Dom:Gryffindor Ranga: Minister Magii Punktów: 2076 Ostrzeżeń: 0 Postów: 746 Data rejestracji: 29.12.11 Medale: Brak
Na szczęście na razie nie mam takich problemów, ale słyszałam, że Garnier strasznie wysusza skórę, czy coś. Jeśli zdarzy mi się trądzik to chyba kupiłabym raczej te tabletki ostatnio mój brat był po nie w aptece.
Ale to nieodłączny element w dojrzewaniu i bądź co bądź musimy się z tym zmierzyć. Jedni mają zaledwie kilka malutkich krostek, inni są zsypani niby podczas ospy. No niestety ;/ Ja ograniczyłam ostre potrawy i czekoladę, za którą nawiasem mówiąc szaleję, i rezultat był widoczny po pewnym czasie. Ale nie zlikwidował w pełni problemu.
Zaczęłam więc używać kremu antybakteryjnego Soraya ''Care Control'' oraz żelu o tej samej nazwie. Dopiero wtedy zobaczyłam wyraźne efekty. Polecam!
Tonik v20 - największe objawienie w dziedzinie poprawy stanu mojej cery. Serio, a wiem co mówię bo próbowałam maaaasy innych mniej lub bardziej znanych produktów i wreszcie tylko ten mi pomógł. Garnier to dla mnie jakaś zgroza, miałam wrażenie, że tylko się pogorszyło :F odradzam reklamowane 'brushery' to tylko złudzenie, że coś się polepszy. No i poza tonikiem v20 to do tego 3w1 maseczka-żel-peeling v20. I jest pięknie Same żele mało ( przynajmniej mi ) pomagają, jakby w ogóle nie działały z cerą.
Tak więc polecam, sposób prosty: na wacik tonik i ze 2 razy dziennie przetrzeć starannie twarz. Szybkie efekty, mała strata czasu, dużo nie kosztuje a wydajny. Zapobiega pryszczom, i zaskórnikom ( przede wszystkim tym zamkniętym na czole ).
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
Dom:Gryffindor Ranga: Przeciętny Uczeń Punktów: 178 Ostrzeżeń: 0 Postów: 36 Data rejestracji: 15.04.12 Medale: Brak
O tak, te najbardziej reklamowane serie produktów kosmetycznych to dopiero ściema Rzadko kiedy można trafić na korzystny produkt. W sieci sklepów jest ich tyle, że nie wiadomo co polecać. Mnie w każdym razie pomaga żel, bo głęboko oczyszcza skórę, a z kolei krem goi i likwiduje ewentualne blizny potrądzikowe. Jestem z niego zadowolona
Dom:Ravenclaw Ranga: Pracownik Ministerstwa Punktów: 1289 Ostrzeżeń: 0 Postów: 192 Data rejestracji: 01.09.11 Medale: Brak
Ja nie mam problemów z cerą, kiedyś, jak byłam młodsza, to miałam jakieś alergiczne maleńkie krostki na policzkach, ale mi przeszłe. Jednak profilaktycznie używam całego zestawu Anti!Acne z Under Twenty - codziennie żel, tonik i krem, a raz albo dwa na tydzień zestaw 3 w 1 - żel, peeling i maseczka. Nie powiem, pomaga. Gładziutkie jak skóra niemowlaczka to może nie jest, ale efekt widać. No, ale cóż, może i z cerą problemów nie mam, ale za to chorób skórnych mi nie pożałowano, także nie wiem, czy nie wolałabym zamienić...
No, ale w sumie, to każdy wie, że jak się dojrzewa, to się ma trądzik, więc nawet jak się wygląda jak ta pizza pepperoni na twarzy, to można powtarzać "kiedyś zejdzie, kiedyś zejdzie". Gorzej jak zostaną blizny potrądzikowe, bo to nie za ciekawie wygląda. Ale ponoć i to da się załatwić, są jakieś specjalne peelingi u kosmetyczki, że nawet nie ma śladu. Trądzik to jeszcze nie koniec świata
Chociaż to pewnie łatwo mi mówić, jak nie mam
Edytowane przez Zosia dnia 23-04-2012 21:19
Ja używam żelu do twarzy, toniku, kremu oraz korektora przeciw pryszczom firmy Ziaja. Takie w biało-zielonym opakowaniu. Pryszcze nie znikają całkowicie, ale przynajmniej nie wychodzą nowe. I powoli, powoli tamte zaczynają znikać, ale to całkiem długi proces. Skóra jest oczyszczona.
A wyciskania nie polecam, chociaż czasem niestety trzeba.
Dom:Gryffindor Ranga: Członek GD Punktów: 505 Ostrzeżeń: 1 Postów: 184 Data rejestracji: 09.09.11 Medale: Brak
Ja też z cerą miałąm problemy. I stosowałam wiele środków. Visaxinum sa na prawdę bardzo dobre, ale po odstawieniu jest kicha.
Ja polecam iść do dermatologa, wiele osób mówi że to nic nie daje, ale lekarz będzie wiedział co dla ciebie najlepsze. Polecam również Garnier czysta skóra 3 w 1. Wcale nie wysusza. Przynajmniej mojej cery. A na prawdę pomaga.
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
Dom:Gryffindor Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie Punktów: 2599 Ostrzeżeń: 0 Postów: 743 Data rejestracji: 16.07.12 Medale: Brak
ja mam strasznie tłustą cerę. używam Garnier Czysta Skóra 3w1. usuwa wszelkie niedoskonałości, ale twarz dalej się świeci :/ toteż używam z ZIAI Nuno żelu myjącego. Doskonale matuje a na dodatek kosztuje 8-9 zł. za 100 ml. na koniec zawsze używam matującego fluidu antybakteryjnego z UNDER20. doskonale matuje, więc niepotrzebny mi puder
Chciałabym wszystkich serdecznie przeprosić - zwłaszcza RazoraBMW, Asika i Toma Riddle'a, a także wszystkich innych, którzy zostali zapoznani z informacją o rzekomej śmierci jednej z użytkowniczek - Machete. To co pisałam/mówiłam było wyjątkowo dziecinne i głupie i chcę za to przeprosić.
Odchodzę także z Hogsmeade, już nie będę wracać.
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.
Drogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosowane są pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.