Dom:Gryffindor Ranga: Dziedzic Gryffindora Punktów: 5718 Ostrzeżeń: 0 Postów: 229 Data rejestracji: 11.09.08 Medale: Brak
buahaha... a co to jest horoskop? to jest czysta głupota, zawsze mam bekę jak gdzieś w jakies gazecie sie owy tekst znajdzie... nie wierzę, by jakieś gwiazdy, które i tak pewnie juz nie istnieją, bo dociera do nas tylko ich blask miałyby zadecydować o moich losach...
Moje życie realizuje się w muzyce, a każdy jej objaw jest dla mnie błogosławieństwem. W tej pieśni brzmią zatarte ideały przyjaźni, a w niej przyjaciele - dla nich życie z piedestałów strącam, i śmierci na spotkanie wychodzę...
Musical nie jest filmem, po którego obejrzeniu chcemy zmieniać świat i stawać się lepszymi ludźmi przez zmianę swojej postawy i osobowości - musical ma bawić...
Nie ma to jak, horoskop "na tydzień" z brukowca- zawsze się sprawdza ;P a żeby dodać efektu, dopisują "wróżka Esmeralda" bądź "Gwiazda". Nie można powiedzieć ,że w stu procentach się nie sprawdzają, bo kiedy czytasz: Przygotuj się na zmianę, bo Wenus koryguje z Marsem możesz to zrozumień jako, przeprowadzka, wygrana w loterii, utrata pracy,rozwód, zła ocena czy niespodziewany zaciek na ścianie. Wszystko to przecież możemy określić jako zmianę- wystarczy do czego to dopasujemy. Bardzo rzadko czytam horoskopy, a jeśli już, to i tak się nie sprawdzają, są zbyt ogólnikowe. Poza tym to, to prawie we wszystkich kolorowych magazynach, piszą je, nie wróżki ale redakcja ( i chyba nieźle się bawiąc ;d ).
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
Dom:Slytherin Ranga: Członek Wizengamotu Punktów: 1476 Ostrzeżeń: 0 Postów: 131 Data rejestracji: 30.01.10 Medale: Brak
Uważam, że wszystkie horoskopy zamieszczane w kolorowych pisemkach są strasznie bzdurne. Napisane są w większości w ten spsoób, żeby każdemu czytelnikowi wszystko się zgadzało. Same ogólniki. Co innego indywidualnie przygotowane horoskopy, tu już można się zastanawiać nad ich sprawdzalnością. Zdecydowana większość ze zwyczajnych horoskopów jest bezdennie głupia ;]
Dom:Bezdomny Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 325 Ostrzeżeń: 2 Postów: 59 Data rejestracji: 30.01.10 Medale: Brak
Co innego indywidualnie przygotowane horoskopy, tu już można się zastanawiać nad ich sprawdzalnością.
Horoskopy w większości przypadków polegają na różnych relacjach ciał niebieskich i naszych znaków zodiaku. Znaki zodiaku wzięły się od tego, że w poszczególnych miesiącach na niebie Słońce znajduje się w innej części nieba. Tyle, że na skutek precesji osi obrotu Ziemi, znaki jakby się przesunęły. To oznacza, że każdy (!!) horoskop nie ma sensu ponieważ odnosi się nie do tych znaków zodiaku do których powinien. Nie ma sensu się nawet zastanawiać nad sprawdzalnością, skoro bardzo ważny aspekt wróżb okazuję się fałszywy.
Dom:Ravenclaw Ranga: Przeciętny Uczeń Punktów: 167 Ostrzeżeń: 1 Postów: 34 Data rejestracji: 24.02.10 Medale: Brak
Horoskopy? Bagno, ściema, bzdura. Może i wyczytują coś z gwiazd, ale każdy co innego. W Teletygodniu dowiedziałam się, że czeka mnie nagły przypływ gotówki, dostanę w pracy nowe zlecenie a moja miłość wyjawi mi wspaniałą tajemnicę; To i owo TV mówi, żebym przygotowała się na kłótnię z szefem i szczerze porozmawiała z ukochanym. I jak tu wierzyć w horoskopy na ten sam tydzień? Przekonałam się, że to totalna bzdura. Od tej pory raczej nie zwracam uwagi na horoskopy, i nie sądzę, żeby to się zmieniło, bo coś tam. To po prostu próba zabawienia czytelników, a tylko Bóg wie, co się zdarzy w przyszłości. To mój pogląd na wszelkiego typu horoskopy.
Dom:Gryffindor Ranga: Zastępca Ministra Punktów: 1767 Ostrzeżeń: 0 Postów: 440 Data rejestracji: 09.02.13 Medale: Brak
Kompletna bzdura.
Znam osoby, które bezgranicznie w te brednie wierzą i zupełnie tego nie potrafię zrozumieć. Jednak toleruję i nie mam zamiaru kogoś obrażać z takich powodów.
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.
Drogi UĹźytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sÄ pliki cookies. Ich celem jest Ĺwiadczenie usĹug na najwyĹźszym poziomie, w tym rĂłwnieĹź dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieĹ przeglÄ darki dotyczÄ cych cookies oznacza, Ĺźe bÄdÄ one umieszczane w Twoim urzÄ dzeniu. W kaĹźdej chwili moĹźesz dokonaÄ zmiany ustawieĹ przeglÄ darki dotyczÄ cych cookies - wiÄcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoĹci.