· Kino |
~al_kaida
|
Dodany dnia 08-08-2009 23:22
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2217
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 15.10.08
Medale:
Brak
|
Ja bardzo lubię chodzić do kina, ale najczęściej moje chęci pozostają tylko chęciami. Zazwyczaj nie mam z kim iść. Z kasą tak wielkiego problemu, filmami też nie. Najczęściej jak już chodzę do kina, to na filmy na które naprawdę warto iść. Tak było z każdą częścią Pottera i Zmierzchem.

|
|
~malfoj_sam_segz
|
Dodany dnia 09-08-2009 00:57
|
Użytkownik

Ranga: Wybraniec
Punktów: 9603
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 27.07.09
Medale:
Brak
|
mam chęci, ale rzadko kiedy się udaje. filmów tyle fajnych , ale często brak czasu, zero organizacji, czasem ni ma z kim iść. jak już idę to ze szkołą { ponad 700 osób. } i na filmy których w życiu bym nie oglądnęła. ale na HP i Zmierzchu byłam ;p
|
~Diamond
|
Dodany dnia 10-08-2009 12:18
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Konduktor Błędnego Rycerza
Punktów: 903
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 06.08.09
Medale:
Brak
|
Uwielbiam chudzić do kina, tylko jakiegoś porządnego Chodzę do kina jak mam kasę no i jak jakieś fajne filmy puszczają . Najczęściej chodzę z koleżankami z pencką :* na_przykład 
Edytowane przez Ariana dnia 10-08-2009 12:35 |
 |
|
|
~HardNute
|
Dodany dnia 08-12-2011 14:58
|
Zbanowany

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1234
Data rejestracji: 03.12.11
Medale:
Brak
|
Oczywiście, wolę zasiąść u siebie i mieć seans w domu - nie lubię kina. Jednak, gdy się nadarza okazja (np. dawno wyczekiwany film ma premierę) to z chęcią idę. Są to głównie jakieś komedie czy horrory.
Oczywiście, wiem, iż w kinie jest lepiej, ale w domu zawsze mam coś dobrego pod ręką (np. chrupki, których nie ma w kinie) .
Who are we mistaken?
May he see, it's not me, it's not my family.
In your head, in your head they are fighting,
With their tanks and their bombs,
And their bombs and their guns.
In your head, in your head, they are crying...
|
 |
|
|
~Annee
|
Dodany dnia 08-12-2011 15:09
|
Użytkownik

Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 984
Data rejestracji: 04.12.11
Medale:
Brak
|
mi tam obojętne, bo bo rzeczywiście czasem wolę się położyć w moim ciepłym łóżeczku z herbatą i popatrzeć na jakiś ciekawy film, ale do kina oczywiście chodzę tylko na filmy które są, nie wiem jak to określić, ale mam coś na myśli jak HardNute, jeśli zdarzają się wyjątki, jakieś superowe filmy, to do kina muszę pójść! xD
- Albusie Severusie - powiedział tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadła do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem.

|
 |
|
|
!Asik
|
Dodany dnia 08-12-2011 16:20
|
VIP

Dom: Ravenclaw
Ranga: Mistrz Zaklęć
Punktów: 2821
Data rejestracji: 19.07.11
Medale:
|
Chodzę do kina, nawet często. Są filmy, na premierę których czekam od kilku miesięcy i nie potrafię sobie wyobrazić, żeby sobie tego odmówić;] Rzadko zdarza mi się iść na film nie widząc nawet wcześniej trailera. Dość rozważnie wybieram tytuły kierując się własnym upodobaniem - dlatego też ląduje na seansach dramatycznych i dramatu obyczajowego. Nie pogardzę tez dobrym fantasy (ale to ze względu na efekty, mówiąc szczerze). Dlaczego akurat tak?
Widząc trailer decyduję czy warto iść do kina - polskie komedie omijam szerokim łukiem - czy oglądnąć to potem na kompie. Jeśli poszczególne kadry mi się spodobają to chcę je zobaczyć na dużym ekranie, w pełnej krasie. Można to nazwać snobizmem i dziwactwem ale czasem idę na seans dla samych wrażeń estetycznych lub "duchowych". Np: jeśli film jest wspaniale nakręcony, ma genialne kostiumy czy muzykę, lub porusza problemy które nie są zbyt często przedstawiane.
Aha i jeszcze jedno - staram się omijać multiplexy. Nie lubię "krejzolek" na seansach - non stop plotkujących za mną, szeleszczenia popcornem, siorbania przez rurkę i całej ten otoczki masowej. Pomijam już fakt, że np w Bonarce sale kinowe są beznadziejnie zaprojektowane. Ktoś kto to projektował powinien stracić uprawnienia. Nie wykazał się znajomością tematu, a schody przez środek sali kinowej (kosztem najlepszych miejsc) uważam za totalną zniewagę widza! Wybieram kina studyjne jak tylko mogę.
p.s Czemu ten temat nie jest w dziale "Filmy i telewizja"?
Edytowane przez Asik dnia 08-12-2011 16:35 |
 |
|
|
~Martita
|
Dodany dnia 09-02-2012 09:23
|
Użytkownik

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1562
Data rejestracji: 27.01.12
Medale:
Brak
|
Ja do kina chodzę bardzo rzadko. Głównie chodziłam z klasą Wyjątkiem były tylko filmy HP 
Najczęściej filmy ściągam z internetu na DVD i oglądam kiedy chcę 
Edytowane przez Martita dnia 09-02-2012 09:26 |
 |
|
|
~marihermiona
|
Dodany dnia 31-08-2012 08:10
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1058
Data rejestracji: 06.07.12
Medale:
Brak
|
Ja chodzę do kina dość rzadko. Idę na wyczekiwany film z przyjaciółmi
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
|
 |
|
|
~SevLily36
|
Dodany dnia 31-08-2012 09:22
|
Użytkownik

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1807
Data rejestracji: 19.10.11
Medale:
Brak
|
Chodzę do kina praktycznie co tydzień Ale nie tylko dla seansu, ale żeby spędzić czas z przyjaciółmi... dlatego to lubię ;D Zawsze chodzimy razem na jakieś odmóżdżające komedie romantyczne i potem razem komentujemy cały film Szczerze, to wolę kino od normalnego seansu w domu.
|
!Milva
|
Dodany dnia 10-02-2013 17:44
|
VIP

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
Chodzę do kina bardzo rzadko, a jeśli już to na długo wyczekiwany film.
Zazwyczaj ściągam z internetu i oglądam w domu. Mam kino domowe, telewizor 50 calowy, więc nie narzekam  |
 |
|
|
~Instrum Manga
|
Dodany dnia 09-08-2013 15:38
|
Użytkownik

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 66
Data rejestracji: 28.07.13
Medale:
Brak
|
Chodzę do kina sporadycznie, jeśli grają jakiś na prawdę dobry film z fenomenalną obsadą. Większość filmów oglądam w internecie |
 |
|
|
~Connie-Moody
|
Dodany dnia 09-08-2013 16:26
|
Użytkownik

Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 760
Data rejestracji: 02.06.13
Medale:
Brak
|
Rzadko chodzę do kina, ale jak już idę to na na prawdę wyczekiwany przeze mnie film. Teraz czekam aż do kin wejdzie Hobbit ( premiera, o ile się nie mylę, jest zapowiadana na grudzień) 
|
 |
|
|
~anecia345
|
Dodany dnia 09-08-2013 18:16
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 20
Data rejestracji: 28.07.13
Medale:
Brak
|
Nie za czesto chodze to kina poniewaz nie mam czasu wiekszosc ogladam w internecie |
 |
|
|
~HagridPL
|
Dodany dnia 09-08-2013 20:48
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 401
Data rejestracji: 06.08.12
Medale:
Brak
|
Nie lubię chodzić do kina, strasznie głośno filmy lecą, pełno debili co się drą, tłok. Nie.
"Harry potter w jednym słowie: Klej" -Robbie Coltrane

|
 |
|
|
~Bou
|
Dodany dnia 21-09-2013 16:04
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2195
Data rejestracji: 27.04.10
Medale:
Brak
|
Kocham oglądać filmy i do kina chodzę kilka razy w roku. Podoba mi się w nim ta atmosfera. Zapach popcornu, zgaszone światła... Ale ważne jest też dobre towarzystwo. 
|
~BlackSpirit
|
Dodany dnia 21-09-2013 16:19
|
Użytkownik

Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1141
Data rejestracji: 20.08.13
Medale:
|
Ostatnio rzadko chodzę do kina, głównie z jednego powodu : nie grają nic ciekawego. O wiele bardziej lubię obejrzeć w domu coś, na co mam ochotę, a w kinie nie mogę wybierać, co mają puścić... W jesienny deszczowy wieczór fajnie jest zawinąć się w koc,wziąć szklankę ciepłej herbaty i włączyć jakiś film na DvD. Nie przepadam za kinem, wolę teatr. Niedawno byłam z klasą na Balladynie, bardzo mi się podobało . Za jakiś miesiąc idę także z klasą na spektakl po angielsku, grają londyńscy aktorzy 
|