Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

~HariPotaPragneCie F 14-06-2025 23:16

Czarodziej
^N F 09-05-2025 23:32

Nie wiem, wysłałam, chyba
`RazorBMW F 09-05-2025 23:30

a sie naumialem, za to mozesz se dodac bo nick ten sam jakby cos. prywatne wiadomosci -> dodaj znajomego
^N F 09-05-2025 23:29

Nie skończą, bo money, money, money. Ja discorda używam, ale to dalej dla mnie czarna magia, jak mi kolega z pracy wysłał wiadomość, to nie umiałam jej odczytać xD
`RazorBMW F 09-05-2025 23:27

e, pan boomer sie nauczyl discorda obslugiwac, szokujace O_o
`RazorBMW F 09-05-2025 23:27

Niech to skoncza kiedys bo tego za duzo, naprawde. Wiecznie nie mozna tego wszystkiego robic.
^N F 09-05-2025 23:26

A ja w niedzielę idę na Thunderbolts, bo ponoć spoczko
`RazorBMW F 09-05-2025 23:18

Masz tu NIERa na noc, jak chcesz wiecej to wiesz gdzie pisac iksde https://www.youtu.
..qlxaFkUxgg
`RazorBMW F 09-05-2025 23:16

Nowy Papaj nie ma chwilowo potencjalu do memow, eh, nie to co 2137
`RazorBMW F 09-05-2025 23:15

Marwel podobnie. Nawalili produkcji? To powodzenia w znalezieniu czasu by to ogladac wszystko bo przeciez 23343434234 produkcji
^N F 09-05-2025 23:11

A idź Ty xD
`RazorBMW F 09-05-2025 23:10

star warsy fuj ale jako marka teraz iksde A bylem fanem lol
^N F 09-05-2025 23:10

No to mi się nie spodoba. Aktualnie ogrywam Jedi:Survivor
`RazorBMW F 09-05-2025 23:09

A tam, ludzie nie lubia tur a nagle Claire im sie spodobalo haha. xD
^N F 09-05-2025 23:08

Dobra tam, wiem, ale tury były szybko, że się ich nie widziało, jak się mrugało xD
`RazorBMW F 09-05-2025 23:07

BG zawsze bylo turowe, co tym, w starych mialas tury tylko niewidzialne. W Claire masz i tak... gre prawie rytmiczna w trakcie walki IKSDE
^N F 09-05-2025 23:07

Jak system walki turowy to żegnam. BG3 mi tak kuźwa zniszczyli, że no nie przeskocze tego systemu walki. A z Ciebie to francuz się zrobił Rozbawiony
`RazorBMW F 09-05-2025 23:06

Claire Obscure ex_pedition 33? Generalnie mozesz nie lubic systemu walki ale TEN ARTYZM. TE KOLORY. BELLE EPOQUE!
^N F 09-05-2025 23:06

O, na jakich? Ja na Balatro zawsze rycze, jak przegrywam :C xD
`RazorBMW F 09-05-2025 23:04

poryczalem sie na DWOCH grach w tym roku. Trzydziestoparolat
ek Fantastyczny wynik. Chcialbym umiec spiewac po francusku : (

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 76,999
» Zbanowanych: 1,628
» Gości online: 627
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Drukuj temat · Severus Snape
~E-Vaire F
#21 Drukuj posta
Dodany dnia 29-08-2008 13:01
Zbanowany

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 80
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak

Nie jest idealny, to na pewno. Ale ja go lubię. Bawi mnie jego sarkazm i postawa. Wszędzie jest napisane, że nie jest ładny, jest brzydki i ma tłuste włosy, ale dla mnie i tak jest atrakcyjny, bo ma coś w środku. Jest inteligentny i tylko trochę zaślepiony, ma dużą wiedzę. Znęca się nad Potterem za Jamesa - dla mnie to dziwne. Ja bym się znęcała za to, że on sam jest taki wkurwiający a nie za jego ojca. Jak umierał to było mi smutno :(( Nie chciałam, żeby zginął. Rowling nie dała mu szczęśliwego życia ani godnej śmierci, ***. Jedyne co mi się spodobało to to, że Potter w ogóle zmienił swój stosunek do niego. Szkoda, że tak późno, on był po prostu ślepy.
Severus jest Severusem po prostu go uwielbiam ^^ Nawet tego kanonicznego. Każdy wie, że w FanFickach występuje jako ktoś naprawdę pociągający, przystojny z poczuciem humoru i kto tam wie czym jeszcze. Ale mi wystarczy ten brzydki z tłustymi włosami i swoim trudnym charakterem. :D
<3

Edytowane przez Marta_Mara dnia 29-08-2008 13:05
Wyślij prywatną wiadomość
~Emma Lupin F
#22 Drukuj posta
Dodany dnia 30-08-2008 17:23
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 77
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

Ja lubię nawet Severusa. Kiedyś nie przepadałam za nim, za tym jego charakterem i wogóle... Ale teraz nawet go lubię. To całkiem fajny człowiek, dużo w życiu przeżył, ale mimo tego był fajnym i dobrym człowiekiem. Nie lubiłam go za jego głupi stosunek to Harry'ego. Dziwnie się wtedy zachowywał. Wogóle go na ten temat nie rozumiem
avada-kedavra.lua.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Penelope F
#23 Drukuj posta
Dodany dnia 30-08-2008 19:56
Użytkownik

Awatar

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -159
Ostrzeżeń: 3
Medale:
Brak

To zależy, co sądzę o nim w jakim wieku.. ^^
No więc tak:
#Jak był małym chłopcem, współczułam mu braku ciepła, atmosfery w domu.. etc. Uważałam go za
nieszczęścnika, który tak bardzo pragnął być kochany.
#Kiedy już trochę podrósł, to trochę denerwowało mnie w nim to, że rozmawiając z Lily, kompletnie nie przejmował się obecnością Petunii. Więcej, uważał ją za śmiecia, kogoś nie godnego uwagi...
#Kiedy wyjeżdżał do Hogwartu, uważąłam, że był, to fakt, bardzo zaniedbany i smutny, ale też okropnie wyczulony (co zawdzęcza rodzince) na osoby nie magicznego pokolenia, mugole, etc.
#Czwarta, piąta klasa w Hogwarcie- wciąż myślałam o nim, jako zaniedbanym i smutnym chłopcu, lecz denerwowała mnie w nim nienawiść, do osób nie czystej krwi.. Kiedy do Lily, swojej miłości- przecież.. Odezwał się.. słowem.. "szlama", zauważyłam, że on, jest dość.. Może inaczej.. Naśladował rodziców, jak i swoje otoczenie... Nie umiał być miły, choć czasami.. Dla niektórych mógł się przełamać..
#Dorosły Severus- wciąż pałający miłością do Lilly Evans, przełamuje się i przychodzi (?) do Dumbledorea z nadzieją pomocy.. Jest słaby, choć nie uważam, że ja nie postąpiłabym inaczej..
#Nauczyciel eliksirów- tak pragnący posady nauczyciela Obrony przed czarną magią.. Zdruzgotany po śmierci Lily Evans (Potter).. Jeszcze bardziej słaby.. Pragnący zemsty na jej zabójcy.. Fakt, postąpił szlachetnie słuchając się rad Dumbledore'a i całkowicie mu się oddając.. (bez skojarzeń ) Był dobrym nauczycielem.. Choć niesprawiedliwym w stosunku do gryfonów po przybyciu Harryego Pottera do Hogwartu.. Niesprawiedliwie też pałał nienawiścią do tego chłopca, opierając się jedynie na wcześniejszej nienawiści do jego ojca i wciąż przypominającym mu stratę Lilly.
#Dyrektor Hogwartu- według mnie.. Nie był to trafny wybór i tyle.
#W obliczach śmierci- szlachetny.. Do końca wierny.. Jednak przełamujący nienawiść do Harryego.. W końcu.. Troszcząc się o niego..
#Po śmierci- szlachetny, wierny, ale też niesprawiedliwy...

;D
No, to chyba tyle.

Miłość, która się zmienia nie jest miłością. Miłość jest jak nieusuwalne znamię, przetrwa burze i nigdy nie zadrży. Miłość nie zmienia się z czasem, w ciągu godzin czy tygodni, ale potwierdza się, nawet u progu przeznaczenia.

___William Shakespeare
amd.tnb.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Magic Dream F
#24 Drukuj posta
Dodany dnia 30-08-2008 20:17
Użytkownik

Awatar

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2207
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 30.08.08
Medale:
Brak

Ja bardzo lubię Severusa. Może nie lubiłam go od zawsze, ale po siódmym tomie, gdy poznałam jego przeszłość i prawdziwe życie stał się moim ulubionym bohaterem HP. Podoba mi się jego charakter - chłodny, ironiczny... I wygląd, taki mroczny. Miał trudną przeszłość. Najpierw odrzucony przez ojca, później wyśmiewany przez huncwotów, stracił Lily przez głupie słowa wypowiedziane w złości... I potem jeszcze jej śmierć. Nic dziwnego, że jest jaki jest. Ale ja lubię go (ubóstwiam, uwielbiam, kocham ^^) za wszystko. Jestem... hmm... - Severusoholiczką. =)

magiczny dżem... dżemi i drzemie
bo w nim moce... dżemią i drzemią
bo to jest ten... dżemik i drzemiak
i gdzieś pod kocem... dżemi i drzemie

Suszak, 15 III 2009, godzina 15:42:07
~Rewolucja F
#25 Drukuj posta
Dodany dnia 30-08-2008 20:20
Użytkownik

Awatar

Ranga: Dyrektor Hogwartu
Punktów: 4576
Ostrzeżeń: 2
Medale:
Brak

Hmm. Zawsze go lubiłam. Uwielbiałam jego sarkazm, cynizm i ironię. Szczególnie, kiedy męczył Harry'ego.
Co do jego dobrego/złego oblicza, to nigdy nie wiedziałam jaki jest naprawdę. Wielkim szokiem dla mnie, było to, że całe życie chronił "syna Lily". Uwielbiam go ;P
z chłopakami piję wino!
hogsmeade.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Bajka F
#26 Drukuj posta
Dodany dnia 31-08-2008 00:41
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 181
Data rejestracji: 29.08.08
Medale:
Brak

Severus jest moją ulubioną postacią od zawsze. Sarkastyczny, ironiczny Severus. Nigdy jakoś mi nie przeszkadzało, że jest niesprawiedliwy wobec Pottera. ;d Oczywiście, zmieniłam sobie o nim opinię po VII tomie - bo przez prawie cały czas twierdziłam, że jest po prostu zły do szpiku kości. Ale okazało się inaczej, a ja "pokochałam" go jeszcze bardziej.
#27 Drukuj posta
Dodany dnia 31-08-2008 12:21
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1801
Medale:
Brak

Mojego zdania nie zmienił. Zawsze uważałam, że Snape jest najlepszy, a siódmy tom tylko utwierdził mnie w tym przekonaniu Uśmiech Moim zdaniem pomysł Rowling był świetny!
#28 Drukuj posta
Dodany dnia 31-08-2008 12:32
Użytkownik

Awatar

Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5038
Medale:
Brak

A ja powiem inaczej... Severusa nigdy nie lubiałam. Od początku mi się nie podobał. Czasami miał tam jakieś odruchy dobroci ale to i tak nic nie zmieniło. Gdy czytałam 6 część a dokładniej scenę na wierzy to byłam święcie przekonana, że Snape to uosobienie zła.
Tom 7 wzbudził we mnie mieszane uczucia. Scena, w której ginie Severus ogromnie mnie wzruszyła. W jednej chwili było mi strasznie żal profesora od eliksirów. Potem jeszcze te wspomnienia... No cóż. W każdym razie i tak go nie polubiałam. Był dobry, ok. Ale czy to oznacza, że od razu trzeba go lubić? No właśnie, nie.
#29 Drukuj posta
Dodany dnia 31-08-2008 14:23
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Auror
Punktów: 2497
Medale:
Brak

Siódmy tom wywrócił moją dawną opinię na temat Severusa zupełnie do góry nogami. Po szóstym tomie uważałam, że jest na wskroś zły, a tu... BACH! Przyszły Insygnia Śmierci. Gdy dowiedziałam się całej prawdy o Snapie, współczułam mu całym sercem i chyba po raz pierwszy w ciągu całej sagi naprawdę go polubiłam. Oburzyłam się i to mocno, gdy zginął z tak bezsensownego powodu, podczas czytania opisu jego śmierci łezka kręciła mi się w oku... Był zdecydowanie jednym z największych bohaterów cyklu, a moja początkowa wręcz nienawiść do niego na szczęście już w styczniu bezpowrotnie wyparowała...
~Anette F
#30 Drukuj posta
Dodany dnia 31-08-2008 15:50
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 169
Data rejestracji: 31.08.08
Medale:
Brak

Zawsze lubiłam Harry'ego i tak jak Severus go traktował nie podobało mi się. Rozumiem że on także miał przykre dzieciństwo i że nienawidził Pottera jednak za to że James zrobił mu krzywdę nie musiał się na nim mścić. Jednak faktem jest to, że narażał życie dla osoby której nienawidził (słowa valadilene) i to mi się podoba. Krócej mówiąc Snpe nie był zły, a po siódmym tomie utwierdziłam się w tym przekonaniu.
!Lady Shadow F
#31 Drukuj posta
Dodany dnia 31-08-2008 15:59
VIP

Awatar

Ranga: Opiekun Slytherinu
Punktów: 3615
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak

Przy pierwszych trzech tomach sagi HP to nie lubiłam Severusa z całego serca dopiero po pewnym czasie wydał mnie się trochę inny. Znaczy się zmieniłam pogląd na tą postać. Na samym początku lubiłam Pottera, że miał takie życie, że przeżył spotkanie z Voldemortem lecz potem dla mnie stał się taką ofiarą więc i zmieniło się upodobanie co do charakterów. Zaczęły mnie kręcić czarne charaktery no i Severus w dalszych częściach intrygował mnie, stał się innym człowiekiem a wspomnienie Snape które odczytał Harry w Myśloodsiewni w piątym tomie na lekcji oklumencji całkowicie mnie odminiło. No i zrobiło mi się Snape żal. Potem to go nawet polubiłam a szczególnie po tym jak okazało się iż jest dobry i był agentem Dumbledora. No i tak zostało że jest moim ulubionym do dziś bohaterem Hp. ^^
#32 Drukuj posta
Dodany dnia 01-09-2008 20:56
Użytkownik

Awatar

Ranga: Charłak
Punktów: 10
Data rejestracji: 01.09.08
Medale:
Brak

Mhm przez wszystkie części niezbyt lubiłem Severusa głównie z powodu jego dziwnego wręcz zachowania...jednak gdy przeczytałem ostatnią częśc to zmieniłem całkowicie o nim zdanie,Zrozumiałem że był to najważniejsza i piękna postac którą wszyscy lekceważyli...a przecież tak nie można,Zaskoczył chyba wszystkich i to pozytywnieOczko)))
~Dorianna F
#33 Drukuj posta
Dodany dnia 01-09-2008 21:11
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 50
Medale:
Brak

Z każdym tomem bardziej poznawałam Severusa i w końcu stał się jedną z moich ulubionych książkowych postaci. Był taki tajemniczy, było tyle do odkrycia! Nie popłakałam się przy jego wspomnieniach. Do wrażliwych nie należę... Ale dopiero wtedy zaczęłam go szczerze podziwiać... Tak jak powiedziała jedna z moich poprzedniczek: "Nie doświadczył szczęścia"... I szczere Bóg zapłać za to co zrobił dla Harry'ego, za jego szlachetność!
#34 Drukuj posta
Dodany dnia 02-09-2008 17:29
Użytkownik

Awatar

Ranga: Goblin
Punktów: 36
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak

Hmm .. Siódmy tom zmienił niewiele .. Bo jakoś tak zawsze lubiłam Severusa i był moją ulubioną postacią .. Nie wiem co to sprawiało .. Moze ta jego tajemniczość .. ? Tak naprawde siódmy tom tylko wyjaśnił pewne sprawy .. I teraz nie mam juz wątpliwości co do tego, że jest on dobrą postacią .. I niech nikt nie mówi że nie ! ^^
~Alexa96 F
#35 Drukuj posta
Dodany dnia 02-09-2008 19:31
Użytkownik

Awatar

Ranga: Charłak
Punktów: 6
Data rejestracji: 28.08.08
Medale:
Brak

Nie dziwie ci sie ze nie przepadalas za Harym! Jestes w slytherinie! tak samo jak ja! Sev nie byl zły! Ale nie był też dobry!
~Kussia F
#36 Drukuj posta
Dodany dnia 04-09-2008 20:06
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 74
Data rejestracji: 03.09.08
Medale:
Brak

Serdecznie go nienawidziłam , bo przecież to , że nie lubił Jamesa nie oznacza , że ma źle traktować Harrego - chyba przyznacie , że nie jest to pedagogiczne zachowanie - był ostry i niesprawiedliwy w ocenach, ale 7 część trochę zmieniła moje spojrzenie na jego zachowanie i jego samego. Rzuciła nowe światło na tę postać. Myślę , że choć ukrywa się pod maską złośliwości naprawdę jest dobry i jak inni potrafi kochać.
~Villemo F
#37 Drukuj posta
Dodany dnia 05-10-2008 09:55
Użytkownik

Awatar

Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 791
Data rejestracji: 04.10.08
Medale:
Brak

Ja Severusa zawsze postrzegałam jako jednego z tych złych i bardzo mi się to podobało. Ostatni tom bardzo mnie zaskoczył, ukazując, że Severus stał po stronie dobra. J.K. Rowling udowodniła, że w każdym może tlic się iskierka dobra. Mimo to, że okazało się, że mój czarny charakter walczy po stronie dobra to polubiłam go jeszcze bardziej. Zaimponowało mi to wszystko co ten ponury człowiek umiał zrobić w imię miłości.
I niech mówią " Słodka Idiotka " ...
Bo mam marzenia z których nie wyrastam .
Niech mówią " Naiwna Dziewczynka " .
Niech mówią ...
Ludzie bez serca, bez marzeń ....

hogsmeade.pl/tiara,slytherin,ona.gif

members.lycos.co.uk/pvoltaire/TEST/scigajacy.jpg
~Itka F
#38 Drukuj posta
Dodany dnia 05-10-2008 13:11
Użytkownik

Awatar

Ranga: Członek Brygady Inkwizycyjnej
Punktów: 525
Data rejestracji: 04.09.08
Medale:
Brak

Teraz, kiedy znam już zakończenie sagi, mogę śmiało stwierdzić, że Severus Snape to najtragiczniejsza jej postać. Koszmarne dzieciństwo, pomiatanie przez Huncwotów, Voldemort, utrata Lily, głupia, niegodna i bezsensowna śmierć.

Nienawidziłam go od początku. Były momenty, kiedy ze złości na niego ciskałam książką w kąt i zajmowałam się czymś innym. Życzyłam mu okropnej, długiej śmierci w męczarniach po tym, jak zabił Dumbledore'a.

A potem przeczytałam o jego wspomnieniach, poryczałam się i zrobiło mi się potwornie, potwornie głupio i źle, że tak podle o nim myślałam. A on w gruncie rzeczy nie był złym człowiekiem. Nie zmieniłam o nim zdania, nadal uważam, że jego zachowanie czasem było niesprawiedliwe, ale zaczęłam go szanować.
#39 Drukuj posta
Dodany dnia 05-10-2008 15:09
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 327
Data rejestracji: 05.09.08
Medale:
Brak

Nie jest ideałem i to mi się podoba, prawie każdy do piątego tomu sądził że to zły na wskroś sztuczny człowiek pozbawiony uczuć, chociaż złośliwość to też uczucie. ; P Uwielbiam go, niest fajny, szorstki i cyniczny no ale jednak potrafi kochać. A gdy umarł to mi się go żal zrobiło.
#40 Drukuj posta
Dodany dnia 06-12-2008 23:15
Użytkownik

Awatar

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 107
Data rejestracji: 06.12.08
Medale:
Brak

Według mnie zdecydowanie najlepsza postac ksiąki.Jego spryt był po prostu genialny.Finał historii tej postaci był jak wisienka na torcie całej powieści jaka uraczyła nas pani Rowling/.
I am Severus Snape...Półkrwi Książęhogsmeade.pl/tiara,gryffindor,on.gif
Przeskocz do forum:
RIGHT
Ustawa dotycząca używania ciasteczekDrogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosowane są pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.
Zamknij