· Fobie |
~Tysia__x33
|
Dodany dnia 12-07-2009 13:29
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -97
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 11.07.09
Medale:
Brak
|
Ja cierpię na arachnofobię - czyli paniczny lęk przed pająkami...
Kiedyś babcia mi opowiadała że gdy byłam mała to zobaczyłam pająka i się go przestraszyłam i zaczęłam wrzeszczeć...i zostało mi to do dziś...
I w_ogóle brzydzę się wszelkim robactwem, tj. gąsienice
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE!!!
-Pan Lunatyk przesyła wyrazy szacunku profesorowi Snape'owi i uprasza go, by zechciał nie wtykać swojego długiego nochala w sprawy innych ludzi.
(...)
-Pan Rogacz zgadza się z panem Lunatykiem i pragnie dodać, że profesor Snape jest wrednym głupolem.
(...)
-Pan Łapa pragnie wyrazić swoje zdumienie, jak taki kretyn mógł zostać profesorem.
(...)
-Pan Glizdogon życzy profesorowi Snape'owi miłego dnia i radzi mu umyć włosy, bo kleją się od łoju.
Edytowane przez Ariana dnia 12-07-2009 15:55 |
 |
|
|
~fantastic
|
Dodany dnia 12-07-2009 13:38
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 465
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 09.07.09
Medale:
Brak
|
Czasami mam klaustrofobię, nie mogę przebywać z mnóstwem ludzi w windzie, ani pod kołdrą, bo się zaczynam dusić, nie wiem czemu mam tak.
Nie boję się żadnych zwierząt, owadów nic, uwielbiam ulewy i burze [;
Uwielbiam duże wysokości
Ogólnie nie mam żadnych fobii ;p
Mam kuzynkę, która brzydzi się pestek w jedzeniu, nie wiem czemu, tak po_prostu i dla tego nie jada prawie żadnych owoców (banany je) i niewiele warzyw ;p dziwna fobia, ja raczej mam tylko lekką klaustrofobię i tyle. ;d
Edytowane przez Ariana dnia 12-07-2009 16:01 |
 |
|
|
~Emily Riddle
|
Dodany dnia 11-10-2009 17:47
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Woźny Hogwartu
Punktów: 954
Data rejestracji: 01.01.09
Medale:
Brak
|
Moją największą fobią są pająki. Obrzydzają mnie i jak tylko zobaczą nawet malutkiego pajączka to zaczynam wrzeszczeć i ciarki mnie przechodzą. Mam też lęk wysokości. Nie wiem co to jest, ale jak naokoło mnie jest dużo ludzi to robi mi się duszno i prawie mdleję. To chyba wszystko.
|
 |
|
|
~Avrione
|
Dodany dnia 22-11-2009 16:08
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1052
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 13.06.09
Medale:
Brak
|
Ja panicznie boję się węży i ujadających w moją stronę psów(to drugie to uraz z dzieciństwa,miałam cztery lata i pies rzucił się na mnie,ugryzł mnie w nogę tak że do szpitala musiałam pojechać,do tej pory mam bliznę).
Boję się także pająków,ale tylko takich wielkich,no i dzikich zwierząt.
i oczy wasze niech nigdy nie znają łez...
Odszedł a ciało swe pogodził z ptakiem i wiecznym cierpieniem,
i była miłość,
i była zgoda,
Każdy był wolny! wolny był każdy ptak!
Pewnego dnia pękło niebo,
i runął straszny deszcz,
wtedy krzyknął ktoś,
a chłód ogarnął wszystkie serca,
a w oczach pojawił się strach!
Ludzie podali sobie noże- zamiast rąk
i upiekli ptaki!
Dżem "Dzień w którym pękło niebo"
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony!
|
 |
|
|
~Jean
|
Dodany dnia 22-11-2009 16:12
|
Użytkownik

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 90
Data rejestracji: 06.08.09
Medale:
Brak
|
Ja najbardziej ze wszystkiego boję się pająków i...igieł. Tak, tak nienawidzę się szczepić ani chodzić do dentysty
 |
|
|
~Ewelka94
|
Dodany dnia 22-11-2009 17:07
|
Użytkownik

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 74
Data rejestracji: 22.11.09
Medale:
Brak
|
Mam lęk przed dentystą i trzeba mnie tam siłą tam pchać 
Teraz chodzę od wakacji i już miałam kanałowe leczenie...Brrrr
|
 |
|
|
!Elsanka
|
Dodany dnia 26-11-2009 20:35
|
VIP

Dom: Ravenclaw
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1492
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
Pająki. Okropnie się ich boję - nawet tych śmiesznych z długimi nogami. ;p Jak widzę pająka to wszytko mnie zaczyna drapać, wydaje mi się, że pewnie po mnie chodzą. Wiem, że to dziwne, ale to wszystko przez przeżycia z dzieciństwa. Poza tym, boję się wsadzać rękę, tam gdzie potencjalnie może być pająk - czyli np. za meble, komputer, łóżko. Teraz już nie jest tak, że jak zobaczę pająka, to piszczę i uciekam (kiedyś tak było..), ale odsuwam się na bezpieczną odległość około dwóch metrów i już tak nie panikuję.
Panikuję natomiast na widok wielkich latających komarów. Wiem, że nie są groźne, ale wyglądają ohydnie i jak je widzę, to uciekam lub gdy jestem sama w domu - lecę po gazetę i zabijam dziada. ;d
Zapomniałam dodać, że wysokości też się boję. Myślałam, że już mi to przeszło, ale kiedy weszłam ostatnio na "piętro" na budowie, to schodziłam 10 min. 
Edytowane przez Elsanka dnia 26-11-2009 20:45 |
 |
|
|
~al_kaida
|
Dodany dnia 29-11-2009 14:58
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2217
Data rejestracji: 15.10.08
Medale:
Brak
|
Ja panicznie się boję pająków. I jak jeszcze to jest jakiś kosarz (czyli pająk domowy), to jakoś to zniosę. Malutkie pajączki też jakoś przeżyję. Ale jak już się pojawi jakiś większy, np krzyżak, to mam ochotę uciekać, gdzie pieprz rośnie. Moja fobia doprowadza mnie do takiego stanu, że nawet kartki z obrazkiem pająka nie mogę dotknąć.
Na szczęście żadnych innych fobii nie mam, za co z ulgą sobie dziękuję.

|
|
~Amore
|
Dodany dnia 29-11-2009 15:32
|
Użytkownik

Ranga: Mugol
Punktów: 2
Data rejestracji: 04.10.09
Medale:
Brak
|
Boję się pająków. To moja jedyna fobia. Kiedy tylko widzę jakiegoś pająka\pajączka od razu wieję gdzie pieprz rośnie |
 |
|
|
~Galais
|
Dodany dnia 29-11-2009 15:43
|
Użytkownik

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 24
Data rejestracji: 28.11.09
Medale:
Brak
|
Dobrze, prawdopodobnie dziwnie to zabrzmi, ale... pająki w wodzie. Zazwyczaj widok pająka na wzbudza we mnie żadnych głębokich uczuć, jednak kiedyś jeden wpadł mi do wanny. Żył i poruszał nóżkami, woda była odkręcona, próbował walczyć z nurtem, ale płynął wprost na mnie.
Jezu, ludzie, cóż to była za histeria, naprawdę, do dzisiaj mi wstyd, ale też do dzisiaj się wzdrygam kiedy o tym pomyślę.
Numerek dwa to strach przed zasypianiem samotnie. Kiedy jestem sama w domu i kładę się do łóżka każdy dźwięk jest dowodem na obecność mordercy pod łóżkiem, każdy poruszający się cień jest gotowy chwycić mnie i pożreć.
 |
|
|
~Lilly Luna Potter
|
Dodany dnia 29-11-2009 16:31
|
Użytkownik

Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 772
Data rejestracji: 07.01.09
Medale:
Brak
|
Kiedyś czytalam, taka książe o różnych fobiach i tam pisało co oznaczaja te lęki...itd...;p ja się boję pająków ( nawet kosarzy...blee...) i w troche wysokości...A tak poza tym to mam czesto takie tymczasowe schizy D
¤Lilly Luna Potter¤
|
 |
|
|
~YourNightmare
|
Dodany dnia 30-01-2010 22:33
|
Użytkownik

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 208
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
Brak
|
Strasznie boję się szybkiej jazdy. To zapewne uraz z dzieciństwa. W każdym razie, gdy samochód już przekracza 90 km/h zaczynam panikować. Mam także lęk wysokości, co objawia się zawrotami głowy, niekiedy mdłościami i niesamowity stresem. Często boję się rzeczy, których nie ma, można by uznać, że obawiam się własnej, chorej wyobraźni. |
 |
|
|
~piecka21
|
Dodany dnia 02-02-2010 22:00
|
Użytkownik

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1213
Data rejestracji: 27.07.09
Medale:
Brak
|
ja się boję pajaków i nie cierpie zab boję sie też stracenie najbiiższych
|
|
~Nigellus_Black
|
Dodany dnia 02-02-2010 22:03
|
Użytkownik

Punktów: 1476
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
Brak
|
Nie mam strachu przed pająkami (może odrobinę, ale jedynie przed tymi większymi). Mam natomiast pewien lęk wysokości. Kiedyś był on bardzo silny, ale teraz boję się jej tylko wtedy gdy mam przed sobą otwartą przestrzeń. Dlatego nie boję się latać samolotami. Robi mi się bardzo niedobrze kiedy widzę kogoś kto siedzi na jakiejś wysoko położonek barierce, albo stoi oparty o nią a z tyłu jest przepaść. Staram się w miarę możliwości nie patrzeć na takich ludzi. |
 |
|
|
~Czarna Wolga
|
Dodany dnia 02-02-2010 22:27
|
Zbanowany

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 50
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 19.01.10
Medale:
Brak
|
Eeech 
Ostatnią moją fobią jest pewien 16letni "metal" z mojej szkoły.
Boję się że go spotkam gdzieś w szkolnym korytarzu a on i jego koledzy zaczną się ze mnie zbijać. 
W sumie to dość osobiste, ale stwierdziłam że to u mnie podchodzi już pod fobię.I źle ze mną.
Edytowane przez Czarna Wolga dnia 02-02-2010 22:29 |
 |
|
|
~Lilyanne
|
Dodany dnia 02-02-2010 22:33
|
Użytkownik

Ranga: Minister Magii
Punktów: 2043
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Pająków jakoś specjalnie się nie boję, ale przerażają mnie węże. Dosłownie wszystkie od tych malutkich po wielkie (czasami nawet większe glizdy). Nawet teraz jak o tym piszę robi mi się niedobrze. Nie mogę na nie patrzeć, myśleć o nich ani czytać o nich o dotykaniu już nie wspomnę, bo chybabym zemdlała gdyby ktoś kazał mi to zrobić. Boję się jeszcze mojego korytarza w nocy, ale to lęk wywodzący się jeszcze z dzieciństwa kiedy to śniło mi się często, że goni mnie po min cyklop 
Edytowane przez Lilyanne dnia 02-02-2010 22:35 |
 |
|
|
~martusia3396
|
Dodany dnia 09-02-2010 17:01
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 233
Data rejestracji: 23.03.09
Medale:
Brak
|
Wymienię dwie najważniejsze moje fobie, zawsze gdy mam do czynienia z czymś, czego się boję trzęsę się albo drę tak, żeby w całym bloku mnie słyszą.
* panicznie boję się pszczół, os, szerszeni i innych tym podobnych owadów bzyczących. Na ich widok uciekam jak najdalej, po prostu tego się boję i nic na to nie poradzę. Nawet nie mam ochoty walczyć z tym.
*druga rzecz, której okropnie się boję to chodzenia po mostach. Najchętniej na żaden most nigdy bym nie weszła, a jeśli już muszę to stąpam delikatnie i powoli. Nie jest to w żaden sposób związane z lękiem wysokości, tylko boję się, że most może się zarwać, a ja wpadnę do wody.
Ale boimy się,
że ktoś mógłby je
później znaleźć.
|
 |
|
|
~about
|
Dodany dnia 09-02-2010 18:58
|
Użytkownik

Punktów: 1417
Data rejestracji: 11.10.09
Medale:
Brak
|
Mam trochę dziwną fobię. Nie boję się pająków, karaluchów, pluskiew czy innych robaków. Prawdziwy strach budzą we mnie gołębie oraz żółwie. Tak, są to dwa zwierzęta, które mogą mnie śmiertelnie wystraszyć. Nie mówię, że innych ptaków czy gadów także się ni boję (notabene mam także lęk przed kanarkami), jednakże ta dwójka jest wg' najstraszniejsza i najgroźniejsza. Przynajmniej dla mnie.
Co do innych fobii: lęk wysokości. Nienawidzę stać na jakiś platformach widokowych czy podziwiać panoramy. Dziwię się nawet, że ubóstwiam góry i mieszkam na tym ósmym piętrze.
 |
|
|
~Eksplodujacy Duren
|
Dodany dnia 09-02-2010 19:54
|
Użytkownik

Ranga: Sklepikarz z Hogsmeade
Punktów: 849
Data rejestracji: 23.01.10
Medale:
Brak
|
Boję się pająków, ale nie aż tak bardzo, żeby nazwać to fobią. Owszem, kiedy pokazują mi te wielki, włochate to jestem w stanie się rozpłakać. Boję się bólu. Ale to chyba nic dziwnego. Boję się samotności. Tego chyba najbardziej. Nie mam żadnych klaustrofobii, czy lęku wysokości.
We had a fear of flying
Of growing old
A fear of slowly dying
We took our chance
Like we were dancing our last dance.
|
 |
|
|
~Malkontentka
|
Dodany dnia 25-06-2010 18:25
|
Użytkownik

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1721
Data rejestracji: 09.05.10
Medale:
Brak
|
Mam lęk wysokości, z którym walcze od lat i przyznam się, że chyba wygrałam. Boje się , ale już ustoje na dużej wyskości i skocze ze spadochronu.
I druga fobia to: klaustrofobia, nie jestem w stanie z nią walczyć, obezwładnia mnie... Nie wejde do windy za żadne skarby tego świata, tak samo ma się rzecz z łazienką Musi być duża i przestronna. Ech co za zycie 
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
''Ziemia zmarznięta.
Krok wędrowców pęta.
Nie zobaczą drogi końca,
Ani księżyca ani słońca."
J.R.R. Tolkien
|
 |
|