· xD, <3, ^^, $w3eT, kOfFaNe, itd. |
~kubiszon13
|
Dodany dnia 06-01-2009 15:21
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Goblin
Punktów: 33
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Emotikony używam z przyzwyczajenia, ale jak widzę pismo pokemonów to zabić chce tego co nimi pisze. Czasem tego rozczytać nie można.
Pozdrawiam
|
~Shetanka
|
Dodany dnia 06-01-2009 17:45
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 413
Data rejestracji: 15.11.08
Medale:
Brak
|
Emotikony bardzo lubię, może to i dziecinne ale ja je po prostu lubię, zwłaszcza tytułową "<3".
Dla mnie nazywanie sweet@shnego p!shm@ pokemoniastym to obraza dla pokemonów . No co, jako dziecko bardzo lubiał Pokemony . Takie pismo jest po prostu Ż A Ł O S N E.
 |
|
|
~Dark Natya
|
Dodany dnia 03-02-2009 17:52
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2249
Data rejestracji: 29.08.08
Medale:
Brak
|
Powiem tak, pismo w stylu 'kOfFaM' itp. jest po prostu żałosne. Emotki typu 'xD', to nie jest akurat nic takiego, tylko trzeba używać z umiarem. Bo jak wypowiedź składa się głównie z emotek... to jest głupia, nie zawiera w sobie nic, oprócz durnych znaczków. I tyle. Ciekawe, skąd w ogóle ludzie biorą pomysły, na to, żeby tak pisać? Tylko życie sobie tym utrudniają, odczytując takie hieroglify. Trzeba być odmóżdżonym. Oo'
So get off your low
Let's dance like we used to
But there's a light in the distance
Waiting for me, I will wait for you
So get off your low
Let's kiss like we used to <3
|
 |
|
|
~Magic Dream
|
Dodany dnia 03-02-2009 18:06
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Punktów: 2207
Data rejestracji: 30.08.08
Medale:
Brak
|
Emotikony - oczywiście, ale bez przesady. Ja sama używam ich (czasem nawet za często...) i lubię, pomagają wyrazić uczucia, nastawienie. Denerwuje mnie jednak 'lekko', gdy ktoś pisze komentarz składający się z dwóch słów i dziesięciu buziek.
Pisanie 'tRaFfKą' jest żałosne. Nie dość, że napisanie takiego tekstu zajmuje 2 razy więcej czasu, to jeszcze utrudnia czytanie i okropnie wygląda. O pOoK3mOoNk@cH aż szkoda mi mówić, jak widzę kogoś, kto tak pisze, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Uh. Nie trawię takich ludzi. Jeśli są inteligentni, to robią z siebie idiotów, a jeśli nie są... cóż, pokazują swój poziom.
bo to jest ten... dżemik i drzemiak
i gdzieś pod kocem... dżemi i drzemie
Suszak, 15 III 2009, godzina 15:42:07
|
 |
|
|
~Princess of Dark
|
Dodany dnia 03-02-2009 18:14
|
Użytkownik

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 264
Data rejestracji: 05.09.08
Medale:
Brak
|
Buziek typu ''xD'', "^^" często używam, ale nie piszę ''tRaFKą" ani ''pOkEmoOoNowyM'' pismem i bardzo mnie denerwuje, jak ktoś tak właśnie pisze. Nie da się tego czytać.
|
 |
|
|
~Ami
|
Dodany dnia 05-02-2009 12:13
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 463
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 31.01.09
Medale:
Brak
|
Nienawidzę pokemonów i tych ich: koffiam, nio, cio, albo $w33t itd.
Ja używam ale w małej ilości i tylko <3 lub ^^ ale bardzo żadko.
A pOk3|\/|0ne|\/| nigdy nie zostanę, bo denerwują mnie takie O$óBk! :/
|
 |
|
|
~Yennefer
|
Dodany dnia 08-02-2009 18:03
|
Użytkownik

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1801
Ostrzeżeń: 3
Medale:
Brak
|
Pokemony i Trawka mnie denerwują. Nawet jeśli występują bardzo rzadko. Natomiast emotikony bardzo lubię. Oczywiście nie można z nimi przesadzać. Jedna na całą wypowiedź wystarczy.
PS. To moja ulubiona: 
Edytowane przez Yennefer dnia 08-02-2009 18:03 |
 |
|
|
~pomyluna
|
Dodany dnia 08-02-2009 18:11
|
Użytkownik

Punktów: 1818
Medale:
Brak
|
Emodkikonki uwielbiam, a najczęściej używam tej : 
Co do PoKeMoNóW, to nie używam, ale za to czasem z pościechu napiszę coś w stylu "moja ty koffana", ale to żadko. Zazwyczaj piszę normalnie. Zazwyczaj, bo jak mi kompletnie odwali, pisze teksty typu koffane ( ale, to w tych 10% przypadkach).
|
~Ariana Malfoy
|
Dodany dnia 08-02-2009 18:48
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1014
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 04.01.09
Medale:
Brak
|
Hm........ pokemonów nie znoszę !! sama używam emoty i uważam to za formę pokazania emocji obecnych we mnie w czasie pisania danej rzeczy. Lubię te mordki ale również z umiarem. Skróty... hm czasem użyje takiego który KAŻDY zrozumie ale niektórzy przesadzają i na takie wiadomości NIGDY nie odpisuję. trzeba znać umiar we wszystkim a jeśli ktoś go nie zna to ma pecha.......
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ej drogi Gościu pozdrawiam Cię A w szczególności pozdrawiam: Ami,
Lilly Luna Potter, Krzywołap 21, Emily Riddle, FeltonLover, Karola_94
^^^
Od cnoty Gryfonów,
Kretynizmu Puchonów,
i wiedzy o własnej wszechwiedzy Krukonów,
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
...........................
_._._._._._._.
Pan Lunatyk przesyła wyrazy szacunku profesorowi Snape'owi i uprasza go, by zechciał nie wtykać swojego długiego nochala w sprawy innych ludzi.
(...)
-Pan Rogacz zgadza się z panem Lunatykiem i pragnie dodać, że profesor Snape jest wrednym głupolem.
(...)
-Pan Łapa pragnie wyrazić swoje zdumienie, jak taki kretyn mógł zostać profesorem.
(...)
-Pan Glizdogon życzy profesorowi Snape'owi miłego dnia i radzi mu umyć włosy, bo kleją się od łoju.
[img]  [/img]
[img]  [/img]  
|
 |
|
|
~LeStrange
|
Dodany dnia 28-03-2009 15:55
|
Użytkownik

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 88
Data rejestracji: 27.03.09
Medale:
Brak
|
no wiecie...znaki typu: ;P, czy zniosę bo sam ich używam do wyrażania emocji...ale nie zniże się do poziomu niektórych 'sweetaśnych pokemonów' i nie zacznę pisać: KoFfAne kReJzOlE', bo to jest śmieszne..i wszelki 'pokemonki' tępie jak się da bo wkurza mnie te 'gwałcenie shifta' i gdy niepotrzebnie zamienia się normalne litery na jakieś znaki (e = 3, S = $ itp. itd.)
Edytowane przez LeStrange dnia 28-03-2009 15:59 |
 |
|
|
~Vampire
|
Dodany dnia 28-03-2009 17:12
|
Użytkownik

Punktów: 2120
Data rejestracji: 24.01.09
Medale:
Brak
|
Lubię emotikony, ale nie wszystkie... To są te które lubię :
*
*;p
*;d
*;D
*<33.
A tych typu : koffam, sweetaśnie itp. nienawidzę... Po_prostu mnie wkurzają delikatnie ujmując...
'sweetaśnych pokemonów' i nie zacznę pisać: KoFfAne kReJzOlE', bo to jest śmieszne..i wszelki 'pokemonki' tępie jak się da bo wkurza mnie te 'gwałcenie shifta' i gdy niepotrzebnie zamienia się normalne litery na jakieś znaki (e = 3, S = $ itp. itd.)
Zgadzam się w 100%... Chyba założę antyfanclub takich emotikonów. ;/
W mrocznym, przepastnym świecie duchów i demonów nie ma istoty równie strasznej, równie odpychającej, a mimo to darzonej taką fascynacją, bojaźnią przesyconą, co wampir, który ni demonem, ni duchem nie jest, lecz jeno tajemnicze i potworne cechy obojga dzieli. - Wielebny Montague Summers
Jeśli ma człowiek na coś w świecie dowody, to na istnienie wampirów. Nie brakuje niczego : raporty oficjalne, zeznania obywateli sznowanych, chirurgów, urzędników, księży. Lecz mimo to któż w wampiry wierzy? - Rousseau
"Dziewczyna leżała na podłodze martwa, z rozciętą piersią, a przy niej klęczał czarodziej, tzrymając w okrwawionej ręce wielkie, gładkie, szkarłatne serce, które lizał i gładził, ślubując zamienić je na własne.
W drugiej ręce trzymał różdżkę, którą próbował wywabić ze swojej piersi skurczone, włochate serce. Ono jednak było silniejsze od niego i tkwiło w jego rozwartej klatce piersiowej, odmawiając uwolnienia go spod swojej władzy lub powrotu do kryształowej trumienki, w której tak długo było uwięzione.
I oto na oczach struchlałych ze zgrozy gości czarodziej odrzucił różdżkę i chwycił srebrny sztylet. Wołając, iż nigdy się nie zgodzi, by rządziło nim jego własne serce, wyjął je sobie z piersi.
Przez chwilę klęczał z wyrazem triumfu na twarz, ściskając po jednym sercu w każdej dłoni, a potem padł na ciało dziewczyny i wyzionął ducha." - Baśnie Barda Beedle'a - "Włochate serce czarodzieja"
Edytowane przez Ariana dnia 28-03-2009 19:23 |
 |
|
|
~Alanette Vieira Malfoy
|
Dodany dnia 28-03-2009 18:38
|
Użytkownik

Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 985
Data rejestracji: 08.03.09
Medale:
Brak
|
Emoticony są ok, ale w rozsądnych ilościach. Post o treści: "To jest świetne!!!!!!!!!!!! x D < lol >< haha > [tutaj znajduje się większa ilość emotikonów]" nie jest na pewno ani konstruktywny, ani estetyczny.
"KoFFam", "sweetaśnie" - taki slang internetowy tępię i nienawidzę. Zaś zarówno w internecie, jak i w życiu realnym wkurzają mnie słowa typu "krejzole", "brejdak". Dopiero po tygodniu domyśliłam się, co oznacza to drugie słowo .
Jak to ładnie określił ktoś wyżej, "gwałcenie Shifta" nie należy również do najbardziej akceptowalnych form wypowiedzi u mnie. Co komu z tego, jak przy pisaniu autor się męczy, a przy czytaniu czytelnik?
Ogólnie rzecz biorąc - nie wszystko, czego dużo, jest dobre ^^
|
|
~Luna Parkinson
|
Dodany dnia 28-03-2009 18:44
|
Użytkownik

Ranga: Charłak
Punktów: 14
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 20.02.09
Medale:
Brak
|
Niestety teraz jest nowa moda. Zamiast pisać PoKeMoOOnEm, dzieciaczki, które chcą się podnieciś piszą tak: a moRZe pÓÓjdziemy na tego shlija jÓtro ?
Czyli inaczej mówiąc, pisanie z błędami, a szczególnie zamieniając u na Ó. To jest żałosne. |
 |
|
|
~Madlenne
|
Dodany dnia 28-03-2009 18:58
|
Użytkownik

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1654
Data rejestracji: 08.02.09
Medale:
Brak
|
Pokemony to porażka. Bardzo mnie wkurzają, poza tym często mam problemy z odczytaniem takiego tekstu, co wkurza mnie jeszcze bardziej. Jeśli chodzi o emotikony to stosuję je, ale z umiarem. Umiar powinno się stosować we wszystkim.
I've got to take it on the otherside
http://hogsmeade....ad_id=2030
|
 |
|
|
~SeverusS
|
Dodany dnia 03-04-2009 15:18
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 407
Data rejestracji: 29.03.09
Medale:
Brak
|
Lubię emotki i ich używam, ale tylko i wyłącznie góra dwie więcej nie i tylko te, które mi się podobają. Tutaj akurat nie ma za dużo fajnych emotek, wiec pisze bez nich.
- Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, dla ciebie stawiałem się w śmiertelnym niebezpieczeństwie. Wszytko po to, by, jak przypuszczałem, zachować syna Lily przy życiu. A teraz mi mówisz, ze hodowałeś go jak świnie na rzeź...
- To poruszające, Severusie - powiedział Dumbledore poważnie. - W końcu dorosłeś na tyle, żeby się nim przejąć?
- Nim? - krzyknął Snape. - E  ecto Patronum!
Z końca jego różdżki wypłynęła srebrna łania. Wylądowała na podłodze gabinetu, przeskoczyła raz przez gabinet i wyleciała przez okno. Dumbledore patrzył jak odlatuje. Kiedy jej srebrny blask zniknął w oddali, odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
- Po tak długim czasie?
- Zawsze. [...]
|
 |
|
|
~Kabaczek
|
Dodany dnia 03-04-2009 17:55
|
Użytkownik

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 656
Medale:
Brak
|
Nienawidzę jak ktoś pisze pokemoniastym pismem LOL haha loffciam FaJooo... Żenada poprostu. A z całęgo tego pisma nie lubię jak ktoś pisze tak: MaM nA iMiĘ kUbA i jeszcze jak ktoś robi " ". Porażka  |
 |
|
|
~mcfly4ever
|
Dodany dnia 13-04-2009 15:49
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 470
Data rejestracji: 21.02.09
Medale:
Brak
|
No mnie jak większośc denerwują PoQe^^0nY i emotikonki jeśli je ktoś nadurzywa. Ja sama stosuję raczej tylko ;p *_* i ;_; . Aha i jeszcze jedna rzecz, której nienawidzę u pokemonów. Słowo ''żal''. Oczywiście można użyc go 2-3 razy, ale to po prostu chore jest takie cos np. Żal mi cie noobku jestes żal noobie przestan sie w koncu chwalic to jest żalskie żal mi cie żalu. Makabra O_o. (''nooba'' też nie toleruję a szczególnie tak przekształconego jak nup nopek nobeq ;p)

|
 |
|
|
~Emily_Snape
|
Dodany dnia 13-04-2009 17:00
|
Użytkownik

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 82
Data rejestracji: 13.09.08
Medale:
Brak
|
Nienawidzę słów (o ile w ogóle to można nazwać słowami) typu: trafffka, kofffciam itd. Jednak jeśli chodzi o buźki i znaczki typu: ; *, , < 3...są spoko.  |
 |
|
|
~Niewidka
|
Dodany dnia 13-04-2009 17:05
|
Użytkownik

Punktów: 1969
Data rejestracji: 05.04.09
Medale:
Brak
|
Do emotikonek nic nie mam, sama często je używam.
p0k3m0nów n!3n4w!d2ę ! 4 7ym 84rd2!3j 05ó8 p!52ą(y(h 7r4wką ! 70 57r452n!3 !ry7uj3, 4 0508y k7ór3 używ4ją 7390 7ypu 'u13p523ń' wyd4ją m! 5!ę 57r452n!3 d2!3(!nn3 ! w 73n 5p05ó8 24n!ż4ją 5!ę d0 p02!0mu pr23d52k014k4. 
Chociaż muszę przyznać podziwiam osoby piszące w ten sposób za wytwałość, gdyż ja musiałam użyć do tego specjalnego programu.
Aha i bardzo, ale to bardzo nie lubię osób piszących: koffanie, loffciam etc.
Edytowane przez Niewidka dnia 17-01-2010 18:43 |
 |
|
|
~pomyluna
|
Dodany dnia 13-04-2009 18:52
|
Użytkownik

Punktów: 1818
Medale:
Brak
|
Niewidka napisał/a:
p0k3m0nów n!3n4w!d2ę ! 4 7ym 84rd2!3j 05ó8 p!52ą(y(h 7r4wką ! 70 57r452n!3 !ry7uj3, 4 0508y k7ór3 używ4ją 7390 7ypu 'u13p523ń' wyd4ją m! 5!ę 57r452n!3 d2!3(!nn3 ! w 73n 5p05ó8 24n!ż4ją 5!ę d0 p02!0mu pr23d52k014k4.
Boże, tylko nie to
Nienawidzę takiego stylu pisania. Jest zupełnie beznadziejny. Jeśli ktoś jest do niego przyzwyczajony to proszę bardzo, ale jak zaczęłam czytać ten genialny tfur Niewidki to popierwszej linijce, stwierdziłam że nie chce mi się. Co do emotek to bardzo je lubię ^^ W każdym kiedyś jeszcze czasem napisałam koffam, ale już się na szczęście oduczyłam 
Edytowane przez pomyluna dnia 13-04-2009 18:52 |
 |
|