· Dziewiętnaście lat później |
~kizzucha
|
Dodany dnia 05-02-2012 22:47
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1648
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 05.01.11
Medale:
Brak
|
Podoba mi się zakończenie książkowe i filmowe. Chociaż uśmiechnęłam się patrząc na postarzonego Rona, bo przypomniał mi się wtedy filmik, w którym Dan opowiada właśnie o ich charakteryzacji. Powiedział wtedy, że "śmiali się z tego, że Ronowi dorobili taki brzuch, jakby nic nie robił tylko siedział w domu".
Ogólnie łezka w oku się zakręciła, szczególnie podczas rozmowy Albusa Severusa z Harrym. I jestem dumna z tego, że to kolejny z niewielu razów, gdy udało im się dobrze dopasować aktorów. Albus i James naprawdę przypominają trochę Harry'ego z poprzednich części. Nie pasowała mi tylko trochę Rose, ale to tylko takie moje widzimisię. Ja wyobrażałam ją sobie z burzą kręconych włosów jakie miała Hermiona w pierwszej części, z tym wyjątkiem, że u mnie Rose miała rude. Śmiesznie postarzyli też Draco - ta bródka mnie rozwaliła. Niewiele osób też pewnie wie, że dziewczyna, która grała jego żonę, jest naprawdę jego dziewczyną. Co do Hermiony i Ginny nie mam zarzutów, wyglądały naprawdę dobrze i przekonywająco.
Gdy zobaczyłam machających potomków głównych bohaterów, przypomniała mi się scena z bodajże Komnaty Tajemnic, gdy to Harry machał. I wtedy zapaliły się w kinie światła...
Loa_Riddle - ;D
Ale że co? ;>
"-Spójrz... na... mnie- wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło,stały się nieruchome,puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył."
"-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbeldore. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - E ecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
''Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwale, a nawet powstrzymać śmierć... Jeśli tylko nie jesteście bandą bałwanów, jakich zwykle muszę nauczać."
"- Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
- Tak.
- Tak, proszę pana.
- Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, panie profesorze. "
Edytowane przez kizzucha dnia 05-02-2012 22:49 |
|
|
|
~Nieznaj
|
Dodany dnia 15-02-2012 15:35
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 141
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 20.07.11
Medale:
Brak
|
Wiadomo jak dla nas widzów zbyt okrojone, liczyliśmy na cos wiecej.. |
|
|
|
~PomyLuna2000
|
Dodany dnia 15-02-2012 16:35
|
Użytkownik
Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 15
Data rejestracji: 08.02.12
Medale:
Brak
|
Jak dla mnie troche za krótko.Można było pokazac tego troche więcej byłby lepszy efekt, ale i tak podobało mi sie;p |
|
|
|
~Zosia
|
Dodany dnia 15-02-2012 18:04
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1289
Data rejestracji: 01.09.11
Medale:
Brak
|
Ja i w książce, i w filmie czułam niedosyt, chciałam dowiedzieć się więcej. A poza tym, to było wiadomo, kto z kim będzie, jedyne co się dowiedziałam, to ile mają dzieci. |
|
|
|
~Mniszka19Xd
|
Dodany dnia 16-02-2012 16:45
|
Użytkownik
Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1320
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.06.10
Medale:
Brak
|
Jak obejrzałam film doszłam do wniosku,że ta końcówka jest taka jakby trochę obca od tego co pisze w książce.Ale dla mnie Ron nie pasuje do Hermiony.Dla mnie Draco pasuje do niej,ale skoro jest inaczej to cóż...
Draco może się ożenił z kobietą czystej krwi albo przekonał się do szlamu.A reszta to nie wiem z kim się związali.
|
~hedwigowo
|
Dodany dnia 16-02-2012 16:52
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Ta scena wydawała mi się urocza przez dzieci Harry'ego, Ginny, Hermiony i Rona, ale zabrakło mi tego całego gwaru, poza tym Hermiona była... no taka sama, tyle że miała upięte włosy i płaszcz. Wyglądała za młodo.
|
|
~onlyHorcrux
|
Dodany dnia 26-02-2012 16:46
|
Użytkownik
Ranga: Dyrektor Hogwartu
Punktów: 4642
Data rejestracji: 22.02.12
Medale:
Brak
|
Inaczej ją sobie wyobrażałam i szczerze, to mi się nie podobała. Harry, Ron i Hermiona mieli wtedy po 37 lat, a Ginny 36. Wyglądali jakby się do 50 zbliżali.. tylko Hermiona wyglądała dobrze. |
|
|
|
~kamkaHermioneDraco
|
Dodany dnia 11-04-2012 16:36
|
Użytkownik
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1120
Data rejestracji: 13.12.11
Medale:
Brak
|
Hmmm... ta scena za bardzo opierała się na dzieciach Harry'ego i Ginny. Chciałabym zobaczyć też potomstwo innych, np. Neville'a, Luny, czy George'a. Zawiodłam się, że tak krótko pokazali małego Scorpiusa. A co do par to tak: Hermiona i Ron (totalna porażka), Ginny i Harry (celny strzał), Draco i Astoria (mogło być lepiej)
CHROŃ NAS RAVENCLAWIE!
Pozdrawiam cię drogi Gościu i lady552 oraz Alex Verie
|
|
|
|
~Alex Verie
|
Dodany dnia 11-04-2012 16:54
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1012
Data rejestracji: 25.08.11
Medale:
Brak
|
Hm... Filmowa wersja była... Trochę inaczej to sobie wyobrażałam i miałam nadzieję, że ta scena będzie dłuższa... Szkoda, że nie pokazali na dłużej Scorpiusa...
|
|
|
~Jeanette
|
Dodany dnia 06-05-2012 10:46
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 78
Data rejestracji: 05.05.12
Medale:
Brak
|
Wiem tylko tyle, że George wyszedł za Angelinę. Scena... Ujdzie... Chociaż mogłabym nawet powiedzieć że zmienili zakończenie. W książce było że Malfoy miał syna Scorpiusa, a za kogo wyszedł było w wywiadach z Joanne Rowling.
CHROŃ NAS RAVENCLAWIE!
|
|
|
|
~Dagamara18
|
Dodany dnia 16-05-2012 17:58
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 688
Data rejestracji: 02.10.11
Medale:
Brak
|
Jak dla mnie ta scena nie wzbudza żadnych uczuć.Jakoś nigdy nie wyobrażałam sobie dorosłych bohaterów dlatego trochę dziwnie mi się ją widziało....ale nie była też taka zła. |
|
|
|
~Panicz Misaki
|
Dodany dnia 16-05-2012 18:10
|
Użytkownik
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 265
Data rejestracji: 11.05.12
Medale:
Brak
|
Jak czytałam ten ostatnio rozdział to płakałam, nie chciałam, żeby to był koniec. I jeszcze te dzieci Harry'ego, Ginny, Hermiony i Rona, słodko. Ale fakt powinni pokazać też innych potomków, ale cóż..
I WIEDZY O WŁASNEJ WSZECH WIEDZY KRUKONÓW
RATUJ NAS SLYTHERINIE !!!
-Zawsze.
|
|
|
|
~Faria7
|
Dodany dnia 16-05-2012 18:31
|
Użytkownik
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2652
Data rejestracji: 10.06.11
Medale:
Brak
|
Harry i Ginny oraz Hermiona i Ron to idealne pary. W książce bardzo fajnie,ale w filmie się nie udało. Aktorzy są za młodzi, po prostu mają trochę przerobione twarze, dziewczyny mocniejszy makijaż i doroślejsze ubrania. Ale nie wymagajmy od studia filmowego zbyt wiele - w końcu nie mogli czekać 19 lat, żeby aktorzy się postarzali!
|
~Severus Tobias Snape
|
Dodany dnia 16-05-2012 18:42
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1013
Data rejestracji: 18.03.12
Medale:
Brak
|
Nieco inaczej sobie to wyobrażałem...Moim zdaniem Hermiona i Ron to trafiony wybór, tak samo jak Draco i Astoria,ale Ginny i Harry jakos tak do siebie nie pasują...
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
(...) Nie oczekuję od was, że naprawdę docenicie piękno kipiącego kotła i unoszącej się z niego roziskrzonej pary, delikatną moc płynów, które pełzną poprzez żyły człowieka, aby oczarować umysł i usidlić zmysły... Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwałę, a nawet powstrzymać śmierć,(...). - Severus Tobias Snape
Umysł nie jest książką, którą można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie.- Severus Tobias Snape
|
|
|
|
~Lily2406
|
Dodany dnia 16-05-2012 19:36
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 235
Data rejestracji: 31.01.12
Medale:
Brak
|
Wolałabym, żeby to było tak, bardziej jak w książce.I żeby to troche dłużej trwało.Bo jak dla mnie, cała seria opowieści o Harr'ym Potter'rze za szybko sie skończyła...Dlaczego?!.Dlaczego, Rowling nam to zrobiła?!.
edit:A w Insygni Śmierci, jak czytałam rozdział w , którym Harry odwiedza Dolinę Godryka , i idzie na cmentarz iwgl.Ja czyta napisy na grobie i wgl.I jak one były napisane w książce to jak je czytałam, to płakałam.
Proszę o wypowiadanie się w jednym poście, nie w kilku kolejnych, w przeciwnym razie może to skończyć się ostrzeżeniem.
Od przebiegłości Ślizgonów,
kretynizmu Puchonów
i wiedzy o własnej wszechwiedzy Krukonów
STRZEŻ NAS GRYFFINDORZE!
Otwieram się na sam koniec.
Edytowane przez wojciec15 dnia 10-09-2013 23:03 |
|
|
|
~Panicz Misaki
|
Dodany dnia 16-05-2012 19:49
|
Użytkownik
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 265
Data rejestracji: 11.05.12
Medale:
Brak
|
I jak one były napisane w książce to jak je czytałam, to płakałam. tez płakałam, ja praktycznie całą książkę przepłakałam, że jak skończę to już koniec będzie T.T
I WIEDZY O WŁASNEJ WSZECH WIEDZY KRUKONÓW
RATUJ NAS SLYTHERINIE !!!
-Zawsze.
|
|
|
|
~bochenek89
|
Dodany dnia 17-05-2012 23:59
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2125
Data rejestracji: 10.10.11
Medale:
|
Według mnie epilog w filmie został beznadziejnie przedstawiony. Charakteryzacja okropna. Wyglądali nienaturalnie i bardzo brzydko. Najbardziej chyba ucierpiał wygląd Dracona Malfoy'a. Nieudany wizerunek postaci spowodował, że cały epilog był klęską. Nie spodziewałam się jednak, że mi się spodoba, ponieważ w książce "19 lat później" również mi się nie podobało.
Kiedy oglądałam filmowy epilog drugi raz to się uśmiałam. Był tak beznadziejny, że aż śmieszny.
Edytowane przez bochenek89 dnia 18-05-2012 00:00 |
|
|
|
~Nymphadora_Tonks3
|
Dodany dnia 01-07-2012 19:23
|
Użytkownik
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 208
Data rejestracji: 28.06.12
Medale:
Brak
|
Szkoda, że w filmie było tyle zmienionych rzeczy...
|
|
|
|
~panti00
|
Dodany dnia 02-07-2012 18:51
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 344
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 29.06.12
Medale:
Brak
|
Ehh .. w książce to było barwniej opisane. Szczerze mówiąc zawiodłam się na wercji zekranizowanej ... :/
Ucz nas Gryffindorze!
"Nie żałujmy tych, którzy umarli, Harry. Żałujmy żywych, a przede wszystkim tych, którzy żyją bez miłości" ~by Albus Dumbledore
Pozdrawiam Cię drogi Gościu !!!
|
|
|
|
~Snow
|
Dodany dnia 15-07-2012 12:36
|
Użytkownik
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 101
Data rejestracji: 13.07.12
Medale:
Brak
|
Scena była dość fajna, choć według mnie zbyt krótka.
Kiedy uświadomiłam sobie, że to już koniec sagi HP, zrobiło mi się smutno i rozpłakałam się.
We are such stuff as dreams are made on.
OD CNOTY GRYFONÓW
KRETYNIZMU PUCHONÓW
I WIEDZY O WŁASNEJ WSZECHWIEDZY KRUKONÓW
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!!!
|
|
|