Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

^raven F 01-12-2024 20:54

Sowa
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 906
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Hyde Park
»» Kino
Drukuj temat · Avatar czy Titanic?
!Lady Shadow F
#61 Drukuj posta
Dodany dnia 01-09-2011 21:12
VIP

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Opiekun Slytherinu
Punktów: 3615
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak

Ah, dla mnie nie ma tu porównania, oczywiście Titanic zawsze będzie wyprzedzał Avatar'a pod wieloma względami.
Mimo, iż oba filmy wyszły z pod ręki tego samego reżysera to dla mnie dwa różnie światy. Titanic posiada fabułę filmową, która na długo pozostaje w pamięci a styl w którym zostało przedstawione te nieśmiertelne love story jest jak dla mnie po prostu urzekający. Avatar to w moim zdaniu film, który zalewa mnóstwem efektów specjalnych, bez których jak dla mnie nie wyróżniał by się z kręgu innych nieco podobnych i mniej sławnych filmów o tematyce Sci-Fi.
A co do obsady dwóch filmów, to również zdecydowanie Titanic wygrywa, główne role są o wiele lepsze a aktorzy prezentują głębie emocji i odgrywają role perfekcyjnie. W Avatar'rze może i aktorzy nie mają takiego ów pola do popisu co do swoich talentów aktorskich ale ich odegrane role zaliczają się do tych pozytywnych.

Edytowane przez Lady Shadow dnia 01-09-2011 21:12
Wyślij prywatną wiadomość
~bella16 F
#62 Drukuj posta
Dodany dnia 01-09-2011 21:13
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 47
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 29.08.11
Medale:
Brak

Mi się bardziej podoba TitanicUśmiech
Piękny filmUśmiech
~wioniew F
#63 Drukuj posta
Dodany dnia 01-09-2011 21:17
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 366
Data rejestracji: 28.08.11
Medale:
Brak

Oglądałam oba filmy i muszę przyznać, że oba Mi się na swój sposób podobały. Jednakże.. Titanic, to jest to! Jeden z niewielu filmów, na którym się wzruszyłam. Płacze No i oczywiście Leonardo.. ;D
~shocked F
#64 Drukuj posta
Dodany dnia 18-09-2011 18:19
Użytkownik

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Wybraniec
Punktów: 8443
Data rejestracji: 11.08.11
Medale:
Brak

Titanic jakoś bardziej i odpowiada, chociaż zazwyczaj nie cierpię tego typu historii. Avatar najzwyczajniej w świecie mnie nudzi Zniesmaczony

To sytuacja bez wyjścia. Gdybyśmy mieli czekoladę, to
znalazłbym w sobie energię, żeby wyruszyć do
samochodu po więcej czekolady. Ale bez czekolady nie uda mi się pokonać nawet pierwszego stopnia.
Kevin Holmes, Jutro
~Kinga121 F
#65 Drukuj posta
Dodany dnia 18-09-2011 18:36
Użytkownik

Awatar

Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 881
Data rejestracji: 30.08.11
Medale:
Brak

Dla mnie oba te filmy nie są zbyt ciekawe... ale jak mam wybierać to wybieram Avatara.

media.tumblr.com/f36117cb166f82f090cc0899b03af289/tumblr_inline_mwsmr3Wbx51qfudc5.gif
~Draconia F
#66 Drukuj posta
Dodany dnia 18-09-2011 18:48
Użytkownik

Awatar

Ranga: Charłak
Punktów: 11
Data rejestracji: 23.07.11
Medale:
Brak

Wole Titanica b29; Ja nie za bardzo przepadam za tym gatunkiem filmowym co Titanic Ale wzruszył mnie do łez dlatego go lubię .
~Maka F
#67 Drukuj posta
Dodany dnia 18-09-2011 19:57
Użytkownik

Awatar

Ranga: Mugol
Punktów: 2
Data rejestracji: 17.09.11
Medale:
Brak

Avatar mnie nudzi a myślałam, że bd fajnym filmem. Wole Titanic wzruszył mnie, chociaż nie przepadam za takim gatunkiem filmów ;D
`Czarodziejka F
#68 Drukuj posta
Dodany dnia 18-09-2011 20:27
Moderator (F)

Awatar

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11090
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
Medal Medal Medal

Zdeczdowanie "Titanic". Avatar też nie jest zły, ale według mnie, narobili wokół niego za dużo szumu. "Titanic" to piękny film o miłości, a takie lubię.

CRAZY WITCH TRIO!
Czarodziejka dark shadow Sailor Mars
~anetka4774 F
#69 Drukuj posta
Dodany dnia 18-09-2011 20:27
Użytkownik

Awatar

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 697
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 03.04.11
Medale:
Brak

Bardziej wolę Tytanic niż jakiś Avatar. Na Tytanic się b. wzruszyłam, a Avatar to dla mnie totalny kicz...

http://ask.fm/evi...

http://evilwench....

iv.pl/images/55386410888126624617.gif

iv.pl/images/98979934276318950902.gif

iv.pl/images/67127012052203007721.gif
~Evanlyn F
#70 Drukuj posta
Dodany dnia 18-09-2011 20:52
Użytkownik

Awatar

Punktów: 327
Data rejestracji: 25.06.11
Medale:
Brak

Titanic lepszy,ale Avatar nie jest zły...
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!!!

- Nie jestem twoim sługą! - pisnął, unikając wzroku Snape'a. - Doprawdy? Odniosłem wrażenie, że Czarny Pan oddał mi cię do pomocy. - Do pomocy, tak, ale nie żebym ci przynosił drinki, albo... sprzątał mieszkanie! - Nie wiedziałem, Glizdogonie, że nadajesz się także do innych zadań - odparł Snape łagodnie. - Ale jeśli pragniesz się wykazać... To się da załatwić, porozmawiam z Czarnym Panem... - Sam z nim mogę porozmawiać, jeśli będę chciał! - Ależ oczywiście, że możesz. - Snape uśmiechnął się szyderczo. - Ale w międzyczasie podaj nam coś do picia. Polecam skrzacie wino domowej roboty.

pozdro dla:Razor BMW i Czarodzejki
~Luna_Esther F
#71 Drukuj posta
Dodany dnia 18-09-2011 20:59
Użytkownik

Awatar

Ranga: Mugol
Punktów: 2
Data rejestracji: 18.09.11
Medale:
Brak

Oczywiście, że Avatat jest lepszy- ma piękną muzykę, która wspaniale oddziałuje na wyobraźnie(nawet bez filmuUśmiech poza tym niesamowite i niespotykane krajobrazy
Titanic nie oglądałam jescze, ale nawet nie mam ochoty..
~Cointreau F
#72 Drukuj posta
Dodany dnia 18-09-2011 21:32
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1433
Data rejestracji: 11.06.09
Medale:
Brak

Luna_Esther napisał/a:
Oczywiście, że Avatat jest lepszy (...)
Titanic nie oglądałam jescze, ale nawet nie mam ochoty..

No bardzo fajnie, porównujesz filmy, mimo że jednego nawet nie widziałaś... O,o

Dla mnie Titanic jest lepszy, wywołuje różne emocje, to piękna opowieść o miłości...
Na Avatarze byłam w kinie i po seansie czułam niedosyt, według mnie film był trochę hmm.. przepompowany, efekty wzięły górę nad fabułą i w ogóle film był dość... dziwny?
Ogólnie do Titanica chętniej wracam niż do Avatara.

Edytowane przez Cointreau dnia 18-09-2011 21:35
~Densho F
#73 Drukuj posta
Dodany dnia 18-09-2011 22:31
Użytkownik

Awatar

Ranga: Lord
Punktów: 37745
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 02.08.11
Medale:
Medal Medal Medal

Moim zdaniem, nie można porównywać obu filmów do siebie.
Titanic jest zrobiony na faktach <oprócz wątku miłości>, a Avatar to fantastyczny film, który z rzeczywistością raczej nie ma czegoś wspólnego.
Mi osobiście podobają się oba filmy Uśmiech
[...] Za bardzo mi na tobie zależało. Bardziej mi zależało na twoim szczęściu niż na tym, byś poznał prawdę, bardziej na twoim spokoju niż na moim planie, bardziej na twoim życiu niż na życiu innych osób, które mogły je stracić, gdyby cały plan zawiódł. Innymi słowy, zachowałem się tak, jak się tego spodziewał Voldemort po nas, głupcach, którzy kochamy. [...] Co mnie mogło wówczas obchodzić, że w jakiejś mglistej przyszłości zginie nieokreślona liczba bezimiennych, pozbawionych twarzy ludzi i stworzeń, skoro ty byłeś żywy i szczęśliwy tu i teraz? [...]

Albus Dumbledore

s3.favim.com/orig/41/albus-dumbledore-black-and-white-couple-harry-potter-i-love-you-Favim.com-345283.jpg
~kleopatra1989 F
#74 Drukuj posta
Dodany dnia 19-10-2011 14:01
Użytkownik

Awatar

Punktów: 329
Data rejestracji: 01.05.10
Medale:
Brak

Oba filmy mi się spodobały, jednak nie mam wątpliwości, że to Titanic jest lepszy. Ten film mogę oglądać tysiąc razy, a i tak na koniec będę ryczeć jak głupia. Nie jest przesadny, a do tego oparty na prawdziwym zdarzeniu. Jeśli chodzi o Avatar to nie wzbudza u mnie aż tak wielu emocji, jak Titanic.
~Loa_riddle F
#75 Drukuj posta
Dodany dnia 23-10-2011 15:36
Użytkownik

Awatar

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1507
Data rejestracji: 30.05.11
Medale:
Brak

Zdecydowanie wolę "Titanic". Jedyne, co podoba mi się w "Avatarze" to efekty specjalne. Niewiele zapamiętałam z jego fabuły, a "Titanic" jest filmem, który po jednym oglądnięciu zapada w pamięć.
-Panowie, proszę was, nie kłóćcie się z mojego powodu- poprosił Ian, który wciąż nie mógł się nadziwić przyjaźni między tak różnymi-zarówno z charakteru, jak i z wyglądu- rycerzami.
Sancerre uśmiechnął się.
-Och, ja i Henri kłóciliśmy się od zawsze, nawet wtedy, kiedy on był giermkiem mojego brata, a ja - giermkiem mojego kuzyna. A i tak to ja miałem zawsze ostatnie słowo.
-A ja miałem rację- odparł spokojnie de Bar.
Sancerre spojrzał na niego takim wzrokiem, że zarówno Ian jak i Grandpre uśmiechnęli się.

Hyperversum, Cecilia Randall
~SevLily36 F
#76 Drukuj posta
Dodany dnia 23-10-2011 16:19
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1807
Data rejestracji: 19.10.11
Medale:
Brak

Trudne pytanie. Titanic to olbrzymia produkcja, jedna z najbardziej znanych na świecie, która zgarnęła mnóstwo nagród. Avatar, tak jak Titanic jest bardzo znany, ale przecież Titanic to starszy film i jeszcze o nim nie zapomniano, prawda? Poza tym Titanic to piękna historia oparta na faktach, która dzieje się w prawdziwym świecie, a nie na innej planecie. Ja osobiście wolę Titanica, ponieważ wolę filmowa historia mogła naprawdę się wydarzyć i nie jest to w całości zrobione przez komputer.
#77 Drukuj posta
Dodany dnia 23-10-2011 16:47
Użytkownik

Awatar

Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5368
Data rejestracji: 07.08.11
Medale:
Medal Medal

Jak dla mnie, to raczej Titanic. Historia oparta na faktach, mistrzowskie wykonanie. Nawet, gdy ogląda się to 100 raz, zachwyca tak samo jak pierwszy : > Ale Avatar też był super. Bardzo podobała mi się muzyka, efekty specjalne, krajobrazy, no i nowość - bo film był w 3D Rozbawiony Jednak osobiście nie przepadam za filmami, gdzie akcja dzieje się w zupełnie innym świecie czy na innej planecie. Oby wa filmy zachwycają, jednak w rankingu zdecydowanie wygrywa Titanic. : ) Nie ma co - reżyser to prawdziwy geniusz w swojej dziedzinie.
~Annalisa Louis F
#78 Drukuj posta
Dodany dnia 05-11-2011 20:53
Użytkownik

Awatar

Ranga: Barman w Dziurawym Kotle
Punktów: 1391
Data rejestracji: 29.06.11
Medale:
Brak

Jestem zdecydowanie za Titanic'iem. Avatar był dla mnie jakiś taki nijaki. Nie podobał mi się wgl. A Titanic to bardzo wzruszający film, mający efekty, oparty na faktach. Także u mnie na 1 miejscu jest titanic ; )
Jedną zasadą wciąż motywowany
Bądź własną osobą
Bądź co bądź sobą
Niech twa osoba będzie ozdobą
Nie jednorazowo, lecz całodobowo
Trafiam białym w czarne jak kulą bilardową
Oblicz pole podstawy jaką jest oryginał
Lub działania poletko, jeśli jesteś marionetką
To wroga sugestia, pożera cię jak bestia
Mów do serca bitu, bo tam jest amnestia
Od A do Zet, od Zet do A
Ja to ja to jasne jak dwa razy dwa
Proste jak drut, nigdy nie gram z nut
A rymów mam w brud, które trwonię
Gdy tylko stanę przy mikrofonie
Od mikrofonu strony nie stronię, o nie!

Widzę szczyt, a za szczytem
Zaszczyt za zaszczytem
Lśnienie mistrzostwa kieruje moim bytem
Ambicja spotyka się z uznaniem i zachwytem
Wyrzeczenia są tutaj jedynym zgrzytem

[Do mojego ja, skala mnie nie dotyka
~Gladus93 F
#79 Drukuj posta
Dodany dnia 05-11-2011 21:01
Użytkownik

Awatar

Punktów: 364
Data rejestracji: 09.04.10
Medale:
Brak

Nie obrażając nikogo... jeśli ktoś porównuje Avatara i Titanica to jest dziwny...co ma jeden do drugiego ?? wspólnych twórców?? i co z tego?? porównujesz romansidło historyczne do bajki o potworkach z oklepaną i nijaką fabułą ?? Ale odpowiem na to pytanie,Titanic oczywiście ;p
#80 Drukuj posta
Dodany dnia 05-11-2011 21:57
Użytkownik

Awatar

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 658
Data rejestracji: 12.02.11
Medale:
Brak

Nie można porównać Titanica z Avatarem!! Każdy z tych filmów jest na swój sposób piękny i ciekawy. Stwierdzam że dwa filmy obejrzałam tylko po razie, ale mam nadzieje że moja opinia jest obiektywna. Nie wiem jak można uważać że Leo jest piękny, bo nie jest., ale nie ważne.

Titanic:
-podobała mi się historia, fabuła
-aktorzy dobrze grali
-efekty i cały statek po prostu świetnie
-wzruszyłam się tylko wtedy gdy ludzie wiedzieli że zginą i poszli spać ...

-świetne efekty lepsze od Titanica
--fabuła ciekawa
-wstrząsający fakt że ludzie mogą być tacy okrutni
-rozbawiły mnie ich stroje - bez komentarza Rozbawiony

Jak dla mnie wychodzi po równo, no ale jednak wolę Avatara !

RIGHT