· Czy chcielibyście być nieśmiertelni? |
~Wasp
|
Dodany dnia 13-06-2011 08:51
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 672
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 17.12.10
Medale:
Brak
|
Nie chciałabym być nieśmiertelna...
Patrzeć jak każdy z mojej rodziny po kolei umiera? To nie dla mnie...
Zajmowałabym tylko miejsce, a poza tym...jestem bardzo ciekawa co dalej dzieje się z nami, z naszą duszą po śmierci.... |
|
|
|
~Bellatrix11227
|
Dodany dnia 13-06-2011 13:00
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Punktów: 658
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 12.02.11
Medale:
Brak
|
Co prawda wieczne życie byłoby trochę nudne, ale przynajmniej miałabym czas na wszystko. Zaznaczyłam tak, bo uważam ze wieczność jest bardzo potrzebna i ciekawa, życie jest za krótkie, aby zdążyć z pewnymi rzeczami.
|
|
~Sophia
|
Dodany dnia 13-06-2011 14:47
|
Użytkownik
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1427
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 09.01.11
Medale:
Brak
|
Voldemortowi było to bez różnicy, w końcu sam zabił większość członków swojej rodziny i nie miał przyjaciół, więc niczyja śmierć nie sprawiłaby mu bólu. Mógł w spokoju dążyć do przejęcia władzy nad światem...
Ja nie chciałabym być nieśmiertelna, bo to nudne, chyba, że jakaś bardzo bliska mi osoba również mogłaby żyć wiecznie... Wtedy mogłoby być fajnie...
Snape: Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
Harry:Tak.
Snape:Tak, proszę pana.
Harry:Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze.
Jak gdzieś jest raban, to o każdej porze Wezwij Irytka, będzie jeszcze gorzej!
Pozdrawiam Cię drogi Gościu!
|
|
|
|
~Suwin
|
Dodany dnia 13-06-2011 15:06
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 342
Data rejestracji: 06.05.11
Medale:
Brak
|
Nie chciał bym być nieśmiertelnym, już teraz mi się nudzi, a co dopiero by było po tusiącu lat? poza tym, patrzeć jak wszyscy odchodzą z tego świata, a ja wiecznie bym żył utrapiony. to nie dla mnie. |
|
|
|
~Luna23
|
Dodany dnia 13-06-2011 15:41
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 247
Data rejestracji: 11.06.11
Medale:
Brak
|
Nie boje się śmierci i nie chce patrzeć na śmierć moich bliskich dlatego nie chcę być nieśmiertelna. Do tego takie dłuuuuuugie życie musi się w końcu stać bardzo nudne, prawda?
|
|
~Corde Collins
|
Dodany dnia 13-06-2011 16:19
|
Użytkownik
Punktów: 400
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 05.05.11
Medale:
Brak
|
tak. chciałabym być nieśmiertelna, tyle można wtedy zrobić...
oczywiście nie boje się śmierci.
śmierć jest dla mnie pestką, w porównaniu z życiem na ziemi.
|
|
~lusja22
|
Dodany dnia 13-06-2011 16:36
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 76
Data rejestracji: 11.06.11
Medale:
Brak
|
Ja nie chciałabym byc niesmiertelna ,poniewaz pewnie by mi sie w końcu znudziło na świecie. |
|
|
|
~xXBellatrix
|
Dodany dnia 13-06-2011 16:44
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 68
Data rejestracji: 12.06.11
Medale:
Brak
|
Na początku napewno było by fajnie byc nieśmiertelnym. Ale w końcu było by nudno. Wszystko wiedziec, odkrywać, poznawac nowe miejsca z wieczną młodością? Super, ale jestem ciekawa co sie dzieje z naszymi duszami po śmierci?
Edytowane przez xXBellatrix dnia 13-06-2011 16:45 |
|
|
|
~dark shadow
|
Dodany dnia 13-06-2011 16:47
|
Użytkownik
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1770
Data rejestracji: 23.02.11
Medale:
Brak
|
Ja chciałabym być nieśmiertelna.
Jest tryle rzeczy do zrobienia, tyle miejsc do zobaczenia i tak mało czasu. Mam pewne marzenia które chciałabym zrealizować ,a że wymagają czasu ,no i jest ich mnóstwo ,to prawdopodobnie przez 300 lat bym się nie wyrobiła.
No i jeszcze jedno. Mogłabym być nieśmiertelna ,ale cały czas wyglądać np. na 19-25 lat.
Lepszym rozwiązaniem od nieśmiertelności jest DŁUGOWIECZNOŚĆ.
|
|
|
|
~Adrienne
|
Dodany dnia 13-06-2011 17:28
|
Użytkownik
Punktów: 655
Data rejestracji: 25.04.11
Medale:
Brak
|
Chciałabym być nieśmiertelna mimo tego, że takie wieczne życie wcale nie jest idealne. Musiałabym patrzeć jak moja rodzina umiera lub ludzie których znam, a to by było okropne. Jednak chciałabym zobaczyć jak za za kilkadziesiąt lat wszystko się zmieni.
|
|
~daria2j
|
Dodany dnia 13-06-2011 18:18
|
Użytkownik
Punktów: 421
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 20.05.11
Medale:
Brak
|
Tak |
|
|
|
~himynameisAvi
|
Dodany dnia 13-06-2011 19:00
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 177
Data rejestracji: 15.05.11
Medale:
Brak
|
A ja pewnie chciałabym być nieśmiertelna. Tylko, ze chciałabym również zeby moja najbliższa osoba mogła być również nieśmiertelna. I możliwość śmierci w momencie w którym samemu się tego zapragnie też byłoby fajnym rozwiązaniem. Mogłabym obserwować rozwój cywilizacji, kultur itp do momentu w którym by mi się tego odechciało. |
|
|
|
~1984
|
Dodany dnia 18-06-2011 08:52
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 247
Data rejestracji: 23.05.11
Medale:
Brak
|
Nieśmiertelność.... NEVER!!!
Dla osoby, która najczęściej miewa depresję lub myśli samobójcze jak ja nieśmiertelność oznacza nic innego jak niekończącą się agonię- co to za frajda obserwować zmiany zachodzące w świecie oraz unikać spotkania z Kostuchą skoro, każdą osobę, którą obdarzy się uczuciem czeka nierychliwe starzenie się, a na końcu śmierć, po której ponownie zostajesz sam. Nawet swego czasu stworzyłem postać, która ponad trzy tysiące lat temu została skazana na wieczną tułaczkę bez możliwości zakończenia swojego cierpienia. |
|
|
|
~blackout
|
Dodany dnia 18-06-2011 11:08
|
Użytkownik
Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 643
Data rejestracji: 17.04.11
Medale:
Brak
|
Fajnie byłoby zobaczyć nasz świat za setki lat, ale za żadne skarby świata nie chciałabym być nieśmiertelna! Przecież kiedyś życie zrobiłoby się nudne i nie o zniesienia. Poza tym opuściliby mnie wszyscy bliscy, zostałabym sama. I jeszcze coś - kiedyś świat się przecież skończy, może za miliony lat, ale jednak kiedyś się skończy, a nie wiadomo czy do tego czasu odnajdą planetę, na której mogliby zamieszkać ludzie. I co wtedy...? I jestem ciekawa co jest po śmierci, jak to jest jak się umiera, choć chciałabym dożyć sędziwego wieku i być szczęśliwa . Powtarzam więc - za nic w świecie nie chciałabym być nieśmiertelna.
-Spójrz... na... mnie- wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło,stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył.
Draco dormiens nunquam titillandus.
- Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, narażałem dla ciebie życie, a wszystko to robiłem, by zapewnić bezpieczeństwo synowi Lily. A teraz mówisz mi, że hodowałeś go jak prosiaka na rzeź.
-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbledore. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - Eecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
- Zawsze.
It's a gift and a curse.
- Adrian Monk
Love never die.
- quote from Ghost Whisperer.
Humanity is overrated.
- Dr. House
"...W ciszy tak smutno, szepce zegarek
o czasie, co mi go nie potrzeba..."
Śmierć jeno przemierza świat, podobnie jak dwaj wierni druhowie, którzy razem przemierzają morza; jeden zawsze będzie żyć w drugim. Zniewoleni miłością, żyją w tym, co wszechobecne. W owym boskim zwierciadle widzą się twarzą w twarz, wolni i nieskalani. Wielka to dla nich pociecha, bo choć rzec można, że z tego świata odeszli, to ich przyjaźń wciąż trwa, bo jest nieśmiertelna.
Od przebiegłości Ślizgonów
Kretynizmu Puchonów
I od Wiedzy O Własnej Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE !
To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni.
Ron uniósł wysoko odznakę.
- Nie wierzę! Nie wierzę! Och, Ron, to cudownie! Prefekt! Jak każdy w naszej rodzinie!
- A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?
Granger, odejmuję Gryffindorowi pięć punktów za chamskie wyrażanie się o naszej nowej dyrektor... Macmillan też pięć bo mi się sprzeciwiasz... Potter pięć bo cię nie lubię... Weasley, koszulka ci wyłazi za to też pięć punktów
-Ostatni finał trwał pięć dni.
-Ekstra! Mam nadzieję, że i tym razem tak będzie! - zawołał zachwycony Harry.
-A ja mam nadzieję, że nie - oświadczył Percy ze świętoszkowatą miną.-Strach pomyśleć, co bym znalazł w swojej poczcie, gdyby mnie nie było w pracy przez pięć dni.
-Tak, ktoś mógłby ci znowu podrzucić smocze łajno, no nie, Percy? - zakpił Fred.
-To była próbka nawozu z Norwegii! - oburzył się Percy, oblewając się rumieńcem. - To nie był żaden dowcip!
-Był - szepnął Fred do Harry'ego, kiedy wstawali od stołu. - My mu to posłaliśmy.
Only I can live forever.
|
|
|
|
~BorcZowo
|
Dodany dnia 18-06-2011 11:09
|
Użytkownik
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 205
Data rejestracji: 18.06.11
Medale:
Brak
|
hmm nieśmiertelność mogło by być fajnie ; D
Edytowane przez BorcZowo dnia 18-06-2011 11:09 |
|
|
|
~Stivi
|
Dodany dnia 18-06-2011 11:37
|
Użytkownik
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 281
Data rejestracji: 03.05.11
Medale:
Brak
|
Gdyby wszyscy w koło byliby nieśmiertelni, to też bym się na to pisała. Ale jakby wszyscy umierali, a ja bym wtedy jeszcze żyła... Nie wyobrażam sobie nawet jaka to musi być tęsknota. Przez całe życie ludzkie przeżyć tyle śmierci.
- Stalagmity mają w środku "m"."
Szczególne pozdrowienia dla Hermionka111213, Lawrencee, SevLily35, fanka98, Lillith, daria2j i drogi Gościu.
|
|
|
|
~Hermionka111213
|
Dodany dnia 18-06-2011 12:07
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2002
Data rejestracji: 27.03.11
Medale:
Brak
|
Z jednej strony byłoby świetnie... Tyle spraw do załatwienia. Ale gdy wszyscy by odeszli bylibyśmy sami. A poza tym, żeby stworzyć horkruksy trzeba było zamordować, a ja nie byłabym w stanie tego zrobić.
Podpisano: Przyszła pani Malfoy. <3
|
|
|
|
~Anna
|
Dodany dnia 30-07-2011 12:19
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 151
Data rejestracji: 29.07.11
Medale:
Brak
|
Byc nieśmiertelnym to tak samo jak skazywac sie na smierc.
Prosze was.. pomyslcie, byc moze w przyszlosci czekają nas wojny, a ty stoisz posrodku i wpatrujesz sie w umierających ludzi.
Wszystkie cierpienia, krzywdy ludzkie widzisz .. NIE.
nie wytrzymałbys/łabys.
psychika tak zjechana, że szukałbys sposobu by umrzec.
|
|
*Dum3l
|
Dodany dnia 30-07-2011 13:15
|
Super Administrator
Punktów: 325
Data rejestracji: 26.07.11
Medale:
Brak
|
Stanowczo nie...
nie wytrzymałbys/łabys.
psychika tak zjechana, że szukałbys sposobu by umrzec.
Dokładnie tak, psychika by nie wytrzymała i modliłbyś się żeby wreszcie umrzeć.
Edytowane przez Dum3l dnia 30-07-2011 13:15 |
|
|
|
~Angel14
|
Dodany dnia 30-07-2011 13:16
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2184