· Wasz ulubiony horror? |
~luna97
|
Dodany dnia 05-03-2012 18:47
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 672
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 26.01.12
Medale:
Brak
|
Mi przypadły do gustu:
-Ludzka stonoga
-Widmo (to Japońskie)
-Oko
-Egzorcyzmy Emily Rose
-Przesilenie
-Oszukać przeznaczenie (wszystkie części)
-Paranormal activity (1 i 2 3 jeszcze nie oglądałam ale zamierzam)
-Szósty zmysł
-Winda ( różnie bywa zapisane niektórzy mówią Devil)
-Przypadek 39
-Naznaczony
CHROŃ NAS RAVENCLAWIE!
Otwieram się na sam koniec.
|
 |
|
|
~onlyHorcrux
|
Dodany dnia 15-03-2012 17:25
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Dyrektor Hogwartu
Punktów: 4642
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 22.02.12
Medale:
Brak
|
Naznaczony, Egzorcyzmy Emily Rose, Ring [ Japoński ], oraz Dziecko Rosemary . |
 |
|
|
~HermionaTonks
|
Dodany dnia 15-03-2012 17:32
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 310
Data rejestracji: 10.03.12
Medale:
Brak
|
Tornado i Obcy 4
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!!!
Pozdrowienia dla drogi Gościu
Oto nadchodzi ten, który ma moc pokonania Czarnego Pana... zrodzony z tych, którzy trzykrotnie mu się oparli, a narodzi się, gdy siódmy miesiąc dobiegnie końca... A choć Czarny Pan naznaczy go jako równego sobie, będzie on miał moc, jakiej Czarny Pan nie zna... I jeden z nich musi zginąć z ręki drugiego, bo żaden nie może żyć, gdy drugi przeżyje... Ten, który ma moc pokonania Czarnego Pana, narodzi się, gdy siódmy miesiąc dobiegnie końca...
|
 |
|
|
~SevLily36
|
Dodany dnia 15-03-2012 21:21
|
Użytkownik

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1807
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 19.10.11
Medale:
Brak
|
Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street oraz całkiem nowa Kobieta w Czerni 
|
~xowiki
|
Dodany dnia 11-04-2012 21:16
|
Użytkownik

Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 588
Data rejestracji: 13.11.11
Medale:
Brak
|
Ja uwielbiam Silent Hill. Naprawdę dobry horror, który za każdym razem wzbudza we mnie te same lęki. Podobały mi się też Ruiny. Ogólnie staram się unikać zbyt realistycznych horrorów, bo z moją bujną wyobraźnią potem nabawiam się śmiesznych lęków 
Kto ci podbił oko, Granger? Chcę mu posłać kwiaty
A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?
Może jest, a może go nie ma,ale pozostaje faktem, że potrafi się poruszać szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem
Pozdrowienia dla mojego kochanka i żony. Oni wiedzą, o kogo chodzi 
Buziaki misie <3
|
 |
|
|
~Annee
|
Dodany dnia 02-06-2012 14:22
|
Użytkownik

Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 984
Data rejestracji: 04.12.11
Medale:
Brak
|
Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street oczywiście, no i ...Zmierzch! (nie no, żart, w ogóle nie wiem jak ten film można zaliczać do horroru...) ogólnie mało znam horrorów...tak właściwie to dużo, ale żaden jakoś mnie nie zachwycił ;P
- Albusie Severusie - powiedział tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadła do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem.

|
 |
|
|
~trampka
|
Dodany dnia 02-06-2012 19:19
|
Użytkownik

Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 622
Data rejestracji: 31.07.11
Medale:
Brak
|
Nie przepadam za horrorami. Wolę lżejsze filmy. Jednak jest pare, które oglądałam. Najbardziej wstrząsnął mną "Sierociniec"i "Mgła" Jest to ekranizacjia książki Kinga, więc wiadomo było czego się spodziewać, ale koniec mnie po prostu zabił.
|
|
~kizzucha
|
Dodany dnia 02-06-2012 19:28
|
Użytkownik

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1648
Data rejestracji: 05.01.11
Medale:
Brak
|
Normalnie nie oglądam horrorów, ale spodobała mi się "Kobieta w czerni". Może nie za dużo momentów mrożących krew w żyłach, ale film fajnie nakręcony i trzymał mnie w napięciu.
Loa_Riddle - ;D
Ale że co? ;>
"-Spójrz... na... mnie- wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło,stały się nieruchome,puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył."
"-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbeldore. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - E  ecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
''Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwale, a nawet powstrzymać śmierć... Jeśli tylko nie jesteście bandą bałwanów, jakich zwykle muszę nauczać."
"- Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
- Tak.
- Tak, proszę pana.
- Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, panie profesorze. "
|
 |
|
|
`Czarodziejka
|
Dodany dnia 02-06-2012 21:11
|
Moderator (F)

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11090
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
|
Ja na ogół nie oglądam horrorów, a jeśli już, to raczej się na nich śmieję, niż się boję. [szuka w pamięci horrory, które oglądała] Jest taki jeden, który naprawdę mnie przeraził i po jego obejrzeniu czułam się nieswojo. To "Egzorcyzmy Emily Rose". Oglądałam go tylko raz i chyba ostatni.
Aha! Mam jeszcze zamiar zobaczyć "Kobietę w Czerni".
 |
|
|
~Wikka1001
|
Dodany dnia 03-06-2012 16:49
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 312
Data rejestracji: 14.03.12
Medale:
Brak
|
Ja kocham serie "Obcego". W sumie to jest horror ale nie najstraszniejszy, jeśli ktoś lubi takie klimaty.
To mój ulubiony film Bo jeśli chodzi o Harrego wolę książkę od ekranizacji
"I believe that my heaven will by me entering Hogwarts and being welcomed by the golden trio in front of all the characters and as I walk up to them they will say to my "Welcome home" and I will know that is where I belong"[u]
Pozdrowienia dla Lily Evans Potter! i HPB, HermionaTonks !,Henna, SevLily36!, Luniaczekk, syrius_black!, harry longbottom, Grzesiek, kamkaHermioneDraco , Hermiona-Granger99, Sophia, Stivi, , Lenka Granger, Sumire, Youriii, piecka21, blackowa, dariasc, , Emily Riddle, Karola__94, , Lilly Luna Potter, Seva, Godryk_Gryfindor, , 0Fishu0, Raffinio. Rosy87,RazorBMW ,Zabcia99, kizzucha, BlackRose167, ,Grzesiek, Luna Pomylona, Natalia Tena, ginny weasley 55, ~Nat_Hermiona, P-Young, Kasia_Potterka, Ragazza, Parvatiss, Enchantte, Karma Chameleon 20, ~MaFaRa10, LadyRock, Random
Moje małe ff
http://hogsmeade....ost_186828
|
 |
|
|
~Panicz Misaki
|
Dodany dnia 03-06-2012 16:54
|
Użytkownik

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 265
Data rejestracji: 11.05.12
Medale:
Brak
|
Mój ulubiony horror to piła. Tak to rzeź, ale to już nowsze części. Tak naprawdę podoba mi się myślenie Pana Piły. Film jest genialny jak dla mnie. Pierwsze 3 części były super, potem prawdziwe lanie się krwi. Dzięki temu filmowi straciłam obrzydzenie do "flaków"
I WIEDZY O WŁASNEJ WSZECH WIEDZY KRUKONÓW
RATUJ NAS SLYTHERINIE !!!
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze.
Edytowane przez Panicz Misaki dnia 03-06-2012 19:30 |
 |
|
|
~SevLily36
|
Dodany dnia 03-06-2012 17:01
|
Użytkownik

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1807
Data rejestracji: 19.10.11
Medale:
Brak
|
Ubóstwiam Sweeney'a Todda. To nie tylko horror, ale również piękna i smutna historia sfilmowana po okiem Tima Burtona... <3
|
~Severus Tobias Snape
|
Dodany dnia 03-06-2012 17:02
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1013
Data rejestracji: 18.03.12
Medale:
Brak
|
Nie żeby cos,ale w moim życiu zawsze dzieje sie cos dziwnego, a po wizycie ducha w piatek trzynastego i upiornych szczękaniach w scianach mieszania koleznaki po rytuale voo-doo (jakaś paranoja,ale ona jest histeryczką.na jedno wyszlo - mogłem zabić kolege, voo-doo nigdy wiecej i innych przed ta czarna magia przestrzegam) horrorów wole w nocy nie ogladac. Jeden nie tak bardzo straszny 'Inni' znam na pamieć i drugi którego tytułu nie pamietam (cos tam o facecie który zabijał swoje kochanki,a kazda z nich miala ten sam naszyjnik...) ogladam i to na tyle. Zostaje jescze tylko rosyjski czteroczesciowy horror o upiornym dżinie spełniajacym życzenia w taki sposób by wyszło jak najgorzej.
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
(...) Nie oczekuję od was, że naprawdę docenicie piękno kipiącego kotła i unoszącej się z niego roziskrzonej pary, delikatną moc płynów, które pełzną poprzez żyły człowieka, aby oczarować umysł i usidlić zmysły... Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwałę, a nawet powstrzymać śmierć,(...). - Severus Tobias Snape
Umysł nie jest książką, którą można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie.- Severus Tobias Snape
|
 |
|
|
~Bianka-Wilde
|
Dodany dnia 03-06-2012 18:12
|
Użytkownik

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 57
Data rejestracji: 24.05.12
Medale:
Brak
|
Kocham po prostu Rec - oglądałam wszystkie części i jestem pod wrażeniem, hiszpańskie kino jednak nie jest takie złe jak mi sie wydawało.
Polecam też obejrzeć "Lustra" , nie jest to film bardzo straszny, przynajmniej dla mnie.
Ach no i "Paranormal Activity " ( czy ja to napisałam dobrze ? nie ważne ) najbardziej mi się podobała ta najnowsza część. 
"Pytają mnie, czemu zaczęłam od końca i cofnęłam się do początku. To proste. Nie umiałam zrozumieć początku, póki nie ujrzałam końca. Brakowało zbyt wiele kawałków układanki. Zbyt wiele przede mną ukryła. "
|
 |
|
|
~dastanblack3000
|
Dodany dnia 03-06-2012 20:14
|
Użytkownik

Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1481
Data rejestracji: 29.05.11
Medale:
Brak
|
Ja ogólnie nie lubię horrorów. Bo po nich się boje Ale jak bym miał wymienić ten który lubię to Obcy 4, Resident Evil,
 |
|
|
~Tonki
|
Dodany dnia 03-06-2012 23:10
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Ranga: Sklepikarz z Hogsmeade
Punktów: 824
Data rejestracji: 05.04.11
Medale:
Brak
|
Japońska wersja "Ringu" faktycznie, jest przerażająca. Oprócz tego stary, dobry "Egzorcysta", "Inni". "Stay Alive", choć teoretycznie przewidywalny horror, swego czasu również mnie przerażał. Ach, no i warto napomknąć o "Nieproszonych gościach". Nieźle miesza w głowie.
|
!Milva
|
Dodany dnia 09-03-2013 19:21
|
VIP

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
Dużo ich nie oglądam, ale z tych paru, które już widziałam wybieram Coś lub To (jak kto woli, są dwie nazwy). Przy pierwszym oglądaniu czuć nastrój grozy i niepewności. Stary, dobry horror.
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 09-03-2013 19:28
|
VIP

Ranga: Lord
Punktów: 256094
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Wśród kolegów i koleżanek jestem uważany za "specjalistę" w tej dziedzinie . Swój pierwszy horror obejrzałem ( oczywiście bez wiedzy rodziców, którzy byli na weselu w wieku 5 lat ). Był to polski film pt. "Wilczyca". Do dziś pamiętam te dreszcze i emocje jakie mi wówczas towarzyszyły.
Takie tytuły mogę śmiało polecić :
"30 dni mroku"
"Koszmar z ulicy Wiązów" ( ale pierwszy film )
"Halloween 20 lat później"
"Kobieta w czerni"
"Miasteczko Salem"
"Piła II"
"Krwawe wzgórza"
"Teksańska masakra piłą mechaniczną"
"Cmentarz dla zwierzaków"
"Lśnienie"
|
^raven
|
Dodany dnia 09-03-2013 23:00
|
Administrator

Dom: Bezdomny
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
mniszek_pospolity napisał/a:
Takie tytuły mogę śmiało polecić :
"Lśnienie"
Nienawidzę. Brrr. W życiu nie widziałam gorzej grającej aktorki niż Shelley Duvall. Dziwię się, że nie dostała Złotej Maliny, do której była za rolę w tym filmie nominowana.
Właśnie ze zdziwieniem odkryłam, że według filmweb.pl "Inni" nie są horrorem, tylko thrillerem. Pomijając kwestie określania gatunków filmów, jeśli chodzi o filmy mające w założeniu przestraszyć, czy też trzymać w napięciu, do moich ulubionych zaliczyłabym wspomnianych już "Innych", "Szósty zmysł", "Jeźdźca bez głowy" (chociaż gdyby nie Johnny, pewnie bym tego nawet nie obejrzała) i "Sierotę" (film, który obejrzałam ponad 10 razy, chociaż premierę miał 3,5 roku temu).
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|
 |
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 10-03-2013 12:32
|
VIP

Ranga: Lord
Punktów: 256094
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
No to w większości wymieniłaś thrillery Co do "Lśnienia", to uważam, że kapitalnie zagrał tam Jack Nicholson. Trzeba brać także pod uwagę, że każdego przeraża, czy też podnosi ciśnienie co innego. Dla jednych będzie to 10 - metrowa mrówka, dla innych klaun z siekierą, a kolejne grono miłośników tego gatunku wystraszy ożywiony trup na cmenatrzu...
Do mojej "makabrycznej" listy dodam jeszcze dwa, klasyczne horrory :
"Tajemnica Guwernantki"
"W szponach lęku"