Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 20
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
Uwielbiam takie ff. Jednak wolę (nawet w paringu ktoś x Snape), żeby został wredny, sarkastyczny, taki jakim go stworzyła Rowling.  |
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Goblin
Punktów: 35
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 04.01.14
Medale:
Brak
|
Severus.. najbardziej lubię go gdy jest wredny, zimny, nieuczciwy, wali sarkazmem i cennymi uwagami na prawo i lewo, które są inteligentne i zabawne dla osób postronnych, ale to tylko skorupa, ma koszmary, czuje się winny, jego samoocena jest podeptana, cierpi i myśli, że nie zasługuje na szczęście.
Nie cierpię Snily.. ;-;
Wewnątrz planująca dokładne zemsty, ironiczna, sarkastyczna, przebiegła, chytra i sprytna.
A jednak większość ulubionych postaci jest lub była w Gryffindorze..
Ciekawe, ciekawe..
"Cnota" Gryfonów nudzić zaczyna
Pycha Krukonów w serce się wżyna
Kretynizm Puchonów niech nas ominie
POWSTAŃ Z POPIOŁÓW SLYTHERINIE !
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Horkruks
Punktów: 7277
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 12.12.11
Medale:
Brak
|
Myslę, że większośc osób (w tym także ja) lubi Severusa takiego jaki jest w książce właśnie przez swoją postać, swój charakter, swoje postępowanie ujął czytelników i dlatego wiele osób pisze o nim w fan fickach
Dla mnie, jest jedną z gorszych a zarazem najlepszą postacią w książce;p
Administrator

Dom: Ravenclaw
Ranga: Mugol
Punktów: 2
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Zdarzyło mi się przeczytać chyba 2 Sevmione, bardzo mi się podobały. Generalnie bardzo rzadko czytam fanfiki (z tych dłuższych wciągnęłam się chyba w 2), nie przepadam za czytaniem jakichś kobył na ekranie komputera, wolę wydania papierowe wszelkich tekstów. Łatwiej mi się skupić i wzrok mniej się męczy. Z tymi Sevmione było tak, że były bardzo krótkie, to mi odpowiadało. Chętnie przeczytałabym jeszcze jakieś fanfiction z Severusem w roli głównej, gdyby mi ktoś coś niedługiego i ciekawego polecił. Ale parcia nie mam 
Nie rozumiem natomiast zupełnie osób, które oceniają postaci z książki na podstawie fanfiction. Potem zdarzają się dziwaczne wypowiedzi na forum dotyczącym danej książki, sugerujące, że dana postać była zupełnie inna niż to, co napisano w książce. "Bo ja w fanfiku czytałam, że...". Guzik. Trzeba oddzielić jedną fikcję literacką od drugiej fikcji literackiej, jakkolwiek śmiesznie by to nie brzmiało 
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|