· Slytherin |
~Seva
|
Dodany dnia 16-10-2011 00:05
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1036
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 18.09.11
Medale:
Brak
|
Co do Slytheriny, to według mnie miał on taką opinie, bo to Salazar zaczął się kłócić i to on chciał bardziej segregować uczniów.
A co do Hermiony, to było przecież że Tiara chciała ją umieścić w Ravenclow'ye
klik-->http://hogsmeade....ad_id=5645 klik<---
Od głupoty Gryfonów
Od kretynizmu Puchonów
i od przemądrzałości Krukonów
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
<3
- Profesorze Snape? - Harry stał przy swoim miejscu i jakoś dziwnie się uśmiechał.
- Tak, Snape? - odparł zapytany.
Harry rozejrzał się, upewniając, czy wszyscy słuchają.
- Chciałem tylko podziękować, ojcze.
I usiadł.
A wraz z nim kilka ciał uderzyło o podłogę. Może więcej niż kilka. Minerwę złapał Albus, a Sinistra wymsknęła się z rąk Flitwicka.
-To było dobre, panie Snape.
- Wiem. I myślę, że szybko się przyzwyczaję.
Kilka kolejnych osób przywitało się z podłogą. Ron był jedną z nich, a Hermiona tylko się uśmiechnęła, wylewając na niego wodą. Teraz wszystko miało być już dobrze.
~"Mroczny Znak" -Zilidya
"Zawsze
czułam się
jak obca osoba
gdy byłam dzieckiem"
|
 |
|
|
~hedwigowo
|
Dodany dnia 09-01-2012 16:49
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Nie sądzę, że jest to zły dom. Może i wyszło z niego wielu śmierciożerców, ale spójrzmy na to inaczej. W końcu np. Draco nie chciał należeć do popleczników Voldka, bał się, tak samo jak jego rodzice. Jego koledzy również jakoś entuzjastycznie nie reagowali na Voldemorta, podobnie jak Slughorn. |
 |
|
|
~Milla510
|
Dodany dnia 09-01-2012 17:31
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 63
Data rejestracji: 28.12.11
Medale:
Brak
|
O Slytherinie krążyła zła opinia która do konca nie byla uzasadniona.Wszystko przez Voldemorta,śmierciożerów i innych.
Ale wg mnie Slytherin jest bardzo fajnym domem.Sama chcialabym w nim być. |
 |
|
|
~SweetSyble
|
Dodany dnia 09-01-2012 20:29
|
Użytkownik

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1942
Data rejestracji: 14.12.11
Medale:
Brak
|
Rzeczywiśćie postrzegamy go ze złej strony. I tak jest i będzie, że jedni będą go nienawidzić, a inni będą go kochać. Jest postrzegany tak bo był w nim Voldi. Ale jednak cenione są w nim cechy za równo dobre jak i złe. Uczniowie są samolubni, ale są mądrzy i przebiegli. A to cechy dobre i złe. Po mimo tego co na pisałam wyżej i tak czuję się zobowiązana wobec Harry;ego, by nie nawidzić Slytherinu. Lubiłam Harry'ego, był fajny z niego gość i nie nawidził Slytherinu, a ja czytając książkę się do tego przyzwyczaiłam i teraz nie potrafię ukształtować innej opini własnej.
A co się tyczy Hermiony, To może i była zaradna i przebiegła, ale nie była samolubna i brakowało jej tego instynktu ślizgońskiego, a jeśli to nie ma sensu, to już sama nie wiem bo to bardzo trudne...
|
~Ms_Kane
|
Dodany dnia 20-05-2012 15:10
|
Użytkownik

Ranga: Mistrz Eliksirów
Punktów: 2978
Data rejestracji: 24.04.12
Medale:
Brak
|
To nie był wcale taki zły dom, a Voldemort i śmierciożercy musieli przecież do jakiegoś domu trafić,m a to, że tam trafili to tylko przez ich spryt itp. A to, że Salazar Slytherin był głupi to nie musi być tak samo z jego domem. No może do Slytherinu dostawali się tylko Ci czystej krwi i w ogóle ale przecież byli oni mądrzy i inteligentni. Według mnie to każdy dom nie jest zły.
|
~Severus Tobias Snape
|
Dodany dnia 20-05-2012 17:54
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1013
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 18.03.12
Medale:
Brak
|
Każda rzecz ma swoje zalety i wady. To prawda Slytherin cieszy się zła sławą,ale dla mnie to najlepszy dom.
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
(...) Nie oczekuję od was, że naprawdę docenicie piękno kipiącego kotła i unoszącej się z niego roziskrzonej pary, delikatną moc płynów, które pełzną poprzez żyły człowieka, aby oczarować umysł i usidlić zmysły... Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwałę, a nawet powstrzymać śmierć,(...). - Severus Tobias Snape
Umysł nie jest książką, którą można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie.- Severus Tobias Snape
|
 |
|
|
~Annee
|
Dodany dnia 20-05-2012 19:36
|
Użytkownik

Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 984
Data rejestracji: 04.12.11
Medale:
Brak
|
Hm...tak właściwie to Slytherin nie był takim złym domem, no racja, może i trafiało tam dużo chamów i wrednych, ale z drugiej strony...moim zdaniem Slytherin ma w sobie coś innego niż inne domy, jest ciekawy i gdybym miała wybór do którego domu chciałabym wybrałabym albo Gryffindor albo Slytherin
- Albusie Severusie - powiedział tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadła do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem.

|
 |
|
|
~Mniszka19Xd
|
Dodany dnia 20-10-2012 11:23
|
Użytkownik

Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1320
Data rejestracji: 03.06.10
Medale:
Brak
|
Slytherin sprawia wrażenie złego domu chyba tylko dlatego,że chce budzić respekt?Nie wiem.Na pewno wiem to,że Slytherin nie jest złym domem choć na pewno pokazuje kto jest lepszym.
|
~Karen
|
Dodany dnia 21-10-2012 15:38
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 57
Data rejestracji: 20.10.12
Medale:
Brak
|
Slytherin, tak jak każdy dom, miał swoją złą stronę, przez której pryzmat postrzegali go inni. Owszem, faktem jest, że z szeregów Ślizgonów wielu okazywało się być w przyszłości czarnoksiężnikami, jednak nie każdy z nich był zły. Do Slytherinu mogło się trafić przez swoją ambicję, niekoniecznie zapanowania nad światem Wielu też nie lubiło Slytherinu przez dyskryminującą selekcję na lepszych i gorszych.
Myślę, że Slytherin, mimo swojej złej sławy, pozwalał na duże osiągnięcia, możliwość wybicia się. Mimo iż całym sercem jestem za Hufflepuffem, to uważam, że byłabym przydzielona do Domu Węża.
|
~Pani Riddle
|
Dodany dnia 26-10-2012 17:42
|
Użytkownik

Ranga: Sklepikarz na Nokturnie
Punktów: 835
Data rejestracji: 03.10.11
Medale:
Brak
|
Slytherin według mnie nie był złym domem. Fakt, trafiali tam ci "źli", jednakże trafiali tam też ci "dobrzy" (dlaczego w cudzysłowach? Ponieważ każdy z nas inaczej postrzega dobro i zło, dla jednego to może być złe a dla innych dobre itp.). Kolejnym faktem jest to, że śmierciożercy nie byli tylko z tego nieszczęsnego Slytherinu, ale było ich wielu. Część z Ravenclawu, część ze Slytherinu i może kilka osób z Gryffindoru i Huffelpuffu. Pewnie dom, tak jak i jego członkowie są oceniani tylko ze względu na Slytherina, który nie lubił szlam i Toma, który przyczynił się do śmierci wielu mugoli/czarodziei. Jednak gdybym miała wybierać domy, to chciałabym być w Slytherinie <3
Chwała ci Slytherinie 
|
|
~mrs krum
|
Dodany dnia 26-10-2012 21:31
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 360
Data rejestracji: 01.09.12
Medale:
Brak
|
Tak jak większość z was uważam, że nie ma czegoś takiego jak 'zły dom'. Po prostu każdy ceni inne cehy i umiejętności, każdy ma plusy i minusy. Slytherin cenił ludzi ambitnych, sprytnych, dążących do władzy i z dużymi umiejętnościami. Jednakże stosunek do mugolaków, przybiegłość, chamstwo, 'po trupach do celu', a także fakt, iż Sami-Wiecie-Kto i jego zwolennicy byli w tym domu spowodowały jego negatywne postrzeganie. Osobiście nie przepadam za tym domem i jest w moim subiektywnym rankingu na ostatnim miejscu, aczkolwiek szanuje go.
Co do Hermiony, bo widze że poruszyliście tu temat jej przynależności, widziałabym ją wśród nas, Krukonów Ale jakby się tak głębiej zastanowić to wykazuje cechy oczywiście Gryffindoru, a nawet Hufflepuffu i Slytherinu... Zresztą każdy z nas jak dobrze poszuka odnajdzie w sobie cechy każdego lub prawie każdego domu... najważniejsze jest jednak serce i to kto kim się czuje. Wiele trudnych decyzji musi ta biedna Tiara podejmować 
|
~Astrid Lindquist
|
Dodany dnia 03-11-2012 16:03
|
Użytkownik

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 99
Data rejestracji: 15.07.12
Medale:
Brak
|
Slytherin nie był złym domem, był po prostu za taki uważany chociażby przez to, że chodził tam Voldemort, śmierciożercy itd
|
|
~Fausta Malfoy
|
Dodany dnia 03-11-2012 21:11
|
Użytkownik

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1203
Data rejestracji: 17.08.12
Medale:
Brak
|
Slytherin to zdecydowanie mój ulubiony dom, więc ja nie będę się kłócić o to, czy jest zły, czy nie. Według mnie jest świetny :).
|
~icoowy
|
Dodany dnia 21-11-2012 12:06
|
Użytkownik

Ranga: Goblin
Punktów: 34
Data rejestracji: 20.11.12
Medale:
Brak
|
Każdy dom jest dobry, tylko uczniowei uważają, że ich dom jest najlepszy. Slytherin jest tak samo fajny jak inne, jest tylko najmniej lubiany. Toczy wieczną rywalizacje z Gryffindorem, który jest zaprzyjaźniony z innymi domami i ałtomatycznie inne domy też mniej lubią Ślizgonów.
Ze Slytherinu wywodziło się najwięcej czarnoksiężników, ale to nie znaczy, że nie ma tam pożądnych ludzi, ani, że inne domy są święte...
Niezapominjamy, że Merlin był Ślizgonem...
icoowy dodał/a następującą grafikę:

[37.23KB]
|
 |
|
|
~hermiona_182312
|
Dodany dnia 25-11-2012 18:34
|
Użytkownik

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2519
Data rejestracji: 24.09.11
Medale:
Brak
|
Sądzę, że Slytherin nie był zły. Jednak przez nieprawdziwe opinie niektórzy ślizgoni myśleli o sobie jak o potworach.
|
 |
|
|
~Wikka1001
|
Dodany dnia 25-11-2012 18:46
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 312
Data rejestracji: 14.03.12
Medale:
Brak
|
Uważam, że nie ma czegoś takiego jak "zły dom". Gdyby Slytherin był złym domem to zostałby usunięty z domów Hogwartu, tak jak to wszyscy wiedzą : Dla większego dobra! Na Slytherinie od zawsze siedziała zła reputacja, ale ten dom zasłużył sobie na nią i nie mamy sie co oszukiwać. Każdy dom miał uczyc pewnych postaw życiowych takich jak mądrość, odwaga, inteligencja..ale i spryt, przebiegłość czy ambicja. Wszystkie te cechy miały krztautować pokolenie które miało zmienić świat na lepsze.
"I believe that my heaven will by me entering Hogwarts and being welcomed by the golden trio in front of all the characters and as I walk up to them they will say to my "Welcome home" and I will know that is where I belong"[u]
Pozdrowienia dla Lily Evans Potter! i HPB, HermionaTonks !,Henna, SevLily36!, Luniaczekk, syrius_black!, harry longbottom, Grzesiek, kamkaHermioneDraco , Hermiona-Granger99, Sophia, Stivi, , Lenka Granger, Sumire, Youriii, piecka21, blackowa, dariasc, , Emily Riddle, Karola__94, , Lilly Luna Potter, Seva, Godryk_Gryfindor, , 0Fishu0, Raffinio. Rosy87,RazorBMW ,Zabcia99, kizzucha, BlackRose167, ,Grzesiek, Luna Pomylona, Natalia Tena, ginny weasley 55, ~Nat_Hermiona, P-Young, Kasia_Potterka, Ragazza, Parvatiss, Enchantte, Karma Chameleon 20, ~MaFaRa10, LadyRock, Random
Moje małe ff
http://hogsmeade....ost_186828
|
 |
|
|
~Lara_Door
|
Dodany dnia 25-11-2012 18:50
|
Użytkownik

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 51
Data rejestracji: 19.09.12
Medale:
Brak
|
Też nie oceniam jaki dom jest najlepszy.
Poprostu są inne cehcy charakteru i wogle.
Różne domy - tak jak ich założyciele są inne .
Ślizgoni są sprytni
Krukoni są mądrzy
Puchoni są szczerzy
Gryfoni są odważni

Ucz nas Gryffindorze !!!!
|
 |
|
|
~BloodyMini
|
Dodany dnia 02-12-2012 17:02
|
Użytkownik

Ranga: Goblin
Punktów: 27
Data rejestracji: 02.12.12
Medale:
Brak
|
Slytherin był jednym z najlepszym domów(drugim Gryfindor) Był postrzegany jako zły dla tego, że Voldemort tam był, ale z drugiej strony byli tam też wybitni czarodziej tacy jak Merlin. |
 |
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 17-01-2013 20:49
|
VIP

Ranga: Lord
Punktów: 256094
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Zgodzę się z Przedmówcami ( w większości ), że był to dom jak każdy inny...Autorka potrzebowała "pewnej odskoczni", żeby nie było wszędzie różowo i cukierkowo. Złą sławę Slytherinowi przyniósł fakt, że Czarny Pan został tam przydzielony, a po nim wielu jego zwolenników. Jednakże takie osoby jak Severus czy Regulus niejako "ratują honor" tego domu.
|
~xFleur_Delacourx
|
Dodany dnia 20-01-2013 21:34
|
Użytkownik

Ranga: Prefekt Gryffindoru
Punktów: 426
Data rejestracji: 19.12.12
Medale:
Brak
|
Slitherin kojarzy sie ze złem bo ma węża i był w nim Lord Voldemort.Ale równie dobrze mógł być w Grifindorze i co,też by zaczeli móić że to taki zły dom bo wywodzi sie z tamtąd Czarny Pan.
Mefiez-vous nous Gryfindorze!!!
|
 |
|