· Król Lew |
~bochenek89
|
Dodany dnia 15-10-2011 13:50
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2125
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 10.10.11
Medale:
|
Uwielbiam tą bajkę. To był pierwszy film, na którym byłam w kinie, więc tym bardziej z "Królem Lwem" wiążą się niezwykłe wspomnienia i przeżycia. Ponadto nie tylko ukazana historia mnie porusza, ale także soundtrack. Bajka niesamowita pod każdym względem, jest moją ulubioną
|
!Asik
|
Dodany dnia 07-01-2012 00:23
|
VIP
Dom: Ravenclaw
Ranga: Mistrz Zaklęć
Punktów: 2821
Data rejestracji: 19.07.11
Medale:
|
Tak, dzisiaj leciał na TVP ale specjalnie nie obejrzałam. Należę do tej grupy, której "Król lew" kojarzy się z pięknymi dziecięcymi latami. Nie chciałam sobie zepsuć tych wspomnień. To bajka mojego pokolenia. Każdy może mieć oczywiście inną ale dla mnie ta jest "tą jedyną" i niepowtarzalną. Zaraz potem wybuchł szał na zbieranie "karteczek" do segregatora i takich tam badziwei nikomu niepotrzebnych. Piękne lata;D
|
~Hania-Mostowiak
|
Dodany dnia 07-01-2012 09:47
|
Zbanowany
Ranga: Charłak
Punktów: 11
Data rejestracji: 04.12.11
Medale:
Brak
|
uwielbiam tę bajkę . Oglądałam ją z milion razy ale i tak mi się nie znudzi
Edytowane przez Hania-Mostowiak dnia 07-01-2012 09:48 |
|
|
|
~Vallerine Black
|
Dodany dnia 07-01-2012 10:15
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 130
Data rejestracji: 06.01.12
Medale:
Brak
|
Kocham to! Mam wszystkie (3) części jeszcze na kasetach! Wychowałam się na niej :).
|
|
~Martita
|
Dodany dnia 29-01-2012 10:06
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1562
Data rejestracji: 27.01.12
Medale:
Brak
|
Król Lew to moja ulubiona bajka z dzieciństwa!!! Widziałam ją już z 1000 razy i nadal ją uwielbiam <3
|
~Charlie
|
Dodany dnia 20-11-2012 11:03
|
Użytkownik
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2595
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 06.11.11
Medale:
Brak
|
Taak świetna bajka . To jest bajka mojego dzieciństwa . Zawsze lubiłem ją oglądać . Teraz to już tylko mój najmłodszy brat ją ogląda i czasami jak mi się nudzi to usiądę koło niego i razem z nim sobie obejrzę . Najbardziej lubię Timona . Taki fajny śmieszny ludek .
|
!Milva
|
Dodany dnia 09-03-2013 17:01
|
VIP
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
Bardzo dawno temu miałam styczność z Królem Lwem, a mimo to pamiętam jak po raz pierwszy go obejrzałam. Miałam wtedy może 5 czy 6 lat i oczywiście ryczałam po śmierci Mufasy. Na pewno gdybym i teraz obejrzała, to też bardzo by mnie wzruszył. Jedna z moich ulubionych bajek, którą zapamiętam do końca życia.
|
|
~harry57
|
Dodany dnia 09-03-2013 17:08
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 165
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 02.03.13
Medale:
Brak
|
Bardzo lubię króla lwa
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 09-03-2013 17:12
|
VIP
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Był okres w moim życiu, że DOSŁOWNIE znałem ten film na pamięć. Odtwarzałem go kilka razy w tygodniu na video po szkole. Mama traciła cierpliwość, a młodsza siostra wciąż zalewała się łzami jak ginął Mustafa... Mam więc wielki sentyment do "Króla Lwa"
|
^raven
|
Dodany dnia 09-03-2013 23:14
|
Administrator
Dom: Ravenclaw
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -3
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Matko kochana... "Król Lew" pojawił się wieki temu, a ja nadal mam przed oczami ustawienie mebli w pokoju i mnie, siostrę i kuzynkę siedzące przed telewizorem potem był szał zbierania karteczek, na które wydawało się całe kieszonkowe, bluzka z "Królem Lwem" była obowiązkowa. Niedawno do niego wróciłam i z satysfakcją zauważyłam, że w przeciwieństwie do niektórych bajek, które w dzieciństwie mnie zachwycały, a teraz nie mogę na nie patrzeć, "Król Lew" jest po prostu genialny.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|
|
|
|
~Ginny Zabini
|
Dodany dnia 23-01-2014 13:42
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 417
Data rejestracji: 29.12.13
Medale:
Brak
|
Kocham! Za każdym razem odczucia te same. Ulubione piosenki to ,,Miłość rośnie wokół nas'' i ,,Luli luli laj''.
Miłość jest jak kwiat, gdy o nią dbamy rozkwita i staje się piękniejsza.
Lecz gdy zostawiamy ja samej sobie obumiera i zanika.
Pozdrawiam Veronikę Astorię Malfoy, Hermionę Riddle \555555] , Martę Black i [color=#cc6633 ]]AdamKra
[/color]
I LOVE Saphira!!
,, Na początku były smoki: dumne, groźne i niezależne. Ich łuski lśniły jak klejnoty i każdy, kto na nie spojrzał, czuł rozpacz, bo wspaniała i straszliwa była ich uroda''
],, Dziedzictwo''
|
|
|
|
^N
|
Dodany dnia 01-10-2015 01:52
|
Administrator
Dom: Hufflepuff
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -16005
Data rejestracji: 31.12.09
Medale:
|
Obejrzałam dzisiaj dwie części Króla Lwa i muszę przyznać, że znów nie płakałam, jak Mufasa zginął. Mimo wszystko stwierdziłam, że Król Lew jednak nie jest taki zły. I nie wiem, która część jest lepsza. Obie uważam za dobre, ale nie wybitne. Nie jest to moja bajka dzieciństwa (tak, teraz wszyscy myślą, że wychowałam się w jakimś podziemnym bunkrze), bo po prostu jakoś tak wyszło. O wiele bardziej i z większym sentymentem wspominam inne bajki, jak choćby Herculesa. Ale przyznaję, że Król Lew jest całkiem spoko, ale raczej nigdy do niego nie wrócę. Chyba, ze do piosenek, bo są po prostu cudne. |
|
|