· Minerwa McGonagall |
~hedwigowo
|
Dodany dnia 10-02-2012 14:47
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Według mnie była trochę sprawiedliwa, trochę surowa, ale tak naprawdę lubiłam ją. Nie wywyższała uczniów swojego domu, ba! Zadawała im dużo zadań, ale może to ze względu na to, żeby byli mądrzejsi? 
|
|
~marihermiona
|
Dodany dnia 21-07-2012 12:43
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1058
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 06.07.12
Medale:
Brak
|
Ja ją lubiłam od samego początku. Była surowa ale troszczyła się o swoich uczniów 
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
|
 |
|
|
~Victim
|
Dodany dnia 21-07-2012 12:56
|
Użytkownik

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1579
Data rejestracji: 03.07.12
Medale:
|
Bardzą ją lubię i szanuję. Niekiedy była sprawiedliwa aż do bólu, potrafiła ukarać cały Gryffidor, chociaż była jego opiekunem. Nie wybierała sobie ulubieńców, wszystkich traktowała jednakowo, strasznie surowo. Ale nie brakowało jej ludzkich odruchów, np. w "Komnacie Tajemnic", kiedy Harry i Ron (rzekomo) chcieli odwiedzić Hermionę w Skrzydle Szpitalnym pozwoliła im.
Podsumowując, uważam, że Minerva McGonagall bardzo dobra kobieta, niekiedy ostra, ale zawsze ma serce we właściwym miejscu. |
 |
|
|
~damska wersja Draco
|
Dodany dnia 23-07-2012 11:40
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 90
Data rejestracji: 22.07.12
Medale:
Brak
|
Bardzo fajna nauczycielka. Osobiście ją uwielbiam. Niby taka poważna i surowa, ale ma bardzo dobre serce, jest inteligentna, bardzo pomagała Harry'emu. |
 |
|
|
~Severus Tobias Snape
|
Dodany dnia 23-07-2012 11:43
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1013
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 18.03.12
Medale:
Brak
|
Sroga i sprawiedliwa, wiekszość osób ją lubi, podobały mi sie niektóre jej wypowiedzi,ale...za nią nie przepadam...nie wiem dlaczego, może poprzez stosunek do Snape'a?...
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
(...) Nie oczekuję od was, że naprawdę docenicie piękno kipiącego kotła i unoszącej się z niego roziskrzonej pary, delikatną moc płynów, które pełzną poprzez żyły człowieka, aby oczarować umysł i usidlić zmysły... Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwałę, a nawet powstrzymać śmierć,(...). - Severus Tobias Snape
Umysł nie jest książką, którą można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie.- Severus Tobias Snape
|
 |
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 15-03-2013 17:55
|
VIP

Ranga: Lord
Punktów: 256094
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Nie mam nic do zarzucenia Opiekunce Gryffindoru. Była surowa, stanowcza, nieco szorstka, ale przede wszystkim sprawiedliwa, opiekuńcza i gotowa do poświęceń w imię wyższych idei. Uważam ją także za osobą twardo stąpającą po ziemi, wiedzącą czego chce w życiu i niezwykle inteligentną. Moim zdaniem jak najbardziej zasługiwała na stanowisko Dyrektora Hogwartu po śmierci Albusa.
|
~Perenelle Flamel
|
Dodany dnia 15-03-2013 18:34
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 369
Data rejestracji: 13.02.13
Medale:
Brak
|
Hmm...Postać całkiem przyzwoita, lecz nie zjednała sobie u mnie całkowitej sympatii, gdyż mimo wszystko jest mało orygninalna.
|
|
^raven
|
Dodany dnia 17-03-2013 18:49
|
Administrator

Dom: Bezdomny
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Jedna z moich ulubionych nauczycielek. Co prawda jej wygląd wzbudzał raczej respekt niż sympatię, ale pomimo srogości i stanowczości, okazała się ciepłą osobą, dla której zawsze najważniejsze było dobro uczniów. Budziła szacunek, była inteligentna, sprawiedliwa i wyrozumiała. Najbardziej podobała mi się scena, w której powiedziała Harry'emu, że pomoże mu zostać aurorem, nawet jeśli to będzie ostatnia rzecz, jaką zrobi. Świetna była też scena z filmu (w książce wyglądało to ciut inaczej), kiedy Minerwa ożywiła posągi, a w chwilę później uśmiechnęła się i z taką wręcz dziecięcą radością powiedziała "Zawsze chciałam to zrobić" - bardzo fajnie wpisało się to w dramatyczną scenę przygotowań do bitwy.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|
 |
|
|
~DJfunkyGIRLS
|
Dodany dnia 10-07-2013 15:47
|
Użytkownik

Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 708
Data rejestracji: 06.07.13
Medale:
Brak
|
McGonagall to moja jedna z najulubieńszych postaci w HP.McGonagall jest idealną nauczycielką,chciałabym mieć taką nauczycielkę .  |
 |
|
|
~SamWieszKto
|
Dodany dnia 10-07-2013 15:51
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 376
Data rejestracji: 17.06.13
Medale:
Brak
|
Była fajna - jedna z najlepszych postaci w HP. Była opiekunką Gryffindoru, zastępcą dyrektora i nauczycielką transmutacji, co dodało jej uroku + jej walka ze Snape'em, była zaskakująca i całkiem miło się patrzyło jak uciekał ^^
~Albus Dumbledore
"To ja zawsze będę Jego najwierniejszą! On Sam Lord Voldemort uczył mnie czarnej magii!"
~Bellatriks o sobie samej.
|
 |
|
|
~Rogaczka
|
Dodany dnia 26-07-2013 19:23
|
Użytkownik

Ranga: Prefekt Gryffindoru
Punktów: 441
Data rejestracji: 24.07.13
Medale:
Brak
|
Uwielbiam! To moja jedna z ulubionych postaci w historii. Sroga, wymagająca, o dużej wiedzy, wierna, odważna, używająca ironii... (Bum? Bum!). Chciałabym mieć takich nauczycieli jak ona!
"HARRY, ZABIJĘ CIĘ, JEŚLI PRZEZ NICH ZGINIEMY!"
|
 |
|
|
~Aveo
|
Dodany dnia 02-09-2013 15:54
|
Użytkownik

Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 120
Data rejestracji: 01.09.13
Medale:
Brak
|
Tak. Na początku nie wiedziałam co o niej myśleć, była bardzo surowa. Ale była uczynnym , dobrym człowiekiem i była wierna Hogwartowi. Ten tekst :"Kto w tym roku ma umrzeć?" był w świetny ! . Od II tomu zaczęłam ją coraz bardziej lubić . |
 |
|
|
~ceresxxx
|
Dodany dnia 09-09-2013 17:19
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Kierowca Błędnego Rycerza
Punktów: 912
Data rejestracji: 03.06.13
Medale:
Brak
|
Była bardzo surowa i stanowcza, ale te cechy powodowały, że jak najbardziej sprawdzała się w roli nauczycielki i opiekunki domu.Była bardzo oddana Dumbledorowi, broniła uczniów, kiedy Umbridge próbowała wprowadzać swoje porządki 7 części dzielnie broniła Hagwartu.Zdecydowanie jedna z moich ulubionych nauczycielek.
|
|
~Blackdobby
|
Dodany dnia 13-10-2013 11:06
|
Użytkownik

Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 614
Data rejestracji: 20.09.13
Medale:
Brak
|
Jest wymagająca, ale nie surowa. Polubiłam ją bardzo szybko.
Do tego to animag. Jej relacje z tą cała Trelawney są bardzo fajne. Przynajmniej można się pośmiać.
|