· Gotowanie i "kucharzenie". |
~Szkrab
|
Dodany dnia 14-01-2012 17:27
|
Zbanowany
Dom: Gryffindor
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 222
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 10.01.12
Medale:
Brak
|
Jestem cienki bolek, jeśli tu chodzi o kucharzenie. Wszystko przypalam, po prostu mam dwie lewe ręce.
Uczennica: To nie ja, to moja shauma!
|
|
|
|
~hedwigowo
|
Dodany dnia 10-02-2012 18:15
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Niby lubię, ale nic mi nie wychodzi. Nie znam się na tym kompletnie. Ostatnio piekłam frytki i też miałam z nimi nie wiem jaki dylemat..
|
|
~zaeli
|
Dodany dnia 10-04-2012 10:37
|
Użytkownik
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1201
Data rejestracji: 06.06.11
Medale:
Brak
|
Lubię gotować i to nawet bardzo. Najbardziej lubię piec ciasta i inne słodkie rzeczy Zazwyczaj wychodzą za pierwszym razem No i mam coś takiego, że jak już raz jakiś przepis wypróbowałam, to do niego nie wracam. wolę zrobić coś, czego jeszcze nie robiłam...
<3
|
|
|
|
~marihermiona
|
Dodany dnia 24-08-2012 11:16
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1058
Data rejestracji: 06.07.12
Medale:
Brak
|
Ja lubię gotować ale kiedy ma czas, którego jakoś zawsze mi brakuje
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
|
|
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 09-12-2013 12:12
|
VIP
Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Zupki chińskie, rosołki wołowe i "dziwaczne" sałatki to moja specjalność. Nigdy chyba nie miałem zdolności kulinarnych, ale eksperymentować lubiłem, i chyba dalej lubię. Doprawianie jest moją domeną : tyle, że rzadko komu to odpowiada, bo ja preferuję ostre dania. Z rosołu potrafię zrobić "zupę z piekła rodem", podobnie z bigosem. Jednak kilka rzeczy chyba udało się przygotować. Mam tu na myśli gotowany ryż z sosem i warzywami - nikt się nie otruł, a to już nie lada sukces
|
^raven
|
Dodany dnia 30-01-2014 01:54
|
Administrator
Dom: Ravenclaw
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -3
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Nie znoszę żadnych prac kuchennych - ani gotowania, ani zmywania, staram się więc tego unikać. W 3 klasie szkoły podstawowej zrobiłam ciasto - biszkpt z kremem a'la ptasie mleczko, zalane galaretką. Głównie po to żeby sobie udowodnić, że umiem. Nikt się nie otruł, więc sukces. Potem jak coś piekłam, to tylko muffinki ;-)
Gotować - byłoby kłamstwem napisanie, że nie umiem, bo coś tam się zrobi, jak jest potrzeba. Ale że umiem? To znów za dużo powiedziane. Ziemniaki, smażone mięso -kurczak, jakieś kotlety, ryba (chociaż jak kupiłam świeżą rybę (martwą), spanikowałam, odcięcie jej głowy było ponad moje możliwości) - się zrobi. Chwała pomysłodawcom za te cudowne torebki z papirusami, których smaży się filety. Ale żeby prezentować naturalny talent do gotowania i pieczenia, jaki ma moja mama - nie ma mowy. Zup w ogóle nie tykam, bo nie lubię ich jeść. A jak nie lubię jeść, to po co to gotować? Z sosem chyba też bym sobie bez konsultacji nie poradziła - może to dlatego, że w moim domu rzadko się je sosy. Wyspecjalizowałam się w przygotowywaniu dań, które sama moglabym jeść w nieskończoność - spaghetti z przepisu koleżanki, ryżu zapiekanego ze skrzydełkami i takim dziwnym sosem oraz zapiekance ryżowej z chipsami. Jeszcze muszę opanować sztukę przygotowywania sałatki z gyrosem i będę umieć wszystkie swoje ulubione potrawy.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|
|
|
|
~Karaye
|
Dodany dnia 30-08-2014 12:49
|
Użytkownik
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 49
Data rejestracji: 24.08.14
Medale:
Brak
|
Ja najbardziej lubię piec ciasta i ciastka.
Mam już swoje ulubione przepisy i najlepszy przepis na ciasto czekoladowe.
|
|
|
|
~Kasjopeja
|
Dodany dnia 15-09-2014 15:36
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Prefekt Ravenclawu
Punktów: 450
Data rejestracji: 15.09.14
Medale:
Brak
|
Uwielbiam gotować! Zupy, drugie dania ani sałatki mi nie straszne. Staram się też często gotować według nowych przepisów. |
|
|