Dom:Gryffindor Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 303 Ostrzeżeń: 0 Postów: 114 Data rejestracji: 12.11.11 Medale: Brak
Na początku to on był mi trochę podejrzany, sądziłam że ma coś wspólnego z Voldemortem, ale później mi zaimponował, tym że poświęcił swe życie, by ratować Harry' ego...
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony.
"Harry jest naszą największą nadzieją. Zaufajcie mu."
Oczywiście że dzieje się to w mojej głowie, ale skąd wniosek, że wobec tego nie dzieje się to naprawdę?
Dom:Gryffindor Ranga: Minister Magii Punktów: 2076 Ostrzeżeń: 0 Postów: 746 Data rejestracji: 29.12.11 Medale: Brak
Nie lubiłam nigdy tej postaci. Ale bądź, co bądź, uratował Harry'emu życie. Kiedyś gdy czytałam początek szóstej części to wydawał się być miły rozmawiając z premierem mugoli. Potem jakby.. coś zaczęło się psuć. I chciał pomocy Harry'ego, jakby głupio wierząc, że ten przyjdzie i będzie udawał, że pochwala to, co robią ;/
Dom:Gryffindor Ranga: Pracownik Ministerstwa Punktów: 1201 Ostrzeżeń: 0 Postów: 348 Data rejestracji: 06.06.11 Medale: Brak
Na początku go nie lubiłam, ale potem zmieniałam całkowicie swoje stanowisko. Z Harrym nie miał dobrych stosunków, wręcz przeciwnie, a jednak poświecił swoje życie, by go uratować. Myślę, że wierzył, że tylko Harry jest w stanie pokonać Voldemorta, a to było dla niego najważniejsze, ważniejsze nawet od własnego życia.
<3
Dom:Bezdomny Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego Punktów: 56 Ostrzeżeń: 0 Postów: 12 Data rejestracji: 23.06.12 Medale: Brak
Mam mieszane uczucia wobec niego - raz zachowywał się okrutnie, raz był aż nader miły. Taki fałszywy człowiek - nie wiadomo, jaki jest naprawdę.
Ja uważam Rufusa za dobrego Ministra Magii. Przyszło mu rządzić w stanie wojny i dochodzenia do potęgi Czarnego Pana. Musiał dwoić się i troić, żeby to wszystko jakoś ogarnąć. Fakt, nie powinien zabiegać o poparcie Harrego, ale "tonący brzytwy się chwyta", a sytuacja w magicznym świecie była wprost tragiczna. Nie wydał miejsca pobytu Pottera, co czyni z niego odważnego, walecznego i lojalnego aurora - ministra. Taki Knot z pewnością mu nie dorównywał - pod żadnym względem.
Drogi UĚźytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sĂ pliki cookies. Ich celem jest ÄšÂwiadczenie usÄšÂug na najwyĚźszym poziomie, w tym rÄĹwnieĚź dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieĚ przeglĂ darki dotyczĂ cych cookies oznacza, Ěźe bĂÂdĂ one umieszczane w Twoim urzĂ dzeniu. W kaĚźdej chwili moĚźesz dokonaĂ zmiany ustawieĚ przeglĂ darki dotyczĂ cych cookies - wiĂÂcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoÄšÂci.