Dom:Slytherin Ranga: Pierwszoroczniak Punktów: 48 Ostrzeżeń: 0 Postów: 20 Data rejestracji: 13.05.13 Medale: Brak
Moją ulubioną aktorka jest Helena Bonham Carter.Uwielbiam ją za to,że bardzo wczuwa się w role,które gra.Jest jakby to powiedzieć...Jednością z postacią w którą się wciela.Weźmy za przykład jej rolę w Harrym Potterze-idealnie opanowała najmniejsze odruchy postaci! Podziwiam ^^
Jeśli o mnie chodzi mam ulubioną aktorkę, ale nie wariuję tak i nie naśladuję jej jak większość ludzi w moim otoczeniu, kiedy dowiedzą się czegoś o swoich idolach. Za najlepszą aktorkę uważam Jenifer Lawrence, która mimo swojego młodego wieku otrzymała oskara. Doskonale wczuwa się w swoje role. Oglądałam sporo filmów, w których występowała i role przez nią odgrywane były pierwszorzędnie. Naprawdę podziwiam jej talent i zapał. Nie mam na szczęście takiego strasznego bzika na jej punkcie, ale szczerze ja podziwiam.
* Fiolki ze święconą wodą, błogosławione noże, stalowe i srebrne miecze-odparł Jace, kładąc broń na posadzce obok siebie.-Drut z elektrum, niezbyt przydatny w tej chwili, ale dobrze jest mieć coś na wszelki wypadek, srebrne kule, czary ochronne, krucyfiks, gwiazdy Dawida...
* Jezu!-mruknęła Clary.
* Wątpię, czy zmieściłby się tu
''Dary Anioła''
W moim świecie muzyka pod względem użyteczności plasuje się gdzieś między wstążkami do włosów a tęczą, przy czym tęcza może przynajmniej dawać pewne pojęcie o pogodzie.
Boję się umrzeć pod ziemią, co jest głupie, bo nawet jeśli zginę na powierzchni, to i tak zaraz pochowają mnie pod nią.
Dom:Gryffindor Ranga: Książe Półkrwi Punktów: 2195 Ostrzeżeń: 1 Postów: 682 Data rejestracji: 27.04.10 Medale: Brak
Moją ukochaną aktorką jest Kate Winslet. Widziałam wiele filmów z jej udziałem jednak najbardziej w pamięć wrył mi się " Lektor". Wywarł na mnie ogromne wrażenie. Opowiada o nastolatku(!) który zakochał się w kobiecie w średnim wieku ( Kate Winslet). Ich relacja polegała na tym, że ona jako doświadczona kobieta wprowadzała młodego w życie dorosłych i udzielała, można powiedzieć "korepetycji" . On natomiast..czytał jej. Pewnego razu, gdy przyszedł do niej zastał pusty dom. Nie wiedział co się z nią stało. Po kilku latach, gdy studiował prawo, brał udział w procesie, w którym ona była oskarżoną. Okazało się, że kilkanaście lat wcześniej pracowała w Auschwitz. Film oglądałam z zapartym tchem. Mało jest aktorek, które potrafią zagrać z takim przekonaniem i pasją. W filmie jest naturalna, bez makijażu. Ona nie gra, ona wciela się w tę osobę, ona nią jest.
Moja ulubiona aktorka ? No cóż...Myślę, że najbardziej lubię oglądać na ekranie Sandrę Bullock. Bardzo mi się podoba sposób jej grania, poruszania się, wzrok, wszystko ! Zagrała w wielu fantastycznych produkcjach i wywiązała sie ze swojego zadania po mistrzowsku. W 2010 roku została nagrodzona Oscarem za rolę pierwszoplanową w rewelacyjnym filmie pt. "Wielki Mike. The Blind Side".
Mnie najbardziej zaczarowała grając w takich hitach jak : "Przeczucie", "Dom nad jeziorem", "Śmiertelna wyliczanka", "Ja cię kocham, a ty śpisz", "Człowiek Demolka" czy "Czas zabijania"
Jakiejś stricte ulubionej aktorki nie mam, ale bardzo lubię Cate Blanchett - ma wielki talent, jest bardzo naturalna, uwielbiam ją oglądać na ekranie, bardzo mi się podobał jako Galadriela w trylogii "Władcy Pierścieni" i w "Ciekawym przypadku Benjamina Buttona".
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 37745 Ostrzeżeń: 2 Postów: 1,722 Data rejestracji: 02.08.11 Medale:
Nie ma tak, że strasznie za nią szaleję, ale jak już mam wybrać, to moją ulubioną aktorką jest Michelle Pfeiffer.
Polubiłam ją w filmie Młodzi Gniewni, później zachwyciła mnie w filmie Gwiezdny pył. Jako Kobieta Kot też dawał radę ^^
Ogólnie lubię jak gra i tyle
[...] Za bardzo mi na tobie zależało. Bardziej mi zależało na twoim szczęściu niż na tym, byś poznał prawdę, bardziej na twoim spokoju niż na moim planie, bardziej na twoim życiu niż na życiu innych osób, które mogły je stracić, gdyby cały plan zawiódł. Innymi słowy, zachowałem się tak, jak się tego spodziewał Voldemort po nas, głupcach, którzy kochamy. [...] Co mnie mogło wówczas obchodzić, że w jakiejś mglistej przyszłości zginie nieokreślona liczba bezimiennych, pozbawionych twarzy ludzi i stworzeń, skoro ty byłeś żywy i szczęśliwy tu i teraz? [...]
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.