Dom:Gryffindor Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie Punktów: 2595 Ostrzeżeń: 2 Postów: 503 Data rejestracji: 06.11.11 Medale: Brak
"Shrek" to jest bajka mojego dzieciństwa . Uwielbiam ją . Na ostatniej części byłem z moimi młodszymi braćmi w kinie . Oczywiście , że najbardziej podoba mi się pierwsza część , bo w niej się w sumie wszystko zaczęło , ale kolejne też są bardzo fajne . Wole wersję z dubbingiem , bo akurat w bajkach lepiej jest słyszeć polskie głosy niż tą angielską wersję . Ja najbardziej lubię osła . Te jego teksty mnie rozwalają . On jest genialny .
Mam na imię Oliwka, mam czternaście lat, mieszkam w stolicy i jestem raczej pokojowo nastawiona, więc napisz do mnie, nie ugryzę I... to chyba tyle o mnie
Dom:Gryffindor Ranga: Drugoroczniak Punktów: 91 Ostrzeżeń: 0 Postów: 35 Data rejestracji: 11.12.12 Medale: Brak
Najbardziej lubię pierwszą część.
Harry: Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze.
od przebiegłości Ślizgonów od kretynizmu Puchonów I od Wiedzy-O-Własnej -Wszechwiedzy Krukonów CHROŃ NAS GRYFFINDORZE !
"-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbeldor. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - Eecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
---------------------------------------------------------------------
Dom:Slytherin Ranga: Barman w w Świńskim Łbie Punktów: 1390 Ostrzeżeń: 0 Postów: 220 Data rejestracji: 04.12.09 Medale: Brak
No cóż... Gdzie te czasy, kiedy Shrek był prawdziwą rewelacją i czymś zupełnie świeżym?
Czasy te nie wrócą - niestety. Do tej pory mamy wyrosły cztery filmy o sympatycznym, zielonym ogrze i co tu dużo kryć, nijak mają się do części pierwszej, acz ja osobiście naprawdę lubię część trzecią. Arcio mnie zachwyca, głównie dzięki Marcinowi Hycnarowi, który świetnie podkłada swój głos pod tę postać.
I tak z perspektywy czasu, przejedzenia częścią pierwszą, to właśnie "Shrek trzeci" jest aktualnie moją ulubioną częścią.
Prawda jest jednak taka, że mogli spokojnie skończyć na części pierwszej: przebojowej i świeżej. Niestety, magia pieniądza jest jak zwykle silniejsza od racjonalnego myślenia
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 37745 Ostrzeżeń: 2 Postów: 1,722 Data rejestracji: 02.08.11 Medale:
Bardzo lubię tę bajkę. Widziałam wszystkie części + Pada Shrek.
Przyznam się, że wszystkie mi się podobały. Każda miała w sobie coś fajnego. Bardzo lubię wracać do tych bajek.
Ale najbardziej lubię Osła i Puszka
[...] Za bardzo mi na tobie zależało. Bardziej mi zależało na twoim szczęściu niż na tym, byś poznał prawdę, bardziej na twoim spokoju niż na moim planie, bardziej na twoim życiu niż na życiu innych osób, które mogły je stracić, gdyby cały plan zawiódł. Innymi słowy, zachowałem się tak, jak się tego spodziewał Voldemort po nas, głupcach, którzy kochamy. [...] Co mnie mogło wówczas obchodzić, że w jakiejś mglistej przyszłości zginie nieokreślona liczba bezimiennych, pozbawionych twarzy ludzi i stworzeń, skoro ty byłeś żywy i szczęśliwy tu i teraz? [...]
Dom:Gryffindor Ranga: Zastępca Ministra Punktów: 1767 Ostrzeżeń: 0 Postów: 440 Data rejestracji: 09.02.13 Medale: Brak
Pierwsza. Fabuła najciekawsza, klimat fajny, dużo śmiesznych scen. W drugiej części brakowało mi tego klimatu, ale za to trochę zabawniejsza była. W trzeciej fajna była ta akcja ucieczki księżniczek z więzienia. Natomiast czwarta ledwo ujdzie. Kolejna kontynuacja kręcona na siłę i dla kasy. W dodatku animowany film zrobili w 3D.