· Wstawanie rano |
~Anka Potter Always Together
|
Dodany dnia 23-08-2014 13:08
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1573
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 10.07.14
Medale:
Brak
|
Wstaję, gdy muszę, ale uwielbiam obserwować wschody słońca Poza tym rano powietrze jest takie cudowne, wszystko budzi się do życia 
Oczywiście, jeśli mogę, to wstaję późno i się wysypiam 
Chroń Nas Ravenclawie!
Jestem Krukonką braterską jak Gryfonka. Jestem przyjacielska jak Puchonka, ale mam w sobie coś ze Ślizgonki
Pomyślnych Igrzysk... I niech los wam zawsze sprzyja!

|
 |
|
|
~Liaula
|
Dodany dnia 23-08-2014 13:10
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 183
Data rejestracji: 29.06.14
Medale:
Brak
|
Nie lubię wstawać wcześnie rano i zawsze ciężko mnie wywlec z łóżka. Nie mam jednak z tym jakiś wielkich problemów. Dochodzę do siebie, myjąc twarz chłodną wodą. Do szkoły chodzę o różnych godzinach, najbardziej lubię jak lekcje zaczynają się o 8:45. Nie za wcześnie i nie za późno. |
 |
|
|
~Bou
|
Dodany dnia 27-08-2014 22:05
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2195
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 27.04.10
Medale:
Brak
|
Kiedy muszę wstać wcześnie i budzi mnie budzik to aż mi się płakać chce. To jest dla mnie katorga! Uwielbiam długo spać, często budzę się o 12, czasem nawet o 13. Jeśli obudzę się jednak wcześniej, cieszę się z tego bo przynajmniej nie marnuję wtedy dnia. Lubię obserwować wschody słońca i to jest jeden duży plus wczesnego wstawania. Co jest dziwne, gdy śpię długo czuję się rozbita i niewyspana. A gdy budzę się wcześniej jestem pełna energii. 
|
~Nerko
|
Dodany dnia 30-08-2014 02:26
|
Zbanowany

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -102
Data rejestracji: 21.08.14
Medale:
Brak
|
Nie umiem wcześnie wstawać, jestem wieczny malkontent co do budzenia się rano... "- Obudź się!!! - Nie dzięki *chrrr*" to typowy dialog rano . Jednak kiedy śpię długo, a mogłem wcześniej np. posiedzieć sobie przy laptopie czy coś porobić, boli mnie głowa i wkurzam się na cały świat o byle co. Takiemu nie da się dogodzić Najlepsza pora to siódma rano 
|
|
~Hermiona Granger0072
|
Dodany dnia 30-08-2014 08:12
|
Użytkownik

Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 115
Data rejestracji: 12.07.14
Medale:
Brak
|
Gdy zadzwoni mi budzik nie wstaję tylko jeszcze pięć sekund leżę na kanapie.
Kiedy wstanę ubieram się i ide na dół do kuchni i robie sobie miskę płatków z zimnym mlekiem.
Po takiej porcji jestem pełna sił i energii.

wiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE
...Śpieszmy się kochać ludzi, bo tak szybko odchodzą...
|
 |
|
|
~Lady Morgana
|
Dodany dnia 25-09-2014 19:31
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 310
Data rejestracji: 30.06.14
Medale:
Brak
|
Dla mnie, jak wstanę o 7 rano jest raj. Istny raj. Przez tą cholerną szkołę nie mogę się wyspać, a w sobotę mam spotkania do bierzmowania, a w niedzielę idę rano do kościoła -,-. Teraz w tygodniu muszę wstawać od 5.30 - 5.50. Masakra, dojeżdżam do centrum do szkoły w 40 minut i dlatego wczesne wstawanie mnie nigdy nie omija. :c |
 |
|
|
^N
|
Dodany dnia 25-09-2014 19:39
|
Administrator

Dom: Hufflepuff
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -16005
Data rejestracji: 31.12.09
Medale:
|
Zieeeew. Od kilku tygodni wstaję o 4:30, jak mam na rano do roboty. Czasem mam na popołudnie, to sobie do 9 pogniję w łóżku, czy 10.
Weekendy standardowo leżę do 12.
Ogólnie jestem pełna podziwu dla siebie, że daję radę z tak wczesnym wstawaniem. Nienawidzę budzić się wcześnie, zwłaszcza tak wcześnie. Jestem totalnym śpiochem.
Edytowane przez N dnia 25-09-2014 19:39 |
 |
|
|
~BlackSpirit
|
Dodany dnia 26-09-2014 14:19
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1141
Data rejestracji: 20.08.13
Medale:
|
Jestem przyzwyczajona do wczesnego wstawania. Mimo, że do szkoły mam 5 minut drogi, codziennie (oprócz weekendów) muszę wstawać o 5.50, z powodu "bloków z biologii i chemii"... O tej godzinie mój mózg jeszcze zbyt dobrze nie pracuje, a co dopiero na tych przedmiotach, ale cóż. O dziwo, w soboty i niedziele nie chce mi się tak spać jak w pozostałe dni tygodnia. Najgorszym problemem dla mnie jest podniesienie się z łóżka w deszczowe dni, gdy jest ciemno ( co to będzie zimą >.< . W wakacje o 5.00 budziło mnie słońce i już byłam wypoczęta.
|
|
~marry
|
Dodany dnia 26-09-2014 15:46
|
Użytkownik

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 68
Data rejestracji: 07.09.14
Medale:
Brak
|
Wstawanie to problem, ale nie zawsze przyjemnie jest wstać gdy świeci słońce, a gdy leje deszcz to nigdy nie mogę się zwlec z łóżka
|
~LilyPotter
|
Dodany dnia 26-09-2014 17:00
|
Użytkownik

Ranga: Horkruks
Punktów: 7311
Data rejestracji: 21.05.10
Medale:
|
Generalnie mam do szkoły na ósmą, ale autobus 6:.33 sobie odjeżdża a potem ciężko złapac coś, żeby się nie spóźnić. Na dobrą sprawę mogłabym wstawać o 6, ale mama wychodząc do pracy budzi mnie około 5:.20.
'Wstawaj' 'Uhmhmhmhhhhmmmm, juuuuuż', kilka jęków i westchnięć żeby się stoczyć z łóżka, okulary na twarz i można uznać, że żyję. Jakoś tak nie potrzebuję dodatkowego budzenia, czy coś, jak mnie mama budzi to z pięć minut chodzę jak zombie, a potem cóż, trzeba się szykować, wypić herbatkę, nie wydzióbać oka lajnerem... i tak dalej, i tak dalej.
Jako że rodzice od pracy wakacji nie maja, i tak wstawałam 5:.30 cały sierpień, więc...
Edytowane przez LilyPotter dnia 16-12-2014 06:06 |
 |
|
|
~Agnes00
|
Dodany dnia 24-12-2014 15:58
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 367
Data rejestracji: 01.04.14
Medale:
Brak
|
Do szkoły zwlekam się z łóżka prawie z płaczem. Brak sposobów i codziennie ten sam koszmar. Faktycznie rano wypijam kawę, ale nic nie pomaga, nadal zamykają mi się oczy.
|
|
~Ginny03
|
Dodany dnia 09-01-2015 18:31
|
Użytkownik

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 93
Data rejestracji: 29.12.14
Medale:
Brak
|
To jasne, że jeśli nie możesz się czegoś doczekać wstajesz odrazu, ale... jak idziesz np. do szkoły to najlepiej nastawić sobie budzik na chociaż piętnaście minut przed wstaniem. Mi to pomaga, bo nie muszę wstawać po otwarciu oczu.
Chroń nas Gryffindorze!!!
''Tak to już bywa, że kiedy człowiek ucieka przed swoim strachem, może się przekonać, że zdąża jedynie srótem na jego spotkonie''
J.R.R.Tolkien
|
 |
|
|
~Avaney
|
Dodany dnia 10-01-2015 11:35
|
Użytkownik

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 179
Data rejestracji: 14.06.14
Medale:
Brak
|
Poranne wstawanie to koszmar. Mi przy wstawaniu pomaga myśl, że pośpię sobie jadąc samochodem (nie mieszkam w mieście, w którym znajduje się moja szkoła, więc jazda autobusem zajęłaby z godzinę spokojnie) - zawsze to dodatkowe 20-30 minut więcej. Rano jestem zawsze ospała, ciężko mi się myśli i żadna kawa mi nie może pomóc.
W weekendy zazwyczaj odsypiam, chociaż wolę wstawać wcześnie, bo nie lubię marnować dnia.