· MATRIX |
~Upiorzyca
|
Dodany dnia 19-10-2008 09:53
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1105
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Muszę przyznać że dopiero za trzecim razem zrozumiałam o co w tym filmie naprawdę chodzi, chociaż że nie oglądałabym go gdyby nie moje rodzeństwo.
Raczej nie zdecyduje się na obejrzenie czwarty raz, po prostu mi się znudził.
|
|
|
~Grom Hellscream
|
Dodany dnia 19-10-2008 19:59
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 73
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
Upiorzyca z Opery napisał/a:
Muszę przyznać że dopiero za trzecim razem zrozumiałam o co w tym filmie naprawdę chodzi
Grupa szybkiego reagowania, gratuluję.
Raczej nie zdecyduje się na obejrzenie czwarty raz, po prostu mi się znudził.
Cienka jesteś, ja to po 6 razy oglądałem, a znam takich co dużo więcej razy oglądali ten film |
|
|
|
~czarodziej
|
Dodany dnia 19-10-2008 20:20
|
Użytkownik
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 218
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 02.10.08
Medale:
Brak
|
oglądałam i musze przyznać ze bardzo mnie nudził, w pewnym momencie ucięłam sobie drzemke, więc jakieś pół godziny filmu przegapiłam, ale jakoś nie żałuje. O co tam chodzi, nie wiem czy załapałam, ale podejrzewam ze oni byli w świecie gdzie wszystko było kontrolowane, a właściwie nawet ten co grał Elronda (we Władcy Pierścieni) i jego kumple ingerowali w to co wszyscy robili, tak? O to chodzi? Drugiej części nie oglądałam, bo poprostu zapomniałam ze leci w telewizji, ale tez nie rozpczam z tego powodu. |
|
|
|
~Nicolette
|
Dodany dnia 21-12-2008 02:05
|
Użytkownik
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1467
Data rejestracji: 15.12.08
Medale:
Brak
|
'Matrix' jest już filmem kultowym i na zawsze takim pozostanie. Faktycznie, jest jedyny w swoim rodzaju. Ma swój wyjątkowy klimat i jest po prostu specyficzny. |
|
|
|
~Lady K
|
Dodany dnia 31-12-2008 09:12
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 599
Data rejestracji: 20.12.08
Medale:
Brak
|
Oj bardzo ciekawy film. Oglądając go trzeba koniecznie dużo myśleć Bo jest w nim wiele rzeczy ,których możemy nie pojąć albo się nie domyślić. Lubię ten film. Bracia Bahowscy mięli naprawdę ogromną wyobraźnię pisząc tą książkę.
Jak pierwszy raz oglądałąm Matrixa to po prostu oniemiałam Żeby mieć taki łeb do pomysłów ... to naprawdę muszą być goście !
Późniejsze części Matrixa zaskakiwały z coraz większym rozpędem Coraz więcej się działo
|
|
|
|
~Grom Hellscream
|
Dodany dnia 26-01-2009 20:02
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 73
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
Lady K napisał/a:
Bracia Bahowscy mięli naprawdę ogromną wyobraźnię pisząc tą książkę.
Z tego co wiem, to byli to bracia Wachowscy i nie napisali żadnej książki o Matrix'ie. |
|
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 04-11-2013 02:47
|
VIP
Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Myślę, że fani "Matrixa" uznaliby za wręcz profanacje niektóre z zawartych tu postów na temat filmu. Mi pierwsza część bardzo się spodobała, wciągnęła, oglądałem po kilka razy z rzędu wraz z kolegą. Cytowaliśmy sobie fragmenty, "ćwiczyliśmy" sztuki walki, rajcowaliśmy się nowoczesną bronią. Jednak za pierwszym razem filozoficzny aspekt filmu i jego przesłanie gdzieś umknęły...Dopiero jak już emocjonalnie dojrzałem , to coś tam zaczęło do mnie docierać. Kontynuacje jakkolwiek ciekawe, to moim zdaniem nie dorównują części pierwszej.
|
~hermiona_182312
|
Dodany dnia 07-11-2013 15:14
|
Użytkownik
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2519
Data rejestracji: 24.09.11
Medale:
Brak
|
Hmmm.... Matrix jest super Powiem, że naprawdę efekty, nawet jak na dzisiejsze możliwości, już wtedy były bardzo dobre Pomysł świetny i oryginalny. No i zwolnione tempo sprawiało, nie wiem czemu, bardzo imponujące wrażenie
|
|
|