· "Twilight" - film |
~Doys
|
Dodany dnia 30-07-2009 16:54
|
Zbanowany
Dom: Gryffindor
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -234
Ostrzeżeń: 4
Data rejestracji: 28.07.09
Medale:
Brak
|
Uwielbiam Zmierzch, przeczytałam wszystkie części i jestem tym zachwycona. Szczerze mówiąc wole to bedziej niż Harrego Pottera
|
|
~aparecjum
|
Dodany dnia 30-07-2009 17:33
|
Użytkownik
Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 996
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 07.12.08
Medale:
Brak
|
Twilight... chyba każda nastolatka ma na punkcie tej sagi jakiegoś fioła no cóż... ja inna nie będę, chociaż nie mam aż takiego MEGA-FIOŁA żeby wywieszać plakaty na wszystkich meblach i ścianach
Nie wiem jak to się stało, bo przeważnie najpierw czytam książki, a później oglądam film, lecz teraz było odwrotnie. Najpierw oglądnełam,a później przeczytałam wszystkie z tej serii.
Mimo, że jest to książka bardziej młodzieżowa, to mój tata przeczytał całą sagę! Dacie wiare?
Co można powiedzieć o obsadzie? Wszyscy mówią, że Bella nie taka, powinni dać kogos innego. A według mnie świetnie ją dopasowali. Może nie jest takim cudem natury, ale w książce również była tak opisywana. Niezdara. Emmett, Alice, Rose, Japer, Jacob, Charlie, Esme, Carlise - jak najbardziej na tak! No i jeszcze został Edward. Oczywiście wszystkie wszystkie fanki Zmierzchu mają na jego punkcie `fioła`. A ja nie! Jest świetnym aktorem, jest ładny jak się ogoli, ale to nie jest mój typ.
Ten, kto wybierał ich do tego filmu naprawdę się spisał
|
|
~Diamond
|
Dodany dnia 07-08-2009 11:37
|
Użytkownik
Ranga: Konduktor Błędnego Rycerza
Punktów: 903
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 06.08.09
Medale:
Brak
|
O Boże kocham Zmierzch. Gra aktorska jest poprotu świetna, a pozatym fabyła filmu jest nie do przebicia . Miom stromnym zadaniem lepsze to niż Harry POtter
|
|
|
~pencka
|
Dodany dnia 07-08-2009 11:56
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 295
Data rejestracji: 26.07.09
Medale:
Brak
|
Przeczytałam wszystkie części książki i obejrzałam film ... Film podobał mi się, ale brakowało mi bardzo wielu elementów z książki ... Wiadomo, że w filmie nie da się umieścić wszystkiego z książki, ale tutaj jednak brakowało mi więcej niż w innych ekranizacjach ... Film sam w sobie uwielbiam... Pozdrawiam drogi Gościu ;*
|
|
~novakai
|
Dodany dnia 14-08-2009 12:40
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2242
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 03.02.09
Medale:
Brak
|
Mimo, iż brakowało wielu momentów z książki, czego zwykle nie lubię, to film i tak przypadł mi do gustu. Szczególnie lubię tą scenę, w której grają w baseball. Jest ona niesamowicie zrobiona, a piosenka dobrana idealnie.
Natomiast jeśli chodzi o obsadę to będę trochę bardziej wybredna. Więc zacznijmy od Belli...
Bella- Kristen zagrała to super. Pasuje mi do tej roli, chociaż nie jestem pewna, czy tak dobrze poradzi sobie w kolejnych częściach (szczególnie w Przed Świtem).
Edward- Tutaj mam mieszane zdanie. Robert w miarę dobrze sobie poradził, chociaż taki niezwykle piękny to on nie jest. No i gdzie ten aksamitny baryton.
Jasper i Alice- Na ich punkcie to po prostu oszalałam. Są idealnie dobrani. Ashley jest świetna, a Jackson...
Rosalie i Emmet- Kellan poradził sobie znakomicie, jednak mam zastrzeżenia co do Nikki. W książce Rosalie była oszałamiająco piękna i w ogóle najpiękniejsza, natomiast Rosalie grana przez Nikki nie za bardzo taka jest.
Carlisle i Esme- Co do Petera nie mam zastrzeżeń, natomiast Elizabeth w ogóle mi nie pasuje do roli Esme.
James, Victoria i Laurent- Cam i Rachel są idealnie dobrani, jednak Edi... szkoda gadać.
Jacob- Taylor w miarę dobrze gra Jacoba, ale te długie włosy No i tak jak w przypadku Kristen nie wydaje mi się, żeby tak fajnie sobie poradził w następnych częściach.
Wydaje mi się, że to już wszystko. Co do reszty obsady nie będę się wypowiadać.
Through the sidewalk cracks time disappears
I was lost, on my knees
On the eve of defeat
As I choked back the tears
There's a silent scream no one could hear
Bells Of Freedom...
Pozdrowienia dla ciebie, drogi Gościu
|
|
|
|
~Ginny W
|
Dodany dnia 19-08-2009 11:41
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 677
Data rejestracji: 21.04.09
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem, film "Twilight" był kompletną porażką. Nie mam nic do obsady (szczególnie lubię Stewart, Greene i Rathbone'a), ale... to wszystko jest takie... DZIWNE. Podobno "New moon" ma być lepszy... No cóż, zobaczymy.
|
|
|
|
~Evi91
|
Dodany dnia 15-09-2009 16:57
|
Użytkownik
Ranga: Animag Lew
Punktów: 543
Data rejestracji: 04.08.09
Medale:
Brak
|
Książki nie czytałam, ale film widziałam. Słyszałam, że książka jest lepsza od filmu, ale to już chyba norma. Fabuła wspaniała... jak tylko zobaczyłam zwiastun pomyślałam: muszę to zobaczyć. Absolutnie nie żałuję. Mogłabym oglądać i oglądać ten film, jak kupiłam DVD to non stop bym oglądała ten film.
Warto Śmiać
Cieszyć Się
Warto Kochać..."
Od przebiegłości Ślizgonów
Kretynizmu Puchonów
i Od-Wiedzy-Własnej-WszechWiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFINDORZE !
|
|
|
|
~Doru Arabea
|
Dodany dnia 08-11-2009 17:38
|
Użytkownik
Ranga: Animag Lew
Punktów: 556
Data rejestracji: 28.10.09
Medale:
Brak
|
Film "Zmierzch" to interesujący i ciekawy film. Świetna jakość i sam plener: małe, ponure, deszczowe miasteczko. W sam raz do kręcenia tego filmu. I aktorzy: Pattison, idealnie nadający się do roli wampira. Czytałam, że aktorzy musieli unikać słońca do celów filmowych. Steward tez się popisała. To najlepszy film z jej udziałem. Alice Cullen, zagrała świetnie. Niska, drobna i przemiła postać. Cała rodzinka Cullenów zagrała świetnie. Ostatnio czytałam książkę i właśnie tak sobie aktorów wyobrażałam |
|
|
|
^Lady Holmes
|
Dodany dnia 17-02-2010 15:42
|
Administrator
Ranga: Lord
Punktów: 29123
Data rejestracji: 21.11.09
Medale:
Brak
|
No więc tak.
Zmierzch na początku był dla mnie czymś okropnym - cała ta mania wampirów przez pewien czas skutecznie mnie odstraszała. Ale, po pewnym czasie postanowiłam zobaczyć chociaż film (żeby zrozumieć, za czym niektórzy tak szaleją). Przez cały film strasznie mi się nudziło i patrzyłam tylko, kiedy to się skończy. Ale przebrnęłam.
Film był dla mnie taki sobie - ani mnie zaciekawił, ani odstraszył - ot, zwykły film.
Księżyc w nowiu obejrzałam za namową koleżanki. Dla mnie był. Nie dałam rady oglądnąć go całego, bo był jeszcze bardziej nudny od pierwszej części.
Edward (Pattinson) - strasznie sztuczny. Jakiś taki nienaturalny.
Bella (Swan) - moim zdaniem najgorsza. Wyglądała ciągle na zmęczona i była jeszcze bledsza od wampirów.
Alice (Greene) - jedna z dwóch postaci, które mi przypadły do gustu.
Rosalie - druga z postaci, która przypadła mi do gustu.
Jacob (Lautner) - może być.
Podsumowując: film dla mnie nudny, może książka będzie lepsza (zamierzam przeczytać). |
|
|
|
~kapsiutek
|
Dodany dnia 17-02-2010 15:46
|
Użytkownik
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1475
Data rejestracji: 04.12.09
Medale:
Brak
|
aparecjum napisał/a:
chyba każda nastolatka ma na punkcie tej sagi jakiegoś fioła
chyba to trafne określenie. czy przeczytałam? owszem, przeczytałam. nuda, nuda, nuda. film moim zdaniem był o wiele ciekawszy, lepiej przedstawiony. brakowało kilku rzeczy, ale jakoś film jestem w stanie oglądnąć, a drugi raz przeczytać książkę? chyba bym zwymiotowała.
|
|
|
~Luna14
|
Dodany dnia 17-02-2010 16:05
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 85
Data rejestracji: 20.03.09
Medale:
Brak
|
Według mnie książka jest o 100 razy lepsza od filmu , ale jednak jeżeli chodzi o wybór aktorów , to nie trafili najgorzej , chociaż mam co do niektórych zastrzeżenia. Ogółem efekt filmu jest bardzo fajny i miło się go ogląda. To by było na tyle z mojej opinii |
|
|
|
!leea
|
Dodany dnia 15-05-2010 13:00
|
VIP
Dom: Ravenclaw
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11463
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
|
Jak ja nie lubię tego filmu... i to nawet nie dlatego, że książka zasługuje na miano makulatury, ale dlatego że jest strasznie nudny a postacie zdają się być jeszcze bardziej bezwyrazowe niż w dziele pani Meyer. Nie rozumiem, dlaczego Pattinson i Stewart zyskali taki rozgłos i wielbicieli skoro ich gra aktorska była naprawdę kiepska i sztuczna. To chyba jeden z najgorszych filmów jakie oglądałam.
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
|
|
|
|
~Narcyzaa
|
Dodany dnia 15-05-2010 14:37
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 118
Data rejestracji: 23.01.10
Medale:
Brak
|
Nie wiem czym ludzie się tak fascynują .
Książka .. no pierwszą część można przeżyć ale później wchodzimy na niepewny teren wymyślania a tym autorka przesadziła
Film .. tragedia .
A Aktorzy .. powiedzmy to tak jakbym zobaczyła Patisona na ulicy uciekła bym gdzie pieprz rośnie . ten koleś jest obleśny i jak dla mnie wiele polskich meneli jest od niego w 1 ooo % od niego ładniejsi i pewnie bardziej zadbani .
I-Od-Wiedzy-O-Własnej-Wszechwiedzy Krukonów
Chroń Nas Slytherinie !
|
|
|
|
~Laufey
|
Dodany dnia 15-05-2010 15:02
|
Użytkownik
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5205
Data rejestracji: 15.05.10
Medale:
Brak
|
Zgadzam się z Tobą Narcyzaa , gdybym zobaczyła Pattinsona na ulicy też bym uciekła , wiem że tym mogę kogoś urazić i z góry przepraszam , ale takie jest moje zdanie . Książkę zamierzam przeczytać , koleżanki już przeczytały i ciągle mnie namawiają żebym i ja przeczytała .Podrawiam pencka i Diamond .
Edytowane przez Laufey dnia 15-05-2010 15:07 |
|
|
|
~ta sama maggie
|
Dodany dnia 15-05-2010 15:15
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2220
Data rejestracji: 07.05.10
Medale:
Brak
|
na początku nie za bardzo mi sie to wszystko podobało. Pattinson nie pasował mi do roli Edwarda ale jak obejrzałam film to zmieniłam zdanie, bo w filmie zrobili z niego przystojniaka.
teraz bardzo lubie sagę Zmierzch ale jednak HP nie pobiją |
|
|
|
~Luca_2
|
Dodany dnia 29-08-2010 17:38
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 248
Data rejestracji: 28.08.10
Medale:
Brak
|
Hmm.. Nie jestem jakąś zagorzałą fanką sagi Zmierzch, ale muszę powiedzieć, ze mi się podoba (Po pierwsze mi się podoba wszystko co ma w sobie coś niemożliwego). I Skończyłam czytać książkę przed samym seansem filmowym (dwa dni.. Myślałam, że wyjdzie w jeden dzień i noc, ale kazali spać i tak wyszły dwa dni bez nocy) I Podobało mi się, ale jak zwykle za mało wątków z książki, chociaż tak przedstawiony film jest ekstra, to jednak czegoś mi brakowało.. Sama nie wiem czego, ale czegoś brakowało... |
|
|
|
~RedQueen
|
Dodany dnia 18-05-2011 15:29
|
Użytkownik
Ranga: Horkruks
Punktów: 7249
Data rejestracji: 11.01.11
Medale:
Brak
|
Przeczytałam wszystkie części i oglądnęłam wszystkie filmy. Pierwsza część filmu mi się nie podobała, druga może być, a trzecia była całkiem fajna. Nie podoba mi się obsada: nienawidzę Roberta Pattinson'a i Kristen Stewart.
|
~misiaczek13
|
Dodany dnia 18-05-2011 15:31
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 487
Data rejestracji: 12.05.11
Medale:
|
Może być, jednakże wolę HP. Meyer mnie nie przekonała do swojej twórczości tak jak Rowling.
|
|
~himynameisAvi
|
Dodany dnia 18-05-2011 15:40
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 177
Data rejestracji: 15.05.11
Medale:
Brak
|
Niestety ale Zmierzch jak dla mnie jest jedną z gorszych produkcji ostatnich lat. W sumie nie chodzi mi o sam film bo nakręcony jest dobrze a raczej o kompletnie załosną fabułę. No i bicz plis, odtwórczymi roli Belli która nie potrafi wyrażać emocji poprzez mimike i paraduje przez cały film z wystającymi, przednimi zębami na wierzchu. Słabe, jedynie ścieżka dźwiękowa nadrabia. |
|
|
|
~fanka98
|
Dodany dnia 18-05-2011 15:59
|
Użytkownik
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5238
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 16.03.11
Medale:
Brak
|
książek nie czytałam, ale oglądałam 1 cz. filmu. jak dla mnie Hatty o niebo lepszy, zgadzam sie Kristen zagrała trozhe sztucznie, ale Robert nawet fajnie grał |
|
|