· Narcyza Malfoy |
~marihermiona
|
Dodany dnia 12-07-2012 08:17
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1058
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 06.07.12
Medale:
Brak
|
Nom.. Nie pasuje, ale naprawdę nie mam pojęcia, kto by mógł ją zastąpić.
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
Edytowane przez Czarownica24 dnia 12-07-2012 08:34 |
 |
|
|
~TomonaRiddle
|
Dodany dnia 12-07-2012 12:53
|
Użytkownik

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 161
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 09.07.12
Medale:
Brak
|
Ta pasuje pod względem wyniosłości, wygląda na typową damę, które nie da sobie w przysłowiową kaszę dmuchać. Jednak nie pasuje z wyglądu. Aktorka, owszem - jest ładna, jak na swój wiek ( bo młodo jednak nie wygląda ) to ma urodę, jednak nie jest tak wspaniale piękna jak to było opisane w książce. Niestety nie mam swojej kandydatki :c
- Nie jest pan doktorem, prawda?
- Nie. Jestem nauczycielem.
- Nie wierzę panu. Kazała mnie obejrzeć. Uważa, że jestem innym.
- No i może ma racje?
- Nie jestem szalony.(...)
- Słyszałem, że posiadasz zdolności. Odmienne, niż inne dzieci.
- Mogę coś podnieść nie dotykając tego. Zwierzęta robią to, co chcę, choć ich nie tresuję. Mogę sprawić, że coś się stanie temu, kto mi się narazi. Może cierpieć.... Jeśli zechce.
|
 |
|
|
~TomonaRiddle
|
Dodany dnia 12-07-2012 12:54
|
Użytkownik

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 161
Data rejestracji: 09.07.12
Medale:
Brak
|
Czarodziejka napisał/a:
Spodziewałam się raczej innej aktorki. Ta mi się nie podoba. Miała być piękna, a jest... mniej urodziwa. No i miała być blondynką jak ojciec i syn. Co to za pasma czarnych włosów?
Nie podoba mi się ani jej wygląd, ani gra aktorska.
Gdzieś czytałam, że czarne pasma są jakby symbolem przynależności do rodu Black'ów a blond do rodu Malfoy'ów 
- Nie jest pan doktorem, prawda?
- Nie. Jestem nauczycielem.
- Nie wierzę panu. Kazała mnie obejrzeć. Uważa, że jestem innym.
- No i może ma racje?
- Nie jestem szalony.(...)
- Słyszałem, że posiadasz zdolności. Odmienne, niż inne dzieci.
- Mogę coś podnieść nie dotykając tego. Zwierzęta robią to, co chcę, choć ich nie tresuję. Mogę sprawić, że coś się stanie temu, kto mi się narazi. Może cierpieć.... Jeśli zechce.
|
 |
|
|
~koraalinaa
|
Dodany dnia 02-09-2012 16:22
|
Użytkownik

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 97
Data rejestracji: 10.08.12
Medale:
Brak
|
Zupełnie mi nie pasuje. Wyobrażałam sobie, że będzie miała dłuższe, całkiem białe, proste, rozpuszczone włosy - a nie czarno-bląd i upięte. Do tego jej twarz wg mnie powinna delikatniejsza i młodsza. I żeby była bardziej podobna do Lujusza.
Ta aktorka to zły wybór.
|
|
~BlackSpirit
|
Dodany dnia 06-10-2013 19:05
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1141
Data rejestracji: 20.08.13
Medale:
|
Mi pasuje. Może wyglądem trochę nie przypomina tej z mojej wyobraźni, ale jest ok. Ja bym obstawiła w tej roli Tamarę Arciuch . Helen jest trochę za niska i lekko za stara... Ale do gry aktorskiej się nie czepiam, zagrała dobrze. Takie jest moje zdanie na ten temat...
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 03-02-2014 21:18
|
VIP

Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
W sumie to mało tej filmowej Narcyzy można uświadczyć w ekranizacjach HP. Tutaj też nie jest inaczej. W ogóle, to Księcia uważam za jedną z najgorszych ekranizacji ( w przeciwieństwie do książki, która jest moją ulubioną z serii ). Co można więcej powiedzieć ? Oczywiście scena w domu Severusa nie jest zgodna z treścią powieści ( gdzie jej rozpacz, błaganie Snape'a o wykonanie zadania zamiast Draco, prośba o złożenie Przysięgi Wieczystej ? ). Miała wyglądać jak topielica, białe włosy, a tu jakiś dwukolorowa fryzura ( czerń, biel ). Osobiście nie podobała mi się grana przez Helenę McCrory matka Dracona. Moim zdaniem w słabej ekranizacji wcale o to nie trudno. Nie tak sobie wyobrażałem żonę Lucjusza. 3/10
|
~Wizard
|
Dodany dnia 03-02-2014 22:15
|
Użytkownik

Ranga: Charłak
Punktów: 11
Data rejestracji: 03.02.14
Medale:
Brak
|
Mim zdaniem dobrze zagrała Narcyzę, a co do tego że jest za stara: jak można mieć szesnasto czy siedemnastoletniego syna i wyglądać na 20 lat. Helen świetnie pokazała że Narcyza jest dumną i wyniosła kobietą. Nie wyobrażam sobie innej aktorki, ale to może dlatego że najpierw oglądałam film a później czytałam książkę. |
 |
|
|
~Lady Morgana
|
Dodany dnia 30-06-2014 21:15
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 310
Data rejestracji: 30.06.14
Medale:
Brak
|
Według mnie postać Narcyzy została dobrze i rzetelnie przedstawiona. Aktorka zagrała ją bardzo dobrze, pokazując jak dumną i wyniosłą kobietą jest Narcyza. Po aresztowaniu swojego męża poszła do Severusa po radę, bo cóż innego miałaby zrobić? Za wszelką cenę chciała uchronić swojego jedynego syna Dracona. Lubię tę postać i naprawdę nie widzę, kto inny mógłby ją zagrać lepiej niż Helen McCrory. |
 |
|
|
~Eagle
|
Dodany dnia 30-06-2014 21:18
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Lord
Punktów: 54246
Data rejestracji: 06.06.14
Medale:
Brak
|
Według mnie, Helen McCrory bardzo dobrze wcieliła się w rolę matki Dracona Malfoya. Mnie podobała się bardzo 
Portret : " dobrze uzasadnione . "

|
 |
|