· Minerwa McGonagall |
~Bellatrix24
|
Dodany dnia 25-03-2011 19:15
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 99
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 18.03.11
Medale:
Brak
|
Ja Mcgonnagal lubię bardzo! Mądra, odważna, sroga i...straszna |
 |
|
|
~Lawrencee
|
Dodany dnia 25-03-2011 19:40
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1668
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 16.02.11
Medale:
Brak
|
McGonagall była dobrą nauczycielką. Wyrozumiałą, ale stanowczą. Nie faworyzowała swoich uczniów (w miare możliwości ) i była bardziej taktowna niż inni nauczyciele.
Po "wielkiej bitwie" została dyrektorem Hogwartu i sądzę iż będzie jednym z tych najlepszych 
* * *
|
 |
|
|
~fanka98
|
Dodany dnia 25-03-2011 19:53
|
Użytkownik

Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5238
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 16.03.11
Medale:
Brak
|
lubie ja jest wymagajaca nauczycielka,wie czego oczekuje po uczniach.jest sroga,wyrozumiala i oczywiscie madra! |
 |
|
|
~Lady Bellatriks
|
Dodany dnia 25-03-2011 22:14
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2508
Data rejestracji: 02.04.10
Medale:
Brak
|
Minerwa McGonagall jest typową nauczycielką. Wymagająca, surowa, bystra, szorstka w stosunku do uczniów, nie do oszukania... jest taka, jak większość nauczycielek z mojej szkoły, ale... pokazuje też, że czasem swoj zwykły byt umie zastąpić normalnymi cechami człowieka. Nie mam zarzutu co do tej postaci. A czy ją lubię? Pewnie, że tak
Mówią o mnie ''córka diabła'' - temu nie zaprzeczę ani ja, ani ktos, kto mnie dobrze zna  .
Pozdrawiam wszystkich tych, którzy mnie pozdrawiają 
|
 |
|
|
~Miram11
|
Dodany dnia 26-03-2011 15:56
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 313
Data rejestracji: 07.03.11
Medale:
Brak
|
Minerwa McGonagal jest bardzo dobrą nauczycielką. Jest surowa i wymagająca w stosunku do swoich uczniów, ale co jest najważniejsze jest sprawiedliwa i wyznaje wszelakie zasady,choć czasem bardzo lubi je nagiąć. Jest konkretną osobą a ja takie lubię,i dlatego profesor McGonagal zdobyła moją sympatię. Bardzo ją lubię.
Pozdrawiam
dodane 1.04.:
Ja uwielbiam McGonagal. Znajomi twierdzą, że jestem zupełnie jak ona i ciągle wołają na mnie Minerwa . Ja jestem jej fanką i uważam, że bez niej mogłoby być nudno 
Chroń nas Gryffindorze!!!
Edytowane przez raven dnia 12-09-2013 16:34 |
 |
|
|
~Alexandre
|
Dodany dnia 02-04-2011 19:05
|
Użytkownik

Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 882
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 22.03.11
Medale:
Brak
|
To była wspaniała postać, no i chyba bardzo kochała quidditch skoro pozwoliła Harry'emu na pierwszym roku wstąpić do drużyny Gryfonów Poza tym była sprawiedliwa, doskonale uczyła, potrafiła utrzymać spokój w klasie bez podnoszenia głosu, no i oczywiście nikogo nie faworyzowała. To była jedna z moich ulubionych postaci.
|
|
~dark shadow
|
Dodany dnia 02-04-2011 19:19
|
Użytkownik

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1770
Data rejestracji: 23.02.11
Medale:
Brak
|
Jest stanowcza ,silna i sroga ,ale ja ją polubiła kiedy Irytek uprzykrzał życie Umbridge i w ogóle jej stosunek wobec tych złych.
jest fajna nauczycielka ,ale mogła dawać fory gryfonom na swoich lekcjach jak fantastycznie robił to Snape.

|
 |
|
|
~fan Potter
|
Dodany dnia 14-04-2011 17:59
|
Użytkownik

Punktów: 312
Data rejestracji: 12.04.11
Medale:
Brak
|
Lubię ja , fajna kobieta.Chociaż za bardzo surowa(jak ukarała Harrego , Rona i Hermionę w pierwszej części w akcji z tym smokiem.Silna , odrazu gotowa do walki.Szkoda , że nie jest opiekunką Ravenclaw.
Pozdrawiam wszystkich Potteromaniaków. |
 |
|
|
~Adrienne
|
Dodany dnia 27-04-2011 19:50
|
Użytkownik

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 655
Data rejestracji: 25.04.11
Medale:
Brak
|
Uwielbiam ją. Jest twarda i ma charakterek. Uwielbiam ją szczególnie wtedy, kiedy rywalizowała z Umbridge ; D
|
|
~Angel14
|
Dodany dnia 27-04-2011 20:25
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2184
Data rejestracji: 16.04.11
Medale:
Brak
|
Bardzo ją lubię i podziwiam za jej charakter, ponieważ jest odważna i dobrze radzi sobie z bandą niesfornych uczniów 
|
~zaeli
|
Dodany dnia 07-06-2011 15:23
|
Użytkownik

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1201
Data rejestracji: 06.06.11
Medale:
Brak
|
Bardzo ją lubię. Wydawała się taka sztywna i drętwa, jednak zawsze stawała po właściwej stronie. Nikogo nie faworyzowała, jednocześnie jednak nie ukrywała, że zależy jej na zwycięstwach Gryfonów ( np. w meczu quidditcha ). Ufała Harremu ( w VII tomie zgodziła się na rozpętanie bitwy tylko po to, by Harry mógł sobie czegoś poszukać, w końcu nie wiedziała nawet, o co chodzi ). Uwielbiam też jej relacje z Umbridge i Trelawney - po prostu genialne! Moment " konsultacji zawodowych" w Zakonie Feniksa należy do moich ulubionych. Jak już ktoś wspomniał, McGonagall jest po prostu wzorem nauczyciela, czego nie można powiedzieć o takim np. Snapie czy co poniektórych nauczycielach opcm  |
 |
|
|
~anex
|
Dodany dnia 07-06-2011 16:09
|
Użytkownik

Punktów: 336
Data rejestracji: 06.05.10
Medale:
Brak
|
Według mnie nie da się jej nie lubić. Nie była jak drętwe nauczycielki. Potrafiła być zabawna. Przestrzegała przepisów, ale w skrajnych przypadkach umiała zaszaleć. Była super! Jedna z najlepszych nauczycielek w Hogwarcie. Chciałabym, żeby mnie uczyły takie osoby jak ona. |
 |
|
|
~dastanblack3000
|
Dodany dnia 07-06-2011 16:42
|
Użytkownik

Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1481
Data rejestracji: 29.05.11
Medale:
Brak
|
Minerva McGonagall jest bardzo dobrą nauczycielką, lubię tą postać.
Edytowane przez Lady Holmes dnia 07-06-2011 19:58 |
 |
|
|
~Loa_riddle
|
Dodany dnia 10-06-2011 22:17
|
Użytkownik

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1507
Data rejestracji: 30.05.11
Medale:
Brak
|
Przez całą serię zdążyłamją pokochać i trochę się do niej zrazić. Największym dowodem na to, że była najlepszą nauczycielką w Hogwarcie jest to, że Harry posunął się do użycia zaklęcia Cruciatus w jej obronie.
-Panowie, proszę was, nie kłóćcie się z mojego powodu- poprosił Ian, który wciąż nie mógł się nadziwić przyjaźni między tak różnymi-zarówno z charakteru, jak i z wyglądu- rycerzami.
Sancerre uśmiechnął się.
-Och, ja i Henri kłóciliśmy się od zawsze, nawet wtedy, kiedy on był giermkiem mojego brata, a ja - giermkiem mojego kuzyna. A i tak to ja miałem zawsze ostatnie słowo.
-A ja miałem rację- odparł spokojnie de Bar.
Sancerre spojrzał na niego takim wzrokiem, że zarówno Ian jak i Grandpre uśmiechnęli się.
Hyperversum, Cecilia Randall
|
 |
|
|
~dewhoo
|
Dodany dnia 10-10-2011 21:51
|
Użytkownik

Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 882
Data rejestracji: 08.10.11
Medale:
Brak
|
Świetna kobita, bezsprzecznie mądrą, rozsądna i sprytna. Chyba najlepszy nauczyciel w Hogwarcie. Chętnie dowiedziałabym się o niej jeszcze czegoś więcej. |
 |
|
|
~Sahem
|
Dodany dnia 10-10-2011 22:11
|
Użytkownik

Ranga: Konduktor Błędnego Rycerza
Punktów: 919
Data rejestracji: 26.08.11
Medale:
Brak
|
Moja ulubiona postać kobieca całej serii. Świetnie napisana, a z biegiem czasu stawała się postacią coraz "głębszą". A już całkowicie ją pokochałem po tym, co można o niej wyczytać na POTTERMORE.
Cieszę się również, że jej rolę powierzono Maggie Smith (Rowling sama chyba nawet gdzieś stwierdziła, że to właśnie Smith powinna była zagrać Minervę).
Uwielbiam ją za zasady, których sztywno się trzyma, ale również za to, że gotowa jest je nagiąć dla większego dobra.
Wyjątkowo utalentowana czarownica (Rowling powiedziała, że najsilniejsza czarownica całej serii).
Tak. Postać, obok której nie można przejść obojętnie 
|
~Seva
|
Dodany dnia 10-10-2011 22:12
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1036
Data rejestracji: 18.09.11
Medale:
Brak
|
Ja ją bardzo polubiłam, szczególnie jej relacje z Trelawney - co za komedia!
heh.. ja padałam ze śmiechu jak na scenę wchodziła Minewra i Trelawney ;p
A tak do tematu, to sądzę, że Minewra jest takim wzorem : tak jak napisałaś - zawsze po tej dobrej stronie, zawsze sprawiedliwa, mądra, zdolna ; czego więcej oczekiwać ? ;p 
klik-->http://hogsmeade....ad_id=5645 klik<---
Od głupoty Gryfonów
Od kretynizmu Puchonów
i od przemądrzałości Krukonów
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
<3
- Profesorze Snape? - Harry stał przy swoim miejscu i jakoś dziwnie się uśmiechał.
- Tak, Snape? - odparł zapytany.
Harry rozejrzał się, upewniając, czy wszyscy słuchają.
- Chciałem tylko podziękować, ojcze.
I usiadł.
A wraz z nim kilka ciał uderzyło o podłogę. Może więcej niż kilka. Minerwę złapał Albus, a Sinistra wymsknęła się z rąk Flitwicka.
-To było dobre, panie Snape.
- Wiem. I myślę, że szybko się przyzwyczaję.
Kilka kolejnych osób przywitało się z podłogą. Ron był jedną z nich, a Hermiona tylko się uśmiechnęła, wylewając na niego wodą. Teraz wszystko miało być już dobrze.
~"Mroczny Znak" -Zilidya
"Zawsze
czułam się
jak obca osoba
gdy byłam dzieckiem"
|
 |
|
|
~Roderick Plumpton
|
Dodany dnia 09-02-2012 12:21
|
Użytkownik

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 224
Data rejestracji: 08.02.12
Medale:
Brak
|
Ta kobieta była bardzo surową i wymagającą nauczycielką, która na swoich lekcjach utrzymywała dyscyplinę, aczkolwiek to z pewnością wywarło ogromny wpływ na uczniów - po prostu się uczyli. Z drugiej strony pod kołderką surowości była dobroć, życzliwość i umiejętność pomagania innym .
|
|
~Oksan Weasly
|
Dodany dnia 10-02-2012 14:22
|
Użytkownik

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 209
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 10.09.11
Medale:
Brak
|
Minerwa McGonagall jest dobrym człowiekiem i nauczycielem.Innego nauczyciela w tej szkole nie ma jak Minerwa oprócz dyrektora Albusa.Jest dość surowym nauczycielem,ale bardzo ją lubię.
A jeśli chodzi o Trelawney,to nie lubię jej.
" ( ... ) to nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności."
"Nie żałuj umarłych(...). Żałuj żywych, a przede wszystkim tych, którzy żyją bez miłości."
ALBUS DUMBLEDORE!
POZDRAWIAM GRIFFINDOR!
|
 |
|
|
~syrius_black
|
Dodany dnia 10-02-2012 14:36
|
Użytkownik

Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5449
Data rejestracji: 26.12.11
Medale:
Brak
|
Bardzo polubiłem Minevrę McGonagall . Jest ona bardzo podobną postacią do dyrektora Albusa Dumbledore'a , jednak o wiele bardziej surową . Lubię ją za swoją wyrozumiałość co do niektórych czynów a także sprawiedliwość , którą zawsze obdarzała naszych ulubionych bohaterów ......
Lubię uczciwych ludzi a nauczycielka transmutacji w Hogwarcie taką jest ...
 |
|