· koszmary nocne |
~Pani Riddle
|
Dodany dnia 16-11-2011 15:41
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Sklepikarz na Nokturnie
Punktów: 835
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 03.10.11
Medale:
Brak
|
Ja miałam kiedyś sen o Harrym Potterze, walczyłam w Bitwie o Hogwart po złej stronie, zostałam wezwana, ale musiałam tam się jakoś dostać, i jechałam z całą aarmią zamaskowanych śmierciożerców w mugolskim autobusie, mina takiej babci była bezcenna, później wyszłam z autbuasu i mnie budzik obudził 
|
|
~emilyanne
|
Dodany dnia 16-11-2011 15:42
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Dziedzic Gryffindora
Punktów: 5622
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 28.10.11
Medale:
Brak
|
Nie często. Raz mi się śniła III Wojna Światowa. Innym razem że ślimaki mnie otoczyły <panicznie się ich boje>. Innym razem że byłam w labiryncie i mnie duch gonił. Przeważnie śmieje się przez sen Nie miewam koszmarów ;P
|
 |
|
|
~Faria7
|
Dodany dnia 16-11-2011 15:53
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2652
Data rejestracji: 10.06.11
Medale:
Brak
|
Oj tak, miewam koszmary. Oto niektóre z nich:
Idę ulicą. Wciąż oglądam się za siebie, jakby mnie ktoś śledził. Nagle jakiś facet wyskakuje zza rogu i strzela do mnie z pistoletu. Padam na ziemię, nieżywa...
To inny sen, chyba najgorszy: jestem w jakimś czarnym pokoju bez okien. Pośrodku na postumencie leży coś owiniete w czarną zasłonę. POdchodzę blizej i zrywam ją, a pod spodem leży martwy człowiek, zakrwawiony. Krzyczę i uciekam, a on wstaje i idzie za mną, mówiąc, że mam zginąć...
Innym razem śniło mi się, że zostałam wysłana z kolegą w szkole po kredę. Nagle wszędzie zaczęło się palić. Uciekaiśmy, wszyscy ludzie gdzieś zniknęli. Nagle mój kolega przewrócił się. Gdy popatrzyłam na jego twarz, był martwy. Zdązył tylko powiedzieć: uciekaj, zaraz wszyscy umarzemy i będziemy na drugim końcu. wtedy poczułam, że spadam w dół, w dół, w dół...
|
 |
|
|
~Ms_Kane
|
Dodany dnia 23-08-2012 11:18
|
Użytkownik

Ranga: Mistrz Eliksirów
Punktów: 2978
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 24.04.12
Medale:
Brak
|
Ja miałam tylko jeden koszmar w życiu. I czasem chcę mieć następne, a czasem nie chcę następnego. Tak prawdę mówiąc to nie wiem czy można mój "koszmar" nazwać koszmarem ,bo śniło mi się, ze siedzę na moim łóżku i patrzę się na moją łazienkę. Nagle koło łazienki wylatuje duch, a potem od razu się chowa. Odwracam na chwilę głowę, a potem znów się patrzę na łazienkę, a tu na mnie leci wielka głowa bez ciała i chce mnie pożreć. Obudziłam się z krzykiem Teraz nie wiem czy to jest faktycznie koszmar czy nie .
|
~marihermiona
|
Dodany dnia 25-08-2012 10:46
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1058
Data rejestracji: 06.07.12
Medale:
Brak
|
Ja mam rzadko koszmary. Jestem w tej sytuacji, że ja zazwyczaj umiem kontrolować sny
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
|
 |
|
|
~Annee
|
Dodany dnia 25-08-2012 12:11
|
Użytkownik

Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 984
Data rejestracji: 04.12.11
Medale:
Brak
|
Taaak, to temat w sam raz dla mnie. Mi codziennie śnią się najróżniejsze koszmary, od potworów do pały z matematyki.
- Albusie Severusie - powiedział tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadła do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem.

|
 |
|
|
~White Orchid
|
Dodany dnia 25-08-2012 13:39
|
Użytkownik

Ranga: Członek GD
Punktów: 502
Data rejestracji: 28.07.12
Medale:
Brak
|
marihermiona napisał/a:
Ja mam rzadko koszmary. Jestem w tej sytuacji, że ja zazwyczaj umiem kontrolować sny 
Damn, bardzo chciałabym się czegoś takiego nauczyć, ale moje próby jeszcze nigdy nie zakończyły się powodzeniem...
A co do tematu, to koszmarów ja prawie w ogóle nie miewam. Chyba że ich nawet nie pamiętam, a to się zdarza często. ;x
|
~Luniaczek
|
Dodany dnia 25-08-2012 14:01
|
Użytkownik

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 267
Data rejestracji: 09.08.12
Medale:
Brak
|
Po Horrorach czasami mam 

http://gochat.in/twiggykc piszcie mordix!
|
 |
|
|
~xLily
|
Dodany dnia 25-08-2012 14:06
|
Użytkownik

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 107
Data rejestracji: 20.08.12
Medale:
Brak
|
Dla mnie to nie był koszmar senny (chyba) , ale cała przyjemność latałam sobie na błyskawicy nad Hogwartem , do czasu gdy nie pojawił się rogogon węgierski ... uderzył w miotłe ogonem , uderzyłam o mur zamku i się obudziłam :/ tak czy inaczej latało się fajnie 
"- Więc ukryj ich gdzieś. Ukryj ją... Ich wszystkich. W jakimś... bezpiecznym miejscu. Błagam. - A co mi dasz w zamian, Severusie? - W zamian? - Snape wytrzeszczył oczy na Dumbledore`a, a Harry spodziewał się, że zaprotestuje, ale po długiej chwili powiedział: - Wszystko."
"-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbeldor. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - E ecto patronum!
[...] Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
"Jeżeli ktoś kocha nas aż tak bardzo , to nawet jak odejdzie na zawsze , jego miłość będzie nas zawsze chronić"
Pozdrawiam Cię Luniaczek i Ciebie też drogi Gościu ;**
|
 |
|
|
~koraalinaa
|
Dodany dnia 25-08-2012 14:10
|
Użytkownik

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 97
Data rejestracji: 10.08.12
Medale:
Brak
|
ja bardziej mam koszmarnie nienormalne sny niż zwykłe koszmary ... ;D
Kiedyś śniła mi się jakaś bitwa z jakimiś 'Czarnymi'. Biegłam przez las. Nagle śmignęła mi przed nosem siekiera. Pojawił się Hagrid i dał mi jaszczurkę i powiedział, że mam ją zjeść. Więc jakoś przełknęłam i kolejna siekiera się odemnie odbiła. Potem znalazłam się w jakimś dziwnym miejscu, były tam góry i papierowe laleczki ... oraz przywódca Czarnych. I potem nagle znalazłam się w moim ogródku, który był o wiele większy niż normalnie i się okazało, że Czarni są pokonani.
OMG. To 'no normal' jest ;P
Miałam też sen że Hagrid chciał się spotkać z Harry'm na jakimś wysokim piętrze. Harry przyszedł, a Hagrid zamienił się w Snape'a. Nagle nadszedł Szlonooki. a w miejscu magicznego oka była , hm , tylko dziura. A potem zjawiła się McGonagall i zaczęła całować Harry'ego ...
Jezuuuuuuuuuuu. wiem, to NIENORMALNE xd
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 13-07-2013 21:12
|
VIP

Ranga: Lord
Punktów: 256094
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Ile to ja koszmarów miałem, o matko...Najwięcej chyba takich, które dotyczyły końca świata/bardziej naszej cywilizacji, którą niszczyły potężne fale tsunami - takie jak w filmie "2012"...I gdzie przed taką wodą uciekać ? Później z pewnością sny z żywymi trupami w roli głównej. Wraz ze znajomymi odwiedzamy cmentarz po zmroku - a tu nagle tysiące rozkładających się ciał podążających w naszą stronę. I gdzie przed takimi zombie uciekać ?
No i w końcu koszmary, w których Jason Voorhees ( bohater horrorów z serii "Piątek 13" ) podąża w stronę mojego domu. Zbliża się z tą swoją hokejową maską na zdeformowanym łbie i maczetą w ręce. I gdzie przed takim Jasonem uciekać ?
OBUDZIĆ SIĘ - Tak, ja też nauczyłem kontrolować się sny. Kiedy wiem, że zaczyna być "gorąco", to rozbudzam się, bo po cholerę się tak męczyć ?
|
~HagridPL
|
Dodany dnia 29-07-2013 18:55
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 401
Data rejestracji: 06.08.12
Medale:
Brak
|
Koszmary to ja mam tylko kilka razy na rok, 5-7. Wiem dziwne to O.o
Dziś miałem jeden: Stoje w pokoju, jest noc, podchodzę do drzwi i patrze przez tą dziurkę.. no wiecie, nie wiem jak to się nazywa :\ I nagle wyskakuje jakaś morda i słychać krzyk i nagle się budzę, patrze że jest rano, jestem cały spocony a na schodach siedzi mój kuzyn i się na mnie gapi.. I tak przez chwile w myślach se powtarzam [wtf..] potem kładę się i udaje że spię.
"Harry potter w jednym słowie: Klej" -Robbie Coltrane

|
 |
|
|
~IgaWeasley
|
Dodany dnia 29-07-2013 19:01
|
Użytkownik

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 55
Data rejestracji: 13.02.13
Medale:
Brak
|
Zdarza się. Raz było tak, że po obozie harcerskim śnieło mi się, że na tym właśnie obozie zaatakowali nas Niemcy. Gestapo wszystkich porywało, pioruny waliły dookoła, jeden walnął w namiot, a całą naszą drużynę porwano i zaczęto nas rozstrzeliwać. Wiadomo: Harcerze - służą Polsce, w czasach wojny walczą i są jak żołnierze. Pamiętam, że rozstrzelono moją najbliższą przyjaciółkę, a później mnie, a przed śmiercią krzyknęłam "Niech żyje Polska!" Looooool. Dziwne sny 
|
~Instrum Manga
|
Dodany dnia 29-07-2013 20:09
|
Użytkownik

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 66
Data rejestracji: 28.07.13
Medale:
Brak
|
Całkiem niedawno miałam sen w którym siedziałam w kanciapie w której zawsze mam próby swojej orkiestry, kiedy nagle wkroczył Szalonooki i oznajmił, że jestem potrzebna Aurorom Razem z nim i niektórymi członkami Zakonu Feniksa udaliśmy się do jakiś lochów gdzie walczyliśmy ze Śmierciorzercami kompletnie nie wiem o co Po wygranej walce spokojnie szłam sobie ulicą niedaleko mojej szkoły, kiedy na swojej drodze napotkałam znienawidzoną przez siebie Pansy Parkinson. Już miałam rzucić na nią jakieś zaklęcie, kiedy zadzwonił budzik |
 |
|
|
~Bou
|
Dodany dnia 04-08-2013 12:29
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2195
Data rejestracji: 27.04.10
Medale:
Brak
|
Sny mam prawie codziennie, koszmary raczej rzadko. Jeżeli się pojawiają to są bardziej emocjonalne np. że ktoś mnie zostawia na pastwę losu i się jeszcze z tego cieszy. Jak byłam mała koszmary miałam każdej nocy. To było potworne, przez to bałam się zasypiać.
|
~ola13570
|
Dodany dnia 04-08-2013 14:33
|
Użytkownik

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 16
Data rejestracji: 23.09.12
Medale:
Brak
|
Czasami mam koszmary, najczęściej ten sam. Śni mi się że umiera ktoś z mojej rodziny, rodzice, dziadkowie itp. Zawsze się budzę w nocy i płaczę w poduszkę

|
 |
|
|
~ceresxxx
|
Dodany dnia 04-08-2013 16:27
|
Użytkownik

Ranga: Kierowca Błędnego Rycerza
Punktów: 912
Data rejestracji: 03.06.13
Medale:
Brak
|
Sny mam dość często, koszmary raczej rzadko, ale kiedy już je mam dotyczą przeważnie szkoły.Śni mi się , że wszyscy się ze mnie śmieją, bo dostałam jedynkę.Na szczęście w wakacje nie mam tego koszmaru, ale kiedy rok szkolny się zaczyna to czasem tak. Całe szczęście, że raczej nie mam poważniejszych koszmarów
|
|
~Emma17
|
Dodany dnia 04-08-2013 16:36
|
Użytkownik

Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 750
Data rejestracji: 05.09.08
Medale:
Brak
|
Nie snie zbyt czesto a koszmarow to nie mam prawie nigdy ale zauwazylam ze czesto po ogladnieciu jakiegos horroru snia mi sie te same sceny ze mna w roli glownej. Np. niedawno ogladalam Hostel i niestety snilo mi sie ze to mnie mial ktos zamordowac ! Gdy bylam mlodsza mialam koszmary o Freddym Kruegerze, to najgorsze koszmary jakie mialam w zyciu, bylam tak przestraszona ze balam sie zasypiac naszescie teraz nie zwracam duzej uwagi na koszmary.

They beat me, they humiliated me, they married me to the Imp. I had NO friends in King's Landing...except one...
|
 |
|
|
~Olala
|
Dodany dnia 27-09-2013 16:23
|
Użytkownik

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 162
Data rejestracji: 07.11.12
Medale:
Brak
|
Ja mam koszmary dość często. Są różnej treści, chociaż przez jakiś czas, rok temu chyba, co noc śnił mi się jeden i ten sam sen. Ostatnio miałam pająka w kuchni na suficie, nie był to ten zwykły pokojowy, tylko taki większy (ogólnie wmówiłam sobie, że to jest krzyżak, którym tak naprawdę nie był ), a że boję się pająków śniło mi się, że ten pająk znalazł się w moim pokoju, nad moją głową i wchodził mi do ucha, a jak się obudziłam to bałam się sprawdzić czy ten pająk jest w moim uchu czy nie 
|
|
~Draco401
|
Dodany dnia 27-09-2013 16:48
|
Użytkownik

Ranga: Charłak
Punktów: 13
Data rejestracji: 29.08.13
Medale:
Brak
|
Ja miałam ostatnio koszmar o takiej chorobie i że na nią zachorował mój brat i ja. Ale z drugiej strony leczyło się nią nutellą |
 |
|