· Luna Lovegood |
^N
|
Dodany dnia 20-01-2010 19:32
|
Administrator

Dom: Hufflepuff
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -16005
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 31.12.09
Medale:
|
Lubię Lunę, ale tylko tą opisaną w książce. W filmie w ogóle mi się Luna nie podoba. Całkiem inaczej ją sobie wyobrażałam. |
 |
|
|
~Avrione
|
Dodany dnia 21-01-2010 19:50
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1052
Data rejestracji: 13.06.09
Medale:
Brak
|
Mimo iż panna Lovegood różni się ode mnie prawie wszystkim to bardzo ją lubię .
Ja jestem pesymistką która zawsze chce znaleźć rozsądną odpowiedź na każde pytanie ;D Luna jest pełną życia optymistką(to mi się w niej bardzo podoba,sama chciałabym taka być).
Ale są dwie rzeczy przez która ja i KSIĄŻKOWA Luna jesteśmy podobnie,mianowicie szczerość i nie przejmowanie się opinią innych .
Ogólnie bardzo lubię tą bohaterkę za charakter .
Ale oczywiście lubię tą Lunę z książki nie z filmu.
i oczy wasze niech nigdy nie znają łez...
Odszedł a ciało swe pogodził z ptakiem i wiecznym cierpieniem,
i była miłość,
i była zgoda,
Każdy był wolny! wolny był każdy ptak!
Pewnego dnia pękło niebo,
i runął straszny deszcz,
wtedy krzyknął ktoś,
a chłód ogarnął wszystkie serca,
a w oczach pojawił się strach!
Ludzie podali sobie noże- zamiast rąk
i upiekli ptaki!
Dżem "Dzień w którym pękło niebo"
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony!
|
 |
|
|
~Pawel3333
|
Dodany dnia 03-02-2010 12:37
|
Użytkownik

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 197
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 25.01.10
Medale:
Brak
|
Luna nie przypadła mi do gustu,ale nic do niej nie mam.Nie podobało mi się,że była taka marzycielska.Zawsze chodziła z głową w chmurach.Była przekonana o stworzeniach,które nie istnieją,jak z tymi gnębiwtryskami i narglami.
 |
|
|
~HermionaaaGrangerrr
|
Dodany dnia 03-02-2010 17:16
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 227
Data rejestracji: 17.01.10
Medale:
Brak
|
Luna jest trochę dziwna postacią. Czasami mnie irytuje a czasami ni. Bywa tajemnicza. dziwna bo czasami słyszy głosy te które słyszy harry i to mnie w niej dziwi Ale po za tym jest w porzdku  |
 |
|
|
~YourNightmare
|
Dodany dnia 03-02-2010 17:26
|
Użytkownik

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 208
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
Brak
|
Luna jest jedną z moich ulubionych postaci. Była barwna, ciekawa znacznie różniła się od innych bohaterów. Była tak nieprawdopodobnie naiwna, że aż przy tym urocza. Przyjaźnie nastawiona do ludzi i zdawało się, że ona niczym się nie przejmuje i nie traktuje życia poważnie. Totalna marzycielka, nieco zdziwaczała, ale niesamowita. Jej optymizm i podejście do życia po prostu powala. Uwielbiam ją. |
 |
|
|
~Magic butterfly
|
Dodany dnia 03-02-2010 18:53
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 412
Data rejestracji: 20.07.09
Medale:
Brak
|
Mi przypadła do gustu...taka dziewczyna na pierwszy rzut oka wydawała się jakąś świrus ką i wariatką...no bo trochę jest ale nic nie szkodzi ja lubi takich ludzi bo ona była tak crazy i wymyślała fajne stworzenia które dla innych nie istniały... co tu dłużej pisać po prostu spodobała mi się!
|
|
!leea
|
Dodany dnia 03-02-2010 19:07
|
VIP

Dom: Ravenclaw
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11463
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
|
Bardzo ją lubię, ponieważ żyje we własnym niezwykłym świecie wyobraźni, nie zważając na to co o nim myślą inni. Ma własny "styl" ,jeżeli można go tak nazwać ( to były kolczyki z rzepy? ), oraz wyrazisty charakter. Podoba mi się też sposób w jaki gra ją aktorka, która w filmie, nie ujmuję książkowej postaci wyrazu.
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
|
 |
|
|
~Kalia
|
Dodany dnia 18-02-2010 18:45
|
Użytkownik

Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 629
Data rejestracji: 31.10.09
Medale:
Brak
|
Mi się bardzo podoba Luna - jest jedną z moich ulubionych postaci. Jest bardzo kreatywna i optymistycznie nastawiona do życia. Potrafiła zadawać krępujące pytania i dające do myślenia. Lubię ją za to, że jest inna, żyje w swoim świecie i potrafiła rozśmieszyć { Choróbsko przegrywającego }.
Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
"- Moja babcia mówiła, że umrzeć to jakby zasnąć - oświadczył Mort z odrobiną nadziei w głosie.
- TRUDNO MI TO STWIERDZIĆ. NIE ZDARZYŁO MI SIĘ ANI JEDNO, ANI DRUGIE."
Terry Pratchett, Mort
Kiedy się jest bogiem, nie trzeba się tłumaczyć.
Terry Pratchett, Mort
|
 |
|
|
~mrsRadcliffe
|
Dodany dnia 22-03-2010 16:33
|
Użytkownik

Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1306
Data rejestracji: 20.03.10
Medale:
Brak
|
Luna. Uwielbiam ją. Od razu jak ja zobaczyłam ( w fumie oczywiście ) to od razu wydała mi się taka sympatyczna. Gdyvy nie jej postać, w sumie to HP i ZF byłby nudną książką. ;PP
Luna jest świetna.
|
|
~Loonyy
|
Dodany dnia 24-03-2010 21:30
|
Użytkownik

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1752
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 18.03.10
Medale:
Brak
|
Luna jest genialna. Jest inna niż wszyscy, ale ja ją uwielbiam, bo jest serio ciekawą postacią. Najbardziej podoba mi się w niej to, że jest otwarta na nowe przyjaźnie i nie wstydzi się tego kim jest. Podobało mi się, że w filmie HP i KP zmienili, że to ona znalazła Harrego w pociągu. Taak, cholernie mi przypadła do gustu, bo uwielbia trestale i inne stworzenia.. tak jak i ja xD Jest jedną z moich ulubionych postaci.
 |
|
|
~Lajla
|
Dodany dnia 11-04-2010 12:13
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2276
Data rejestracji: 16.03.10
Medale:
Brak
|
Luna jest strasznie zakręcona. Taka marzycielska zawsze z głową w chmurach. Oryginalna jest i tyle. Strasznie lubię ją za tą szczerość, odwagę i za te jej chrapaki... I ona była pewna ich istnienia, bo dla niej podstawą wiary, że coś istnieje, jest niemożność udowodnienia, że to coś nie istnieje! Jej kolczyki były genialne. 
|
 |
|
|
~muchor
|
Dodany dnia 13-04-2010 14:53
|
Użytkownik

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1854
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 04.03.10
Medale:
Brak
|
Luna to dziwaczka i przez to właśnie jest taką interesującą postacią. Jest inna niż reszta. Tajemnicza, lekko walnięta. Taką właśnie Lune lubię. Dodaje książce uroku i trochę humoru (choć tu skłaniam głowy przed Fredem i Georgem). Choć w filmie jest troszkę gorsza niż w książce, ale i tak jest niesamowita. Luna ma bogatą wyobrażnie i jest nieziemsko szczera, co często staje się kłopotliwe, ma własne poglądy i własny styl, nie obchodzi jej co mówią o niej inni. Jest spokojna i opanowana. Zawsze jest optymistycznie nastawiona do świata. Jest także uczynna i odważna. Bardzo ubawił mnie mecz Qiditcha, który był przez pannę Lovegood. Bez niej świat Pottera zalatywałby nudą.
Pozrowinia dla: Lady Cat, Yoyo, Pyflame, Ta sama maggie, Maladie, Mooll, Silencia, Arya, Wióra, Tom Riddle, Hermionka, Lapa, Lori Lemonberry, Lady House, Lena Luna, Lily Potter, Buczek, Bloo, Aniutek96, Pandora, Deprimo Corfingo, Bonnie131, Malkontentka, Polami, Buka, Agnes Black, Imbecile, Ginny004, Robbotto, Ginny Ruda i Narciss.
No i oczywiście ukłony w stronę sprawiedliwej Czary.
Oraz dla wszystkich miłych użytkowników Hogsmeade.
|
 |
|
|
~BlackGold8
|
Dodany dnia 13-04-2010 18:41
|
Użytkownik

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -58
Data rejestracji: 10.04.10
Medale:
Brak
|
Uważam Lunę za trochę dziwną postać , ale z drugiej strony bardzo ciekawą . Posiada zabawną twarz - podobają mi się jej niebieskie oczy i kręcone włosy !!  |
 |
|
|
~emilka175
|
Dodany dnia 13-04-2010 19:15
|
Użytkownik

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 78
Data rejestracji: 16.03.10
Medale:
Brak
|
Luna była inna od wszystkich...Mi to odpowiada
Ale nie to,że inni cały czas ją wysmiewali...
Ona poprostu miała swój świat...
Ale w filmie została ukazana pod śliczną postacią |
 |
|
|
~akinorew1
|
Dodany dnia 18-04-2010 17:43
|
Użytkownik

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 17
Data rejestracji: 16.04.10
Medale:
Brak
|
Dziewczyna ma swój świat, który krótko mówiąc trudno zrozumieć osobie "normalnej", ale bez wątpienia jest barwną postacią. Jest po prostu inna niż wszyscy, dlatego uważają ją za dziwadło. Podziwiam ją za to, że nie zmienia się mimo presji otoczenia, wyśmiewania, wytykania palcami. Jest sobą w każdej sytuacji, a to się chwali 
"To dziwne, ale kiedy człowiek się czegoś boi i oddałby wszystko, byle tylko spowolnić upływ czasu, czas ma okropny zwyczaj przyspieszania swego biegu."
"Zagłuszanie bólu na jakiś czas sprawia, że powraca ze zdwojoną siłą."
|
 |
|
|
~Lori_Lemonberry
|
Dodany dnia 26-04-2010 12:42
|
Użytkownik

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1217
Data rejestracji: 29.03.10
Medale:
Brak
|
Bardzo lubię Lunę! Jest oryginalna i nie boi się mówić tego co czuje. Ma niepowtarzalne ubranie i dodatki. Najważniejsi są dla niej przyjaciele. Jest po prosu świetna, a Evanna, która gra ją w filmach pasuje do niej.
|
|
~monia3437
|
Dodany dnia 04-09-2010 13:14
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 413
Data rejestracji: 29.12.09
Medale:
Brak
|
` Polubiłam Luunę.! Jest taka... Inna i nadzwyczajna. ;D
Potrafi być nie przewidywalna i miła. No i te jej gnębiwstryki... <lol>
;D

|
 |
|
|
~Doris
|
Dodany dnia 04-09-2010 17:49
|
Użytkownik

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 111
Data rejestracji: 30.08.10
Medale:
Brak
|
Uwielbiam Lunę. Jak dla mnie jest jedyną osobą w całym magicznym światku, która ma całkowicie czyste konto jeżeli chodzi o złe czyny lub irytujące zachowania. Ona po prostu nie mogłaby być zła.
 |
|
|
~Lavender Brown
|
Dodany dnia 04-09-2010 18:12
|
Użytkownik

Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 129
Data rejestracji: 27.08.10
Medale:
Brak
|
Luna jest cudowna, jej styl i sposób bycia bardzo mi odpowiada( sama często zachowuję się dziwnie, odbiegam od większości). Do tego jest śliczną blondynką z wieloma pomysłami na życie. Nie zamartwia się( mimo, iż życie jej nie oszczędza) i potrafi znaleźć wyjście z każdej sytuacji. Na pewno zaprzyjaźniłabym się z nią. |
 |
|
|
~AliceSpinnet
|
Dodany dnia 04-09-2010 18:58
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 483
Data rejestracji: 02.08.10
Medale:
Brak
|
Ja również uwielbiam Lunę.
Jest taka inna od wszystkich, przez co jest wyśmiewana przez wielu uczniów
Ale bardzo podoba mi się w niej to, że nie ma im tego za złe. Do wszystkiego podchodzi optymistycznie, ale jest też bardzo odważna i dzielna.
I nawet mi nie przeszkadzają te jej historie o narglach, gnębiwtryskach, czy chrapakach krętorogich, czy tam jak je zwą.
- Już...nigdy...nie tkniesz... moich... dzieci! - Krzyknęła pani Weasley. Bellatriks zaniosła się takim samym śmiechem jak jej kuzyn Syriusz, gdy padał do tyłu przez czarną zasłonę w Sali Śmierci... I nagle Harry poczuł, że już wie, co się zaraz stanie, zanim to się stało. Zaklęcie Molly przemknęło pod wyciągniętą ręką Bellatriks i ugodziło ją w pierś, prosto w serce. Szyderczy śmiech Bellatriks zamarł, oczy wyszły jej na wierzch i zaledwie zrozumiała, co się stało, runęła na posadzkę.
|
 |
|