· Sala samobójców. |
~Densho
|
Dodany dnia 06-11-2011 18:35
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 37745
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 02.08.11
Medale:
|
O jej. Chyba jestem jedną z nielicznych.
Jeśli chodzi o mnie, to nie bardzo podobał mi się ten film.
Dla mnie był nudny i ogólnie nie lubię polskich filmów.
Ale z drugiej strony, podzielam zdanie:
DziedzicSlytherina:
[...]Nie wykluczam tego, że można uznać ten film za jeden z najlepszych z polskiej produkcji.[...]
To tyle z mojej strony
[...] Za bardzo mi na tobie zależało. Bardziej mi zależało na twoim szczęściu niż na tym, byś poznał prawdę, bardziej na twoim spokoju niż na moim planie, bardziej na twoim życiu niż na życiu innych osób, które mogły je stracić, gdyby cały plan zawiódł. Innymi słowy, zachowałem się tak, jak się tego spodziewał Voldemort po nas, głupcach, którzy kochamy. [...] Co mnie mogło wówczas obchodzić, że w jakiejś mglistej przyszłości zginie nieokreślona liczba bezimiennych, pozbawionych twarzy ludzi i stworzeń, skoro ty byłeś żywy i szczęśliwy tu i teraz? [...]
Albus Dumbledore
|
|
|
|
~Gladus93
|
Dodany dnia 06-11-2011 18:43
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 364
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 09.04.10
Medale:
Brak
|
Jeden z niewielu poruszających Polskich filmów z ostatnich lat warto zobaczyć !
|
|
~Sigyn
|
Dodany dnia 17-11-2011 17:44
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2207
Data rejestracji: 29.08.11
Medale:
|
Obejrzałam film. Szczerze? Niesamowity. To najlepszy polski film, jaki kiedykolwiek oglądałam. Nie lubię i nie oglądam filmów wyprodukowanych w Polsce, ale na ten się skusiłam. I szczerze powiedziawszy nie żałuję. Bardzo mi się podobało i szczerze polecam.
A Jakub Gierszał po prostu boski
|
~emilyanne
|
Dodany dnia 17-11-2011 17:51
|
Użytkownik
Ranga: Dziedzic Gryffindora
Punktów: 5622
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 28.10.11
Medale:
Brak
|
Ten film to największa głupota, na jaką trafiłam -,- Niby ciekawy i w ogóle, ale nie ma szans z innymi. W Polsce wyszły dużo lepsze filmy, takie jak Katyń. Albo Karol papież, który pozostał człowiekiem. To były dobre filmy, a nie jakaś Sala Samobójców W Polsce nie produkują dobrych filmów niestety :<
Jeżeli chodzi o ten, to rzeczywiście dobrze wykonany, ciekawy... Ale po prostu głupi i nic nie wnoszący do naszego życia. Ciacho, czy Śniadanie do Łużka wprowadziło trochę humoru. A Sala Samobójców, wielkie nic. Niczym Galerianki, które pokazały jak zostać kobietą lekkich obyczajów. Taka jest moja opinia ;> Nie krytykujcie, bo każdy uważa inaczej
|
|
|
|
~Shira
|
Dodany dnia 17-11-2011 18:21
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 80
Data rejestracji: 16.11.11
Medale:
Brak
|
Film był niesamowityi gorąco go polecam! W prawdzie troche za dużo EMO, ale ciekawa fabuła i idealnie dobrany soundtruck zarobiły swoje . To jeden z moich ulubionych filmów i na prawde warto w niego zainwestować.
Pozdro
|
|
~hedwigowo
|
Dodany dnia 06-01-2012 16:35
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Oglądałam. Aktorzy zagrali świetnie. Najbardziej spodobał mi się Jakub Gierszał. Problematyka, którą tam poruszono jest .. no dosyć poważna. [spoiler] Końcówka strasznie smutna. Przez to, że ta wariatka mu tak nagadała, umarł, a ona nadal żyła. [spoiler]
Edytowane przez Czarownica24 dnia 06-01-2012 18:04 |
|
|
|
~potter_fanka
|
Dodany dnia 12-01-2012 19:03
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 402
Data rejestracji: 27.08.11
Medale:
Brak
|
Na demotywatorach pod jednym ze zdjęć związanych z SS pisze, że to ,,film, po którym przez 20 min nie można wykrztusić słowa, ale i tak większość go nie obejrzy, bo to polski film". Jeśli chodzi o pierwszą część zdania: tak było i ze mną. Po tym filmie przez dokładnie 20 minut nie wykrztusiłam ani słowa! Naprawdę! A przynajmniej tak mi się zdaje. Zaskoczyła mnie i zasmuciła śmierć Dominika, cały film... niesamowity.
Pozdrowienia też dla całego Hogs! :*
|
|
|
|
~Martita
|
Dodany dnia 28-01-2012 16:37
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1562
Data rejestracji: 27.01.12
Medale:
Brak
|
Mi też jako jednej z niewielu osób ten film się nie podoba;/ a szczególnie ta scena na judo fujjj;/
|
~tarantula head
|
Dodany dnia 31-03-2012 17:54
|
Użytkownik
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1273
Data rejestracji: 14.12.11
Medale:
Brak
|
O tak, film zdecydowanie wzruszający. Na początku może nudnie się zaczynał, ale ja nie jestem z tych, co oceniają po okładce, albo z początku filmu. Jestem mile zaskoczona, że taki film pojawił się w polskiej produkcji, ponieważ zazwyczaj polskie filmy ograniczają się jedynie do głupich, bezsensownych komedii. Tu jest inaczej, film opowiada o chłopaku, który przez swoją odmienność jest po prostu wyśmiewany. Jakiż zbieg okoliczności, że w społeczeństwie dzieją się takie rzeczy... Dominik ucieka od rzeczywistości, w internet, gdzie poznaje tajemniczą Sylwię, która ma obsesje na punkcie samobójstwa. Namawia chłopaka do zdobycia tabletek, które pomogłyby jej umrzeć. Na końcu Dominik sam połyka tabletki, pomagając sobie piwem... Cóż, wzruszajace jest to, że tak na prawdę nikt mu nie pomagał w jego trudnej sytuacji. Rodzice zapracowani, nawzajem się zdradzali... Kolegów praktycznie nie miał, ponieważ wszyscy go wysmiewali z tego, że jest homoseksualistą.
Gdy jego matka wlogowała sie na salę samobójców i powiedziała jego "internetowym przyjaciołom", że Dominik nie żyje, myślałam, że po prostu zwariuje. Nie przewidziałam, że ta historia tak się skończy. Owszem, przez to, że zwariował i nie wychodził z pokoju, przemknęła mi taka myśl, ale w końcu ją od siebie odgoniłam. A gdy pokazywali, jak Dominik umierał... Nie, nie mogę.
Podsumowując, film jest warty obejrzenia. Ale jeśli masz słabe nerwy, nie polecam.
|
~Hannibal
|
Dodany dnia 10-04-2012 18:15
|
Użytkownik
Ranga: Horkruks
Punktów: 7188
Data rejestracji: 04.04.12
Medale:
Brak
|
O jej. Chyba jestem jedną z nielicznych.
Jeśli chodzi o mnie, to nie bardzo podobał mi się ten film.
Dla mnie był nudny i ogólnie nie lubię polskich filmów.
IloveSnape, popieram. Podobno zapowiadał się film dobrze, opinie słyszałam przecudne, wychwalające go do granic możliwości. Obejrzałam: klapa totalna, mimo, że miałam wygórowane oczekiwania. Film zawiódł mnie kompletnie. Spodziewałam się akcji, czegos może tajemniczego i jedynego w swoim rodzaju. Co prawda, film jest poniekąd "niepowtarzalny", w każdym razie żadne informacje o podobnej produkcji do mnie nie dotarły. Ale gdyby dotarł, nie biorę pod uwagę oglądania takowej produkcji.
|
~luna97
|
Dodany dnia 10-04-2012 18:21
|
Użytkownik
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 672
Data rejestracji: 26.01.12
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem jeden z najlepszych Polskich filmów w XXIw. Jest bardzo ciekawa i naturalna fabuła. Pokazane jest jak gra niszczy życie młodemu chłopakowi ale nie tylko ona są również nieinteresujący się życiem syna rodzice oraz znajomi ze szkoły. Mi się film bardzo podobał. Polecam.
CHROŃ NAS RAVENCLAWIE!
Otwieram się na sam koniec.
|
|
|
|
~Gryffindor99
|
Dodany dnia 10-04-2012 19:10
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 180
Data rejestracji: 15.12.11
Medale:
Brak
|
Ten film jest strasznie fajny! Wzruszyłam się na końcu i nie mogłam się pozbierać po zakończeniu... Dominik na końcu popełnia samobójstwo i okazuje się, ze ludzie z sali samobójców to na serio się nie chcieli zabić... Ten film jest wart uwagi i czasu. Są niektóre sceny tak zwane nie dla dzieci, ale jest to film wart uwagi. : D
|
|
~Annee
|
Dodany dnia 19-05-2012 19:59
|
Użytkownik
Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 984
Data rejestracji: 04.12.11
Medale:
Brak
|
Jak dla mnie film genialny, tym bardziej, że jest to polski film, a polskie filmy zawsze kojarzyły mi się z badziewnymi komedyjkami, ale gdy już zaczęłam oglądać ,,Salę samobójców" wiedziałam, że to będzie coś innego *.* nie zawiodłam się, film pouczający, wzruszający i zmuszający do przemyśleń, z pewnością godny polecenia ;)
- Albusie Severusie - powiedział tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadła do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem.
|
|
|
|
~karen139
|
Dodany dnia 19-05-2012 20:26
|
Użytkownik
Dom: Bezdomny
Ranga: Charłak
Punktów: 12
Data rejestracji: 30.10.11
Medale:
Brak
|
Oglądałam ten film i polecam Film jest naprawdę świetny, jak na polską produkcje, i jak tu już moi poprzednicy pisali, porusza problemy teraźniejszości. Taka prawda wiele nastolatków zamyka się w sobie przez internet Oczywiście rozumiem jeżeli komuś się ten film mógł nie spodobać, każdy ma swoje zdanie i swoją opinię i ma do tego pełne prawo
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie ;*
Karen139 |
|
|
|
~Dagamara18
|
Dodany dnia 19-05-2012 20:39
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 688
Data rejestracji: 02.10.11
Medale:
Brak
|
Uważam ten film jako jeden z najlepiej nakręconych w PolscePolecam aby wszyscy mogli go obejrzeć. |
|
|
|
~Panicz Misaki
|
Dodany dnia 19-05-2012 22:34
|
Użytkownik
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 265
Data rejestracji: 11.05.12
Medale:
Brak
|
Film naprawdę dobry w niektórych momentach chciało mi się płakać, nie koniecznie ze wzruszenia, ale też. Polski film i tak dobry to aż szok .o. Aktorzy świetnie dobrani. Ano włosy Sylwii omnomnom *-* Moja reakcja po wyjściu z kina"......HAHAHAHAHHAHAHAHA" nie wiem dlaczego ><
I WIEDZY O WŁASNEJ WSZECH WIEDZY KRUKONÓW
RATUJ NAS SLYTHERINIE !!!
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze.
|
|
|
|
~Severus Tobias Snape
|
Dodany dnia 20-05-2012 10:54
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1013
Data rejestracji: 18.03.12
Medale:
Brak
|
zakończenie do kitu i nikt sie nie kapnął,że 'gra' przez którą komunikował sie Dominik z Sylwią to powszechnie znana w Chinach gra Second Live.
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
(...) Nie oczekuję od was, że naprawdę docenicie piękno kipiącego kotła i unoszącej się z niego roziskrzonej pary, delikatną moc płynów, które pełzną poprzez żyły człowieka, aby oczarować umysł i usidlić zmysły... Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwałę, a nawet powstrzymać śmierć,(...). - Severus Tobias Snape
Umysł nie jest książką, którą można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie.- Severus Tobias Snape
|
|
|
|
~Charlie
|
Dodany dnia 18-11-2012 19:21
|
Użytkownik
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2595
Data rejestracji: 06.11.11
Medale:
Brak
|
Widziałem , ale aż tak mi się nie spodobał . No ale jak na polski film to i tak był niezły .
|
~Nerona_58
|
Dodany dnia 18-11-2012 20:42
|
Użytkownik
Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 649
Data rejestracji: 10.08.12
Medale:
Brak
|
Tak, jak już wiele osób pisało jest to film wyjątkowo dobry jak na polską produkcję, gdyż większość z nich to porażki. Film ten daje wiele do myślenia, ale nie tylko. Zapadł mi on głęboko w pamięć, zwłaszcza koniec, chociaż nie byłam aż tak bardzo przerażona czy coś takiego.Po prostu był to film oryginalny, nie dla tego, że był o internecie,bo jak wiemy jest takich coraz więcej, ale po prostu ze względu na swoją unikatowość i lekkie nie narzucające, a jednak potrafiące dotrzeć do większości, przesłanie, które każdy zinterpretuje na swój sposób aczkolwiek bardzo podobnie do innych.Film godzien polecenia
* Fiolki ze święconą wodą, błogosławione noże, stalowe i srebrne miecze-odparł Jace, kładąc broń na posadzce obok siebie.-Drut z elektrum, niezbyt przydatny w tej chwili, ale dobrze jest mieć coś na wszelki wypadek, srebrne kule, czary ochronne, krucyfiks, gwiazdy Dawida...
* Jezu!-mruknęła Clary.
* Wątpię, czy zmieściłby się tu
''Dary Anioła''
W moim świecie muzyka pod względem użyteczności plasuje się gdzieś między wstążkami do włosów a tęczą, przy czym tęcza może przynajmniej dawać pewne pojęcie o pogodzie.
Boję się umrzeć pod ziemią, co jest głupie, bo nawet jeśli zginę na powierzchni, to i tak zaraz pochowają mnie pod nią.
Kosogłos
|
|
|
|
!Milva
|
Dodany dnia 09-03-2013 17:15
|
VIP
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
Lekko szokujący, kontrowersyjny, z przesłaniem i prawdziwy. Jak najbardziej warto obejrzeć.
|