Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

~HariPotaPragneCie F 14-06-2025 23:16

Czarodziej
^N F 09-05-2025 23:32

Nie wiem, wysłałam, chyba
`RazorBMW F 09-05-2025 23:30

a sie naumialem, za to mozesz se dodac bo nick ten sam jakby cos. prywatne wiadomosci -> dodaj znajomego
^N F 09-05-2025 23:29

Nie skończą, bo money, money, money. Ja discorda używam, ale to dalej dla mnie czarna magia, jak mi kolega z pracy wysłał wiadomość, to nie umiałam jej odczytać xD
`RazorBMW F 09-05-2025 23:27

e, pan boomer sie nauczyl discorda obslugiwac, szokujace O_o
`RazorBMW F 09-05-2025 23:27

Niech to skoncza kiedys bo tego za duzo, naprawde. Wiecznie nie mozna tego wszystkiego robic.
^N F 09-05-2025 23:26

A ja w niedzielę idę na Thunderbolts, bo ponoć spoczko
`RazorBMW F 09-05-2025 23:18

Masz tu NIERa na noc, jak chcesz wiecej to wiesz gdzie pisac iksde https://www.youtu.
..qlxaFkUxgg
`RazorBMW F 09-05-2025 23:16

Nowy Papaj nie ma chwilowo potencjalu do memow, eh, nie to co 2137
`RazorBMW F 09-05-2025 23:15

Marwel podobnie. Nawalili produkcji? To powodzenia w znalezieniu czasu by to ogladac wszystko bo przeciez 23343434234 produkcji
^N F 09-05-2025 23:11

A idź Ty xD
`RazorBMW F 09-05-2025 23:10

star warsy fuj ale jako marka teraz iksde A bylem fanem lol
^N F 09-05-2025 23:10

No to mi się nie spodoba. Aktualnie ogrywam Jedi:Survivor
`RazorBMW F 09-05-2025 23:09

A tam, ludzie nie lubia tur a nagle Claire im sie spodobalo haha. xD
^N F 09-05-2025 23:08

Dobra tam, wiem, ale tury były szybko, że się ich nie widziało, jak się mrugało xD
`RazorBMW F 09-05-2025 23:07

BG zawsze bylo turowe, co tym, w starych mialas tury tylko niewidzialne. W Claire masz i tak... gre prawie rytmiczna w trakcie walki IKSDE
^N F 09-05-2025 23:07

Jak system walki turowy to żegnam. BG3 mi tak kuźwa zniszczyli, że no nie przeskocze tego systemu walki. A z Ciebie to francuz się zrobił Rozbawiony
`RazorBMW F 09-05-2025 23:06

Claire Obscure ex_pedition 33? Generalnie mozesz nie lubic systemu walki ale TEN ARTYZM. TE KOLORY. BELLE EPOQUE!
^N F 09-05-2025 23:06

O, na jakich? Ja na Balatro zawsze rycze, jak przegrywam :C xD
`RazorBMW F 09-05-2025 23:04

poryczalem sie na DWOCH grach w tym roku. Trzydziestoparolat
ek Fantastyczny wynik. Chcialbym umiec spiewac po francusku : (

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 76,999
» Zbanowanych: 1,628
» Gości online: 606
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Drukuj temat · Fleur Delacour
~Luna_975 F
#21 Drukuj posta
Dodany dnia 26-07-2010 16:04
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 132
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 22.06.10
Medale:
Brak

Fleur nie jest jedną z moich ulubionych postaci, ale lubię ją bardziej niż Ginny, która pewnie jej zazdrościła i dlatego ją przezywała. Wredna wiewióra! (oczywiście Ginny, nie Fleur) Uwielbiam tą scenę w skrzydle szpitalnym, kiedy pogodziła się z panią Weasley. Często doprowadzała mnie do śmiechu, nawet w scenach, kiedy tylko o niej wspominano ("Nie jest taka zła. Ale brzydka!") Bez niej to nie byłoby to samo.
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
Wyślij prywatną wiadomość
~Lori_Lemonberry F
#22 Drukuj posta
Dodany dnia 27-07-2010 10:08
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1217
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 29.03.10
Medale:
Brak

Na początku Fleur mnie denerwowała, ale potem przyzwyczaiłam się do niej i nawet ją polubiłam Uśmiech. Zgadzam się z Wami, że jej zachowanie w szóstej i siódmej części było godne podziwu.
#23 Drukuj posta
Dodany dnia 21-08-2010 19:48
Użytkownik

Awatar

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 107
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 06.05.10
Medale:
Brak

Na początku nie lubiłam jej za bardzo, ale w ostatnim tomie zaczęłam ją lubić. Nawet nie wiem czemuUśmiech
#24 Drukuj posta
Dodany dnia 22-08-2010 17:53
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 996
Data rejestracji: 25.07.10
Medale:
Brak

Lubię nawet bardzo ^^ Co prawda w CO momentami była denerwująca, kiedy krytykowała Hogwart i nic jej nie pasowało, ale potem to naprawdę fajna dziewczyna Uśmiech Od razu widać, że bardzo kocha siostrę i Billa... Mimo pogryzienia przez wilkołaka, Mała Miss Piękna dalej kochała narzeczonego... I wielkie brawa za to Uśmiech
~Laufey F
#25 Drukuj posta
Dodany dnia 23-08-2010 11:45
Użytkownik

Awatar

Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5205
Data rejestracji: 15.05.10
Medale:
Brak

Momentami Fleur wydawała się bardzo zarozumiała i pyszałkowata . Ale zmieniła swoje nastawienie kiedy w 2 zadaniu musiała się wycofać, bo zaatakowały ją druzgotki i marwiła się, że nie uratuje swojej siostry Gabrielle . Kiedy Harry uratował jej siostrę i Rona, podziękowała mu . Od tej pory jakby zaczęłam ją lubić . Pamiętam jej tekst z Balu :'' - Nie mamy taki stari zbroji, a jak poltergeist pojawi sie w Beauxbatons, to robimy tak - tu trzasnęła dłonią w stół - i poltergeista nie ma !'' Rozbraja mnie xD .
#26 Drukuj posta
Dodany dnia 24-08-2010 12:29
Użytkownik

Awatar

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 686
Data rejestracji: 11.08.10
Medale:
Brak

Fleur , jest całkiem fajna. Lubię ją , jej akcent. Szczególnie , : 'Arry , i Smasznego Rozbawiony nie wiem czemu , bawi mnie to. Ucieszyła mnie wiadomość , że zostanie małżonką jednego z rudzielców ^ ^. No i brała udział w TT , to jest dopiero coś , nie?: P . Podsumowując , Fleur jest okej.
~Jina007 F
#27 Drukuj posta
Dodany dnia 24-08-2010 13:33
Użytkownik

Awatar

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 203
Data rejestracji: 26.07.10
Medale:
Brak

Fleur nie jest dla mnie taka fajna, bo kiedy przyjechała do Hogwartu, prychnęła złośliwie, jakby uważała, że Hogwart nie jest godny zaufania iż jest tu bezpiecznie. Ale potem przecież, w siódmej części, pomagała Harry'emu i reszcie, prawda? Dlatego lubię ją tak "pół na pół".

Wasza
Jina007

Od przebiegłości Ślizgonów

Kretynizmu Puchonów
I od Wiedzy - O - Własnej - Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE!

m.ocdn.eu/_m/489a346c355050a4bb277e0de472f44a,62,37.jpg

Pozdrawiam wszystkich, którzy mnie pozdrawiają.
Chwała Wam!
Trzymajcie się ciepło ;*
~blackowa F
#28 Drukuj posta
Dodany dnia 10-10-2010 20:14
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 175
Data rejestracji: 06.10.10
Medale:
Brak

Dziwna. Do tego egoistka. Hm , z jednej strony podobna do mnie , z innej , jakoś jej nie polubiłam .

Pozdrawiam Cię drogi Gościu , pamiętaj o mnie. Język
www.historiasmierciozercy.blog.onet.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Fluorescencyjna F
#29 Drukuj posta
Dodany dnia 31-10-2010 18:17
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 460
Data rejestracji: 24.10.10
Medale:
Brak

Powiem szczerze, że wisi mi co się z nią stanie. Zaznaczyłam pół na pół.Strasznie wkurzająca w Czarze. W Księciu niby taki wzór, a ja tam nic takiego nie widzę, jeśli rzuciłaby Billa po tym, jak pogryzł go wilkołak, byłaby skończoną suk**, ale została przy nim - dobrze zrobiła, tyle. A co ona takiego w Insygniach zrobiła? Przyjęła ich do Muszelki, pfff... Mówicie tak jakby wielką łaskę robiła, a Wy byście nie przyjęli? Bo ja na przykład bym im pomogła. Karku przecież nie nadstawiała, tylko przy siedmiu Potterach, ale co ona takiego wielkiego i istotnego zrobiła? Nie wiem.

,,Gdzie skarb wasz, tam i serce wasze.''

,,Udało się, dostali w kość, niech żyje Potter nam! A Voldek gnije w piekle, za którym tęsknił sam!''

Drogi Lordzie Voldemorcie!
,,Przyłączę się do ciebie, kiedy piekło zamarznie. ''

,,Ma oczy zielone jak pikle z ropuchy
Jego włosy są czarne jak tablica.
O, gdyby moim został, bohater mych snów,
Służyłabym mu jak diablica.'' <3
~hermionagWESZ F
#30 Drukuj posta
Dodany dnia 14-11-2010 15:57
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Gracz Quidditcha Ravenclawu
Punktów: 133
Data rejestracji: 13.11.10
Medale:
Brak

Lubię ją...Nie wiem czemu, jakoś tak jest...I też jakoś pasuje mi jej związek z Billem...Jest fajna i śmieszne jest to jak reagowali na nią wszyscy chłopacy. I śmiesznie mówiła. Jest fajna i tyle.
CHROŃ NAS RAVENCLAWIE!!!
Pozdro dla wszystkich którzy mnie pozdrawiają
CIOTKA MURIEL:
-...i masz o wiele za długie włosy, Ronaldzie, przez chwilę pomyliłam cię z Ginevrą. Na brodę Merlina, co ten Ksenofilius Lovegood ma na sobie? Wygląda jak omlet. A ten to kto? - warknęła na widok Harry'ego. - Ee... to nasz kuzyn Barny, ciociu Muriel. - Jeszcze jeden Weasley? Mnożycie się jak gnomy
http://hogwartmagia.bloog.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Julia S F
#31 Drukuj posta
Dodany dnia 14-11-2010 16:14
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 172
Data rejestracji: 09.10.10
Medale:
Brak

Lubię ją, od samego początku. Nawet gdzieś mam swoje osobiste notatki z jej wszystkimi cechami charakteru- czytałam książki i na podstawie zachowań Fleur opisywałam jej charakter.
Niezła zabawa Oczko
Edytowane przez Julia S dnia 14-11-2010 16:15
~Nattie F
#32 Drukuj posta
Dodany dnia 14-11-2010 16:20
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 63
Data rejestracji: 14.11.10
Medale:
Brak

Fleur jest spoko Uśmiech) jako postac z ksiazki bardzo mi sie podobala... w HPiKP troche przesadzili z rozdzialem "Za duzo Flegmy"
~Lady Bellatriks F
#33 Drukuj posta
Dodany dnia 14-11-2010 16:54
Użytkownik

Awatar

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2508
Data rejestracji: 02.04.10
Medale:
Brak

Ja nawet lubię Fleur, bo jest to jedna z postaci, która ma trzeżwe podejście do życia, chcąc pracować w banku Gringotta, by ''poprawić swoi angielski'',w drugim zadaniu na turnieju trójmagicznym pokazała, że nie jest znowu taka dobra w magii, podobało mi się to, że jako nieliczna z postaci z książek nie lubiła Hogwartu i nie wyrażała się o nim tak lubnie jak jego uczniowie. Szkoda tylko, że nie było o niej nic w filmie pt. ''Harry Potter i Książę Pólkrwi''...Smutny

Ludzie na świecie dzielą się na głupich i jeszcze głupszych - dla mnie stworzono oddzielną kategorię - jestem po prostu sobą.
Ludzie często mówią mi, że mam głowę na karku, a ja odpowiadam na to: ''Przecież każdy ma głowę na karku. Wyobrażasz sobie, żeby głowa mogła być gdzieś indziej?''
Mówią o mnie ''córka diabła'' - temu nie zaprzeczę ani ja, ani ktos, kto mnie dobrze zna Język .
Pozdrawiam wszystkich tych, którzy mnie pozdrawiają Język

Edytowane przez Lady Bellatriks dnia 14-11-2010 17:00
~Matthew Lucas F
#34 Drukuj posta
Dodany dnia 27-12-2011 11:25
Użytkownik

Awatar

Ranga: Mugol
Punktów: 4
Data rejestracji: 03.09.10
Medale:
Brak

Z początku mnie denerwowała, lecz później zacząłem ją darzyć ciepłym uczuciem. W Czarze Ognia wydawała się być siedemnastolatką, która praktycznie nie zna żadnych zaklęć i lubi dominację, ale przeszła metamorfozę, kiedy pokochała Billa. Podoba mi się to, że pomimo małych, wręcz nikłych umiejętności operowania angielskim, dążyła do celu, by w końcu używać go codziennie i to perfekcyjnie.
#35 Drukuj posta
Dodany dnia 29-12-2011 18:36
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 63
Data rejestracji: 28.12.11
Medale:
Brak

Na początku w części Czara Ognia nie przypadła mi do gustu, lecz po jakimś czasie bardzo ją polubiłam.
Edytowane przez Czarownica24 dnia 29-12-2011 21:58
~hedwigowo F
#36 Drukuj posta
Dodany dnia 08-01-2012 17:30
Użytkownik

Awatar

Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak

Szczerze powiedziawszy na początku mnie irytowała, ale potem okazała się wrażliwa i nadal kochała Billa, mimo że został pogryziony przez wilkołaka i miał szramy na twarzy. Tylko to jej szczebiotanie, ach ten francuski.
~Errol F
#37 Drukuj posta
Dodany dnia 26-01-2012 18:12
Zbanowany

Awatar

Dom: Bezdomny
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 252
Data rejestracji: 26.01.12
Medale:
Brak

Fleur Delacour była bardzo miłą, sympatyczną i ciekawą świata kobietą - po prostu ubarwiała książkę p. Rowling. Co prawda, na początku nie zwracałem na nią jakiejś szczególnej uwagi, aczkolwiek niedawno zacząłem ją lubić - podoba mi się w niej to, że chce być miła, ale nie zawsze to wychodzi.

Sóweczka życzy wam zdróweczka :*
~Chuck F
#38 Drukuj posta
Dodany dnia 01-08-2012 09:35
Użytkownik

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Sklepikarz z Hogsmeade
Punktów: 830
Data rejestracji: 29.07.12
Medale:
Brak

Była ćwierć-wilą, więc musiała być w pewnym stopniu ładną dziewczyną. Zresztą w książkach jest opisana jako bladowłosa piękność ;p Czy jakoś tak ;p
W każdym dostrzegała zalety. Chciała się zaprzyjaźnić. I tak ślicznie kaleczyła "ęgilski". No i najważniejsze - w skrzydle szpitalnym pomimo ukąszenia Billa przez wilkołaka nie zostawiła go. Dalej go kochała.

25.media.tumblr.com/tumblr_m1pqkqEKy71qa601io1_500.gif

media.tumblr.com/tumblr_m0wa3lDyYt1qk9ef7.gif
~Natalia Tena F
#39 Drukuj posta
Dodany dnia 04-08-2012 14:20
Użytkownik

Awatar

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2599
Data rejestracji: 16.07.12
Medale:
Brak

mrsRadcliffe napisał/a:
Ja ją uwielbiam. Chyba nie dziwne to jak się zachowuje, skoro pochodzi z Francji, a pół na pół jest wilą? Jej wychowanie jest stosowne do tego jak się zachowuje. Oczko

Fleur była ćwierć wilą Rozbawiony jej babcia była wilą, więc jej mama to pół wila, a Fleur i Gabrielle to ćwierć wila Rozbawiony

bardzo lubię Fleur, nie odrzuciła Billa, ze względu na jego wygląd po zranieniu przez Greybacka. widać, że na prawdę go kochała. Była miła dla wszystkich, starała się być dobrą żoną i gospodynią, i to jej wychodziło Rozbawiony
Chciałabym wszystkich serdecznie przeprosić - zwłaszcza RazoraBMW, Asika i Toma Riddle'a, a także wszystkich innych, którzy zostali zapoznani z informacją o rzekomej śmierci jednej z użytkowniczek - Machete. To co pisałam/mówiłam było wyjątkowo dziecinne i głupie i chcę za to przeprosić.
Odchodzę także z Hogsmeade, już nie będę wracać.
~Nat_Hermiona F
#40 Drukuj posta
Dodany dnia 20-08-2012 21:33
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 256
Data rejestracji: 14.08.12
Medale:
Brak

Nawet ją lubię. W niczym mi nie przeszkadza. Związała się z Weasley'em, czyli jest Fleur Weasley, a jak każdy wie Weasley'owie rozwalili system - pozytywnie. Podoba mi się to, że bez względu na wszystko, i tak będzie kochała Charliego. Miłe i słodkie.

_____________________________________________________________________________________

Tak, Harry, jestem obdarzony nadzwyczajną inteligencją i zrozumiałem wszystko, co mi powiedziałeś. (...) Możesz nawet rozważyć możliwość, że zrozumiałem więcej od ciebie.

_____________________________________________________________________________________

Pozdrawiam drogi Gościu

images2.wikia.nocookie.net/__cb20090531120446/harrypotter/images/9/9d/Golden_Snitch.gif
Przeskocz do forum:
RIGHT
Ustawa dotycząca używania ciasteczekDrogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosowane są pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.
Zamknij