Dom:Gryffindor Ranga: Prefekt Naczelny Punktów: 708 Ostrzeżeń: 2 Postów: 240 Data rejestracji: 06.07.13 Medale: Brak
W ostatniej części Neville powiedział Lunie że ją kocha,moim zdaniem on się z Luną ożenił,a nawet jeśli nie to moim zdaniem on i Luna pasują do siebie.
Dom:Ravenclaw Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 376 Ostrzeżeń: 0 Postów: 119 Data rejestracji: 17.06.13 Medale: Brak
Jeśli miałbym zgadywać to ożenił się z Luną. Kochał ją, a więc mogli być razem.. ;) Pasowali do siebie.
"To ja zawsze będę Jego najwierniejszą! On Sam Lord Voldemort uczył mnie czarnej magii!"
~Bellatriks o sobie samej.
Dom:Ravenclaw Ranga: Gracz Quidditcha Ravenclawu Punktów: 132 Ostrzeżeń: 0 Postów: 36 Data rejestracji: 27.07.13 Medale: Brak
OCZYWIŚCIE, że Luna Lovegood.
Pasują do siebie jak nikt!
Neville - nieśmiały i trochę niezdarny ale jednak odważny. Uczuciowy chłopak
Luna - nierozważna i wiecznie zamyślona ale utalentowana.
On - potrafi bronić swojego zdania i ludzi, których kocha.
Ona - bystra, potrafi znaleźć wyjście z każdej sytuacji.
Proszę nie mieszać filmów z książką. Ten wątek dotyczy KSIĄŻKI, więc wypowiadamy się tylko na podstawie informacji zawartych w książkach, ewentualnie tego, co J.K. Rowling ujawniła w wywiadach. Przypominam, że Neville NIE POWIEDZIAŁ LUNIE, że ją KOCHA. To wymysł filmowców.
Przypominam, że autorka powiedziała, iż Neville ożenił się z Hanną Abbott - jeśli sądzicie, że powinien z Luną, to ok, ale proszę nie pisać stanowczo, że NA PEWNO on i Luna byli razem. I że Neville ją kochał, bo tego akurat nie wiemy. Przekonanych o wielkiej miłości Neville'a do Luny i jego wyznaniach zapraszam do działu "Filmy", tam jest wątek związany z błędami twórców ekranizacji. Jednocześnie ostrzegam, że kolejne posty mówiące, że Neville powiedział, że ją kocha, będą usuwane. Te bez UZASADNIENIA - również.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
Dom:Ravenclaw Ranga: Zwycięzca TT Punktów: 268 Ostrzeżeń: 1 Postów: 116 Data rejestracji: 03.01.10 Medale: Brak
Ja tam nie bardzo lubię wizji Nevilla i Luny. Bardzo podoba mi się pomysł Nevilla i Hannah, szkoda tylko że nie był rozwinięty w książce, ale mieli te same zainteresowania, kolegowali się ( jeśli dobrze pamiętam ) dość długo. Jakoś ta wizja Neville i Hannah utknęła mi w głowię i nie potrafię myśleć inaczej o przyszłości Longbottoma.
Inni że lód.
Iż poznałem pożądania srogie,
Jestem z tymi którzy mówią: ogień
Gdyby świat zaś dwakroć ginąć mógł,
Myślę, że wiem o nienawiści
Dość, by rzec: równie dobry lód
Jest, by niszczyć,
I jest go w bród.
Dom:Ravenclaw Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie Punktów: 2652 Ostrzeżeń: 2 Postów: 582 Data rejestracji: 10.06.11 Medale: Brak
Moim zdaniem Neville i Luna idealnie do siebie pasują. Oboje są w pewien sposób szaleni, ale w pozytywnym znaczeniu tego słowa. Myślę, że doskonale się rozumieli i tworzyliby piękną parę.
Na początku miałam nadzieję że będzie z Luną. I nadal tak po części sądzę. Choć jak się teraz zastanowiłam to bardziej pasuje mi do niego Hanna i pewnie są szczęśliwi. Choć nie powiem, ciekawa byłaby z Luny i Nevilla para.
Dom:Slytherin Ranga: Pierwszoroczniak Punktów: 41 Ostrzeżeń: 0 Postów: 13 Data rejestracji: 01.09.15 Medale: Brak
Ginny albo Luna. Obie były pokręcone, idealnie pasowały do Longbottoma...
To be this young im oh so scared
I wanna live, I wanna love
But its a long hard road, out of hell
I wanna live, I wanna love
But its a long hard road, out of hell
Dom:Gryffindor Ranga: Animag Lew Punktów: 545 Ostrzeżeń: 0 Postów: 123 Data rejestracji: 07.11.15 Medale: Brak
Ale... ale... ale... jak to?! Tak dawno nie czytałam książki, że myślałam, iż Neville ożenił się z Luną Lovegood. Przecież ona najbardziej do niego pasowała, uważam, że byliby idealną parą.
Drogi UĂĹĄÄšĹytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sÄÂĂ pliki cookies. Ich celem jest ĂĹĄĂÂwiadczenie usĂĹĄĂÂug na najwyĂĹĄÄšĹszym poziomie, w tym rĂÂÄšÂwnieÝ̊dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieĂĹĄĂ przeglÄÂĂ darki dotyczÄÂĂ cych cookies oznacza, ĂĹĄÄšĹe bÄÂĂÂdÄÂĂ one umieszczane w Twoim urzÄÂĂ dzeniu. W kaĂĹĄÄšĹdej chwili moĂĹĄÄšĹesz dokonaÄÂĂ zmiany ustawieĂĹĄĂ przeglÄÂĂ darki dotyczÄÂĂ cych cookies - wiÄÂĂÂcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoĂĹĄĂÂci.