· Wstawanie rano |
~LilyPotter
|
Dodany dnia 04-02-2011 16:44
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Horkruks
Punktów: 7311
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 21.05.10
Medale:
|
Jak dla mnie, to kwestia przyzwyczajenia. Zazwyczaj wstaję około 6, tam pięć minut poślizgu czasem=) Ostatnio nawet bez budzika, mama tylko jakby co mnie budzi z kuchni (bo sama też wstaje, do pracy). Autobus mam 7.05. W weekendy i wakacje też długo nie śpię. Potrafię siedzieć do 1-2 nad ranem na necie, ale i tak wstanę o 7. W niedzielę i tak wstaję około 5.50, bo do kościoła na 7, a bus jest około 6.30. Jak mówię, kwestia przyzwyczajenia. Zawsze byłam rannym ptaszkiem=)
|
~Pyflame
|
Dodany dnia 04-02-2011 18:13
|
Użytkownik

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1995
Data rejestracji: 27.12.09
Medale:
Brak
|
Wstawanie - zuo czyste, wiadomo. Gdy idę do szkoły budzę się o 7, choć i tak wstaje 5-10 minut później, za sprawą drzemki w telefonie lub też rodzicielki kochanej. Budzą mnie dźwięki mojej ukochanej, potwornie głośnej piosenki High School Never Ends zesołu Bowling For Soup - to pozostaje niezmienne od lat przynajmniej trzech. Zmieniły się natomiast moje weekendowe pobudki - śpię co najmniej do 9, góra do 11. Czemu tak krótko zapytacie? Mojemu braciszkowi zwyczajnie się nudzi, więc postanawia zbudzić mnie ze snu, co jest rzeczą wysoce niepożądaną przez osobę, która kładzie się spać około 1 w nocy...
|
 |
|
|
~Bellatrix11227
|
Dodany dnia 26-02-2011 18:00
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 658
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 12.02.11
Medale:
Brak
|
Dla mnie wstawanie rano to mordęga! Nie nastawiam budzika i innych podobnych rzeczy. W wolne potrafię spać do 13.00. Nie mam pojęcia jak można wstawać o 5.00 czy 6.00 Kawy nie pije, na gimnastykę nie mam czasu. I don't now.
|
|
!Czarownica24
|
Dodany dnia 26-02-2011 18:36
|
VIP

Dom: Gryffindor
Ranga: Dziedzic Gryffindora
Punktów: 5583
Data rejestracji: 29.12.08
Medale:
Brak
|
Kto wymyślił ranne wstawanie do szkoły? Jestem na nie!
Za to w ferie lubiłam wstawać rano i iść na siłownię. Biegałam na bieżni na trzecim piętrze siłowni i patrzyłam jak słońce budzi moją Straconkę do życia
Od zawszę próbuję zmobilizować się do porannej gimnastyki, ale... mi to nie wychodzi
Ale postanowiłam, że od poniedziałku zaczynam poranne skoki na skakance, bo waga daje o sobie znać. Czy się uda, zobaczymy 
|
|
~Avrione
|
Dodany dnia 26-02-2011 19:13
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1052
Data rejestracji: 13.06.09
Medale:
Brak
|
Nie wiem czy się tu udzielałam, ale w każdym razie nie znoszę porannego wstawania!. Nie dość, że zwykle gdzieś do pierwszej w nocy cierpię na bezsenność to następnego(właściwie już nie następnego) dnia mam wstać o wpół do siódmej. Najchętniej przeleżałabym cały dzień w domu(Jeżeli miałabym do dyspozycji laptop i kilka książek).
i oczy wasze niech nigdy nie znają łez...
Odszedł a ciało swe pogodził z ptakiem i wiecznym cierpieniem,
i była miłość,
i była zgoda,
Każdy był wolny! wolny był każdy ptak!
Pewnego dnia pękło niebo,
i runął straszny deszcz,
wtedy krzyknął ktoś,
a chłód ogarnął wszystkie serca,
a w oczach pojawił się strach!
Ludzie podali sobie noże- zamiast rąk
i upiekli ptaki!
Dżem "Dzień w którym pękło niebo"
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony!
|
 |
|
|
~markoatonc
|
Dodany dnia 26-02-2011 21:54
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 319
Data rejestracji: 27.08.10
Medale:
Brak
|
ja nienawidzę wcześnie wstawać. ja mogę cały dzień przespać. raz mnie babcia obudziła o wpół do 14. a tak mi się smacznie spało. za to ja nie umiem zasnąć przed trzecią.
 |
|
|
!leea
|
Dodany dnia 26-02-2011 23:45
|
VIP

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11463
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
|
nieeeeee, tylko nie toooo! Nienawidzę, nienawidzę, nienawidzę wcześnie wstawać! Kwestia przyzwyczajenia? Od ponad 7 lat, wstaje o 6:00 i jeszcze się nie przyzwyczaiłam - ach, pamiętam, jak jeszcze mieszkałam koło szkoły, fajnie było ^^. Na 1 lekcji, jestem półprzytomna, nie rozumiem co kto do mnie mówi, w drodze do szkoły, prawie zasypiam w autobusie, a jak idę na przystanek i z przystanku do szkoły jest lodowato na dworze. A przede wszystkim: nienawidzę, być wyganiana z ciepłego łóżka :< Na "zebranie się" mam jakiś 20 minut + 10 minut na przystanek. Czyli pół godziny. Nie mogłabym wstawać wcześniej i szokuje mnie to, że osoby ( głównie dziewczyny ), które mieszkają nieporównywalnie bliżej ode mnie, wstają o 5 aby jeszcze o tej porze "myć głowę i wyprostować włosy". Ludzie, gdzie są granice, między dbaniem o siebie a jakąś... "obsesją" na tym punkcie? ( ale o tym to ja już mogę wypracowanie napisać :d ).
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
|
 |
|
|
~Peverell
|
Dodany dnia 27-02-2011 09:10
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1002
Data rejestracji: 10.02.11
Medale:
Brak
|
Ja miałem poważne kłopoty z wstawaniem. Ja mam do szkoły trochę daleko (Muszę jechać najpierw autobusem potem SKM ką). Ale warto bo to szkoła sportowa. No więc, miałem naprawdę DUŻE kłopoty z wstawaniem z łóżka i pójściem do szkoły. Miałem już nawet rozmowę z pedagog i psycholog szkolnymi no i ustaliliśmy, że będę szedł spać o 8:00
I powiem szczerze, że jakoś mi się udaje wstać o 5:00 bez pomocy rodziców. Więc teraz śpię 10h, no może troche mniej bo organizm już nie potrzebuje snu, i spokojnie zdążam do szkoły .
Czy wciąż chcesz stawić mi czoła? Czy zagrasz w grę,
gdzie stawką jest śmierć? Tylko po to, by odzyskać wolność?
Dziedziczny grzechu nasz!
Klątwa to twoja straż.
O ty, najkrwawsza z ran!
Komu wytchnienie dasz?
Któż twego bólu pan?
Tylko Atrydów płód
Rozetnie dawny wrzód.
Dziedzicu, dom swój lecz!
Bogów tu wzywam wprzód,
By twój nie chybił miecz.
O mieszkańcy podziemnych stref!
Jeśli dotarł do was przysiąg zew,
Dajcie dzieciom pomścić ojca krew!
|
 |
|
|
~kamaa
|
Dodany dnia 27-02-2011 13:26
|
Użytkownik

Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 118
Data rejestracji: 01.01.11
Medale:
Brak
|
W moim przypadku chęć do porannego wstawania zależy od pogody, godziny o której poszłam spać oraz od tego, czy dzień ma być ciekawy Budzik mam ustawiony na 5.30, ponieważ lekcje zaczynam o 7.20 i do szkoły mam dość daleko... W zimę o tej porze jest ciemno, więc zwlekanie się z wyrka do najprzyjemniejszych nie należy... Ale kiedy budzę się rano i widzę, że będzie ładna pogoda (zazwyczaj na wiosnę), to od razu chce mi się wstać ^^ A w wolne weekendy śpię do 10 lub 11 
i od Wiedzy-O-Własnej-Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE!
|
 |
|
|
~Libby
|
Dodany dnia 16-07-2011 19:05
|
Użytkownik

Punktów: 339
Data rejestracji: 03.07.11
Medale:
Brak
|
Latem lubię wstawać z samego rana, mam wtedy mnóstwo energii i nie chcę zmarnować ani chwili na leżenie w łóżku. Zimą i jesienią trochę gorzej, ale nie mam z tym problemów. Gdy jestem bardzo, ale to bardzo zaspana dobra kawa potrafi zdziałać cuda! Gdyby nie było szkoły to i tak pewnie wstawałabym rano. Wiem, to trochę dziwne, ale ja tak mam. Choć nie powiem, czasem się zdarzy , że wstanę o 13 haha :D
- rozmowa Severusa z Dumledorem (wspomnienie)
|
 |
|
|
~OM - L
|
Dodany dnia 16-07-2011 19:18
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 71
Data rejestracji: 16.07.11
Medale:
Brak
|
Ja ostatnio wstaję o ósmej rano (kiedyś wstawałem wcześniej tj.: o siódmej lub po siódmej), z uwagi na to, że wcześniej mi się nie opłaca (nie mam co robić, gdy zjem śniadanie), zwłaszcza, że swój sprzęt włączam o dziewiątej, a wyłączam o dziesiątej wieczorem (oczywiście robię też przerwy, wychodzę na dwór pomagam, czy idę spotkać się z kolegami) z uwagi na bardzo rozległy projekt pisarski, który jest już na ukończeniu (zostało mi do napisania około 6 - 9 rozdziałów). Czasami jest to męczące dla mnie, ale trzeba skończyć to, co się zaczęło.
Edytowane przez OM - L dnia 16-07-2011 19:20 |
 |
|
|
~piecka21
|
Dodany dnia 16-07-2011 19:20
|
Użytkownik

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1213
Data rejestracji: 27.07.09
Medale:
Brak
|
lubie spac ale nie lube dlugo wtedy jakos dzien rozbity i zmarnowany a jak rano wstaje to lubie poranne slonce wtedy mama mega duzo energi , chcalbym chdzic pozno spac i wczsnie wstawac ale nei zawsze wychodzi ;p
|
|
~Karma Chameleon 20
|
Dodany dnia 19-07-2011 23:37
|
Zbanowany

Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 598
Ostrzeżeń: 4
Data rejestracji: 14.07.11
Medale:
Brak
|
Ja tam wstaję o Bóg wie której! Nie jestem maniaczką wstawania rano, ale jak trzeba to trzeba. A trzeba! W niedziele! Moi starzy sobie umyślili, że będziemy chodzić na 7:45 do kościoła. "No wiesz, będziemy mieć dłuższy dzień, i będę sobie mogła pójść na działkę pogrzebać w ziemi..." cytat z wypowiedzi mojej matki, gdy marudziłam przy wstaniu do kościoła.
 |
|
|
~MelodyForbes
|
Dodany dnia 19-07-2011 23:42
|
Użytkownik

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 54
Data rejestracji: 19.07.11
Medale:
Brak
|
U mnie z wstawanie nie ma problemu. Wstaje o ktorej chce
|
|
~dark shadow
|
Dodany dnia 22-07-2011 13:16
|
Użytkownik

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1770
Data rejestracji: 23.02.11
Medale:
Brak
|
Cóż zależy o jakim rano mówimy. jeśli godziny w których wstaje się dom szkoły 6-10 to NIENAWIDZĘ wtedy wstawać i jest to dla mnie jeszcze noc. Dla mnie godziny 11-13 są rankiem. Wstaję bez problemów tylko kiedy śpię ponad 13 godzin i idę spać dość późno w nocy.

|
 |
|
|
~daria2j
|
Dodany dnia 22-07-2011 13:23
|
Użytkownik

Punktów: 421
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 20.05.11
Medale:
Brak
|
Ja wstaje 8 , 9 , 10 zależy o której pójdę spać .
|
~pumka001
|
Dodany dnia 22-07-2011 13:24
|
Użytkownik

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -39
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.07.11
Medale:
Brak
|
To zależy od pogody
Jak jest słońce chce sie wstawać a jak nie ma i jest pochmurno to sie nie chce 
Czasami jak rano nie mogę wstać to mówie ze jeszcze 5 minut które zamienia sie w 10min potem w 15 min i tak dalej  |
 |
|
|
~Hermionka111213
|
Dodany dnia 22-07-2011 14:31
|
Użytkownik

Ranga: Minister Magii
Punktów: 2002
Data rejestracji: 27.03.11
Medale:
Brak
|
A kto nie ma takiego problemu? Nienawidzę tego. Z uśmiechem na twarzy wstaję tylko w weekendy, święta, ferie i wakacje, czyli na szczęście teraz. 
Podpisano: Przyszła pani Malfoy. <3
|
 |
|
|
~AlexXx
|
Dodany dnia 26-07-2011 11:52
|
Użytkownik

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 255
Data rejestracji: 11.06.11
Medale:
Brak
|
Nie lubię wstawać rano. A wręcz nienawidzę. Ale na szczęście w wakacje, ferie czy weekendy mogę wstawać o której chce, chyba że jest coś tam to muszę wstać wcześniej. |
 |
|
|
~Nuttella
|
Dodany dnia 26-07-2011 11:54
|
Użytkownik

Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 735
Data rejestracji: 21.07.11
Medale:
Brak
|
Wstawanie rano to jedna z najgorszych czynności, jakie wykonuje w moim życiu, a jak ktoś mnie obudzi to wrzeszczę (bez komentarza).
|