· Titanic |
~Lilly Luna Potter
|
Dodany dnia 03-01-2010 16:23
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 772
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 07.01.09
Medale:
Brak
|
Titanic..klasyka...a nawet nie widziałam tego filmu do końca, ale mam zamiar to zmienić
¤Lilly Luna Potter¤
|
|
|
|
~BellatrixLestrange
|
Dodany dnia 03-01-2010 19:06
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1269
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Dla mnie mistrzostwo. oglądałam nie dwa, nie cztery razy Znam na pamięć. I nadal uwielbiam.
Edytowane przez BellatrixLestrange dnia 24-01-2010 22:15 |
|
|
|
~about
|
Dodany dnia 06-01-2010 20:55
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1417
Data rejestracji: 11.10.09
Medale:
Brak
|
Tak, ten kultowy film widziałam nie raz, nie dwa. Obejrzałam go po raz pierwszy chyba w dwutysięcznym roku w telewizji. Zauroczona (mimo, że miałam jedynie te siedem lat) poprosiłam rodziców, aby kupili mi tenże film na VHS. No i kupili, a ja jako typowa dziewczynka zatraciłam się w nim. Titanica oglądam po dziś dzień. Z tego co kojarzę nawet niedawno leciał na Polsacie. Mimo oglądania go przez te dziesięć lat łez powstrzymać nie mogę.
Moja siostra płacze na pierwszej części, ja na drugiej. Dziwne.
Tak czy owak film jest naprawdę klasykiem, efekty naprawdę świetne, piosenka Dion także fantastyczna. Film oglądałam, oglądam i oglądać będę.
Edytowane przez about dnia 06-01-2010 20:56 |
|
|
|
~kapsiutek
|
Dodany dnia 07-01-2010 13:10
|
Użytkownik
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1475
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 04.12.09
Medale:
Brak
|
Mogę się podpisać pod słowami about. Ten film, jako jeden z nielicznych wzrusza mnie. I nie tylko raz. Za każdym razem. Nie można się powstrzymać od łez. Niesamowita historia. Dreszczyk emocji i wszystko co potrzebne jest w dobrym filmie. Tutaj nie sposób zliczyć zalet. Teraz oglądamy Titanica tylko jak puszczą go w telewizji, bo na więcej nie mam czasu, a szkoda.
|
|
|
~Carro
|
Dodany dnia 07-01-2010 14:10
|
Użytkownik
Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 18
Data rejestracji: 05.01.10
Medale:
Brak
|
Titanic jest ok. Prawdziwa historia romantyczna zmieszana z tragedią. Ale to nic dziwnego skoro reżyserem jest James Cameron. Osobiście uwielbiam jego filmy (Obcy, Terminator, Avatar) . U mnie Titanic leży na najwyższej półce.
|
|
|
~Aranoisiv
|
Dodany dnia 06-02-2010 21:00
|
Użytkownik
Ranga: Opiekun Ravenclawu
Punktów: 3393
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
|
Zachęcona ochami i achami koleżanek obejrzałam ostatnio Titanica. Zawiodłam się. Spodziewałam się czegoś bardziej efektownego, dramatycznego, wzruszającego, a tu... klapa. No, chyba że to ja jestem wyjątkowo niewrażliwa.
Według mnie Titanic jest przereklamowany.
|
~Selena_Weasley_
|
Dodany dnia 06-02-2010 22:51
|
Użytkownik
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -27
Data rejestracji: 01.02.10
Medale:
Brak
|
Titanic jest superowym filmem. Oglądałam go z 10 razy i jeszcze mi się nie znudził. Ten film jest mi tak bliski .... Zawsze gdy ktoś mnie pyta o film ja mówię oczywiście Titanic( Harry'ego też lubię ale nie tak bardzo)Nigdy mi się nie znudzi!
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE!
Edytowane przez Cathy dnia 06-02-2010 23:58 |
|
|
|
!leea
|
Dodany dnia 06-02-2010 23:16
|
VIP
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11463
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
|
Pierwszy raz oglądałam to jak miałam 9 lat i popłakałam się jak bóbr. Piękny film, pieniądze nie wyrzucone w błoto. Szkoda też ,że ten Jack umarł. Swoją drogą Rose mogła się na tych drzwiach posunąć, a przynajmniej nie jęczeć ,że"jest jej zimno" w trakcie gdy jej " ukochany" kurczowo trzymał się kawałka drewna, zanurzony po głowę w lodowatej wodzie oceanu ;/ Ale nie czepiajmy się, przecież chodziło o ukazanie tej miłości. Jest naprawdę, bardzo wzruszający.
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
Edytowane przez leea dnia 25-05-2010 14:44 |
|
|
|
~Lilyanne
|
Dodany dnia 07-02-2010 13:40
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2043
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Uwielbiam ten film. Ma w sobie coś takiego co przyciąga widzów. Nie znam osoby której by ten film nie zachwycił. Mogłabym go oglądać codziennie lecz niestety nie mam na to czasu. Jack i Rose kochali się na przekór wszystkiemu i wszystkim, jak Romeo i Julia. Zawsze na nim płaczę chociaż znam tą historię na pamięć. |
|
|
|
~malfoj_sam_segz
|
Dodany dnia 14-02-2010 11:41
|
Użytkownik
Ranga: Wybraniec
Punktów: 9603
Data rejestracji: 27.07.09
Medale:
Brak
|
Film jest fantastyczny - genialna historia, genialny reżyseria, genialna obsada, muzyka. Oglądałam ten film nieraz i napewno jeszcze nie raz oglądne. Ale nigdy się nie przy nim nie popłakałam - może jestem jakaś dziwna czy coś, ale ja rzadko płaczę ze wzruszenia na filmach. Do tej pory tylko 2 razy mi się to zdarzyło - przy "Skazany na bluesa" i "Karol - papież, który pozostał człowiekiem". Ale pamiętam, że była scena, która mnie najbardziej wzruszyła - i to nie była żadna scena kręcona się wokół głównych bohaterów, które były głównymi wyciskaczami łez. Mam na myśli scenę, w której stare małżeństwo zatrzymuje zegarek i razem zostają w pokoju, pomimo tego, że wszyscy próbują się ratować jak mogą. Ta scena rzeczywiście ścisnęła mnie za gardło, ale nie popłakałam. No i zapomnę o jednym - genialnej roli Kate Winslet, którą wielbię i Leonardo DiCaprio.
Swoją drogą mając porównanie tego filmu i następnego filmu pana Camerona, to zdecydowanie wygrywa z Avatarem. Bo w filmie nieliczą się tylko efekty specjalne, a jak dla mnie to przede wszystkim fabuła, która w Avatarze była marna, bo jej braki mają zastąpić efekty specjalne. Titanic jak dla mnie jest bezkonkurencyjny, przy tym filmie.
|
~mrsRadcliffe
|
Dodany dnia 27-03-2010 17:00
|
Użytkownik
Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1306
Data rejestracji: 20.03.10
Medale:
Brak
|
Wspaniały film... oglądałam go już chyba 5 razy i nigdy mi się jeszcze nie zdarzył znudzić. Za każdym razem gdy oglądałam jak Titanic tonie, zawsze płakałam.. I najgorsze jest to, że to się naprawdę zdarzyło.
|
|
~Iraya
|
Dodany dnia 25-05-2010 14:06
|
Użytkownik
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1130
Data rejestracji: 05.03.10
Medale:
Brak
|
Oglądałam go z 1000000 razy (dla nie wiedzących to to jest milion) i nigdy nie płakałam, ale pewnego razu jak go oglądałam to się popłakałam, ale tak ni stąd ni z owąd, ale może to dlatego, że zawsze oglądałam z kimś czy to tata, mama, siostra, brat, a właśnie wtedy oglądałam sama i się popłakałam ;D
Ale film jest naprawdę cudny ^^
|
|
~PioRuN
|
Dodany dnia 25-05-2010 15:14
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 233
Data rejestracji: 10.05.10
Medale:
Brak
|
Oglądałam go już nie raz ;) Jest naprawdę świetny . Te sceny niektóre takie romantyczne ;) Muzykę nucę prawie codziennie. Też jest cudowna. Gdy pierwszy raz obejrzałam to wiedziałam, że to jest ten jeden z najlepszych filmów romantycznych a zarazem tragedia . Podoba mi się bardzo.
RazorBMW
Arya
Tessia.
|
|
|
|
~Lori_Lemonberry
|
Dodany dnia 08-06-2010 17:12
|
Użytkownik
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1217
Data rejestracji: 29.03.10
Medale:
Brak
|
Mimo, że fabuła jest dość prosta, przewidywalna i oczywista film jest po prostu genialny! Nic dodać nic ująć. Oglądałam go parę razy i za każdym razem się wzruszam .
|
|
~Alisha_Black
|
Dodany dnia 08-06-2010 17:35
|
Użytkownik
Ranga: Charłak
Punktów: 14
Data rejestracji: 03.06.10
Medale:
Brak
|
Titanic... Po prostu klasa sama dla siebie. Ten film nigdy mi się nie znudzi, mam go na iPodzie i mogłabym go oglądać każdego dnia. To niesamowite uczucie, jakim darzyli się Jack i Rose... Też chciałabym czuć coś takiego do drugiej osoby. A przy okazji w filmie jest kilka dobrych scen, przy których zawsze chce mi się śmiać:
Rose stoi na barierce, chce się zabić:
Rose: Jesteś szalony!
Jack: Niektórzy tak mówią, ale za pozwoleniem, panienko, to nie ja zwisam teraz z balustrady.
Cal, komentarz do jednego z obrazów, jakie przywiozła Rose:
Cal: Kto to namalował?
Rose: Jakiś Picasso.
Cal: "Jakiś Picasso"! Założę się, że do niczego w życiu nie dojdzie!
Jeśli są jakieś nieścisłości, co do tłumaczenia, to ja zawsze oglądam z napisami, a pewnie większość z Was widziała tan film z lektorem.
Pozdrawiam!
Edytowane przez Alisha_Black dnia 08-06-2010 17:35 |
|
|
|
~Arya
|
Dodany dnia 12-06-2010 14:32
|
Użytkownik
Ranga: Uzdrowiciel
Punktów: 2442
Data rejestracji: 02.04.10
Medale:
Brak
|
Titanic to legenda. Niby nie płakałam, ale i tak był smutny. Po obejrzeniu go po raz 129084 mogę stwierdzić, ze jednak najlepszy był moment zatonięcia. Wszystko podobało mi się mniej. Ten chwile kiedy ludzie skakali do wody, widok tych śrub... Ekstra. Ten film jest i jeszcze długo pozostanie legendą. Zresztą nawet wiem dlaczego: dobry reżyser : ]
|
|
~ta sama maggie
|
Dodany dnia 12-06-2010 17:18
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2220
Data rejestracji: 07.05.10
Medale:
Brak
|
Kocham ten film za każdym razem chce mi się płakać. Moge go ogladac naokrągło ale pewne momenty są straszne gdy widzę ten statek który tonie, jak tyle ludzi ginie to robiło mi się naprawdę przykro. |
|
|
|
~Luca_2
|
Dodany dnia 29-08-2010 17:16
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 248
Data rejestracji: 28.08.10
Medale:
Brak
|
Klasyk, pewnie każdy oglądał... Ech.. cudo, zawsze jak leci w TV oglądam.Kiedyś jak byłam mniejsza leciała wersja czarno-biała w czterech częściach. Pamiętam, że siedziałam u babci i porównywałam obie wersje. Ale "kolorowa" wyszła lepiej. |
|
|
|
~Isilien
|
Dodany dnia 29-08-2010 17:34
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2248
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
Kocham. Ckliwe romansidło, ale kocham.
Jak byłam młodsza to zdarzało się, że oglądałam fragmenty w telewizji, dopiero jakiś rok temu obejrzałam w całości i nadal trwam w zachwycie.
Piękna historia o pięknej miłości. Krótkiej, tragicznej.
Tyle śmierci... tyle pojedynczych tragedii. Wszystko przez głupotę kilku osób.
Nieważne, czy oglądam ten film setny raz czy pięćset czterdziesty szósty, nieważne z kim, zawsze płaczę. Bo inaczej się nie da. Bo inaczej wręcz chyba nie wypada.
Korzeni w głębi lód nie skuje.
Z popiołów strzelą znów ogniska
I mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król - tułacz wróci na stolicę.
Uwaga. Drut kolczasty
|
|
|
|
~Larinne
|
Dodany dnia 29-08-2010 17:40
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2021
Data rejestracji: 21.07.10
Medale:
Brak
|
Mam na płycie, jestem od tego bestselleru uzależniona! To jest ...mmmm... aż trudno mi się na ten temat wypowiedzieć ;] Znam wszystkie dialogi na pamięć, ale mimo to Titanic nigdy mi się nie znudzi, wiem to na pewno
Hah, dziwne, że płyta jest jeszcze w idealnym stanie skoro prawie wcale nie opuszcza mojego DVD. ;]
|
|
|