· Dlaczego Hermiona wybrała Rona? |
~Vasi-chan
|
Dodany dnia 20-11-2013 16:09
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Charłak
Punktów: 6
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 20.11.13
Medale:
Brak
|
Też myślałam tak od początku. To było do przewidzenia już od tej afery w autobusie - zresztą, Harry z Hermioną? Może i nie pasuje mi do Ginny, ale z Hermioną jednak gorzej. |
 |
|
|
~LilyLuna316
|
Dodany dnia 20-11-2013 17:21
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 271
Data rejestracji: 05.11.13
Medale:
|
miłość . . .ludzie, miłość!
serce nie sługa
Edytowane przez LilyLuna316 dnia 20-11-2013 17:23 |
 |
|
|
~JulieBlack
|
Dodany dnia 20-11-2013 17:43
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Mugol
Punktów: 2
Data rejestracji: 20.11.13
Medale:
Brak
|
No co wy ? Tak szczerze to ja podejrzewałam to od czasu "rzekomej" śmierci Hardodzioba.  |
 |
|
|
~Bou
|
Dodany dnia 20-11-2013 20:48
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2195
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 27.04.10
Medale:
Brak
|
Zawsze tak jest. Jesteśmy w kimś zakochani a nawet nie wiemy dlaczego. To się nazywa miłość. Poza tym, byli przyjaciółmi a przyjaźń w związku to przecież podstawa. Fakt, mogła wybrać Harrego...ale serce chciało inaczej. No i autorka, to dzięki niej są razem. 
|
^raven
|
Dodany dnia 21-11-2013 01:22
|
Administrator

Dom: Bezdomny
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -1
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Przypominam, że pytanie nie jest o to, kiedy zauważyłeś/-aś, że między Hermioną a Ronem coś iskrzy, tylko dlaczego się ze sobą związali i jak to się stało, że udało im się stworzyć szczęśliwą (?) rodzinę. Jak mogli wytrzymać tyle lat ze swoim przeciwieństwem? Posty informujące o tym, kiedy kto domyślił się, że będą razem, zostaną usunięte. No i poza "przecież przeciwieństwa się przyciągają", należałoby napisać coś jeszcze.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|
 |
|
|
~hermiona_182312
|
Dodany dnia 23-11-2013 17:16
|
Użytkownik

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2519
Data rejestracji: 24.09.11
Medale:
Brak
|
Największym zaskoczeniem mojego dzieciństwa było to, że Hermiona nie była z Harrym, ale jakoś mi się to teraz klei. Oni się uzupełniają, a, patrząc na początek ich znajomości, kto się czubi, ten się lubi. Sądzę, że do siebie najzwyklej w świecie pasują! Ich związek tylko na początku ich "zauroczenia wstępnego" - jak ja to nazywam, tak właśnie to wymyśliłam - byłam zaskoczona. Hermiona wybrała Rona z miłości, serce nie sługa, miłość nie wybiera i inne takie tam... no! Wracając do pytania: Czemu Hermiona wybrała Rona? Potrzebowała kogoś, przy kim czuła się swobodnie, kto był jej przyjacielem i kto ją rozśmieszał i mimo wstępnego rozczarowania, można powiedzieć, nie są tacy źle. Jeśli teraz myślicie: Przecież Harry też spełniał te wymagania! - to pragnę orzec, że między Harrym i Hermioną nie było za bardzo chemii Poza tym on kochał inne dziewczyny.
|
 |
|
|
~Lawrencee
|
Dodany dnia 06-01-2014 14:23
|
Użytkownik

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1668
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 16.02.11
Medale:
Brak
|
Ja w sumie nie jestem zaskoczona. To trochę typowy schemat - 3 przyjaciół; 1 dziewczyna i 2 chłopaków. Główny bohater, który musi uratować świat - logicznie, że leci na niego połowa dziewczyn (wiecie, Ginny, Cho i kogo on tam nie miał), ale nie będzie z najbliższą przyjaciółką. Natomiast drugi kolega musi żyć ze sławnym przyjacielem i idąc schematem będzie z ich przyjaciółką.
Nie wiem, po prostu jakbym miała teraz pierwszy raz obejrzeć serwie, pewnie już w 2 czy 1 części wiedziałabym, że na końcu będą razem.
Pewnie w świecie Harry'ego Pottera związali się ze sobą, założyli rodzinę i żyli długo (?) i szczęśliwie ponieważ znali się od dziecka, łączyły ich pewne smutki, radości, doświadczenia życiowe i tego typu sprawy. Nie wyobrażam sobie żeby Hermiona była z kimś innym, tak samo jak Ron.
* * *
|
 |
|
|
~Keiko_Amane
|
Dodany dnia 11-01-2014 14:44
|
Użytkownik

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 15
Data rejestracji: 11.01.14
Medale:
Brak
|
Może dlatego,że go pokochała? Ron ma wspaniały charakter,urodę i cały jest boski Jej też niczego nie brakuję.Moim zdaniem świetnie się dopełniają i dlatego jej wybór był taki a nie inny 
Szaleństwo, do nieobliczalności.
Nieobliczalność, do śmierci

|
 |
|
|
~Et Venefici
|
Dodany dnia 05-05-2014 20:05
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 401
Data rejestracji: 21.04.14
Medale:
Brak
|
Połączyły ich wspólne wspomnienia i przygody.
tyle ze sobą przeżyli! Może Ron nie był szczególnie inteligentny, ale przez tyle lat Hermiona musiała dostrzec jego wielką odwagę. Przecież udał się z Harrym do Komnaty Tajemnic, zniszczył horkruksa, walczył w obronie Hogwartu i bliskich. Do tego fajnie się uzupełniali, no wiecie: mądrość i spryt Hermionki i męstwo Rona. No i oczywiście : przeciwieństwa się przyciągają. Wiele razy człowiek kogoś kocha, a nawet nie wie czemu.
|