Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

~Grande Rodent F 28-04-2025 19:55

Mnie archiwum działa na kompie
^raven F 21-04-2025 22:24

* HP doczeka kolejnego czytania, niż cokolwiek innego od Rowling Uh-oh!
^raven F 21-04-2025 22:23

Albo moj telefon sie nie lubi z Hogs, albo nam sie archiwum sb posypalo Aff... Wolania Kukulki nie czytalam, ale od 13 lat Trafny wybor stoi na polce i czeka na chwile uwagi Ninja Chyba szybciej sie
~Bella Muerte F 09-03-2025 21:16

Nie, ale chciałabym chcieć to przeczytać.
~Grande Rodent F 09-03-2025 21:10

Ja na to nie czekam niestety :/ Oscary oglądnięte, obecnie czytam Wołanie Kukułki. To też w sumie Rowling. Czytał ktoś?
~Bella Muerte F 08-03-2025 17:32

HP taki awangardowy teraz, coś Rowling nie poszło bycie Szekspirem na miarę 21wiec może to się sprawdzi... Anyway, joke for today : ship name Musk Trump= Tusk
~Bartholomew F 07-03-2025 20:13

zrobia ze Snape ofiare rasizmu, czarny uczen gnojony przez elitarnych bialych uczniow szkoly magii i rasizmu w hogwarcie, z ojcem glownego bohatera na czele
^raven F 05-03-2025 23:04

No mnie przeszkadza nawet to, ze obsada nie bedzie angielska, wiec nie jestem jakos szczegolnie euforycznie nastawiona do tego projektu. Sie oceni, jak juz powstanie Zmieszany
^raven F 05-03-2025 23:01

Bella Muerte, ale to juz chyba oficjalne, ze Dumbledore'em bedzie John Lithgow, co nie? Ninja Czarny to ma byc Snape...
`RazorBMW F 04-03-2025 23:56

I nie, odcien skory to jest najmniejszy problem iksde. Potter jest martwy jako franczyza i HBO nie musi sie wysilac wiec wleci "kolejny serialik w przerwie na VoD"
`RazorBMW F 04-03-2025 23:54

Ja nie wiem czy ktos na ten badziew czeka na serio, HBO najlepsze czasy ma daaaaaaaaaawno za soba (True Detective faaaaaaaaantastycz
ny sezon 1, drugi okay, trzeci troche lepszy, reszta fuj)
~Bella Muerte F 04-03-2025 12:39

Widzę, że robię sztuczny tłum x6, no ładnie
~Bella Muerte F 04-03-2025 12:37

Witaj wiosko! Kto czeka na czarnoskórego Dumbledore'a czy Snape'a w HBO max Uśmiech)?
#Ginny Evans F 03-03-2025 04:59

Też nie jestem ukontentowana, ale pojawiło się kilka lubianych twarzy podczas ceremonii. Dobranoc! Sowa
^raven F 03-03-2025 04:54

Voldi bez Oscara, Trenta w ogole zapomnieli zaprosic (a ja zapomnialam to wczesniej sprawdzic Omg ), chyba nie jestem ukontentowana. Dobranoc, Hogs! Czarodziej
^raven F 03-03-2025 02:22

Serce
#Ginny Evans F 03-03-2025 02:05

:hug:
^raven F 03-03-2025 01:28

Bez Trenta nie jest tak bardzo happy Płacze
#Ginny Evans F 03-03-2025 00:52

Hejka, hogs! Happy Oscars day!
^raven F 03-03-2025 00:12

Sowa }{

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,001
» Zbanowanych: 1,626
» Gości online: 635
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Twórczość Fanów
»» Fan Fiction
»»» [NZ] Mroczny Posłaniec 6/?
Drukuj temat · [NZ] Mroczny Posłaniec 6/?
~idejsza F
#21 Drukuj posta
Dodany dnia 16-10-2009 21:31
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -69
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 15.09.09
Medale:
Brak

Superrrrr!!!
pisz dalej ,please!
Wyślij prywatną wiadomość
~Martyna F
#22 Drukuj posta
Dodany dnia 18-10-2009 21:41
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1282
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

Pisz dalej. Bo przyjdę po ciebie. O północy w nocy.

Jeśli to ma mnie wybawić od sprawdzianu z angielskiego to przyjdź, możesz mnie gdzieś porwać (do M. najlepiej) to wtedy się zgadzam Rozbawiony

Tak więc, Martyno droga, nie bądź sadystką

Obawiam się że znasz mnie już od tej sadystycznej strony, zwłaszcza kiedy opisywałam, co zrobię pani Nem :<

Jeśli jej nie dodasz, to zorganizuję rebelię i z ogniem na ciebie!

To ja już wolę umrzeć jak Geralt oO'

Wen niewierny wrócił.
__
Ponarzekaliśmy, popłakaliśmy, wysmarkaliśmy nosy w jednorazówki i się kapnęliśmy, że mimo wszystko jednak chyba pamiętamy, czym jesteśmy.
- Zzzzimno - syknął Dołohow, opatulając się ciaśniej futrem. Bracia spojrzeli na siebie porozumiewawczo.
- Kiedyś weźmiemy cię na Syberię - obiecał Rudolfus, rozdeptując niedopałek papierosa na ziemi. - Wtedy zobaczysz, co to znaczy prawdziwe zimno! - zaśmiał się. Antonin wzdrygnął się odruchowo. Dawno go nie słyszał. Upiornego chichotu, w którym szaleństwo mieszało się ze smutkiem. Jedno pozostało niezmienione; Choć usta rozciągnięte były w uśmiechu, oczy były zimne i taksujące, jak zawsze.
Ale oni w gruncie rzeczy mieli tak samo.
- O, proszę, już się szykuje do wyjścia - mruknął Rabastan, sięgając do kieszeni.
- A on gdzie? W tej dziurze nawet nie ma gdzie się schować - zauważył Dołohow. - I zachowujcie się ciszej, na litość bos... - zamarł.
Co ja właściwie chciałem powiedzieć? Na litość boską? Przecież nie wierzę w boga. Odwrócił się ode mnie dawno temu... Gdyby chociaż był, nie pozwoliłby mi zostać tym, kim jestem teraz.
Pocieszam się świadomością, że w piekle nie może być gorzej.

- No w każdym razie ciszej trochę - rzucił półgłosem. Widział, że im się to nie spodobało; Ale mimo wszystko on tu rządził i póki co tak miało pozostać.
- Tak jest, panie kapralu - burknął Rudolfus i wyszedł z tyłów domu, kopniakiem otwierając tylne drzwi. Uchylił się przed avadą w dosłownie ostatniej chwili.
Karkarow wyglądał nie tyle jakby zwariował, co raczej jakby go coś opętało.
Miało się szczęście oglądać parę widowiskowych egzorcyzmów...
- Crucio! - Rabastan okazał nieco lepszy refleks. Wykorzystał moment, kiedy Karkarow spróbował wylecieć przez drzwi frontowe. Bułgar upadł na ziemię, wijąc się, jak to zwykle bywa, pod wpływem bólu.
Gdyby tak się nie stało, to dopiero byłoby nad czym się zastanowić.
Zabijesz swojego brata krwi?
- zapytał wewnętrzny Vlad, chichocząc złośliwie. - Okażesz coś takiego jak miłosierdzie i pozwolisz mu odejść, czy też postąpisz jak to zwykły, straszny, ZŁY śmierciożerca po prostu i się go pozbędziesz?
Dołohow podszedł bliżej i trącił stopą Karkarowa. Monokl leżał rozbity na podłodze, bródka znacząco się przerzedziła... W błękitnych oczach widniało szaleństwo.
- On już zwariował ze strachu - stwierdził z rozczarowaniem Rudolf. - Szkoda. Wariata nie da się ześwirować jeszcze bardziej.
- Co, kusiło cię na kolejne Sztuczki Umysłu? - rzucił z ożywieniem jego brat.
- Przestańcie komentować tylko weźcie się do roboty! - syknął Antonin. - Długo mam czekać, aż go zobaczę martwego?
Obaj spojrzeli na niego spode łba.
- Skoro tak się nie możesz doczekać, paniczu, to sam go zabij - warknął Rabastan i odmaszerował. Rudolfus wzruszył ramionami i podążył za bratem, nie omieszkawszy poczęstować Karkarowa porządnym kopniakiem.

- Wiedziałem... Bracie... - Karkarow oparł się o ścianę.
- Bracie? - Dołohow wybuchnął śmiechem. - Nie jestem twoim bratem.
- Nadal łączy nas wszystkich Mroczny Znak.
- To tylko symbol z przeszłości. Kiedyś coś znaczył. Teraz już nie.
- Nigdy chyba jeszcze nie byłeś tak szczery - zauważył Karkarow.
Nie byłem. I nie będę.
- To tylko prawda.

- Morsmordre chyba możecie rzucić bez uszczerbku na psychice? - odezwał się uszczypliwie Dołohow, wycierając starannie różdżkę. - Czy może to za dużo szanownym panom?
No i wreszcie się go pozbyłem.
Ale trudno było
- zauważył Vlad.
Przeszłość wiąże zbyt mocno.
__
Eh... Patrzę i coraz głupsze mi się wydaje. xD
~Paula13 F
#23 Drukuj posta
Dodany dnia 18-10-2009 21:57
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 597
Medale:
Brak

Obiecałam (a raczej zostałam zmuszona xD), więc komentuję. Czy ja muszę coś mówić? Tego nie wyrażą żadne słowa, och, ach! No ale chyba muszę, bo będzie spam... To ff jest świetne, cudowne, wspaniałe i długo by tak wymieniać... Po prostu boskie! Dlaczego nie można czegoś takiego czytać w szkole, zamiast jakichś nudnych lektur? To jest sto razy ciekawsze i w ogóle, aż nie wiem jak to powiedzieć... Ma w sobie to COŚ, o. Kocham czytać wszystko, co ty napiszesz. Nawet jakbyś napisała paragon w sklepie, to by się fajnie czytało Rozbawiony
I musisz kiedyś napisać książkę. Bo jak nie, to cię łopatą ukatrupię, jak wiesz kto xD

Edytowane przez Paula13 dnia 18-10-2009 21:59
!Fantazja F
#24 Drukuj posta
Dodany dnia 20-10-2009 23:22
VIP

Awatar

Ranga: Wybraniec
Punktów: 9813
Medale:
Medal

Ha! Kocham cię!
Bez skojarzeń. Mam na myśli miłość... hmm... siostrzaną? ;d
No to jest cudne. A że wydaje Ci się głupie, to to nie znaczy, że jest głupie, nawet jeśli faktycznie jest głupie, a mi się tylko wydaje, że nie jest... Nie będę Ci tu solić głupot, że fajnie się czytało, bez błędów itepe, tylko powiem, że przez całą tą (niestety krótką) lekturę machinalnie i mimo własnej woli zeżarłam pół polowy kartki z zeszytu, którą to używałam jako zakładki do książki, a którą to książkę miałam ponoć czytać, ale jak dorwałam Tośka, to stwierdziłam, że mi się nie chce. A, i warto dodać, że obok leżała najzwyczajniej w świecie nietknięta jeszcze paczka delicji i ja nie zwróciłam na nią uwagi... A to źle. Znaczy źle dla mnie, bo mimo wszystko delicje lepiej układają się w żołądku niż średniej jakości papier. I tak kończąc, to Ci powiem, że jeśli jeszcze raz zatniesz mi to FF, to ja osobiście coś Ci zrobię. I będzie źle. O.

Ach, ach i jeszcze coś!

Przecież nie wierzę w boga. Odwrócił się ode mnie dawno temu... Gdyby chociaż był, nie pozwoliłby mi zostać tym, kim jestem teraz.

Ja naprawdę nie wiem, dlaczego wpadła mi w tym momencie na myśl pewna osoba... :>
http://www.taern.pl/user/LadyVolakis/ Wyślij prywatną wiadomość
N
#25 Drukuj posta
Dodany dnia 21-10-2009 16:05
Gość

Awatar

Dom: Bezdomny
Ranga: Mugol
Punktów: 0
Data rejestracji: ...dawno, dawno temu.
Medale:
Brak

Ten ff jest po prostu boski!!! Spodobało mi się to bardzo.
Przeskocz do forum:
Oceny
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą oceniać zawartość strony

Zaloguj się lub zarejestruj, żeby móc zagłosować.

Brak ocen. Może czas dodać swoją?
RIGHT
Ustawa dotycząca używania ciasteczekDrogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosowane są pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.
Zamknij