Dom:Gryffindor Ranga: Goblin Punktów: 27 Ostrzeżeń: 0 Postów: 9 Data rejestracji: 03.11.12 Medale: Brak
Eliksiry-10 pkt, ale miałem farta
OPCM-10 pkt, liczyłem na trochę więcej ;/
Zielerstwo-9 pkt, znów większość na farcie ^^
Wróżbiarstwo-11 pkt.
Owutemy z Zaklęć-18 pkt, najfajniejsze ;]
Tak ocenia Twój test prof. Snape:
Nigdy nie myślałem, że stać Cię na tak dobrą ocenę. Ehh... może niedokładnie zaczarowałem Twoje pióro i jednak udało Ci się coś ściągnąć!
Twój wynik, to: 11 punktów.
Tak ocenia Twój test prof. Lupin:
No widzisz, świetnie Ci poszło. I o co było tyle strachu? Byłem pewny, że sobie dasz radę. Naprawdę sporo skorzystałeś(-aś) z naszych lekcji!
Twój wynik, to: 13 punktów.
Tak ocenia Twój test prof. Sprout:
Brawo, gratuluję. Poszło co celująco, cały rok wytężonej pracy daje efekty, prawda? Szóstka dla Ciebie, dziesięć punktów dla Twojego domu.
SUM - Wróżbiarstwo
Tak ocenia Twój test prof. Trelawney:
Najwyższa ocena! Masz wszelkie cech prawdziwej wróżki! Bardzo się cieszę, wiedziałam oczywiście, że celująco napiszesz test! Dziękuję, szóstka dla Ciebie, dziesięć punktów dla Twojego domu.
Okropnie Wyczerpujący Test Magiczny (OWTM) - Zaklęcia
Twój wynik, to: 15 punktów.
Tak ocenia Twój test prof. Flitwick:
Czwórka to dobra ocena. Ale w zawodach, gdzie zaklęcia są ważną dziedziną nie masz na co liczyć. Pozostaje mi tylko życzyć Ci powodzenia w dalszym życiu.
Dom:Gryffindor Ranga: Pierwszoroczniak Punktów: 47 Ostrzeżeń: 0 Postów: 31 Data rejestracji: 07.10.12 Medale: Brak
a)SUM - Eliksiry
Twój wynik, to: 12 punktów.
Nigdy nie myślałem, że stać Cię na tak dobrą ocenę. Ehh... może niedokładnie zaczarowałem Twoje pióro i jednak udało Ci się coś ściągnąć!
b )SUM - Obrona przed Czarna Magią
No widzisz, świetnie Ci poszło. I o co było tyle strachu? Byłem pewny, że sobie dasz radę. Naprawdę sporo skorzystałeś(-aś) z naszych lekcji!
c)SUM - Zielarstwo
Brawo, gratuluję. Poszło co celująco, cały rok wytężonej pracy daje efekty, prawda? Szóstka dla Ciebie, dziesięć punktów dla Twojego domu.
d )
SUM - Wróżbiarstwo
Najwyższa ocena! Masz wszelkie cech prawdziwej wróżki! Bardzo się cieszę, wiedziałam oczywiście, że celująco napiszesz test! Dziękuję, szóstka dla Ciebie, dziesięć punktów dla Twojego domu.
e)Okropnie Wyczerpujący Test Magiczny (OWTM) - Zaklęcia
Twój wynik, to: 19 punktów.
Zdałeś(-aś) na piątkę. Bardzo ładnie. To był egzamin, ale w życiu nie możesz się pomylić, bo może dojść do tego, że zamienisz szefa w kanarka! Pamiętaj to nie sprzyja awansowi.
Może coś jeszcze z Ciebie będzie... To, że masz szóstkę zobowiązuje Cię do jeszcze wydajniejszej pracy w przyszłym roku!
SUM - Obrona przed Czarna Magią
SUM - Zielarstwo
Dobrze Ci poszło. Piątka, choć do poziomu wiedzy Hermiony jeszcze Ci daleko. Coś jeszcze z Ciebie będzie! Ale to, że masz piątkę nie znaczy, że możesz przestać pracować!
SUM - Wróżbiarstwo
Piątka... bardzo dobra ocena... wiem, że się starałeś(-aś)... włożyłeś(-aś) w to dużo pracy.... tylko tak dalej....
Twój wynik, to: 18 punktów.
Zdałeś(-aś) na piątkę. Bardzo ładnie. To był egzamin, ale w życiu nie możesz się pomylić, bo może dojść do tego, że zamienisz szefa w kanarka! Pamiętaj to nie sprzyja awansowi.
* Fiolki ze święconą wodą, błogosławione noże, stalowe i srebrne miecze-odparł Jace, kładąc broń na posadzce obok siebie.-Drut z elektrum, niezbyt przydatny w tej chwili, ale dobrze jest mieć coś na wszelki wypadek, srebrne kule, czary ochronne, krucyfiks, gwiazdy Dawida...
* Jezu!-mruknęła Clary.
* Wątpię, czy zmieściłby się tu
''Dary Anioła''
W moim świecie muzyka pod względem użyteczności plasuje się gdzieś między wstążkami do włosów a tęczą, przy czym tęcza może przynajmniej dawać pewne pojęcie o pogodzie.
Boję się umrzeć pod ziemią, co jest głupie, bo nawet jeśli zginę na powierzchni, to i tak zaraz pochowają mnie pod nią.
Dom:Ravenclaw Ranga: Pierwszoroczniak Punktów: 51 Ostrzeżeń: 0 Postów: 17 Data rejestracji: 09.11.12 Medale: Brak
Zrobiłam jescze raz.
SUM - Eliksiry
Twój wynik, to: 8 punktów.
Wiedziałem, że nie stać Cię na więcej! Trzy!!! Ty po prostu ignorujesz mój przedmiot! Jeżeli masz nadzieję przebrnąć jakoś przez te dwa lata nauki, które Ci jeszcze pozostały, lepiej weź się do nauki.
SUM- Obrona przed czarną magią
Twój wynik, to: 10 punktów.
Czwórka to już nieźle. Można mieć nadzieję, że na OWTM-ach sobie poradzisz, ale musisz jeszcze solidnie popracować.
SUM - Zielarstwo
Dobrze Ci poszło. Piątka, choć do poziomu wiedzy Hermiony jeszcze Ci daleko. Coś jeszcze z Ciebie będzie! Ale to, że masz piątkę nie znaczy, że możesz przestać pracować!
SUM - Wróżbiarstwo
Piątka... bardzo dobra ocena... wiem, że się starałeś(-aś)... włożyłeś(-aś) w to dużo pracy.... tylko tak dalej....
-Biorę to co moje- odpowiedział i przytulił ją mocno do siebie.
SUM - Eliksiry
Nigdy nie myślałem, że stać Cię na tak dobrą ocenę.
Ehh... może niedokładnie zaczarowałem Twoje pióro i jednak udało Ci się coś ściągnąć!
No widzisz, świetnie Ci poszło. I o co było tyle strachu? Byłem pewny, że sobie dasz radę.
Naprawdę sporo skorzystałeś(-aś) z naszych lekcji!
SUM - Zielarstwo
Brawo, gratuluję. Poszło co celująco, cały rok wytężonej pracy daje efekty, prawda?
Szóstka dla Ciebie, dziesięć punktów dla Twojego domu.
SUM - Wróżbiarstwo
Piątka... bardzo dobra ocena... wiem, że się starałeś(-aś)...
włożyłeś(-aś) w to dużo pracy.... tylko tak dalej....
Zdałeś(-aś) na piątkę. Bardzo ładnie. To był egzamin, ale w życiu nie możesz się pomylić,
bo może dojść do tego, że zamienisz szefa w kanarka! Pamiętaj to nie sprzyja awansowi.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
Dom:Gryffindor Ranga: Mugol Punktów: 3 Ostrzeżeń: 3 Postów: 8 Data rejestracji: 09.03.13 Medale: Brak
Eliksiry : 13 punktów
OPCM : 12 punktów
Zielarstwo : 13 punktów
Wróżbiarstwo : 12 punktów
Owutem z Zaklęć : 19 punktów
- Nie płacz, Ginny, wyślemy ci mnóstwo sów.
- Przyślemy ci sedes z Hogwartu.
- George!
- Tylko żartuję, mamo.
" - Hermiono, co ty właściwie robisz z tymi książkami? - zapytał Ron, kuśtykając w stronę łóżka.
- Próbuję ustalić, które mamy zabrać. Które mogą się przydać, gdy będziemy szukać horkruksów.
- No jasne, oczywiście - powiedział Ron, klepiąc się w czoło. - Zapomniałem, że będziemy polować na Voldemorta w objazdowej bibliotece."
,,- A co dasz mi w zamian, Severusie? -
- W zamian? (...) Wszystko.''
- Rozwinęliśmy produkcję poważniejszej serii - powiedział Fred. - Zabawnie się złożyło... - Nie uwierzyłbyś, ilu ludzi, nawet tych pracujących w Ministerstwie, nie umie rzucić porządnego Zaklęcia Tarczy - podjął George. - Oczywiście, oni nie mieli ciebie za nauczyciela, Harry. - Dokładnie... Myśleliśmy, ze Kapelusze Tarczy będą zabawne, no wiesz, podpuścić kumpla, żeby rzucił w ciebie klątwą, kiedy to założysz i obserwować jego minę, kiedy zaklęcie odbije się. Ale ministerstwo zakupiło pięćset, jako standardowe wyposażenie personelu pomocniczego. I wciąż dostajemy zamówienia hurtowe! - Więc rozwinęliśmy produkcję - Płaszcze Tarczy, Rękawiczki Tarczy... - ... To znaczy, nie pomogłyby przeciw Niewybaczalnym, ale łagodzi pomniejsze klątwy lub uroki... - I wtedy pomyśleliśmy, ze moglibyśmy zająć się całą strefą związaną z Obroną Przed Czarną Magią, bo to kopalnia pieniędzy - kontynuował rozentuzjazmowany George. - To jest super. Spójrz, Błyskawiczny Proszek Ciemności, importujemy go z Peru. Przydatne, jeśli chcesz szybko uciec. - A nasze Detonatory Przynęty znikają już z półek, sam zobacz - powiedział Fred, wskazując na dziwnie wyglądające, czarne przedmioty, próbujące uciec z widoku. - Po prostu upuszczasz jednego ukradkiem, a on ucieka i wydaje głośny dźwięk, odwracając uwagę od ciebie
Niewidzialna tarcza wyrosła pomiędzy Ronem i Hermioną, odrzucając ją do tyłu z taką siłą, że upadła na podłogę. Wypluwając włosy z ust, zerwała się na równe nogi.
- Hermiono! - krzyknął Harry. - Uspokój się!
- Wcale się nie uspokoję! - wrzasnęła.
Jeszcze nigdy nie widział jej w takim stanie; wyglądała, jakby dostała szału.
- Oddaj mi różdżkę! Oddaj mi zaraz różdżkę!
- Hermiono, proszę cię...
- Nie mów mi, co mam robić, Harry Potterze! Ani mi się waż! Oddawaj różdżkę! A ty, TY!
Wyciągnęła ku Ronowi rękę oskarżycielskim gestem; wyglądało to tak, jakby rzucała na niego zły urok, i Harry wcale się nie zdziwił, że Ron cofnął się o kolejnych kilka kroków.
Dom:Slytherin Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego Punktów: 56 Ostrzeżeń: 0 Postów: 23 Data rejestracji: 14.03.13 Medale: Brak
eliksiry : 8 punktów, coś mi nie poszło
OPCM : 8 punktów, tego się zupełnie nie spodziewałam, ale trzeba było pamiętać bardzo dużo szczegółów z książki
zielarstwo : 10 punktów...
wróżbiarstwo : 10 punktów, ale to wróżbiarstwo, nie trzeba się przejmować
zaklęcia : 19 punktów, nie najgorzej
SUM - Zielarstwo
SUM - Wróżbiarstwo