|
~Ann Black
|
Dodany dnia 01-02-2009 17:25
|
Użytkownik

Ranga: Prefekt Gryffindoru
Punktów: 431
Data rejestracji: 25.01.09
Medale:
Brak
|
Polubiłam go. Był odważny, a to cenię. No i pomagał Harremu.
Niby w 4 części nie opisywany jest on, tylko osoba, która się pod niego podszyła, to musimy wiedzieć, że Crouch musiał zachowywać się tak jak on.
Moim zdaniem był tylko zbytnio opryskliwy, ale nie dziwię się mu.
Szkoda mi się go zrobiło jak zginął.
~MAPĘ HUNCWOTÓW~
...
Przysięgam uroczyście, że knuję coś niedobrego...

`koniec psot ! `
|
 |
|
|
~Seszen
|
Dodany dnia 01-02-2009 17:34
|
Użytkownik

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 112
Data rejestracji: 17.01.09
Medale:
Brak
|
Mi też było szkoda jego śmierci. Ale bardzo go lubiłam. Pomijając fakt, że był odważny, pomocny i w ogóle to lubiłam tę jego opryskilwość ^^ Jakoś mi tak pasowało do jego postaci  |
 |
|
|
~Harry 14
|
Dodany dnia 03-02-2009 15:00
|
Użytkownik

Punktów: 410
Data rejestracji: 02.02.09
Medale:
Brak
|
Szkoda że umarł był bardzo dobrym aurorem i dobrym członkiem zakonu feniksa. |
 |
|
|
~Lucyfer
|
Dodany dnia 03-02-2009 15:31
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 250
Data rejestracji: 19.09.08
Medale:
Brak
|
Szkoda go było gdy umarł.
Będąc oszustem był naprawdę pomocny. Mógłbym mu wtedy zaufać od ręki. Później się tylko potwierdziło, że taki jest prawdziwy Moody. I chociaż kierowani byli tymi samymi pobudkami to i tak byli równie pomocni.
 |
|
|
~Niewidka
|
Dodany dnia 09-05-2009 22:11
|
Użytkownik

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1969
Data rejestracji: 05.04.09
Medale:
Brak
|
Nie mam zdania na jego temat. Nie był on dość w HP opisywany i nie miał dużego znaczenia w książce. Oczywiście w CO, odgrywałał dużą rolę, ale to nie był prawdziwy on, lecz jego marna kopia.
Jego śmierć nie poruszyła mnie specjalnie, choć wiadomo smutna byłam. Lecz nie tak samo jak przy śmierci Albus'a lub Zgredka.
|
|
~Alanette Vieira Malfoy
|
Dodany dnia 10-05-2009 00:01
|
Użytkownik

Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 985
Data rejestracji: 08.03.09
Medale:
Brak
|
Alastor... Hmmm, na pewno jego śmierć musiała być dużą stratą dla świata czarodziejskiego, aczkolwiek niewiele można powiedzieć o nim samym, nim prawdziwym. Ale -- jak już wcześniej wspominano -- zginął, próbując pomóc dostać się Harry'emu Potterowi do mieszkania Weasley'ów. To świadczy o jego odwadze i nieprzeciętnych umiejętnościach, niedostępnych zwykłemu śmiertelnikowi. Anu, jeśli już o tym mowa, to miał bardzo ciekawe oko. Ja osobiście bym się bała nauczyciela, który posiada oko potrafiące przejrzeć wszystko. Przecież to koszmar -- lekcje z takim nauczycielem, który gazetę zauważy, telefon komórkowy zauważy...;d
|
|
~Dark Natya
|
Dodany dnia 06-07-2009 20:00
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2249
Data rejestracji: 29.08.08
Medale:
Brak
|
Hm. Jakoś nie specjalnie mi przypadł do gustu. Na pewno był dobrym aurorem, ale raczej taki... opryskliwy. No, ale bardzo podobał mi się fragment książki, w którym zamienia Malfoya we fretkę - to było genialne! ^^ Ogólnie to nie podoba mi się jego charakter. Ale kiedy umarł było mi go żal...
Pamiętajcie: stała czujność! ;d
So get off your low
Let's dance like we used to
But there's a light in the distance
Waiting for me, I will wait for you
So get off your low
Let's kiss like we used to <3
Edytowane przez Dark Natya dnia 06-07-2009 20:03 |
 |
|
|
~el_nino
|
Dodany dnia 24-07-2009 12:51
|
Użytkownik

Ranga: Goblin
Punktów: 31
Data rejestracji: 23.07.09
Medale:
Brak
|
Alastor może jest trochę straszny(z wyglądu )ale zdecydowanie jest jednym z najlepszych aurorów. Jest bardzo odważny, a przede wszystkim jest świetnym czarodziejem. Nie rozumiem tylko jednego dlaczego w późniejszym czasie nie pracował dla ministerstwa?
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE
|
 |
|
|
~Miki
|
Dodany dnia 24-07-2009 16:36
|
Użytkownik

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 149
Data rejestracji: 23.07.09
Medale:
Brak
|
Postać Alastora od razy polubiłam. Jest śmieszny, odważny, a jego wygląd nie raz potrafi naprawdę nastraszyć Ale oprócz tego gdyby nie Crouch to jestem pewna, ze jego lekcje byłyby fantastycznie prowadzone. To oko zawsze mnie u niego intrygowało, też bym chciała takie mieć pod warunkiem, ze dałoby się je wyjąć i włożyć z powrotem Szkoda, że zginął ale w słusznej sprawie |
 |
|
|
|
Dodany dnia 05-11-2009 19:18
|
Gość

Dom: Bezdomny
Ranga: Mugol
Punktów: 0
Data rejestracji: ...dawno, dawno temu.
Medale:
Brak
|
Wielka szkoda, że umarł. Lubiłam jego postać i odwagę do narażania życia za innych. |
 |
|
|
~Potteromaniaczka
|
Dodany dnia 21-11-2009 19:10
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Goblin
Punktów: 29
Data rejestracji: 21.11.09
Medale:
Brak
|
Podobała mi się jego opryskliwość, odwaga i sposób bycia. Moody jest super! ;DD
Chroń nas Ravenclaw!!
|
 |
|
|
~Madwoman
|
Dodany dnia 04-12-2009 18:02
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 482
Data rejestracji: 26.11.09
Medale:
Brak
|
Mi ta postać w ogóle się nie spodobała. A po jego śmierci wcale nie płakałam i nawet smutno mi nie było. No odważny był i wg. i za to plus, ale ogólnie postać niezbyt przyjazna. Ale oko miał świetne.
|
 |
|
|
^Lady Holmes
|
Dodany dnia 06-12-2009 11:09
|
Administrator

Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 29123
Data rejestracji: 21.11.09
Medale:
Brak
|
Spodobała mi się postać Alastora.
"- Witam, profesor McGonagall! - odpowiedział spokojnie Moodym wysyłając łasiczkę [Draco Malfoy] jeszcze wyżej w powietrze.
- Co pan wyprawia! - krzyknęła profesor McGonagall, śledząc wzrokiem lot fretki.
- Uczę. - odrzekł Moody."
Ten tekst mnie rozbawił do łez.
Nie bał się wypowiedzieć własnego zdania, pomocny i odważny.
Szkoda, że umarł. Chociaż nie było o nim tak dużo w książce, to go polubiłam. |
 |
|
|
~mrsRadcliffe
|
Dodany dnia 11-04-2010 11:36
|
Użytkownik

Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1306
Data rejestracji: 20.03.10
Medale:
Brak
|
W czwartej części na początku go nie polubiłam, a oczywiście przemawiał za to jego wygląd. Ale potem, niektóre jego teksty były naprawdę świetne. A poza tym, nie bał się wypowiedzieć własnego zdania, był naprawdę odważnym człowiekiem. Gdy przeczytałam ten moment w książce, jak to jest napisane, że Moody nie żyje, to chciało mi się płakać... Naprawdę był swietnym aurorem, a śmierć przyszła tak nieoczekiwanie.
|
|
~Lajla
|
Dodany dnia 11-04-2010 12:32
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2276
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 16.03.10
Medale:
Brak
|
Szalonooki był świetnym i odważnym aurorem. Rozbrajała mnie ta jego Stała czujność! Nie mogłam uwierzyć, że zginął... I oddał życie za Harry'ego. Pozytywna postać.
Edytowane przez Elsanka dnia 11-04-2010 20:19 |
 |
|
|
~Gladus93
|
Dodany dnia 11-04-2010 12:53
|
Użytkownik

Punktów: 364
Data rejestracji: 09.04.10
Medale:
Brak
|
Bardzo lubiłem Alastora,szkoda że zginął...Miał niesamowitą osobowość i charakter,jeden z moich ulubionych członków zakonu
Edytowane przez Elsanka dnia 11-04-2010 20:17 |
 |
|
|
~Fulanita
|
Dodany dnia 03-03-2011 10:10
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Ranga: Członek GD
Punktów: 519
Data rejestracji: 11.01.11
Medale:
Brak
|
Pomocny, odważny, uwielbiałam jego styl bycia - tą opryskliwość itd. Szkoda, że umarł, by był na prawdę ciekawą postacią. Jego śmierć nie poruszyła mnie tak bardzo jak śmierć innych bohaterów, ale było mi.. hmm.. po prostu smutno.
"Remus and Tonks, pale and still and peaceful-looking, apparently asleep beneath the dark, enchanted ceiling.."
Od przebiegłości Ślizgonów
Cnoty Gryfonów
i od Wiedzy-O-Własnej-Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS HUFFLEPUFFIE!
|
 |
|
|
~stradivarius95
|
Dodany dnia 03-03-2011 16:35
|
Użytkownik

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 53
Data rejestracji: 28.02.11
Medale:
Brak
|
Ja też bardzo lubię to postać ; ) Szkoda, że umarł, ale myślę że to było potrzebne bo inaczej na pewno by nie pozwolił Harremu, Ronie i Hermionie w 7 części tak się po prostu "szwędać" po świecie bez żadnego dorosłego czarodzieja Oczywiście według mojego skromnego zdania ; pp
Bardzo też polubiłam Croucha ; ) Głupio trochę że nie pokazali jak umiera, a raczej jak dementor wsysa jego duszę. ; p |
 |
|