· Slytherin |
~czarodziejka18
|
Dodany dnia 12-07-2011 18:36
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 262
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 10.07.11
Medale:
Brak
|
Myślę, że żaden dom w Hogwarcie nie był zły. Po prostu w każdym liczyły się inne wartości. Np. w Gryffindorze był osoby odważne. W Slytherinie ceniło się po prostu czystą krew i jeszcze kilka innych cech. Jeżeli ktoś trafiłby do Slytherinu, to nie znaczy, że od razu by kogoś zabił. Po prostu ludzie z tego domu byli bezczelni i chamscy, ale to jeszcze nic nie znaczy.
Bellatriks zaniosła się takim samym szyderczym śmiechem jak jej kuzyn Syriusz, gdy padał do tyłu przez czarną zasłonę w Sali Śmierci.. i nagle Harry poczuł, że już wie, co się zaraz stanie, zanim to się stało."
"Ron uniósł wysoko odznakę.
- Nie wierzę! Nie wierzę! Och, Ron, to cudownie! Prefekt! Jak każdy w tej rodzinie!
- A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?"
"Teraz Harry towarzyszył Snape'owi szybującemu na miotle przez ciemną noc wśród innych śmierciożerców. Przed nimi widać było Lupina i Harry'ego, którym w rzeczywistości był George... jeden ze śmierciożerców wysunął się przed Snape'a i wycelował różdżkę prosto w plecy Lupina...
- Sectumsempra! - krzyknął Snape.
Zaklęcie wymierzone w śmierciożercę minęło go i trafiło w George'a..."
|
|
~Lady Blair
|
Dodany dnia 12-07-2011 19:51
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 121
Data rejestracji: 08.07.11
Medale:
Brak
|
Slytherin jest chyba najlepszym domem. Większość uprzedziła się do niego, poniewaz wyszło stamtąd dużo śmierciożerców itp.
kretynizmu Puchonów
i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów,
chroń nas Slytherinie!
|
 |
|
|
~loony_
|
Dodany dnia 12-07-2011 20:01
|
Zbanowany

Punktów: 275
Data rejestracji: 26.06.11
Medale:
Brak
|
Ja do żadnego domu nie mam jakieś szczególnej odrazy . Cieszyłabym się tak samo gdybym trafiła do Hulfepuffu czy do Slytherinu .
That I won't ever change
And though my love is rare
Though my love is true
Let the music groove you
Let the melody move you
Feel the beat and just let go
Get the rhythm into your soul
Let the music take you
Anywhere it wants to
When we stuck and can't get free
No matter what we'll still be singing
I can't pretend
To know how you feel
Know that I'm here
Know that I'm real
Say what you want
Or don't talk at all
I'm not gonna let you fall
|
 |
|
|
~Justyna7
|
Dodany dnia 14-07-2011 18:15
|
Użytkownik

Punktów: 279
Data rejestracji: 13.07.11
Medale:
Brak
|
Slytherin nie był wcale zły Każdy z domów miał coś w sobie, w każdym znaleźć można było wartościowych ludzi. W dodatku Ślizgonów cechowało to, że byli sprytni i po prostu umieli sobie radzić. Ewentualne braki wiedzy czy umiejętności nadrabiali sprytem i kombinowaniem. Być może to również przyczyniło się do niechęci pozostałych domów. Przeszkadzało im, że Ślizgoni dużo rzeczy potrafią sobie po prostu załatwić, a może im tego zwyczajnie zazdrościli? : p |
 |
|
|
~Julia_Granger
|
Dodany dnia 03-08-2011 18:04
|
Użytkownik

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 204
Data rejestracji: 03.08.11
Medale:
Brak
|
Nie, Slytherin nie był "złym" domem. Każdy dom jest inny i nie sposób porównywać. Owszem, Ślizgoni byli trochę wredni. Ale ten dom miał charakter.
 |
|
|
~GinevraPotter
|
Dodany dnia 07-08-2011 13:54
|
Użytkownik

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 79
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 06.08.11
Medale:
Brak
|
Nie lubię ich, ale na pewno to dobry dom ! no niby tak , bo był tam Voldemort czy śmierciożercy. no ale w slytherinie byli też ludzie gotowi oddać życie np: Severus
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE!
* * *
* * *
Harry <3
|
 |
|
|
~Gudson
|
Dodany dnia 07-08-2011 14:39
|
Zbanowany

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 159
Data rejestracji: 05.08.11
Medale:
Brak
|
Slyhtrin....pierwsza myśl to oczywiście sami źli bohaterowie. Dla mnie nie. Slyhterin choć miał kilka ,,niedopałków'' u siebie nie jest zły. Nie wiemy czy w Gryfindorze lub w innym domu byli sami dobrzy czarodzieje, może tam tez było kilka Czarnych Owiec. Slyhterin - spoko
 |
|
|
~DziedzicSlytherina
|
Dodany dnia 07-08-2011 18:30
|
Użytkownik

Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5368
Data rejestracji: 07.08.11
Medale:
|
Slytherin.. nie sądzę, żeby był tym "złym" domem. Jak już ktoś wyżej to nadmienił wszystko zależy od ludzi, którzy się w nim znajdują. Owszem zależy to też od punktu widzenia. Wiadomo - do tego domu należały osoby kalające się czarną magią, a więc od razu pierwsze skojarzenie jak nam nachodzi - zło. Również sam fakt, że należał do niego Voldemort oraz cała masa jego popleczników, znowu jedno skojarzenie - zło. Ale warto wspomnieć, że należał do niego również Severus Snape, którego Harry uważał za najdzielniejszego czarodzieja, jakiego znał. Czyli nie tak, żel - dom Slytherinu ce****e spryt, a to przecież od nas zależy jak go wykorzystamy - czy do złych celów, czy do dobrych. Jak dla mnie to tylko durne uprzedzenia. ^_* |
 |
|
|
~Dracon_Malfoy
|
Dodany dnia 10-08-2011 19:05
|
Użytkownik

Ranga: Członek GD
Punktów: 512
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 08.07.11
Medale:
Brak
|
Tak , według mnie to też nie był taki najgorszy dom, mimo tego że praktycznie większość śmierciożerców pochodziła stamtąd. Ja ogólnie lubię ten dom.
Prawości Percye'go
Dopomóż nam J.K Rowling
|
 |
|
|
~dark shadow
|
Dodany dnia 10-08-2011 19:10
|
Użytkownik

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1770
Data rejestracji: 23.02.11
Medale:
Brak
|
Ja tam lubię Slyterin co zresztą jest oczywiste bo to mój dom. Jakoś nigdy nie miałam specjalnie złego zdania na temat Slyterinie.
Wspomnienie Voldemort nie kojarzy mi się jakoś z tym domem jak i odwrotnie.
Mimo śmierciożerców był tam przecież Draco i Severus 

|
 |
|
|
~levicorpus_
|
Dodany dnia 11-08-2011 11:06
|
Użytkownik

Punktów: 162
Data rejestracji: 08.08.11
Medale:
Brak
|
Ja nie sądzę, że ten dom był zły, taka była po prostu opinia uczniów innych domów. A swą złą sławę Slytherin zdobył po tym, jak Tom Marvolo Riddle stał się najgorszym czarnoksiężnikiem świata. Gdyby Tom w dzieciństwie należał do Gryffindoru, to czy Gryffindor byłby tym ''złym'' domem?
 |
|
|
~Niewidzialna
|
Dodany dnia 22-08-2011 08:22
|
Użytkownik

Punktów: 142
Data rejestracji: 19.08.11
Medale:
Brak
|
Slyhterin nigdy nie był złym domem. Był taki jak inne. Oczywiście zdarzyło się ''kilka'' czarnych owiec ale to nie czyni Slyhterinu złym domem. Chociaż dom tan wyróżnia się kilkoma złymi cechami jak np. egoizm to na pewno są tam osoby o dobrych intencjach. Najczęściej w książce opisywani byli tylko niemili, że tak powiem (bo uwielbiam jednego z tych niemiłych uczniów) ludzie ale nic nie wiemy o innych... Wykreowaliśmy opinię na ich temat czytają(lub oglądając) poczynania tylko kilku Ślizgonow 
|
 |
|
|
~Loren
|
Dodany dnia 23-08-2011 18:25
|
Użytkownik

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 60
Data rejestracji: 23.08.11
Medale:
Brak
|
Każdy dom jest inny i nie powinno się stwierdzać, że któryś jest zły czy nie. W Slytherinie mieli po prostu błędne podejście do 'nieczystej krwi'. A że inni twierdzili, że Slytherin jest zły.. no cóż. Ślizgoni tak twierdzili o innych domach. Tak to bywa wśród rywalizujących domów.
|
|
~Gryf5r
|
Dodany dnia 23-08-2011 18:51
|
Użytkownik

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 673
Data rejestracji: 08.08.11
Medale:
Brak
|
Ja staram się być tolerancyjna w sprawie domów i uznaję każdy za dobry. Jakoż, że każdy odznacza się czym innym : Gryfoni-odwaga, Puchoni-sprawiedliwość, Krukoni-wiedza, Ślizgoni-spryt. Zawsze lubiłam ten dom, trzeba się liczyć z tym, że każdy ma swoje cechy i wady, a Slytherin posiada uczniów sprytnych, przebiegłych, cwanych. W sprawie Hermiony uważam, że najlepiej pasowałaby do Ravenclawu, ale i tak dobrze się stało, że jest Gryfonką, ponieważ odznacza się wiedzą, męstwem i odwagą
 |
|
|
~wioniew
|
Dodany dnia 30-08-2011 00:34
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 366
Data rejestracji: 28.08.11
Medale:
Brak
|
Uważam, że ogólnie w Hogwarcie nie było złych domów. Slytherin cieszył się złą sławą, jasne, ale czarodzieje należący tam też przecież również mieli lepsze strony. Wszyscy mają wady i zalety. W końcu to nie jest tak, że każdy stamtąd pozostał Śmierciożercą.
|
~Sigyn
|
Dodany dnia 30-08-2011 17:47
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2207
Data rejestracji: 29.08.11
Medale:
|
Slyterin nie był wcale złym domem!! moim zdaniem chyba najlepszym baardzo bym chciała być Ślizgonką !! i jestem przynajmniej tu 
|
~Mademoiselle_Riddle
|
Dodany dnia 30-08-2011 18:38
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Animag Kruk
Punktów: 541
Data rejestracji: 18.07.11
Medale:
Brak
|
Slytherin, był dobrym domem, tylko jak już prawie każdy wcześniej powiedział, przez Toma znanego jako Voldemort, prawie cała prawda o tym domu została przez uczniów zniekształcona , i ze "sprytnych, i trwałych w przyjaźni" stało się "złych, przebiegłych i kłamliwych". Ja uważam, że Slytheril to super dom, i sama chciałabym być Ślizgonką 
Westchnęła Pani z Shalott"
|
 |
|
|
~Alex Verie
|
Dodany dnia 30-08-2011 18:57
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1012
Data rejestracji: 25.08.11
Medale:
Brak
|
Wszyscy mówią "Slytherin... Stamtąd pochodzą najgorsi czarodzieje! To najgorszy dom" itp. Ale czemu nikt nie patrzy na dobre strony? A dobrzy czarodzieje? Od razu można spojrzeć na nauczycieli: Severus Snape - w końcu okazał się dobry, a nawet przyjaźnił się ze szlamą (Lily Evans), albo np. Horacy Slughorn - był w Slytherinie, ale nie był zły. To, że większość Śmierciożerców pochodzi ze Slytherin[ku] nie znaczy, że wszyscy są źli. Sądzę, że to najbardziej hm... "pokrzywdzony" (i najwspanialszy) dom w Hogwarcie! Wszystkie domy były razem ze wspaniałym, genialnym, odważnym (bla, bla, bla) Gryffindorem, a Slytherin?!
A czemu sądzę, że był to najwspanialszy dom w Hogwarcie? Bo taki właśnie był! Wszyscy Ślizgoni trzymali się razem, wspierali się w dokuczaniu Gryffonom i wgl.! Lubię czarne charaktery, ale nie (tylko) dlatego lubię Slytherin. 
 |
|
|
~fanka98
|
Dodany dnia 30-08-2011 19:11
|
Użytkownik

Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5238
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 16.03.11
Medale:
Brak
|
Ten dom nie jest zły. Cieszy się po prostu złą sławą. I tak jak Loa_Riddle myślę, że to po prostu efekt tego, że Harry żywił nienawiść do Ślizgonów i dlatego czytelnicy tak uważają.
Edytowane przez fanka98 dnia 30-08-2011 19:22 |
 |
|
|
~Nuttella
|
Dodany dnia 30-08-2011 19:37
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 735
Data rejestracji: 21.07.11
Medale:
Brak
|
Slytherin nie był złym domem, tylko przez wiele lat narobił sobie złej opini, i jak to większość pisała właśnie przez Voldemorta. Z resztą to mój ulubiony dom ;>
Hermiona nie pasowałaby do Slytherinu, ponieważ pochodziła z niemagicznej rodziny. Tiara przydziału nie umieściłaby jej właśnie ze względu na to, a gdyby się tam dostała, to inni Ślizgoni by ją wyśmieli, szydziliby z niej, odrzucali ją, z resztą i tak ją odrzucali.
Edytowane przez Czarownica24 dnia 30-08-2011 20:02 |
 |
|