Dom:Ravenclaw Ranga: Przeciętny Uczeń Punktów: 177 Ostrzeżeń: 0 Postów: 36 Data rejestracji: 09.05.10 Medale: Brak
Ja bajbardziej nie moge sie doczekać seceny BITWY O HOGWART!!! ŁIII Ale mnie roznosi!! I jak Fred umrze to chyba się rozpłacze no ui będe sie bardzo bać jak Valdek będzie gadał: WYDAJCIE MI HARREGO POTTERA A WAS WYNAGRODZE! CZARNY PAN JEST LITOŚCIWY! i jakk bedzie harry z luną szukać horkruksa i rodzeństwa Carrowów (jakkolwiek sie to pisze) No i oczywiście doliny godrika i tej sceny u ksenofiljusa i.. i.., w oigóle nie moge sie doczekać HP i Insygniów!!!!!
Dom:Gryffindor Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru Punktów: 130 Ostrzeżeń: 0 Postów: 36 Data rejestracji: 22.07.10 Medale: Brak
Ja bym chciał, żeby pojedynek Harry'ego i Voldemorta trwał dłużej, a nie kilkanaście sekund, jak w książce. Wtedy Yates zrobiłby chociaż jedną dobrą rzecz przy odejściu od fabuły.
Dom:Bezdomny Ranga: Prefekt Naczelny Punktów: 721 Ostrzeżeń: 0 Postów: 152 Data rejestracji: 13.07.10 Medale: Brak
LukiSacz napisał/a:
Ja bym chciał, żeby pojedynek Harry'ego i Voldemorta trwał dłużej, a nie kilkanaście sekund, jak w książce. Wtedy Yates zrobiłby chociaż jedną dobrą rzecz przy odejściu od fabuły.
Mocium panie, tym sposobem, klęskiś doznał, mocium panie. Powiedże mi, mocium panie, jakim cudem, mocium panie, walka owa miałaby trwać dłużej? Każdy wszak wie, mocium panie, iż H. Potter wygrał fartem, mocium panie, bowiem różdżka pana Riddle'a słuchać go nie chciała!
Co zaś mnie się tyczy, sądzę, że wiele scen zyska tzw. "zabarwienie erotyczne". Już w KP było tego pełno, podejrzewam, że teraz twórcy pójdą jeszcze bardziej pod dzieciarnię.
Zdrovie!
Edytowane przez Swidrygajlow dnia 22-07-2010 20:57
Dom:Slytherin Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 294 Ostrzeżeń: 0 Postów: 235 Data rejestracji: 23.11.08 Medale: Brak
Kiedy przeczytałam książkę, od razu wiedziałam, że nie będę mogła doczekać się filmu Jak wielu z was, boję się trochę, że całkiem nam te Insygnia zepsują, ale z drugiej strony - chciałabym to zobaczyć! Nie mogę się doczekać przetransportowania Harry'ego do Nory, wesela, wspomnień Snape'a, bitwy i oczywiście epilogu... Ale martwię się, że reżyser może dodać zbyt dużo nowych wątków, których nie ma w książce - to dwa filmy, poza tym ostatnie, więc będzie mógł poszaleć... Ech... Nie zostaje nic innego, jak tylko czekać! ;P
Dom:Gryffindor Ranga: Dorosły Czarodziej Punktów: 875 Ostrzeżeń: 0 Postów: 136 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Ja na razie nie chcę wyobrażać sobie różnych scen, bowiem nie chcę się później zawieść. Może się okazać, na pewno się okaże, że moje wyobrażenia, zostaną przedstawione w zupełnie inny sposób...
Choć staram się o tym nie myśleć, ciągle jednak układam w głowie sceny z Harrego i IŚ...To jest silniejsze ode mnie...
Dom:Gryffindor Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru Punktów: 130 Ostrzeżeń: 0 Postów: 36 Data rejestracji: 22.07.10 Medale: Brak
Raven_Whiters napisał/a:
Kiedy przeczytałam książkę, od razu wiedziałam, że nie będę mogła doczekać się filmu Jak wielu z was, boję się trochę, że całkiem nam te Insygnia zepsują, ale z drugiej strony - chciałabym to zobaczyć! Nie mogę się doczekać przetransportowania Harry'ego do Nory, wesela, wspomnień Snape'a, bitwy i oczywiście epilogu... Ale martwię się, że reżyser może dodać zbyt dużo nowych wątków, których nie ma w książce - to dwa filmy, poza tym ostatnie, więc będzie mógł poszaleć... Ech... Nie zostaje nic innego, jak tylko czekać! ;P
Co do tych wspomnień nie napalałbym się za bardzo. Ja wcześniej jarałem się dwukrotnie przed premierą 5 i 6. Pierwszy raz, że zobaczę wspomnienie Snape'a z lekcji oklumencji, a drugi raz, że zobaczę rozbudowane wspomnienia dotyczące Voldemorta. Dwa razy się zawiodłem, więc nie liczyłbym, że tym razem będzie lepiej. Tym bardziej, że IŚ reżyseruje ten sam koleś
Dom:Gryffindor Ranga: Trzecioroczniak Punktów: 160 Ostrzeżeń: 0 Postów: 71 Data rejestracji: 27.06.10 Medale: Brak
Nie cierpię gdy ktoś coś zmienia! Na pewno zastąpią to jakąś inną imprezą czy czymś a Harry na tej imprezie nie będzie się ukrywał. Pewno nie pokażą wszystkich wspomnień Snape'a, i tak dalej. Uch!
-Nie możecie tego zrobic bez mojej zgody, no i musielibyście miec kilka moich włosów.
-No i w tym nasz plan się wali, to fakt -powiedział George. - bo przecież nie zdobędziemy paru włosów bez twojej zgody.
-No jasne, jest nas tylko trzynaścioro na jednego faceta, któremu nie wolno urzyc czarów, nie mamy szans -dodał Fred.
Dom:Gryffindor Ranga: Właściciel Pamiętnika Punktów: 114 Ostrzeżeń: 0 Postów: 22 Data rejestracji: 30.07.10 Medale: Brak
Skoro podzielili film na dwie części to raczej będą wszystkie WAŻNE momenty i sceny. Osobiście nie lubię jak reżyser opuszcza wątki lub je zmienia... Często też (podczas czytania) mam swoje wyobrażenie co do niektórych scen xDD I bywa też tak, że niekiedy jestem rozczarowana. Mam nadzieję, że tym razem tak nie będzie!
A co do konkretów? MUSI być pocałunek Rona i Hermiony! Hehe. No i mam nadzieję, że śmierć Severusa będzie godnie pokazana.
Mam nadzieję, że mi nie zepsują takich scen jak - bitwa o Hogwart, śmierć Severusa (będę ryczeć, ja to wiem) i jego wspomnienia (młodość Voldzia jest tragiczna jak dla mnie, mam nadzieję, że Snape'a będzie lepsza), pocałunek Rona i Hermiony i powrót Rona do namiotu ^^ Chce zobaczyć jak Hermiona się na niego rzuca ^^
No i to ostatnie... 19 lat później. Fajnie by było gdyby tu coś domyślili, bo powiem szczerze, mnie zakończenie nie usatysfakcjonowało.
Dom:Slytherin Ranga: Książe Półkrwi Punktów: 2153 Ostrzeżeń: 1 Postów: 308 Data rejestracji: 20.06.10 Medale: Brak
Nie wiem, nie wiem. Twórcy ekranizacji HP często niemile nas zaskakiwali. Ktoś, kto od pół roku czekał na poszczególną scenę w filmie, a nagle się okazuje, że nie 'zekranizowali' jej, to wyobraźcie sobie jego 'niemiłe zaskoczenie'. Z drugiej strony, jednak reżyserzy nie zawsze mają możliwość 'stworzenia' jakiejś tam sceny...
Bardzo bym chciała zobaczyć bitwę o Hogwart, ale to w II części. Wiemy, że będzie ukazana scena śmierci Snape'a, więc liczę na wspomnienia. Zależy mi też na Stworku=) i kłótni Lupina z Harrym. No i jeszcze na włamie do MM. No i prolog. Wyobrażałam sobie już te sceny, ale mogę się założyć, że reżyserzy przedstawią je zupełnie inaczej=)
Święta prawda! On najbardziej skopał filmy, mógłby zrobić coś pożytecznego. A oprócz tego ciekawi nie wspomnienia Snape'a, to piękny rozdział w książce... Albo sceny w Dolinie Godryka, ta było tak klimatycznie, mam nadzieję, że tego nie zepsują. A! I jeszcze nie mogę się doczekać co wymyślą, kiedy trzeba będzie gonić za horkruksami, bo oszczędnie ominęli jeden z najważniejszych rozdziałów KP, kiedy Tom Riddle zabił i okradł Chefsibę Smith. No chyba, że ni z gruchy, ni z pietruchy Harry będzie wiedział o czarce i medalionie...
Drogi Lordzie Voldemorcie! ,,Przyłączę się do ciebie, kiedy piekło zamarznie. ''
,,Ma oczy zielone jak pikle z ropuchy
Jego włosy są czarne jak tablica.
O, gdyby moim został, bohater mych snów,
Służyłabym mu jak diablica.'' <3
Dom:Hufflepuff Ranga: Członek GD Punktów: 519 Ostrzeżeń: 0 Postów: 148 Data rejestracji: 11.01.11 Medale: Brak
Z reguły nie obiecuję sobie zbyt wiele, by potem się nie zawieść. ;)
Mam nadzieję, że skoro podzielili film na dwie części to nie okroją fabuły. Jeśli tak to się wścieknę!
Liczę na ciekawe ukazanie Bitwy o Hogwart oraz NIE POMINIĘCIE fragmentu, gdy Harry widzi w Wielkiej Sali ciała Freda, Remusa i Tonks. Nie jestem szczególnie wymagająca. ;D
"Remus and Tonks, pale and still and peaceful-looking, apparently asleep beneath the dark, enchanted ceiling.."
Od przebiegłości Ślizgonów Cnoty Gryfonów i od Wiedzy-O-Własnej-Wszechwiedzy Krukonów CHROŃ NAS HUFFLEPUFFIE!
Dom:Gryffindor Ranga: Czwartoroczniak Punktów: 224 Ostrzeżeń: 0 Postów: 47 Data rejestracji: 08.02.12 Medale: Brak
Muszę przyznać, że mnie nie zawiedli - to, o czym myślałem, było i to jak wykonane! Nie schrzanili HP i IŚ tak jak poprzednie części.
Drogi UĂĹĄÄšĹytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sÄÂĂ pliki cookies. Ich celem jest ĂĹĄĂÂwiadczenie usĂĹĄĂÂug na najwyĂĹĄÄšĹszym poziomie, w tym rĂÂÄšÂwnieÝ̊dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieĂĹĄĂ przeglÄÂĂ darki dotyczÄÂĂ cych cookies oznacza, ĂĹĄÄšĹe bÄÂĂÂdÄÂĂ one umieszczane w Twoim urzÄÂĂ dzeniu. W kaĂĹĄÄšĹdej chwili moĂĹĄÄšĹesz dokonaÄÂĂ zmiany ustawieĂĹĄĂ przeglÄÂĂ darki dotyczÄÂĂ cych cookies - wiÄÂĂÂcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoĂĹĄĂÂci.