Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1648
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 05.01.11
Medale:
Brak
|
Tak, komedie, które powstają w naszych czasach są w większości płytkie, że aż denne. Tęsknie za komediami w stylu "Sami swoi" czy "Jak rozpętałem II wojnę światową". To były filmy! Teraz w polskich komediach dominuje seks, alkohol i przekleństwa i ogólnie nie ma co oglądać.
Loa_Riddle - ;D
Ale że co? ;>
"-Spójrz... na... mnie- wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło,stały się nieruchome,puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył."
"-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbeldore. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - E ecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
''Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwale, a nawet powstrzymać śmierć... Jeśli tylko nie jesteście bandą bałwanów, jakich zwykle muszę nauczać."
"- Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
- Tak.
- Tak, proszę pana.
- Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, panie profesorze. "
|
VIP
Dom: Gryffindor
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
Uwielbiam obydwie części Kilera. Z mamą już z dziesięć razy widziałam i do tej pory pamiętam sporą część tekstów. Poza tym Chłopaki nie płaczą, Dzień świra.
Z tych nowszych to Lejdis i Tylko mnie kochaj (chociaż trochę daleko temu filmowi od komedii).
Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Ja tych nowych "komedii" typu "Wyjazd integracyjny" czy "Och Karol" zwyczajnie nie rozumiem. Być może mam specyficzne poczucie humoru, ale niemal każda ma jakiś podtekst erotyczny, jest płytka jak brodzik i poziom gry aktorów wręcz poraża...
Jestem stanowczo za tymi z minionej epoki. Trylogia "Samych swoich" na miejscu pierwszym. Uwielbiam i do znudzenia mogę oglądać "Misia", "Rozmowy kontrolowane", "Rejs" czy "Bruneta wieczorową porą"
Edytowane przez mniszek_pospolity dnia 22-01-2014 16:12 |
Administrator
Dom: Ravenclaw
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -3
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Bardzo szkoda, że polskie komedie mogą kojarzyć się z chłamami typu "Weekend" Pazury albo "Testosteron". Pazura był dobrym aktorem. Ale jego reżyserskie osiągnięcia mnie zwyczajnie przerażają. Przeraża mnie fakt, że ktoś chce wkładać grubą kasę w nagrywanie takich gniotów jak "Weekend". Nie posłuchałam starszej, doświadczonej osoby i to były najgorzej zagospodarowane pieniądze i czas w moim życiu. Stare polskie komedie, czy nawet te mniej stare - "Chłopaki nie płaczą" albo "Wesele", jeszcze bawią. "Weekend" już tylko żenuje.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|