Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako
~Grande Rodent F 17-05-2024 12:28

PS. Do bobów szczura w piwnicy, to forum naprawdę zdechło Płacze

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 576
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Drukuj temat · Severus Snape
~Dziewczynka F
#41 Drukuj posta
Dodany dnia 07-12-2008 10:23
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 157
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 29.08.08
Medale:
Brak

Lubiłam go od początku za to że był taką świnią Język A wydarzenia z ostatniego tomu tylko nadały mu barwę i życie. Pokazały że ma uczucia, tylko głęboko zranione. Jest absolutnie cudowny.
Wyślij prywatną wiadomość
~karolina123 F
#42 Drukuj posta
Dodany dnia 12-12-2008 14:41
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Redaktor Żonglera
Punktów: 1002
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 07.12.08
Medale:
Brak

Tak ,7 tom zmienił moje spojrzenie na tą osobe.Lubiałam Snape jako postać bez której ta książka nie byłaby już taka sama ale gdy poznałam jego prawdziwe oblicze polubiłam go jeszcze bardziej co pokazuje fakt że pewien misiek którego dostałam ma na imie SeverusJęzyk
A co do "Alanka"Rozbawiony to zgadzam się z tobą Bobby Weil-to naprawde utalentowany aktor.

"Z punktu widzenia aerodynamiki
trzmiele nie maja prawa latać,
tyle że trzmiele o tym nie wiedzą,
wiec latają sobie dalej."
~Lord Harry Potter F
#43 Drukuj posta
Dodany dnia 12-12-2008 21:46
Użytkownik

Awatar

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 24
Data rejestracji: 12.12.08
Medale:
Brak

Był cały czas cichy i skryty ale w końcu musiał się pokazać no i prosze oto nasz SnapeDowcipniś
#44 Drukuj posta
Dodany dnia 21-12-2008 14:10
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 599
Data rejestracji: 20.12.08
Medale:
Brak

oj od początku go tak nienawidziłam ! a przy 6 części przeklinałam go z całych sił Rozbawiony dopiero jak przeczytałam "Deathly Hallows" ... wtedy respect ! o tak ! stwierdziłam że Severus Snape to wielki człowiek należy mu się szacunek za to co uczynił.

------------------------------------------------

s1.fothost.pl/upload/08/52/dd359043.jpg
s1.fothost.pl/upload/08/52/c41bb890.jpg
s1.fothost.pl/upload/08/52/243a6f90.jpg
s1.fothost.pl/upload/08/52/6aed04f1.jpg

Jack Sparrow is the man who I adore ;*
~Alice Evithe F
#45 Drukuj posta
Dodany dnia 21-12-2008 14:14
Użytkownik

Awatar

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 216
Data rejestracji: 20.12.08
Medale:
Brak

Mam mieszane uczucia, co do Severusa. Zrobił bardzo wiele dobrego, a także wiele złego. Skomplikowany charakter. Przeżył wyśmiewanie się z niego, nie jest także super przystojny. Zabił Dumbledore'a. Był dyrektorem Hogwartu, a Harry nadał jego imię jako drugie, swojemu dziecku.

Mimo wszystko, zawsze będę lubiła Snape'a. Za ten jego inny i intrygujący styl bycia.

[alt]
Należę do klubu Johnny'ego Deppa.
[/alt]

th01.deviantart.com/fs23/300W/i/2007/353/9/9/Merry_Christmas_2007_by_Bastet_Lady.jpg

th07.deviantart.com/fs23/300W/f/2007/358/5/1/Merry_Christmas_by_ivy046.jpg

Last Christmas
I gave you my heart,
But the very next day
You gave it away.

Merry Christmas drogi Gościu

Edytowane przez Alice Evithe dnia 21-12-2008 14:15
~martusia2093 F
#46 Drukuj posta
Dodany dnia 10-01-2009 16:58
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 191
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 27.12.08
Medale:
Brak

Przez pierwsze sześć tomów nie lubiłam Snape'a. Więcej : nie znosiłam jego postaci. Uważałam, że był szpiegiem Voldemorta, nie podobało mi się faworyzowanie prze niego Ślizgonów i jego stosunek do Harry'ego na lekcjach eliksirów. Kiedy czytałam siódmy tom prawie do końca myślałam, że Snape'a był zły. Nawet wtedy, kiedy przed śmiercią podarował Harremu swoje wspomnienia nie zmieniłam zdania. Wydawało mi się, że mógł przy nich jakoś majstrować czy coś w tym stylu... Byłam pewna, że chce on śmierci Harry'ego. Dopiero podczas rozmowy Harry'ego z Dumledorem nabrałam przekonania, że Snape'a był dobry. Nawet teraz nie przepadam za tą postacią. nie nienawidzę jej już jednak tak jak kiedyś.
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE

Pozdrowienia dla Hogsmeade

Edytowane przez Ariana dnia 10-01-2009 19:15
~Nicolette F
#47 Drukuj posta
Dodany dnia 13-01-2009 14:47
Użytkownik

Awatar

Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1467
Data rejestracji: 15.12.08
Medale:
Brak

Z początku bardzo go nie lubiłam. Przez swój chłód i wrogie nastawienie do wszystkiego, bardzo mnie do siebie zniechęcił. Później, w piątym tomie, coś się w pewnej części zmieniło. To nastawienie, było w pewnej części uzasadnione. Był bardzo dociekliwy, aż za bardzo, i mogło się to źle skończyć. Ta moja niechęć do niego trochę pękła, i nadeszła fala współczucia. Później, kiedy dowiedzieliśmy się w szóstym tomie co nieco o jego rodzicach, we mnie te coś się ruszyło. Próbowałam stawić sobie pytanie: jaki on jest? Zabicie Dumbledore uświadomiło mnie w przekonaniu, że zły do szpiku kości.No i nadszedł siódmy tom. Tutaj, naprawdę zrobiło mi się go żal. Jego dzieciństwo, zazdrość o Huncwotów, o Lily...On nie tylko zazdrościł Jamesowi Lily, ale także jego talentów, przyjaciół, tego, że był otaczany taką troską...Jednym słowem, wszystkiego, czego on zaznać nie mógł. Bardzo wzruszyłam się przy scenie, w której Severus umiera, i karze Harry'emu spojrzeć mu w oczy. Był naprawdę odważnym człowiekiem, i potrafił być szlachetny. Może, nawet i on sam nie wiedział czy jest dobry, czy zły, i żył w ciągłej frustracji? Przecież jego winą było zabicie jego ukochanej osoby...Uważam, że Snape, jest na pewno ważną i godną uwagi postacią, choćby ze względu na ubarwienie. A to, czy był dobry czy zły...chyba nie wiedział sam.

Inspektor Lestrade: W kolejnym życiu byłbyś dobrym przestępcą.

Sherlock Holmes: Tak, a pan świetnym policjantem.

Edytowane przez Nicolette dnia 13-01-2009 14:48
www.las-ceglasty.blog.onet.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Hermione F
#48 Drukuj posta
Dodany dnia 13-01-2009 15:01
Użytkownik

Awatar

Ranga: Animag Kruk
Punktów: 536
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 10.01.09
Medale:
Brak

oczywiście, moje zdanie się zmieniło, i to na lepszeRozbawiony
wcześniej miałam uzasadnione wątpliwości, co do tej postaci
dowiedziałam się, że był dobry dopiero po jego śmierciPłacze Płacze Płacze

Jęzor

<3
dynamitki96.fbl.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Ami F
#49 Drukuj posta
Dodany dnia 01-02-2009 12:50
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 463
Data rejestracji: 31.01.09
Medale:
Brak

Oczywiście zmieniłam zdanie o nim po przeczytaniu 7 tomu Uśmiech Szkoda mi było że umarł Smutny W pierwszych częściach nienawidziłam gościa :/ Przeszkadzał mi. Był wredny i podstępny.

Pamiętaj drogi Gościu że cię lubię...

Ami
~Dolce_Gabbana__ F
#50 Drukuj posta
Dodany dnia 01-02-2009 16:00
Użytkownik

Awatar

Data rejestracji: 26.01.09
Medale:
Brak

Siódmy tom bardzo zmienił moje zdanie o Snapie. Wcześniej myślałam, ze chce on tylko uprzykrzyć życie Harry'emu i go nie lubiłam. Jednak kieyd się dowiedziałam, ze on jednak troszczył się potem o Harry'ego to mnie to bardzo wzruszyło i zmieniłam o nim zdanie Uśmiech Taaak, Severus był bardzo tajemniczy a na samym końcu wszystko się ujawniło. Rowling miała świetny pomysł Uśmiech

[alt]
Od przebiegłości Ślizgonów
Kretynizmu Puchonów
i od Wiedzy-O-Własnej-Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE!
[/alt]
~ceone F
#51 Drukuj posta
Dodany dnia 01-02-2009 16:09
Użytkownik

Awatar

Ranga: Charłak
Punktów: 14
Data rejestracji: 01.02.09
Medale:
Brak

Moja ulubiona postać od 1 tomu. Był ciekawy, niejednobarwny, tajemniczy, wredny, złośliwy, niejednoznacznie zły. Miał w sobie potencjał, który JKR trochę wykorzystała, ale dałoby się bardziej. Od HPiKF wiedziałam, że na końcu będzie po stronie tak zwanego "Dobra" no i tu JKR nie zaskoczyła. Miłość do Lili? Tego się nie spodziewałam. Ciekawy wątek.
~Madeleine Lestrange F
#52 Drukuj posta
Dodany dnia 01-02-2009 16:17
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1185
Data rejestracji: 14.12.08
Medale:
Brak

Zawsze lubiłam Snape'a, za ironię i tajemniczość. Naprawdę, postać bardzo udana, dodała serii dreszczyku. Nie lubię osób, które się cackają.
Szósta część była przełomem - wiele osób utwierdziło się w przekonaniu, iż Sev jest zły. W ostatniej części, przy wspomnieniach się popłakałam (!), a to ważne wydarzenie, bo ja płaczę tylko nad sobą ;p. Szkoda trochę, że był po stronie Dumbledora, bo mnie zaczęła interesować ciemna strona książki, jednak tym pokazał tylko jakim jest człowiekiem, że przed złem można uciec.

"Szczęście jest jak motyl. Gdy będziesz próbował go złapać - nie uda ci się. Gdy będziesz stać spokojnie - może usiąść Ci nawet na ramieniu!"

"Przez następne 365 dni będę patrzyła na świat jakbym go widziała po raz pierwszy. Szczególnie na rzeczy nieistotne."

"Trzeba się śmiać nie czekając na szczęście, bo gotowiśmy umrzeć nie uśmiechnąwszy się ani razu."

"Odwaga to panowanie nad strachem, a nie brak strachu."

Pozdrawiam drogi Gościu najserdeczniej jak potrafię! ;p Teraz mnie widzisz, drogi Gościu? Nie? To szkoda ;p.
~Dolce_Gabbana__ F
#53 Drukuj posta
Dodany dnia 01-02-2009 20:40
Użytkownik

Awatar

Medale:
Brak

Ale najbardziej była szokująca sytuacja z 6 tomu Harry;ego Potter'a, kiedy Snape zabija Dumbledore'a i ucieka. No i jeszcze walczy z Harry'm, ale tak aby nie zrobić mu krzywdy. Ta sytuacja tez jest zaskakująca. Albo kiedy jest już dyrektorem po tym jak go zabił. Takie dziwne, ale tajemnicze i fajne.

[alt]
Od przebiegłości Ślizgonów
Kretynizmu Puchonów
i od Wiedzy-O-Własnej-Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE!
[/alt]
~siostra F
#54 Drukuj posta
Dodany dnia 02-02-2009 22:24
Użytkownik

Awatar

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 206
Medale:
Brak

Bez wątpienia Snape był bardzo odważny... czasem mam wątpliwości czy powinien trafić do Slytherinu... Ten człowiek był również niesamowicie inteligentny i zdolny... Pamiętacie z jaką łatwością na końcu w 6 tomie odpierał ataki Harry'ego... albo jak szybko skojarzył fakty w 4 tomie i zrozumiał że gdzieś kryje się Harry w niewidce...?

Dodany dnia 02-02-2009 22:26

Zaskoczyło mnie to że był w stanie kochać. Powszechnie był uznawany za człowieka niezdolnego do uczuć. Zimnego i sarkastycznego. Okazało sie że te wszystkie jego zachowania mialy swój powód... Bardzo wzruszył mnie fragment "opowieści księcia" w którym Severus ujawnia swojego patronusa...
Edytowane przez Souriant dnia 03-02-2009 14:53
~Harry 14 F
#55 Drukuj posta
Dodany dnia 03-02-2009 14:24
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 410
Data rejestracji: 02.02.09
Medale:
Brak

Przedtem myślałem ze jest wielką szują ale siódmy tom powiedział mi że bardzo dobrym człowiekiem
~Lucyfer F
#56 Drukuj posta
Dodany dnia 03-02-2009 18:08
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 250
Data rejestracji: 19.09.08
Medale:
Brak

Uważam ze Severus przez cały czas po prostu był po obu stronach tak jak to powiedział Harry. Nigdy nikt mu nie mógł całkiem zaufać bo był całkowicie po obu stronach. Dumbi i Lord mu ufali bo mówił im prawde(o bieżących zadaniach) do zrobienia.... Dziwny i tajemniczy człowiek.

31.07.1980
ark1985@wp.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Harry_ F
#57 Drukuj posta
Dodany dnia 12-03-2009 09:47
Użytkownik

Awatar

Ranga: Członek GD
Punktów: 502
Data rejestracji: 10.03.09
Medale:
Brak

Dla mnie ten tom poprawił całkowicie o Nim opinię. Miał złe życie rodzina,Lilly,w szkole go poniżali a tutaj szczerze mi poprawił opinię o sobie.Ale zawsze jakoś go tam lubiłem.Chodził trochę przygnębiony ale co tam.
Pozdrawiam Wszystkich.

fc07.deviantart.net/fs46/f/2009/197/c/c/Dark_Mark_animation_by_andrei1015.gif
~Tromedlov F
#58 Drukuj posta
Dodany dnia 12-03-2009 15:10
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 183
Data rejestracji: 23.02.09
Medale:
Brak

Według mnie jest jedną z najlepiej 'dopracowanych' postaci przez Rowling. W każdym tomie zaskakuje nas, częstuje nową dawką emocji. Czytając, co chwilę wahałam się czy Snape stoi po stronie dobra czy też zła.

Przyszedł siódmy tom, przyszło wytłumaczenie. A raczej przyjść powinno. Dla mnie jest to postać do końca tajemnicza, skomplikowana, niezwykle intrygująca. Jak tu ktoś słusznie zauważył, dodawał Hogwartowi uroku. Cóż by było bez nieprzewidywalnego, czarnego Snape?

Trochę wiałoby nudą. To z pewnością ; - ).
~Lord Voldemord F
#59 Drukuj posta
Dodany dnia 12-03-2009 17:09
Użytkownik

Awatar

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -145
Data rejestracji: 11.03.09
Medale:
Brak

Zawsze lubiłem Severusa. Był bardzo użyteczny. Pracował dla mnie jako szpieg w Hogwarcie a jednak okazało się, że przez cały ten czas nie był MOIM szpiegiem tylko Dumbledore'a! Bellatrix miała rację...
~magdula1206 F
#60 Drukuj posta
Dodany dnia 17-03-2009 21:20
Użytkownik

Awatar

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 76
Data rejestracji: 05.03.09
Medale:
Brak

Kiedy zabił Dumbledore'a byłam na niego wściekła. Ale kiedy przeczytałam siódmą część, zaczęłam go w jakimś stopniu podziwiać za jego postawę. Za wszystko co zrobił. Za to, że bez wahhania zabił Dumbledore'a, aby Lord Voldemort dal spokój Malfoy'om.

Teraz podziwiam go jeszcze bardziej. Ja nie maiłabym tyle odwagi i samozaparcia w sobie...
Edytowane przez magdula1206 dnia 20-06-2009 19:07
Przeskocz do forum:
RIGHT