Dom:Gryffindor Ranga: Członek Wizengamotu Punktów: 1481 Ostrzeżeń: 0 Postów: 435 Data rejestracji: 29.05.11 Medale: Brak
jJa mam jedno ale pewnie już ktoś to napisał... Gdy Harry,Ron, i Hermiona byli u Taty Luny ten wezwał śmierciożerców aby schwytali Harrego a on w zamian dostanie z powrotem Lunę. W książce było że śmierciożercy stali pod drzwiami Lovegooda czekając aż ten ich wpuści aby zabrali Harrego czy coś w tym rodzaju, a w filmie śmierciożercy brutalnie zaatakowali dom Lovegooda a potem odlecieli.
Dom:Gryffindor Ranga: Charłak Punktów: 10 Ostrzeżeń: 2 Postów: 22 Data rejestracji: 12.09.08 Medale: Brak
hmm tak jest dużo różnic...ten taniec był fajny..jakoś urozmaicili czas,
-z ronem było tak jak w książce.
-tak powinien wylądować tam u kuzynki syriusza
-w książce prócz rona,hermiony i harrego złapali kolesia z gringotta, dena i simusa.....
-nie pokazali urodzin harrego
-ten pocałunek harrego i Ginny jest zmieniony
-oj jest wiele tych różnic które mnie wkurzyły no ale cóż.
Ja byłam na premieże w Londynie i widziałam ich na żywo a potem byłam na premierze filmu 15stego był bardzo fajnie zrobiony strasznie mi sie podobał chociaż pierwsza część insygni byŁA LEPIEJ ZROBINA MOIM ZDANIEM ALE RACJA ŻE NIEMA WIELU SCENA Z KSIĄŻKI SZKODA ALE NIE MOGLI ZROBIĆ CAŁEJ KSIĄŻKI
nie wiem czy już ktoś to podawał ale
jak Harry Ron i Hermiona po weselu uciekali przed śmierciożercami i weszli
do takiego baru to w książce Harry był pod peleryną niewidką a w filmie siedział razem z nimi bez niewidki
mają zaszcyt przedstawić
MAPĘ HUNCWOTÓW
Dom:Gryffindor Ranga: Dorosły Czarodziej Punktów: 882 Ostrzeżeń: 1 Postów: 321 Data rejestracji: 22.03.11 Medale: Brak
-W książce Bellatriks używała wobec Hermiony tylko zaklęcia Cruciatus. W filmie wyryła jej nożem na ręce napis "Szlama".
-W książce Harry i Hermiona przemieniają się w jakąś starszą parę, w filmie są pod własną postacią.
I w filmie kelnerka w tej restauracji jak uciekali z wesela, była na zapleczu, a w książce wszystko widziała! I w książce rzucili na nią Oblivate, a w filmie nie. I jeszcze w książce posprzątali po sobie w restauracji,a w filmie nie.
Tego było jeszcze trochę, ale w tej chwili nie pamiętam.
Dom:Gryffindor Ranga: Skrzat domowy Punktów: 20 Ostrzeżeń: 0 Postów: 4 Data rejestracji: 27.07.11 Medale: Brak
mnie najbardziej przeszkadzał fakt że w filmie zmienili całkowicie moment zabicia Nagini oraz moment walki -- kurcze! dlaczego nie można było tego zrobić w Wlk. Sali?
szkoda też że nie było tej radość, euforii i przytulania się do Harrego po zabiciu Voldemorta.
Strasznie chciałam zobaczyć ten potworny krzyk McGonagallgdy zobaczyli "nieżyjącego" Harrego.
Szkoda też sceny z naprawianiem różdżki no ale....
Żałuję że nie było sceny w wieży Ravenclav...
Dom:Ravenclaw Ranga: Niewymowny Punktów: 1507 Ostrzeżeń: 0 Postów: 489 Data rejestracji: 30.05.11 Medale: Brak
W drugiej części IŚ był bardzo istotny błąd- Harry nigdy nie podejrzewał, że może być horkruksem. To miało być zaskoczenie, a ni stąd, ni zowąd Potter wyskakuje do Hermiony że on to podejrzewał i ona pewnie też.
-Panowie, proszę was, nie kłóćcie się z mojego powodu- poprosił Ian, który wciąż nie mógł się nadziwić przyjaźni między tak różnymi-zarówno z charakteru, jak i z wyglądu- rycerzami.
Sancerre uśmiechnął się.
-Och, ja i Henri kłóciliśmy się od zawsze, nawet wtedy, kiedy on był giermkiem mojego brata, a ja - giermkiem mojego kuzyna. A i tak to ja miałem zawsze ostatnie słowo.
-A ja miałem rację- odparł spokojnie de Bar.
Sancerre spojrzał na niego takim wzrokiem, że zarówno Ian jak i Grandpre uśmiechnęli się.
Ja mam takie jedno pytanie. W filmie ginie Fred, czy George? Nie oglądałam całego filmu, tylko przeglądałam poszczególne sceny, a film mam po angielsku i niezbyt dużo zrozumiałam z bełkotu Rona, gdy pochyla się nad swoim zmarłym bratem. Jednak w późniejszej scenie, jak Śmierciożercy i team z Hogwartu stoją na dziedzińcu (a raczej na tym co z niego zostało), kiedy Voldemort i spółka przynoszą ciało zmarłego Pottera w tle, gdzieś tam stoi jeden z bliźniaków z obojgiem uszu. A jak wiadomo Georgowi ucho urwało. I nie wiem, czy to niezgodność z książką, czy może Georgowi ucho odrosło. Proszę o sprawdzenie tego, bo ja nie mogę się w tym połapać.
Dom:Gryffindor Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie Punktów: 2519 Ostrzeżeń: 0 Postów: 690 Data rejestracji: 24.09.11 Medale: Brak
W książce było napisane , że odłożyli Czarną Różdżkę do grobowca Dumbledore ' a . W filmie Harry ją po prostu złamał i wyrzucił .
Sorry Redfoo , bo też zrobiłam ten temat , trwał 5 minut .
PS : =)
- Harry, kiedy rozbił się motorem z Hagridem, wylądował od razu w Norze, a w książce napisane jest, że wylądowali u Teda i Dromedy Tonksów.
- Kiedy trójka wchodzi do domu przy Grimmauld Place 12, ujawnia się duch (widmo) Dumbledora, Hermiona piszczy a widmo znika. W książce wyraźnie jest napisane, że Hermiona mówi ''To nie my Cię zabiliśmy''.
- W książce pisze, że niedaleko po spotkaniu Harrego ze Stworkiem, pojawia się u nich Lupin a w książce tego nie ma.
Czy wy coś jeszcze zauważyliście ? Co sądzicie o realizacji filmu ?
- przed złamaniem czarnej różdżki Harry naprawił tą z feniksem w filmie tego nie ma
- nie ma babci Neville
- bitwa wyglądała inaczej
-Harry zabił Voldemorta z pod peleryny a nie w otwartej walce
- Ciało Voldemorta nie rozsypało się
- Nie ma historii Arianny opowiedzianej przez Aberthofa
- I dużo tego jeszcze
Dom:Gryffindor Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie Punktów: 2599 Ostrzeżeń: 0 Postów: 743 Data rejestracji: 16.07.12 Medale: Brak
najbardziej żałuję, że nie ma sceny w której Lupin przybywa do Muszelki i prosi Harry'ego o bycie ojcem chrzestnym małego Teda.
a, no i jeszcze to, że Harry łamie Czarną Różdżkę nie naprawiając swojej(tak jak to było w książce )
Chciałabym wszystkich serdecznie przeprosić - zwłaszcza RazoraBMW, Asika i Toma Riddle'a, a także wszystkich innych, którzy zostali zapoznani z informacją o rzekomej śmierci jednej z użytkowniczek - Machete. To co pisałam/mówiłam było wyjątkowo dziecinne i głupie i chcę za to przeprosić.
Odchodzę także z Hogsmeade, już nie będę wracać.
Dom:Gryffindor Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie Punktów: 2599 Ostrzeżeń: 0 Postów: 743 Data rejestracji: 16.07.12 Medale: Brak
film nie oddaje tej atmosfery, jaka panuje w książce, chociaż bardzo mi się spodobało to, jak Harry wystąpił z szeregu uczniów zebranych przez Snape'a
Chciałabym wszystkich serdecznie przeprosić - zwłaszcza RazoraBMW, Asika i Toma Riddle'a, a także wszystkich innych, którzy zostali zapoznani z informacją o rzekomej śmierci jednej z użytkowniczek - Machete. To co pisałam/mówiłam było wyjątkowo dziecinne i głupie i chcę za to przeprosić.
Dom:Slytherin Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 338 Ostrzeżeń: 0 Postów: 78 Data rejestracji: 12.07.12 Medale: Brak
Tia, dużo róznic, jak we wszystkich częściach. Ale jedno rzuciło mi się w oczy. Czy w książce nie było czasem napisane, że Geoge starcił ucho na zawsze? Że skoro zostało oderwane zaklęciem, to już nic nie da się z tym zrobić? Bo w Insygniach cz.II w jednej scenie widać Freda razem z George'm każdy z nich ma dwoje uszu.
tak, 49 minuta, jak stoją na zamku
Dom:Gryffindor Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 344 Ostrzeżeń: 1 Postów: 212 Data rejestracji: 29.06.12 Medale: Brak
Film nie był aż taki zły chociaż rzeczywiście kilku szczegółów mi tam brakowało ... ale na pewno gorzej było z Zakonem Feniksa (5 część)
W filmie we wspomnieniach Snape'a brakuje momentu jak nazwał Lily "szlamą" i ją za to przepraszał... Przez to do końca nie wiadomo czemu zakończyła się ich przyjaźń...;/
Drogi UĂĹĄÄšĹytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sÄÂĂ pliki cookies. Ich celem jest ĂĹĄĂÂwiadczenie usĂĹĄĂÂug na najwyĂĹĄÄšĹszym poziomie, w tym rĂÂÄšÂwnieÝ̊dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieĂĹĄĂ przeglÄÂĂ darki dotyczÄÂĂ cych cookies oznacza, ĂĹĄÄšĹe bÄÂĂÂdÄÂĂ one umieszczane w Twoim urzÄÂĂ dzeniu. W kaĂĹĄÄšĹdej chwili moĂĹĄÄšĹesz dokonaÄÂĂ zmiany ustawieĂĹĄĂ przeglÄÂĂ darki dotyczÄÂĂ cych cookies - wiÄÂĂÂcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoĂĹĄĂÂci.