Dom:Hufflepuff Ranga: Pochwa Punktów: 571 Ostrzeżeń: 0 Postów: 93 Data rejestracji: 25.08.08 Medale: Brak
darren aronofsky. Z czego jest znany? Z takich filmow jak "requiem dla snu", "zrodlo" czy "pi". jest czlowiekiem posiada niesamowity talent i fantazje. kazdy jego film zawiera mnostwo watkow psychologicznych, ktorych widz nie jest w stanie przyswoić za pierwszym obejrzeniem, dopiero za 2 czy 3 razem dociera do niego przeslanie.
tutaj macie niektore screeny:
Requiem for a Dream
The Fountain
Pi
polecam ogladniecie przynajmniej requiem, to klasyka ;d
Dom:Slytherin Ranga: Animag Wąż Punktów: 531 Ostrzeżeń: 1 Postów: 96 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Tim Burton, zdecydowanie.
Jego filmy są cudowne, jest w nich coś takiego co sprawia ze człowiek je kocha .
Jego filmy poruszają (jak "Edward Nożycoręki" ) i bawią ("Charlie i fabryka czekolady" ), ale każdy z nich jest jedyny w swoim rodzaju.
Kocham scenę z "Powrotu Batmana", kiedy Pingwin umiera i pingwiny idą obok jego ciała kiedy spada do wody. Jest w niej coś co chwyta za serce.
Nie mogę się doczekać jego wersji "Alicji w Karinie Czarów". Na pewno będzie niezapomniana.
Dom:Gryffindor Ranga: Sześcioroczniak Punktów: 594 Ostrzeżeń: 0 Postów: 148 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Woody Allen
Tim Burton, David Lynch, David Fincher, Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, Martin Scorsese...
trochę tego dużo, ale Woody i Tim to taka dwójka wybranych, których obrazy najbardziej mi odpowiadają.
Pozwól mi zagarnąć swoją duszę
Och, pozwól mi zdobyć
Wiesz, że to ja, Cathy
Heathcliffie, to ja, twoja Cathy, wróciłam do domu, tak mi zimno
Dom:Slytherin Ranga: Zwycięzca TT Punktów: 255 Ostrzeżeń: 0 Postów: 33 Data rejestracji: 25.08.08 Medale: Brak
Astoria Malfoy napisał/a:
Zgadzam sie z Safana Tim Burton jest genialnym reżyserem podziwiam go głównie za film jeździec bez głowy i Sweeney Todd i do tego często do obsady bierze Johnny'ego Depp'a
Zastanów się, czy podziwiasz Burtona, czy nie przypadkiem Deppa. ;-)
Ja oprócz wyżej wymienionych dodam Christophera Nolana, Francisa Coppolę za jedno, jedyne dzieło... ech. Dalej jeszcze Ridleya Scotta i pana Spielberga za to, że potrafią stworzyć coś epickiego i nie jest to wyjątek.
To tyle ;] Nie będę pisać, dlaczego, bo mam ich sporo ulubionych, i wymienianie każdego filmu, który podobał i oni stworzyli nieco czasu by mi zajęło
,, Ogarnęło mnie straszliwe poczucie samotności. Pierwszy raz od miesięcy znalazłem się w biały dzień sam, nie mając nic do załatwienia i nie potrzebując biec na ulice w obawie, że się dokądś spóźnię. Byłem z dala od zgiełku i oszołomienia, pogrążony w ciszy, której nie mąciły ani dźwięki mechanicznej muzyki, ani podniesione glosy. Nic mnie nie nagliło i wyczułem w tym coś na kształt niejasnej groźby. ''
Dom:Gryffindor Ranga: Sześcioroczniak Punktów: 594 Ostrzeżeń: 0 Postów: 148 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Francis Fuck
Ja lubię, ba bardzo lubię Coppolę za Draculę heh jak mogłam o tym zapomnieć. Jasne, Ojciec Chrzestny, Czas Apokalipsy i inne arcydzieła, ale do Draculi mam szczególny sentyment.
I've crossed oceans of time to find you...
Och, pozwól mi zdobyć
Wiesz, że to ja, Cathy
Heathcliffie, to ja, twoja Cathy, wróciłam do domu, tak mi zimno
Dom:Gryffindor Ranga: Uczestnik TT Punktów: 252 Ostrzeżeń: 0 Postów: 131 Data rejestracji: 29.08.08 Medale: Brak
Bardzo cenię Petera JAcksona za Władcę Pierścieni, którego udało mu się nakręcić. To na serio kawał dobrej roboty. Mimo wszystko znacznie bardziej cenię Ridley'a Scott'a i Stevena Spilberga. Mają oni bowiem znacznie więcej świetnych filmów na koncie. Poza tym ostatnio coraz bardziej lubie twórcę m.in "Labiryntu Faunta niejakiego Guillerma del Toro.
(...) -Pan Glizdogon życzy profesorowi Snape'owi miłego dnia i radzi mu umyć włosy, bo kleją się od łoju.
Dom:Slytherin Ranga: Wybitny Uczeń Punktów: 652 Ostrzeżeń: 0 Postów: 83 Data rejestracji: 25.08.08 Medale: Brak
Sydney Pollack, Andrzej Wajda, Tim Burton, Clint Eastwood, Mel Brooks (<lol>, Pedro Almodovar, Roman Polański, David Lynch, Jan i Juliusz Machulscy i Jim Jarmusch. Za co? Za całokształt. A Pollacka szczególnie za to, że w swoich rolach obsadzał bardzo przystojnych aktorów i za "Pożegnanie z Afryką" ;>
+
Carla Bruni.
Potrafię dochować tajemnicy. Nikomu nie powiedziałem, że Wilson nadal moczy się w nocy
House
"Różnica pomiędzy seksem i śmiercią polega na tym, że kiedy będziesz umierał, nikt nie będzie się śmiać z ciebie, że robisz to sam."
niezawodny Woody
Dom:Slytherin Ranga: Zastępca Dyrektora Punktów: 3817 Ostrzeżeń: 1 Postów: 442 Data rejestracji: 25.08.08 Medale: Brak
Ja szczególnie uwielbiam filmy Tima Burtona. One mają taki charakterystyczny styl, który uwielbiam. Zawsze są takie dopracowane. Szczególnie mi się podobały dwa: Jeździec bez głowy i Sweeney Todd. Edwarda nożycorękiego nie miałam jeszcce okazji obejrzec ale mam zamiar to nadrobic
Dom:Slytherin Ranga: Opiekun Slytherinu Punktów: 3615 Ostrzeżeń: 0 Postów: 630 Data rejestracji: 27.08.08 Medale: Brak
A więc jest tego trochę ale mim zdaniem reżyserzy, którzy powinni zostać wymienieni i których filmy ubóstwiam. A są to:
Tim Burton, Alfred Hitchcock, Steven Spielberg, Roman Polański, Francis Ford Coppola... Mogę jeszcze tak długo wymieniać ale moi ulubieni to pierwsza trójka jaką wymieniłam, ich filmy są wspaniałe, oryginalne i zawsze mogę je oglądać.
Dla mnie najlepszy, niepowtarzalny, genialny, fantastyczny jest STEVEN SPIELBERG ! Bardzo lubię filmy, które wyreżyserował. Ma swój styl, niepowtarzalny urok, wprowadza ten nietuzinkowy klimat oraz nastrój. Jego dzieła nigdy mi się nie znudzą, a niektóre z nich mógłbym oglądać niemal bez przerwy. Z takich najlepszych w jego dorobku śmiało mogę polecić takie pozycje jak "Bliskie spotkania trzeciego stopnia", "Szczęki", "E.T.", "Strefa mroku", "Hook", Jurassic Park", "Szeregowiec Ryan", "Raport mniejszości" czy w końcu "Terminal" oraz ostatni "Lincoln".
2. Roman Polański, bo widać w jego filmach talent i lekkość, jakby od urodzenia zajmował się reżyserką. Nawet kiedy oglądałam jego film o jakiejś trudniejszej tematyce to nie czuję się przeciążana, przytłoczona obrazem w negatywnym sensie.
3. Lars von Tier. Za głębię psychologiczną. "Tańcząc w ciemnościach" i "Melancholia" to dzieła doskonałe.
RIGHT
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.