· xD, <3, ^^, $w3eT, kOfFaNe, itd. |
~Cherry
|
Dodany dnia 07-09-2008 19:45
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1153
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
emotikony jak najbardziej- czasem emocji nie da się wyrazić samym tekstem.
co do pokemonów- według mnie to tylko niepotrzebne komplikowanie sobie życia. te wszystkie fale, cyferki zamiast liter...
napisanie tekstu takim stylem, niedość, że wygląda okropnie i nie da się tego odczytać, to zajmuje dwa razy więcej czasu niż napisanie czegoś normalnie. |
 |
|
|
!Cathy
|
Dodany dnia 08-09-2008 00:01
|
VIP

Dom: Slytherin
Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 888
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 11.08.08
Medale:
Brak
|
Wszystko jest dobre, ale z umiarem. Emoty lubię i używam, od czasu do czasu, ale nie robie nic w stylu 'kto da więcej'. Co do pOkEmOnÓfF to mnie po prostu denerwują. Utrudniają czytanie. Poza tym jeśli ktoś ma ochotę pokazać innym na jakim poziomie zatrzymał się jego intelekt... nie mój interes ; >
|
|
~Temeraire
|
Dodany dnia 08-09-2008 00:15
|
Użytkownik

Ranga: Auror
Punktów: 2497
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
No to jedziemy...
Emotikony - oczywiście, ale z umiarem. Sama ich używam i wiem, że często bardzo się przydają do wyrażenia swoich uczuć. Ale bez przesady... Jak ktoś wali np. linijkę emotek, to to już jest żałosne.
PiSmO FaLoWaNe - nie! Nie, nie, i jeszcze raz nie! To po pierwsze wkurza, po drugie - okropnie wygląda, a po trzecie - napisanie nim czegoś zajmuje 2 razy więcej czasu niż normalnie. Poza tym (choć nie tak bardzo jak pokemony) zaniża poziom intelektualny tego, kto nim pisze, przynajmniej w moim mniemaniu.
P0k3M0ny - straszność! Ciężko się czyta to coś, pisanie tym zajmuje 3 razy więcej czasu niż normalnie, a poza tym wygląda okropnie. No i oczywiście jeśli ktoś tak pisze, to moim zdaniem jest mało inteligentny i sam jeszcze bardziej zaniża swój poziom... Pokemonom mówię NIE!
|
|
~Doti_Tonks
|
Dodany dnia 08-09-2008 20:31
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 741
Medale:
Brak
|
Emotikony po to są, żeby je używać. Czasami napiszesz jakieś zdanie np. sarkastycznie i emotikon naprowadza czytającego na właściwą interpretacje.
Jednak wszelkim nadużyciom emotikonów i wprowadzaniu innych niezrozumiałych znaków mówię stanowcze: NIE. Ile razy musiałam domyślać się co ta osoba ode mnie chce. Koffam? A co to znaczy? Bo to nie brzmi za dobrze. Nie chciałabym żeby ktoś powiedziałby mi w ten sposób co do mnie czuje. Po prostu żal. |
 |
|
|
~Safana
|
Dodany dnia 11-09-2008 20:07
|
Użytkownik

Ranga: Animag Wąż
Punktów: 531
Medale:
Brak
|
Emotki uwielbiam, nadużywam , <3 (lub x3).
Ale Pokemonów nienawidzę strasznie się wkurzam jak widzę Sw3eT pismo. Bez przesady, to mi się strasznie kojarzy z jakimiś dziećmi z przedszkola...
|
 |
|
|
~Fawkes
|
Dodany dnia 11-09-2008 20:11
|
Użytkownik

Ranga: Goblin
Punktów: 36
Data rejestracji: 04.09.08
Medale:
Brak
|
Czasem używam emotikony ale tylko sporadycznie. Nigdy w nadmiarze Denerwuje mnie jeśli w czyjejś wypowiedzi jest więcej emotek niz wyrazów, a znam kilka takich osób 
|
 |
|
|
~trzygwiazdki
|
Dodany dnia 11-09-2008 21:02
|
Użytkownik

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 146
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
Emotikony lubię bo naprowadzają czytającego na właściwą interpretacje tekstu (Doti-Tonks dobrze to ujełaś). A pokemony to...uff szkoda gadać.
Falowanie i pokemony a także zmiekczenie wyrazów poprzez dodawanie 'i'i mnie zwala z nóg. Nie chcę mi sie pisac przykładów.
Walcząca o miłość, prawdę i sprawiedliwość...
Zawsze tęskni za sekundą, zawsze tą ostatnią...
Wciąż uczę się największej sztuki życia:Uśmiechać się zawsze i wszędzie...
Bez rozpaczy znosić bóle...Nie żałować tego, co przeszło...
I nie bać się tego, co będzie...
|
 |
|
|
~Ann
|
Dodany dnia 02-11-2008 17:31
|
Użytkownik

Ranga: Auror
Punktów: 2313
Medale:
|
Ok ja też używam emotków ale nienawidzę jak ludzie przesadzają.
|
|
~mistake
|
Dodany dnia 02-11-2008 18:14
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2208
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 13.09.08
Medale:
Brak
|
Emoty lubię, jednak w umiarze. Gdy widzę tekst, w którym emotikonka na emotikonce emotikonką pomiata to się denerwuję. Nie lubię także, gdy ktoś na blogu ich używa. Jak dla mnie to takie...eee...dzikie . Wkurzam się też na CoŚ TAkIegO! Trudno mi się czyta, nie podoba mi się a żeby to napisać marnuję mój cenny czas. |
 |
|
|
~Malaga
|
Dodany dnia 02-11-2008 18:36
|
Użytkownik

Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1432
Data rejestracji: 14.10.08
Medale:
|
Toleruję takie zwykłe (":)" ":D" ";d" itd.), te bardziej pokemoniaste ("xd" "^^"), ale na tym się kończy. Używanie TrAwYyY, P0|<3|\/|0|\|!4$T3G0 pisma, i udziwnień typu x$ itd. to przesada. Ludzie!
jak to inne suhaki mogą i chcą.
- Medżik Dżemik, 15 III 2009 godzina 15 4:28
Hm, jakby ktoś był zainteresowany nowym forum dla początkujących pisarzy lub poetów, to zapraszam na PW. Może Mirriel to to nie jest, ale napewno coś dobrego z tego wyjdzie ;P Także - pisarze, do piór (klawiatur)! I po adresik na PW.
Edytowane przez Malaga dnia 02-11-2008 18:36 |
 |
|
|
~_ed_
|
Dodany dnia 02-11-2008 22:52
|
Użytkownik

Dom: Bezdomny
Ranga: Goblin
Punktów: 31
Data rejestracji: 30.10.08
Medale:
Brak
|
Wszyscy piszecie dokładnie TO SAMO.
jak można t4k p|s4c ?! Używanie P0|<3|\/|0|\|!4$T3G0 pisma, i udziwnień typu x$ itd. to przesada. Ludzie! Ludzie! A kto tak pisze? Nikt. Pokemony piszą FaLą, a i ta wychodzi już z mody - teraz shiftuje się jedną-dwie litery w wyrazie, wali kropki wszędzie tam gdzie są niepotrzebne (np. .! .? .) itp.
Najśmieszniejsze, że w tym temacie krytycznie o pokemonach wypowiadają się osoby mające sygnaturki jak np.
hihi KC my IceLady :*:*
...NajgorszA z ŻyciowycH RóL
MieĆ nA TwarzY UśmiecH a W sErcU BóL... No i znaczna część z was nadużywa emotek " " (która naprawdę wyraża wycie ze śmiechu, zaś wg. was jest alternatywą dla przecinka - czy wy wszyscy, do cholery, umieracie ze śmiechu przy mówieniu "cześć"?) oraz wspomnianych już kropek. Wniosek? Piętnujecie modę, którą sami podążacie, a to się nazywa hipokryzja. I głupota...
Edytowane przez _ed_ dnia 02-11-2008 22:54 |
 |
|
|
~Mandarynka
|
Dodany dnia 31-12-2008 20:05
|
Użytkownik

Ranga: Barman w Dziurawym Kotle
Punktów: 1332
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 25.12.08
Medale:
Brak
|
Buźki jeszcze zniosę, bo sama ich używam. Ale pisanie TrAfFkĄ?! Albo literki-cyferki lub znaki interpunkcyjne, np.: $!3M@n0 (siemano). Bo to idiotyzm.
~ ~ ~
'Życie jest różne, dobre i złe, naturalnie. Ale jak ktoś je widzi na czarno, to od razu stwierdza, że je zna, a jak na biało czy tam na różowo, to - że nie ma się o życiu pojęcia' - Niespokojne godziny - I. Jurgielewiczowa
~ ~ ~
'Jeśli będziesz szanował tylko prawdę, nie będziesz miał wiele do szanowania. Dwa plus dwa równa się cztery, to będzie jedyny obiekt twojego szacunku. Poza tym będziesz stykał się z rzeczami niepewnymi: uczucia, normy, wartości, wybory - to wszystko konstrukcje delikatne i płynne. Nie ma w nich nic z matematyki. Szacunkiem darzy się nie to, co jest zatwierdzone, lecz to, co jest proponowane' - Dziecko Noego - E. E. Schmitt
~ ~ ~
'To zabawne, do czego człowiek robi się zdolny, kiedy w grę wchodzi coś, czego nie można mieć' - Przed świtem - S. Meyer
~ ~ ~
'Bo [wszystko] jest proste. Trzeba w to wierzyć. Wiedzieć czego się chce i do tego dążyć' - Okularnica - E. Wojnarowska
~ ~ ~
'Miłość jest okrutna i bezwzględna. Trzeba stale mieć się przed nią na baczności. Strzec siebie przed jej otchłanią. I kochać świat. To wystarczy. By poczuć się szczęśliwym' - Okularnica - E. Wojnarowska
~ ~ ~
'Najgorszy z życiowych błędów polega na tym, że jesteśmy tacy, jakimi chcą nas widzieć inni ludzie' - Ja tego nie przeżyję! - R. Rushton
~ ~ ~
'Czasami musimy ludzi ranić, by się nie rozpaść. Ale musimy robić to z miłością, i tyle' - Egzamin dojrzałości - L. Lowry
~ ~ ~
'Sława i wsparcie fanów oznacza, iż należy pomóc innym w realizacji ich marzeń. A to, że czyjeś marzenia niekoniecznie wiążą się z telewizyjnymi kamerami i mnóstwem pieniędzy , wcale nie oznacza, że są one mniej ważne' - Moja siostra jest gwiazdą pop - K. Greene
|
 |
|
|
~karolina123
|
Dodany dnia 31-12-2008 20:15
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Żonglera
Punktów: 1002
Data rejestracji: 07.12.08
Medale:
Brak
|
Znam dziewczyne która tak pisze na naszej klasie.Przytocze troche bo i tak jej nie znacie.
JeeJó...TerAz tó siE inTereSóJe jeeDnyMm..;]] ChYBa niE tróDnó Sie dóMyśLiĆ..;*
PisaŁaM Ci na GaDóó..^^ HieHie..;dd
jaK Mi póieSz pó Có Tó Ci napISze.! jaK NIe.. Tó Niee.! ^^
Nóó..BEznaaDzieJNie.! ;dd
Nie widziałam zdania w którym by tak nie pisała.Tak też jest podpisana.
No cóż są ludzie normalni i orginalni
trzmiele nie maja prawa latać,
tyle że trzmiele o tym nie wiedzą,
wiec latają sobie dalej."
|
 |
|
|
~Rijo
|
Dodany dnia 31-12-2008 20:31
|
Użytkownik

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -173
Data rejestracji: 30.08.08
Medale:
Brak
|
Niezbyt lubię pismo pokemonów:/ Moim zdaniem używają ich tylko ci którzy nawet nie wiedzą co to internet i piszą byle zachwycić innych i się popisać. Nie lubie takch ludzi |
 |
|
|
~atrammarta
|
Dodany dnia 01-01-2009 23:46
|
Użytkownik

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1561
Data rejestracji: 02.12.08
Medale:
Brak
|
Znaki typu "^^" czy "x D" używam, ale nie przetrawię PoKs64;mOnuSIÓw. Brr...
Jak to widzę to mam dość. Zupełnie.
póki więc nie otworzą się usta
nie otworzą się rzeki
nie otworzą się rany
nie otworzą się umysły
nie otworzy się raj"
( Krzysztof Pieczyński )
|
 |
|
|
~Varden3124
|
Dodany dnia 02-01-2009 18:50
|
Użytkownik

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 19
Data rejestracji: 02.01.09
Medale:
Brak
|
Przyznam się na plemionach kiedyś miałem nazwę wioski MiNaS AnOr(Władca Pierścieni) ale obecnie zmieniłem na normalne Doru Araeba(Dziedzictwo).
Po za tym... Nie rozumiem nic z tego typu wiadomości i po za tym nigdy tak nie piszę. Emotikonek używam czasami. |
 |
|
|
~Karola__94
|
Dodany dnia 02-01-2009 19:01
|
Użytkownik

Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 631
Medale:
Brak
|
hmm...pokemonów nie cierpie bo niekiedy faktycznie nie rozumiem co pisze nadawca ale niektóre emotki NIEKIEDY mogą być ale tacy co piszą 50 na jeden post no to sory bardzo co za duzo to nie zdrowo! xd |
 |
|
|
|
Dodany dnia 06-01-2009 12:08
|
Gość

Ranga: Mugol
Punktów: 0
Data rejestracji: ...dawno, dawno temu.
Medale:
Brak
|
Dodam jeszcze, że wydaje mi się że osoby które często przebywają na SłIsTaŚnyCH portalach, na których praktycznie zawsze pisze się w taki sposób, przyzwyczajają się do tego i rozczytanie tego...ekhm...pisma (?) nie sprawia im kłopotu. Ba, doszło nawet do tego, że kiedyś gdy moja sąsiadka miała coś napisać na komputerze, wydrukować i zanieść do szkoły, to poprosiła o to MNIE, bo ona już nie umiała normalnie pisać. |
 |
|
|
~_Syriusz_
|
Dodany dnia 06-01-2009 13:27
|
Użytkownik

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -49
Data rejestracji: 20.12.08
Medale:
Brak
|
Taak. Jak już zostało powiedziane emotki miały słuzyć do wyrażania emocji a nie po to żeby robić SYF na forach internetowych.
 |
|
|
~fajny_nick
|
Dodany dnia 06-01-2009 14:36
|
Użytkownik

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 24
Data rejestracji: 29.12.08
Medale:
Brak
|
lewis napisał/a:
Ba, doszło nawet do tego, że kiedyś gdy moja sąsiadka miała coś napisać na komputerze, wydrukować i zanieść do szkoły, to poprosiła o to MNIE, bo ona już nie umiała normalnie pisać.
Och, wstrząsające . A nie przyszło ci do głowy, że po prostu koleżanka zrobiła z ciebie frajera który wykona za nią całą pracę? 
Edytowane przez fajny_nick dnia 06-01-2009 14:37 |
 |
|