Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Zastępca Dyrektora
Punktów: 3817
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
"Blow" jest to film oparty na faktach autentycznych. Opowiada on o życiu handlarza narkotyków Georga Junga. W głównych rolach możemy zobaczyć Johnnego Deppa i Penélope Cruz.
Film jest naprawde godny polecenia 
Oglądaliście? Jeżeli tak to co o nim sądzicie?

|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 677
Data rejestracji: 21.04.09
Medale:
Brak
|
Natknęłam się na ten film przypadkowo i przypadł mi do gustu, choć był troszkę nudnawy... :-) Jednak godny jest polecenia.
|
Administrator

Dom: Bezdomny
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
"Blow" to był pierwszy film, który obejrzałam w oryginale - bez lektora/dubbingu i z angielskimi napisami. W klasie maturalnej anglista postawił na mojej grupie 'krzyżyk' i zrezygnował z prób nauczenia nas czegokolwiek - zaczął włączać nam filmy, co poskutkowało tym, że 2 osoby wpatrywały się w ekran telewizora, a reszta miała godzinę wolną - jakieś karty, kółko i krzyżyk, spisywanie zadań domowych, kolega w tyle klasy puszczał filmiki z yt na laptopie... Poskutkowało to wszystko tym, że tylko jedna osoba w mojej klasie odważyła się zdawać rozszerzoną maturę z angielskiego, pomimo że moja grupa miała ten angielski niby rozszerzony.
Początkowo ciężko było ogarnąć ten film - mój angielski daleki był od perfekcji, po części trzeba było się domyślać (chociaż te angielskie napisy bardzo ułatwiały zrozumienie treści, z samego słuchu pewnie nic bym nie skumała ), no i absolutnie nie było czasu żeby docenić urodę głównego bohatera, ale w sumie "Blow" zrobił na mnie niesamowite wrażenie. Widziałam go w sumie 2 razy, ostatnio już parę lat temu, więc dzisiaj zapewne odebrałabym go nieco inaczej, ale i tak należy do moich ulubionych filmów.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|